anlatım için teşekkürler, çok faydalı bilgiler. forumdan silinmesine karşı önlemimi aldım
peki altın içinde geçerli midir bu yöntem ?
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
bu durumda analiz olayını doğru yapmak lazım,destek direnç noktalarını kısa vadede doğru belirlemek pzoisyon almak açısından önemli...Sanırım fibo kullanıyosun mutlay abi
@DriftlandTR imtiyaz sahibi,drift hakkında herşey.
Aynen, analizi yaparkende haftalıktan aşağı doğru gelmek gerekiyor.
Ana destek direnç için ise round number ları kullanıyorum yani 1.5000, 1.4500 1.5200 gibi.
Gün içi işlemlerde kısa vadeli destek direnç noktalarını da kullnıyorum.
Fiboyu ise bir önceki mumun %50fibo seviyesine geri çekilme normal, şeklinde.![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
abi benim sorum araya kaynadı önceki sayfalarda şu an ulukartal integral treaderi kullanıyorum bu firma güvenilirmidir? siz ne aracılığıyla işlem yapiosunuz?
Ben ilk açtığımda bir arkadaşım da bahanesiyle yurtışında bir bankada açmıştım 3 yıl kadar önce, bir sıkıntım olmadığı için alternatifini araştırmadım ve inanki şuan ki firmlar hakk bir bilgim yok. Ulukartal bilinen bir firma ama iyi araştırıp incelemek lazım. Metatrader4 platformlu bir irma iyi olacaktır.
Pozisyon yönetimi;
Parite (GBPUSD) sıkıştı, ya yukarı ya aşağı bir kopma gelecek.
![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
20pips, 50pips, 100pips olur, günü içi yaptığım kar satışlarının amacı kar ettim diye değil, onların stobunu aldığım seviyeye çektim ya, en azından az da olsa karla kapansınlar, boşa gitmesin hem de buu pozu oluşturmak için yaptığım zararı kapatsınlar diye. (Zaten onları karımı alayım diye değil, hareketin terse dönme ihtimali var diye kapadım. Yoksa belki biri hariç hiçbirini kapatmayacaktım. Artı hareket aşağı devam edecek olursa yeni klemler yapacağım.)
Asıl karı ise kapatmadığım, stobunu alım seviyesine çekip bıraktığım ve günü stop olmadan kapatabilen pozlar oluşturuyor. Mesela en son kalan pozlar stop olamdan günü kapatailirlerse ve yön aşağı devam ederse çok iyi kar getirecekler.
Ben bir kaç gün sonra birazını daha kapatacağım ve en son 1 tanesini, en yukardan olanını unutacağım. Belki de o 500-1000pipleri görecek. Ya da sıfır karla kapanacak.
Bir de bunu hergün yapabildiğinizi ve 1-2 pzu sağ kurtarabildiğinizi düşünün, uzun vadede 2 ay - 5 ay hayatta kaldı diyelim........
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
London, NY, Sydney, Tokyo açılış kapanış saatlerini gösteren bir program. Kırmızı ile işaretlediklerim ise muhtemel 1 saatlik öğle araları. www sitesinden indiebilirsiniz, free.
![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
anladım tşkler,
bu arada kapalı çarşı dan haber geldi. gr altın 89 a inmiş.
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
Bu arada 100pips kar/zarar;
0.1lot poz için 100$
0.5lot poz için 500$
1.0lot poz için 1000$
.........................
anlamına geliyor
Poz yönetimi (GU)
![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)