İnsan olma bilinci olmadıkça,insanın degeri olmadıkça çok örneklerini yaşacagız daha.
Printable View
İnsan olma bilinci olmadıkça,insanın degeri olmadıkça çok örneklerini yaşacagız daha.
konusturmayın benı camıye gıdemıyor engellıler merdıvenler var dıye.caddeye ınersın en luks yer ornek gırdın yedın yemegı hela alt katta luks mekanlara gıttın kapılar daracık 10 senedır yasıyorum ıstanbuldan bı cacık olmaz hep laf sıkıntıyı ceken bızız memleketın butun cehresı degısse uzay cagıda havada ucsak ınsan okuz olduktan sonra egıtım olmadıktan sonra duyarlılık olmadıktan sonra engellı olmakmı ıstanbulda engellı olmakmı soruyorum sıze
Dostum, bana kalırsa çok fazla ciddiye alma öylelerini, polis vs. kim olursa olsun, sadece haklarını bil yeter. Aracımın sol güneşliğinde içişleri bakanliğnın engelli araçlarının park etmesine dair yayınlanmış olan yönetmeliğinden birkaç nüsha bulunduruyorum böyle görevliler ile karşılaşma ihtimalime karşı ve biliyorum ki, Ben aracımı, duraklamanın da yasak olduğu yerler de dahil olmak üzere, trafiği tıkamamak ve tehlikeye düşürmemek şartıyla istediğim gibi park edebilirim, bu verilmiş bir haktır.
Engelli plakalı araçları kullanan engelsiz vatandaşlar hakkında serzenişte bulunan arkadaşlara hitaben; unutmayınız ki o aracı kullanan kişilerin bakmakla yükümlü olduğu %90 ve üzere oranda engelli yakınları vardir.
Bu konuya bende cok dikkat derim özürlü tuvaletlerini daha kullanmam.Bırak park yerini...Elimden geldiğin ce de otomobildeyken engelliler olmasa bile yaşlılara yol veririm..Engelli yerlerine park ettiklerinde sadece sövüyorudum artık sileceklerini kırmak daha iyi bir yolmuş teşekkürler:) + Olarak o videodaki karıyı indiricen anasını avradını 7 sülalesini.................
Bu sabah marmaristen istanbula donerken izmir bornovada trafik tikandi onumdeki araba emniyet seridini kapatarak arkadakilerin emniyetten gitmesini engelliyodu. 5 dakka sonra arka arabadan inen haywan, yolu kapatani bir guzel dowdu nedeni ise gec kalmis beyfendi.... Hepimiz bir yerlere gec kaliorz. Emniyet seridini israrla kullananlarin insallah sewdiklerinden biri ambulans icinde giderken emniyet seridi tikali olduu icin hastaneye gec kalir..
Turkiye de milyonlarca engelli var ama sokaga cikin bakin 1 tane 2 ane en fazla 3 tane gorebilirsiniz bu tur beyinsizler yuzunden o insanlar kendini eve hapsediyorlar yazik . Ben 9 ay tekerlekli sandalye ile yasamadim kazadan sonra burdaki ozel engelli alanlarini gorseniz iciniz gider.
Bi defa da disarda yemek yiyordum wc ye gidicektim servis disiymis calisana sordum baska engelli wc si varmi diye sordum adam yok ama 1 dk lutfen dedi manager ini cagirdi 3 kisi normal wc ye girdiler kapiyi soktuler , deynek getirdiler ben cikana kdar kimseyi almadilar son olarakta hesap i istedigim zaman bu seferlik bizden olsun wc icin tekrardan ozur dileriz dediler
çekerim fotosunu ruhsatıyla beraber bi ara ilk defada görmüş olursun.
engelli olanlar zaten vergiden muaf değilmi araç alırken? çakallık ne alaka ?
satmak istersen normal şekilde vergisini ödeyip standart fiyata satabiliyorsun diye biliyorum
benim bahsettiğim plaka konusu şu şekilde arkadaşımın babası böbrek hastası ve bacakları yok sıfır araç aldılar vergiden muaf şekilde ve sıfır renault bayısının cıakrdıgı plakayı kullanıyorlar app ne desen o ne der adam ben sormustum plakada işaret yok diye trafikte rencide olayı olmasın diye yapılan bı uygulama demişler bahsettiğin gibi kabartma yada boyanmıs bı durum ben görmedim plaka ustunde.
emniyet şeridi magandaları - YouTube
bu zihniyetler heryerde... bu şekilde bu ülke çok kişi ölür boş yere... önce insan olacaksın... duyarsız yaratıklar....
bide şuna bakında insanlık görün.... o beğenmediğiniz avrupalı hristiyan domuzlar bunlar !!!
http://www.youtube.com/watch?v=1tP9kMz1Edk
Birkac seyde ben yazmak istedimde.Valla yazdım yazdım sildim baya çoktu:)
Mesela sis farı açana sis farı açmak anlık çözüm ve bir süre sonra bizimde insanlığımızı alıp götürecek bir davranış bence.Hataya karşı yapılan tepkili çözümde hatalı bir davranış.Ama çığrından çıkarıyorlar insanı işte.Hani trafiğin akışını bozmam ufak tefek kurallar için bazen esnek olmakta fayda var ama En sağ şeritte sellektör üstüne sellektör atan minibüse özellikle şirket minibüsleri, sol şeritte düşük hızda gidip hız şeridi meşgul eden ve trafikte diğer araçların makas vs. olaylara itikleyen sürücülere, yolun ortasında kalmış kucağında çocuk müsaitim ve duruyorum arkamda daaat ne diyeceksin ki vs vs vs sert fren yapıp akıllarını almayı gazlamayı onun bastığı kornayı susturmayı bizde biliyoruz ama çözüm orda değil.Trafik saatlerinde çıkmaktan kaçınıyorum yada ara yollar kendimce çözümüm.
videonun sonundaki kapak olmuş tebrikler o arkadaşa
"bana göre onlar daha engelli insanlar, ben bile kullanmıyorum onlar kullanıyorsa"
15 aylık kızım var , alışveriş merkezlerinde bebek arabasıyla dolaşıyoruz...
asansörlerde bir kere yer bulmuşluğum yoktur, merdivenlerden elimle indirip çıkarıyorum..
bebek anne kucağında araba bende seklinde dolaşıyoruz katlar arası..
bende bunu anlamıyorum götü ne kadar kıymrtli milletiz.
hiçbir sağlık problemi olmayan insanlar asansörleri kullanıyor,
birde seyir esnasında gelip arabanın kıçına yapışan tipler varya .. küfürün büyüğü onlara..
basıyorum frene ondan sonra ne hali varsa görsün artık çarparmı, sağamı kırar solamı bilmiyorum...
son sözüm komsulara ..kardesim halı, nevresim vs silkmeyin kardesim balkondan ,kimse sizin ölü derilerinizi ,kılınızı tüyünüzü teneffüs etmek zorunda değil....