Model araç koleksiyonu oluşturma hevesiyle karşı karşıyayım. İnceden yavaş yavaş başlamak istiyorum nereden temin edebilirim ?
http://bestelhobi.sahibinden.com/
benim gözüme burası takıldı .
imzasız..
Beyler Bestel'den uzak durun bu konuda. Fiyatları ciddi uçuktur. CYG Hobi'den daha uygun fiyatlı alabilirsiniz aynı ürünleri çoğu zaman.
Ankara için de Şımarık Oyuncak var Karum AVM içinde. Bilmeyene efsane fiyat çeker. İşten anlıyorsanız ciddi indirimli alırsınız.
Kyosho, Autoart, Minichamps gibi kaliteli modeller her zaman para ediyor demek ki. 6 sene önce falan dağıttım koleksiyonu hiç zarar etmedim hatta çoğundan kar ederek satmışımdır, zamanında 100 liralık aynı model şimdi 500-600 liralar yazıyor CYG'de bile.. Vay anasını![]()
Kaybolduğunu zannettiğim Fiat Coupé aracımı buldum. Onu, Minichamps Opel Blitz itfaiyeyi, birkaç küçük objeyi, Vespa, Anadol, Fiat 124 ve '57 Chevrolet metal levhalarını da ekledim. Görsel açıdan şimdi daha iyi olduğunu düşünüyorum.
-------------------------------------------
Bu arada Bestel yerine CYG'yi tavsiye ederim. Bestel'den bir sefer model almıştım; esnaflığına kesinlikle lafım yoktur, olmaz da. Ama aynı ürün genelde %90 CYG'de bir miktar daha ucuza bulunabiliyor. Ayrıca Yücel Abi sağolsun, çoğu bulunmaz gözüyle baktığım modelimi bulup almamı sağladı.
Ancak maddiyat hususunda herkes hemfikir. Başlayan kişi kolay kolay bırakamıyor. Ve Mercedes-Benz E Serisi toplamak amacıyla çıktığım yolda 6 senede ulaştığım durum yukarıdaki gibidir.
Üstelik hâlen de sonlanmış değil. Yenileri sipariş veriyoruz/vereceğiz.![]()
Düzenleme olmadığı için unuttum. Elimde SCHUCO üretimi 1:43 VW T2a Camper ve 1:43 BUSSİNG 8000 Kamyon var. Hiç sergilenmedi ikisi de; sıfır durumda. Satışa çıkardım. İsteyen olursa detaylarını gönderirim.
Ben baslanmamasi taraftariyimCok zevkli bir hobi ama gercekten maddi, manevi yorucu bir is. Baslanacaksa da bence limitli bütceyle girilmemeli.
Alim icin benim de tavsiyem CYG hobi, Yücel abi olur. Ayrica yurtdisi baglantiniz varsa ebay üstünden arayabilirsiniz. Ne yazikki bir cok ürün Türkiye'de fahis fiyatla satiliyor.
Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)