User Tag List

Sayfa 221/389 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321 ... SonSon
7380 sonuçtan 4.181 ile 4.199 arası

Konu: Diecast model araç / RC vs. koleksiyoncular

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

En sevdiğim BMW'lerden birisi daha!

Hiç BMW toplamak gibi bir fikrim dahi yokken koleksiyona bir şekilde giren bir araç bu 3.0 CSL'ler.İyi ki de girdiler diyorum.Dediğim gibi BMW ile pek aram yok ama bu araçlar bambaşka.Çünkü araçların tasarımları felaket güzel bana göre!

Bu arada aldığım ilk 1:18 Minichamps modeli de bu araçtır.Ekim 2010'da almıştım bunu.Yaklaşık 11 ay sonra anca paylaşımını yapabiliyorum..

Yalnız Minichamps beklediğimden de iyi çalışmış bu araçta.Zira elimde yine aynı firmanın ürünü Mercedes-Benz 300 SEL AMG'de var ve detay olarak bu araç daha iyi ona göre.

Tabi ki Autoart'ın CSL'i bana göre daha güzel.Özellikle far-stop-panel grubu daha gerçekçi ama bu araçlar da onun yanında sergilenmeyecek kadar değil.Hatta ART CAR olması zaten yetip artıyor.

Ama elimdeki AA üretimi diğer 3.0 CSL'le de bir karşılaştırma konusu hazırlamak istiyorum.Ek olarak diğer CSL olan Frank Stella'yı da en yakın zamanda yanlarına ekleyip bir 3'lü dizmek istiyorum.. :wasntme:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kyosho Mercedes-Benz CLS 500

Sadece şık!

Bu aracın bendeki uyandırdığı tek bir anlam var.O da dediğim gibi şıklık.

İlk gördüğüm günden beri hayran olduğum bir araç.Performansı,gidişi,duruşu,konforu vs. hiçbirisi ilgimi çekmiyor.Keza o yönde hiç araştırmaya da girmedim bugüne kadar.Beni ilgilendiren tek şey aracın tasarımıydı.Mercedes-Benz'in sedan sınıfına getirdiği en güzel anlayışlardan birisi bana göre bu araç.Yeni kasası daha teknolojik;daha güçlü vs. olabilir ama bana göre bunun kadar güzel değil.

Modeli ise almam epey geç oldu.Zira sıfır satıldığı zamanlarda nasılsa sonra bulurum diye almamıştım.Ama sonra olduğunda özellikle benim istediğim siyah içi bordo olan versiyon piyasadan çekilmişti!Neyse ki bu yaz başında ciddi anlamda uygun bir fiyata bu modeli edinebildiğim için şanslıyım.Modelin 2 kusuru var.Sağ far camında çatlak var ve sol sis lambasının camı düşmüş.Bu sebeplerle uygun bir model oldu zaten.

Modelin bana göre olumsuz 2 yönü var.Motor ve bagaj kaputu ciddi anlamda zor açılıp kapanıyor.Bu yüzden pek zorlamamak gerek..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kyosho Mercedes-Benz CLK DTM AMG Coupé

Özellikle F/P oranıyla sonuna kadar başarılı bir model.Zira model mağazaları sağolsun 90 liraya kadar düşürdü fiyatlarını ve o sayede bulunsun diyerek aldığım bir model oldu.

Modele kendim orijinalinde olmayan ama kendimce hoş bulduğum;"piano black" renkli folyoyla cam tavan görünümünü verdim.Uygulama başarılı oldu.Güzel de oldu bana göre.

Bunun haricinde modelde en çok sevdiğim yan ise renginin canlılığı ve karbon dtm kanat oldu.Her ne kadar önceki fotolarında gördüğümde pek sevmesem de elime alıp incelediğimde bu yargım değişiverdi birden!

Detaylar ise beklediğim Kyosho standartlarında tam.Modelde eksi yön olarak tanımlayabileceğim bir unsur yok.En azından bana göre yok.Kyosho hakkını vermiş cidden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

CMC Mercedes-Benz Renntransporter

Normalde listemde olan ama 5-6 ay sonrasına almayı planladığım bir modeldi.Fakat şu meşhur CMC Fiat taşıyıcıların çıkacak olması üzerine bir daha bulamam diye aldığım bir model oldu.Ama bu güzelliğe planlanandan erken kavuşmak iyi oldu.

Araçla ilgili biraz araştırma yaptım.Araç 1954-1955 senesinde Mercedes-Benz yarış takımının W196 Monoposto ve 300 SLR yarış araçlarını taşımıştır.Ancak firmanın 1955 sonunda yarışlardan çekilmesiyle ortadan kaybolmuştur.Kasanın yumuşak hatları ile oldukça sevimli görünen bu araç ulaştığı maksimum 170 km/h'lik hız ile de şaşkınlık yaratmıştır!

Aracın kalbinde 300 SL'de de kullanılan 5500 d/d'de 192 hp güç üreten 2.3 litrelik direkt enjeksiyonlu benzinli motor yer almaktadır.

Aracın uzunluğu 6700 mm olup;teker aralığı 3050 mm'dir.Genişlik ise 2000 mm olan bu aracın ağırlığı ise 2 ton 100 kg'dır.(Nitekim modeli de bir 2 kg var gibi..)

Araçla ilgili bir de video buldum.Video ise gayet açıklayıcı-

Mercedes Renntransporter aus den 50er Jahren - YouTube

Zira bu modeli gördüğümde boyutlardan ötürü bir ölçek hatası yapılmış olabilir mi diye düşünüyordum.Standart bir otomobil yanında epey küçük kalıyor gibiydi.Çünkü sonuçta o bir kamyonet ve kafamda nedense büyük olmalı gibi bir ibare yer alıyordu.Ancak videoyu izleyince tamam dedim.Yanında filan insan durunca,arabaları yükleyince daha iyi anladım aracın boyutlarını;dolayısıyla modelinde de bir ölçekleme hatası olabilmesi kuşkusu kalkmış oldu.

Model zaten başlı başına bir şaheser ve CMC'ye böyle bir güzelliği ürettiği için teşekkür etmek gerek.İşte bu araç kamyonet/taşıyıcı diyip es geçmemişler ve her detayını nakış gibi işlemişler.Elimdeki 300 SLR neyse bu da aynen öyle bana göre.İkisi de resmen göz banyosu yaptırıyor herşeyiyle insana.

Modelde keşke olmasa dediğim tek şey far ve stoptaki noktacıklar.Farlardaki pimleri zaten sevmem;hâl böyle olunca da CMC'de olsa o da sevilmedi işte.Ama genel olarak modelin sunduğu detaylar o pimleri unutturuyor.

Aracın kutusundan "cımbız,kaput sökme aparatı ve aracı yüklediğimizde sabitlemek için minyatür halatlar" çıkıyor poşetler içinde.

Aracın kalbi ise CMC'ye yaraşır nitelikte.Motor;300 SL motoru ve 300 SL'i Minichamps firması da üretti ve bir abimle bir sohbette o aracın motorunu konuşurken bana "aynı pirzola gibi" görünüyor demişti.MC'nin pirzola görünümlü emme manifolduyla;taşıyıcının emme manifoldu arasında dağlar kadar fark varmış;onu anladım.Akü üzerindeki ve her ne kadar gösteremesem de farlardaki "Bosch" yazıları da hoşuma giden unsurlar arasında.

Aracın alt kısmı da yine tam bir görsel şölen sunuyor.Fren boruları ve el freni halatı olsun,şaft olsun,diferansiyel olsun;hepsi de çok iyi yapılmış.

Camlardaki fitiller ise gerçek cam fitillerinin aynısı ve içindeki krom da gerçek krom.Böyle bir ayrıntıyı es geçmediği için CMC'yi kutlamak gerek.Zira o küçük bir detay ama işte modele bakınca da zevk veriyor onun öyle olduğunu bilmek! :happy:

İç kısım yine tamamen orijinaline sadık kalınarak en gerçekçi hâliyle yapılmış.Kumaşlar başta bana Burberry'nin meşhur tasarımını anımsattı ama videoyu izleyince o zamanların tasarımı olduğunu gördüm.

Yan camlar sürgülü ve çok kolay bir şekilde açılıp kapanabiliyor.

Aracın üzerindeki metal aksamlar sökülüyor.Ben sökmedim şimdilik ve fotolarda bunu gösteremedim size.Ama 4 tane metal ayak var ve sağlı sollu 2+2 eklenerek aracın kasaya çıkması için bir rampa hazırlanıyor.Ayrıca stepneler üzerindeki ayaklar da yine o bahsettiğim bir tarafa eklenen 2 metalin arasına koyuluyor.Birleştirici görevi görüyor o ayak.

Yine modelin boyası da oldukça kaliteli.Dokunmak zevk veriyor gerçekten ve boyanın tonu oldukça canlı.

Lastiklerin üzerindeki tüm kabartma ve işaretler işlenmiş;lastik oldukça yumuşak ve yine desenleri de olduğu gibi aktarılmış.

2002 senesinde de "yılın süper modeli" olarak seçilmiş bu model.

Son olarak;300 SLR memlekette olduğu için üzerine "mecburen" CLK DTM'i koydum aracın nasıl durduğunu göstermek için. :whistle:

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Impala güzel olmuş,bagaj içini v.s'de boyasaydınız dicemde detay gerekiyor galiba iç kısımda,Welly'nin bazı modelleri tatminkar olmaya başladı.Eski MB C-Serilierini filan hatırlıyorumda
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

BBR Ferrari F430 Rosso Corsa Red

Ferrari F430, Ferrari'nin 2004-2009 yılları arasında ürettiği modelidir. İlk defa 360 Modena'da kullanılan alüminyum şasi ve güçlü bir V8 motor barındırmaktadır.Ayrıca Ferrari'nin Formula 1'de kullandığı yeni özellikler ilk defa bu araçta kullanıldı. Bunlardan ilki Formula 1 araçlarında kullanılan elektronik diferansiyel kilididir.

F430 90° açılı 4300 cc'lik ve 490 hp güç üreten bir V8 motor barındırmaktadır. Litre başına güç oranı 114 hp'dir. Ayrıca kg başına güç oranı 2.8 kg/hp dir. Frenlerde daha iyi fren mesafesi için karbon seramik fren diskleri kullanılmıştır.0-100 km hızlanması 4 sn maksimum hızı ise 315 km/s olarak açıklanmıştır.

Aracın tasarımı başlı başına bir unsur zaten.Önünü çok seviyorum;zira "güleç" bir hatları var!Arkası ise inadına sanki bir umursamaz bir tavırda.Öyle yapmakta da haklılar;500 beygire yakın bir güç var kalbinde..

Modelde bir hata bulamadım desem yeridir.Sonuçta insan sevdiğinin eksiklerini görmez ya.Bu da öyle.Başta ön kısım olmak üzere modelin heryerini seviyorum!

Model fiyat olarak "HIGH END" sınıfında yer alabilir.Ancak kalıp-detay vs. olarak bana göre standart bir Autoart ile eşdeğer.Ama sanırım üretilmiş en güzel F430'lardan.

Farlardaki mercek görünümünü ciddi anlamda başarılı yapmışlar.Stoplar berrak.Ancak BBR beni en çok aracın arka kısmında şaşırttı;zira arka paneldeki at logosounun bulunduğu kısım komple geçirgen tel.Ayrıca arka camın kenarındaki havalandırma petekleri de yine geçirgen dokuda yapılmış.Fakat panelde yer alan at logosu epey fazla bir dikkati ve özeni gerektiriyor.Çünkü küçücük bir yanlışlık bile atın yerinden sökülmesine sebebp olabilecek gibi.. :whew:

Aracın bagajı ise aracın altında yer alan bir düğme yardımıyla açılabiliyor.Bagajda ise 3 adet valiz yer alıyor.

Kapı eşiklerindeki krom Ferrari yazıları da gayet iyi.

Yine iç mekanda da kayda değer bir eksiklik bulamadım.Zira BBR herşeyi olabildiğine iyi yapmış.Ek olarak torpido kapağı ve güneşlikler hareketli.

Jant-lastik ölçeklemesi ve gerçekçilik hissi ise olması gerektiği gibi.BBR yürür aksamda güzel çalışmış.

Kısaca yaptığım inceleme böyle.Umarım beğenirsiniz.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    serhat maşallah kötü - gereksiz v.b. bişey denecek bi model bulamadım hepsi cok cok güzeller taşıyıcı özellikle cok tarz
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

F430-CLK DTM-M3 GTR Dış Mekan çalışması

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetbaha-drs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Impala güzel olmuş,bagaj içini v.s'de boyasaydınız dicemde detay gerekiyor galiba iç kısımda,Welly'nin bazı modelleri tatminkar olmaya başladı.Eski MB C-Serilierini filan hatırlıyorumda
    Sağolun.

Welly dediğiniz gibi biraz daha özenerek üretim gerçekleştirmeye başladı.Bu model de o kadar olmasa da iyi sayılabilecek bir model.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    serhat maşallah kötü - gereksiz v.b. bişey denecek bi model bulamadım hepsi cok cok güzeller taşıyıcı özellikle cok tarz
    Abi teşekkür ederim.Taşıyıcıyı ileride pişman olup aramaktansa şimdiden alayım dedim.Külfetli bir model ama değdi doğrusu.Üzerine elimdeki Martı Kanat'ı koydum mu;değme keyfime..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun aramaların sonunda koleksiyona geçen hafta eklenen 2 model..
    Kyosho Fiat 131 Abarth 1977 Rally Portugal Winner

Autoart Mercedes-Benz SL 600

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kaç ay önce frenledim kendimi aylardır model almıyor bir baktımki para birikiyor.

Modeller çok güzel gerçekten çiziksiz kırıksız maşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Xdream Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir kaç ay önce frenledim kendimi aylardır model almıyor bir baktımki para birikiyor.

Modeller çok güzel gerçekten çiziksiz kırıksız maşallah
    Orası öyle abi aslında.

Ama az kaldı.5 ya da 6 eksiğim kaldı Mercedes olarak.Sonra kafamdaki liste tamamlanmış oluyor..

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    f430 la clk dtm nin yanında m3gtr cok sırıtmıs kaliteden biraz daha yoksun..

mirafiori de cok guzel duruyo.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    131 çok güzel bendede var o modelden özellikle kaput içindeki detaylara bayılıyorum silecek suyu deposu falan harika gözüküyo

iyi günlerde kullanın
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    serhat modellerle modelleri takas yapıyormusun pekii

Bende 7 8 adet die cast var.. markaları kyhoso - maisto v.ss

Olan modeller

bmw 850 i coupe
    mercedes clk 200 cabrıo
    Mercedes S500
    Corvette kırmızı cabrıo
    mercedes slk 230 coupe cabrı
    bmw 325 ci cabrıo
    bmw M3 E92
    jaguar xk8
    ford mach III

Sende neler var
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi yaparım ama elimden şu anlık çıkarabileceğim sadece Autoart Alfa Romeo 1750 var.Fotolarını önceki sayfalarda paylaştım.Diğer modellerimin hiçbirisini de çıkarmayı düşünmüyorum elimden.

E92 M3 ve S500 satılık mı?

S500 Autoart'mı?

Alıntı BLuEBoY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    131 çok güzel bendede var o modelden özellikle kaput içindeki detaylara bayılıyorum silecek suyu deposu falan harika gözüküyo

iyi günlerde kullanın
    Sağol, teşekkür ederim. Bulana kadar epey bekledim diyebilirim o model için..

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi yaparım ama elimden şu anlık çıkarabileceğim sadece Autoart Alfa Romeo 1750 var.Fotolarını önceki sayfalarda paylaştım.Diğer modellerimin hiçbirisini de çıkarmayı düşünmüyorum elimden.

E92 M3 ve S500 satılık mı?

S500 Autoart'mı?

Sağol, teşekkür ederim. Bulana kadar epey bekledim diyebilirim o model için..
    2011 2012 Model aralığındakı E92 BMW M3 Gümüş gri Kyhoso marka bire bir aynı zaten biliyorsun.

2000 2003 model aralığındakı S 500 Gümüş gri Mercedes yetkili servisinden almıştım.marka Maisto..

Sendekı CLS - 131 - F 430 u beğendım..

F 430 u corvette ile takaslmak isterim..
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdilik toplu olarak paylaşayım daha sonra marka marka zamanla eklemeye çalışırım. burago ve çoğunluk olarak auto art var en son saydığımda 350 adet civarıydı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)