ben işte olduğum günlerde 2. gün akşamına %20 en az %10 şarj ile eve giriyorum:D
Printable View
ben işte olduğum günlerde 2. gün akşamına %20 en az %10 şarj ile eve giriyorum:D
yahu ne kablosuz şarj mış bu da.. illa cihazın kıçına birşey takmak istemiyorsan al yapmış adamlar.. gidip alacaksın.. hiç ihityacım olmayan bir özelik bu
http://cdn.pocketnow.com/wp-content/.../energizer.jpg
yoksa ben eve girer girmez telefon cebimdeyken şarj etsin gibi bir fantazi yok.. bilimsel olarak bile mümkün değil bu şu anda..
Tesla o kadar erken öldürülmeseydi kablosuz elektrık olayını kesın hallederdı :D
herkez diyor s3 kralda kimse kusura bakmasın iphone daki stabillik ve hız s3 de ve android de yok. teorik olarak s3 de, o var bu var şu var diyeceksiniz kağıt üstünde bunlar hep, pratikte ne kadar işe yarıyor? ne kadar kullanabiliyorsun android ile?
2 sene android kullanmış biri olarak ne zaman iphone a geçtim rahatladım. belli bir standart var telefonumda. başka bir iphone alınca elime yabancılıkta çekmiyorum. zırt bırt telefonla uğraşmama gerek kalmıyor. şiştiydi hata verdiydi patladıydı çatladıydı yeni versiyon çıktıydı superuser yaptıydım crack attıydım vs. vs.
s3 ilk çıktığında kuzenim aldı 1 ay kullandı kullanmadı ip4s ile takasladı. bayağı bi kurcaladım s3 ü bana iphone 4s den hızlı gelmedi ne yalan söyliyim.
+ malzeme kalitesi olarak apple ın yanından geçemez s3, 2 sene önce 400 liraya satılan i5700 ile aynıydı plastiği ve arka kapağı. bırakın fanatiklik yapmayı kullanım açısından apple daha rahat. tamam androidi istediğin gibi kişiselleştirebiliyorsun fakat bi süre sonra b.k u çıkıyor bir ton vakit kaybı uğraş vs.
ben şuna benzetiyorum; androidler windows gibi ios lar mac ler gibi.
açıkcası bana windowsdan gına geldi artık. hatalar çökmeler sapıtlamar yavaşlamalar açıklar vs.vs.
bundan sonraki alacağım bilgisayarlarda eğer paraya kıraysam ve işim gereği uygun olursa kesinlikle mac olacak.
iphone 5 5 milyar olsun ya.. zenginler alsın,fakirler ölsün..
körü körüne iphone hayranı fanatiklerden değilim lakin şöyle bir durum var ve çoğu kişi bunu atlıyor.
Hani diyorlar ya samsungda bilmem kaç ram var, bilmem ne kadar ghz de işlemci var iphone da bu yok, samsung/htc iphone döver..
cihazın hızı sadece işlemci ve ram miktarı ile ilintili değildir sadece..
sen cihaza 5gb ram de koysan, 5ghz 10çekirdekli işlemci de koysan, o cihazın üzerindeki sistemin ne kadar ağır (çok fazla kaynak tüketen) olduğu önemli.
demem o ki 500mb ram şimdi ip5 te 1gb a çıkmış. ahanda samsungda 2gb (bilmiyorum ne kadar olduğunu da örnek verdim) samsung daha hızlı derseniz, neye göre hızlı diye bir soru çıkar ortaya..
500mb ram e sahip bir cihaz hızlı ve stabil çalışabilirken, 2gb lık bir cihaz yavaş çalışabilir.
Öte yandan, hep söylüyorum,
Kimin yaptığını arka taraftaki kodlarda ne çalıştığını bilmediğin açık kaynak kod sistemi yerine bir merkez tarafından kontrol altında tutulan, işletim sistemini developer lara açmayan, bu sistem üzerinde çalışan programları da onay verdikten sonra endusers ların kullanımına veren bir kurumun çalışma tarzı, prensipleri bana daha doğru geliyor.
4s ile 5'in satış rakamları amerikada aynı olucakmış.
burda ne olur bilmem..
Bence burdaki fiyatı 2200-2500 arası bisey olcak Turkcell gibi yerlerde
yani şimdi s3 stock ip4 stockken ,ip4 s3ten hızlı oylemi :D
s2 bile ip4ten hızlı abartmayın ak :D fanatiklikse fanatiklik bende eskiden iphone kullanıyodum .. kaldıkı telefon kullanıcıya hıtap etmelı ,kişiselleştirilebilen herşey kullanıcı odaklıdır yoksaa reenkarnasyon var aall bak var gibi olur olay.. yersiz yorum olmus bana gore herkesın fıkrıne saygım var ama 2telefonu yan yana koydugunuzda ip4-4s için konuşiim s2 rakibi zaten s3 değil.
afyonda kısayollar özelleştirilebiliyomu hayır
kullanıcıya kolaylık saglıcak kısayollar eklenebılıyomu hayır
deep sleep ozellıgı varmı hayır
s2den ince mi hayır
panaromic cekıyomu hayır
gr olarak s2den agırmı evet
ekran olarak kucuk ve renk canlılıgı olarak kotumu evet
itunes denilen lanet şeyle ugrasırken kafa yıyomu herkes %51 diyelim(kendi sorgulamalarımdan yola cıkarak)
androidde tak telefonu pc ye tel sd card gor ne ıstıyosan at yukle sil vsvs
+3d harita bazı şehirler yada ülkeler için geçerli TR'ye bir +sı yok yani :)
eee hani nerde iphone..senmı yazmıstın baskasımı sımdı yukarı cıkıp okuyamıcamda apple her alanda varmıs vs demıs bırısı noteII cıksın gorucez kım hangı alanda var :)
imza;
sapık gerzek deli android kullanıcısı pardon samsung sgs2 :)
ekleme ;
uygulama bolluğu androidde daha fazla bilginize bu arada :)
4s ten cok buyuk bi farki yok biraz daha gelistirilmis hali gibi yani yepyeni bi tel diil iphone5.%17 ince %20 daha hafif 4sten.kamera yine 8mp fakat panorama cekim modu eklenmis.youtube kaldirilmis artk app storedan isteyen indiricek.3 adet mikrofon koymuslar ses kalitesi artmis vs. Ekran %44 daha cok renk doygunluguna sahip ve boyu 3.7 inc ten 4 ince cikti fiyatida burda 1500-1700 civarinda olucakmis bildiklerim bunlar 4 satilipta 5 almaya degermi acaba
5 alırım diyordum vazgeçtim ohaa olmadığımdan dolayı ama iphonu bir başka cihaza da değişmem.
alırken htc hd2 ile bayağı kararsız kalmıştım, suan'da çok memnunum. iPhone fanatiği olmamama rağmen samsung ve digerleri isterse takla atsın değişmem.
se experia var inanin cihazla ugrasmak istemiyorum,sadece update yapıyorum.
kalite, kullanım kolaylığı,insanı yormayan menüsü,uygulamaları,performansı vs vs iPhone her yonden farklı.
4s gayet güzel her işi gören bir cihaz. bunu alsam nolucak biraz daha hızlanıp aya mı çıkıcak sanki. elimdeki 4s haşat olana kadar 5 almam.
Gerçekte görmeden yorum yapmam ama böyle komple 1 yenilik beklentisine girmişim boşuna.Samsung'la kıyaslamanın halen hata olduğunu savunuyorum
avrupada 679€, amerikada 629$ fakat unlock isteyen avrupadan alması gerekicek yarın pre-order başlıyor 21 eylül 08:00'da satışa başlıyorlar.
679€ = 1.588 TL + 100 TL = 1.688TL Eğer kendiniz alıp gelirseniz tax düşecek o zamanda 1.500 civarına gelir.
Şu an piyasadakiler gayet hızlı bir çok işide görüyor bunu çıkardılar iyi güzelde daha hızlı olucak diye arkadaşların deyimiyle ayamı cıkıcak mıllet bunu alınca anlamadım
Yıl ortasında yine bir S modeli çıkartır Apple rahat olun..
daha hızlı mevzusu şu
ios 6 iphone 5 ve 4s te güzel çalışır 4 te biraz kasabilir. ios a güncelleme geldikçe yavaş yavaş 4 iyice kasılmaya 4s de yavaşlamaya başlayacaktır ama iphone 5 işlemciden kurtarıp daha 2 sene yavaşlamadan çalışır
S modeli ya da aynı kasada biraz iyileştirilmiş model yine seneye bu dönemde gelir
zaman göstericek kimin iyi olduğunu
ama şundan eminim ki ayponun çok sağlam bir fan kitlesi var steve jobsun vefatında gördük
samsung bence daha iyi neden derseniz aypona sempatim yok gerek amerikan olması gerekse trde genel olarak gösteriş amaçlı kullanılması yüzünden
samsung çok iyi ama aypon kadar karizma gelmiyor bir çok kişiye yıllardır samsung kullanıyorum çok alıştım bu da bi etken tabi
harbi onlar napıyo?
ip4 ten once 5800 almıstım. sırf xpressmusic ve birde yenilik olsun dokunmatik diye.
gayette mutluydum yetiyoru bana.
uygulamalar falan işin içine girince ekranı biraz kucuk geldi. ip4 te ipod bi nevi. verdim coskuyu.
sımdı bunu degıstırtcek bı farklılı goremıyorum zaten ekran ınce uzun gereksız bence. s3 te bu yuzden cekıcı gelmıyor. hatta cok buyuk gereksız.
ip4, tablet 10'' o yess... :)
abi bu kadar kablosuzluk biraz sıkıntı degılmı ?
hersey teknoloji değil abartmanın anlamı yok. ne kadar kablosuz elektrik transferi o kadar buyuk sağlık sorunu.. ben kulaklık bile almak istemiyorum ama el mahkum alıcam. kı kulaklık dalgaları ufak. adam bildiğin elektrik gonderıyo frekanslar yukselecek.. gerek yok..
uygulama bolluğu konusunda karşılaştırmalı rakamlar ve kaynak alabilir miyim
bir de mükerrer olmayan app miktarı lütfen.
50.000 tane çalar saat apps olması bir şey ifade etmiyor benim için.
ayrıca kaç tane virus programı olduğu konusunda da bilgilendirirsen sevinirim. :)
valla gidipte araştırıcak değilim + bişey daha virüs programı ile alakalı 1tane program yuklu degıl telefonumda . delinin biri kuyuya taş atmış misali haberler ile konusmanın manası yok.
50.000tane calarsaat veya digital clock widget var ise gene kullanıcı odaklı bunun adına biz çeşit diyoruz :)
cok merak edıyorsanız ınternet onunuzde hatta apple telefonunuzda var açın araştırın bir zahmet.
Android Market Apps Reaches Half Million, Apple App Store Still Leads With 600,000 Apps | VikiTech.com
Bakalım kim daha uzağa işeyebilecek :)
ortaya bir iddia atıyorsanız bunu kanıtlamak zorundasınız.
ciddi kaynaklarıyla buraya koymak durumundasınız. Blog siteleri ya da şahsi siteler de benim için üfürükten başka bir şey değildir. (konu adroid değil tanzanyanın iç işleri konusu olsa bile bu böyle.. Ciddi kaynak lütfen.. )
sizin söylediğiniz afaki şeyleri ben araştırmak zorunda değilim :) İddia sahibi şu şu kaynaklara dayanarak söylüyorum der. Ötesi işkembeden sallamaktır.
yoksa ben de 2.000 tane diye üfüreyim altına da 3 tana paragraf yazayım allı pullu, olsun bitsin :)
Diğer bir konu;
antivirus firmalarının android platformları için ürün çıkarmaları bile yeterli bir sebeptir güvensiz bir platform olması konusunda.
Ben size virus programı kullanıyor musunuz demedim. Kaç tane virus programı var dedim :)
Uzağa işeme konusunda ise;
Her ne hikmetse hiç bir ios kullanıcısı hiç bir şekilde kendisini ne android konularının içine atıyor ne de bu tip yarışların içine giriyor. Devamlı bir kıyaslama ve yarış halinde olan sadece fandroidçiler.. Devamlı bir kötüleme durumları, devamlı benim babam senin babamı döver psikolojisi.. Bi rahatlayın yahu, bi relax olun.. Siz de yorulursunuz ha bire ios un peşinde koşturmaktan, bırakın açık kaynak kodunuzun keyfine bakın.
Quantum dostum, aynı safta işiyoruz.. Eklediğim linki incelediysen zaten Appstore'un uzak ara önde olduğunu görmüş olman gerekir ;)
Tamam abi :) Sen büyüksün apple'da kral king blackjack .
Ben araştırıp makale vs koyamam valla kusura bakma abi,oldu o zaman bye. :)
Sevmem tartışmayı ,tartışmayı bilmediğimden dolayı,konusmayı zaten hiç bilmem o yüzden ben işime bakiyim :)
Ios>Android
bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama nafile.
fanatiklik değil benimki bana uygun olan kısmı söyledim. herkesin ihtiyaçları farklıdır.
ama hız konusunda kağıt üzerindeki değerler ve benchmarklara göre konuşmuyorum ve açıkcası bunlar beni ilgilendirmiyor. bana göre hız konusu benim telefonu kullanırkenki etki tepki oranına bağlı, menülerin açılış geçiş bir programın hızlı çalışması sonra günlerce kapanmayan telefonun şişmemesi task killer gibi bir programa ihtiyacımın olmaması.
1-ayfonda kısa yollar özelleştirilemiyor. ihtiyaçda duymuyorum. androidde özelleştiriliyorduda noluyor ekranlar karman çorman doluyor yavaşlıyor. benim işime gelmiyor bana - yazıyordu hatta.
2- deep sleep modunun tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum fakat tahmin ediyorum. ama ben gece yatarken şarjım; atıyorum %80 ise sabah uyandığımda %78 en kotu %75 'e düşmüş oluyor. fakat deep sleep mode hakkında az önce ufaktan google da okuduğum yazılara bakılırsa deep sleep moduna geçmeyen arkadaşların isyanları var yatarken full olan şarjları sabah uyandıklarında %12-15 civarına düşmüş telefon ısınmış gibi problemler olduğunu söylüyorlar.
Android Uyku Modu (deep Sleep) i aktif etme
açıkcası böyle birşeye zaten ihtiyaç duymuyoruz.
3-incelik ve ağırlık konusunda herkezin bakış açısı farklıdır. a4 kağıdı inceliğinde yapsınlar ama a4 kağıdı boyutlarında olsun bakalım o telefon nereye konacak nasıl kullanışlı olucak? ne kadar ince okadar iyi diye birşey yok bana göre.
4-panoramik çekmiyor demişsinde, panaromik çekim için çok güzel programlar var panaromik çekimi geçtim 360 derece yer gök dahil çekim yapıp 360 derece izlenebilen anında paylaşılabilen bir program var hemde microsoftun programı "Photosynth" örnek de burada (çok özenmeden hızlıca yaptığım bir çekim ve hatalar mevcuttur) Untitled - Photosynth
5- ağır olsun bana farketmiyor. aralarında kg farkı yok nasıl olsa.
6- ben telefondan tv izlemiyorum. telefondaki oynamak istediğim oyunlarda call of duty gt5 gibi oyunlar değil, bunlar bilgisayarımda yeterince buyuk ekranda oynadığım için renk çözünürlük ve ekran boyutu problemim yok. telefonda oynadığım oyun angry birds ve ufak tefek can sıkıntısını giderecek oyunlar. ha erdil yaşar oğlu gibi orda burda karikatür çizecek olsam galaxy note alırdım zaten.
7- itunes benide öldürüyor hayatımda bunun kadar salak program görmedim desem yeridir bende nefret ediyorum (2005 den beri ipod kullanıyorum) fakat buna bağlı değilim alternatifi var; "itools" ve okadar şeker ve rahat bir programki androidin sd sine elle atacağıma itools da 2 tık yaparım daha iyi :D
8- 3d harita olup olmaması bir + kazandırmıyor bence de. tr de olsa bile görsel haz dan başka birşey değil sonuçta çoğu kişinin haritayı kullanma amacı belli.
bunu ben yazmadım.
ekleme;
uygulama bolluğuna gelince dediğin doğru sayısal bir rakam olarak fazla amma;
çok boktan, yarım yamalak çalışan, görsellik açısından rezalet, patlak çatlak, ve en önemlisi
bu nedenden dolayı bana göre bir + değil üstüne üstlük - dir. android de aklında olan bir program veya ismini tahmin edebileceğin birşey ararsan büyük ihtimal buluyorsun, fakat bir bakayım işe yarar ne var diye gezindinmi çöplükten farkı yok ki ilk dediğimde bile aratmada aynı işlemi yaptığı söylenen 34531231 program cıkıyor hadi bakalım en iyisi en kalitelisi hangisi çek babam sil babam.
bana göre az olsun öz olsun yada olmasın. :icon_tup:
fazla uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
küstüm oynamıyorum yok öyle.. :D
Gel buraya :D
@sinan
sana bir şey yazmamıştım ben :)
iphone konusu burası, iphone5 tanıtılmış o tartışılıyor, hemen android konusu açılıyor.. Hemen sidik yarıştırma.. Bu mantığı birisi bana anlatabilir mi ciddi anlamakta güçlük çekiyorum.
Ayrıca itunes için şöyle bir site buldum, ilgi duyanların incelemesini öneririm.
http://tech.fortune.cnn.com/2011/05/...-and-counting/
(Mayıs 2011 verileri)
[IMG]http://fortunebrainstormtech.files.wordpress.com/2011/05/screen-shot-2011-05-24-at-9-42-04-**.png[/IMG]
iphone5 cihaz olarak beni hayal kırıklığına uğrattı.
ancak ios6 nın bazı özellikleri sadece ip5 te çalışacağı için yine farkını hissettirecektir.
aynen ios6 bazında ip4 ve ip4s arasındaki fark gibi.
kasa cihaz vs aynı işlemci kamera harici, ama bir sürü ios6 özelliği ip4 te çalışmayacak.
iyi bir pazarlama taktiği...
valla ben şahsi olarak ne senle ne androidle sidik yarıştırmıyorum. herkesin ihtiyaçları görüşleri zevkleri farklıdır.
ben kendime göre konuşuyorum bana göre daha iyi.
ha apple ın kötü yanları yokmu? var bir çok uygulama paralı daha sonra bazı şeyler kısıtlı mesela bir konuşma kaydetmek için program yapılamıyor. ama bunlar beni çok etkilemediği için diğer iyi yanları daha çok işime yaradığı için hoşuma gidiyor ve kullanıyorum. inan bana android im varken daha iyi olsun şöyle olsun aaa bunda buda varmış vs. vs. diye kaç yüz kere rom yüklediğimi kurcaladığımı hatırlamıyorum. bana göre boşuna vakit kaybı. şu an telefondan yana uğraş ve vaktimi harcamıyorum takır takır kullanıyorum her işimide görüyorum.
hahahah bi yere gittiği yok abi fandroidleri çağırmaya gitmiştir :hahaha:
ha android kullanmıyormuyum ben hala? kullanıyorum samsung galaxy tab 10.1 var ama valla yatıyor evde yeğenler fln gelince alıp ellerine kurcalıyorlar durumu içler acısı çünki aynı windows gibi şişmiş ve patlamış durumda. yeniden kurmak gerek fakat vaktim yok hatta onu ipad ile değiştirmeyi bile düşünüyorum ipad olursa bi işe yarar belki.
İŞTE İKİ TELEFONUN ÖZELLİKLERİ
Fiyat:
iPhone 5: ABD'de 2 yıllık kontratlı satış fiyatı 16 GB 199 $, 32 GB 299 $ ve 64 GB 399 $
Galaxy SIII: En düşük modeli 99 $'dan satılıyor.
Ekran:
Kaynak : Yeni iPhone5 mi daha iyi Galaxy mi?
abd de cidden fiyatlar böyle mi yoksa bi yanlışlık mı var ?
bu tip teknik karşılaştırmalar bana çok anlamsız geliyor.
bütün iş yazılımda biter.
foto kesmek için photoshop cs6 çalıştırın, onunla da fotoyu kesersiniz, paint açın, onunla da kesersiniz. ama birisi 1gb yakın raminizi yer, diğeri 200kb
üstte uzun uzun yazdım konuyla ilgili düşüncelerimi..
telefonum çalar kulağımdayken elma logosu gözükür konuşmam biter cebime koyarım olay bitmiştir s3 gibi çakmasyon telefonlarla uğraşamam isteyen alsın yüklesin koştursun kovalasın s3ü " apple kalitedir yaşam tarzıdır "
İphone nun klasik sorunudur tuş bozulması.. bu modelde tuşta parmak izi sensörü var.. bozuldumu yandık.. 200 lira fiyat çekerler
Hala sıfır 3GS'ler dünya paraya satılıyor.. Onunla aynı zamanda çıkan samsuklardan eser yok..
3GS hala en güncel IOS'u destekliyor.. Samsuklar 2 güncelleme sonrası tırt. Neyi tartışıyoruz ki :)
kendimi savunamicak kadar acizmiyim :) fandroidçi çagırmaya gıtcekmısım ısımmı yoklan :D :hehe:
töbe töbe..
ben kullanıcı olarak,bana hitap eden benim yararlanmamı sağlayan..
hem karpuz yiyip açlığımı ve susuzlugumu giderdiğim,hem karpuzun çekirdeğini karpuz bittikten sonra çitleyip vakit geçirdiğim,hemde karpuzun kabuğuyla eşşeğimin doydugu şeyleri seviyorum kısacası.. neyse ben gene gider :) hadi iyigünler (rom yüklemem lazım tel kastı :hehe::hehe::hehe::hehe:)