ikinci el değer kaybı yüzdelerinden bahsetmeyelim hiç :)
neyse onlar da bizim kardeşlerimiz :)
Printable View
ikinci el değer kaybı yüzdelerinden bahsetmeyelim hiç :)
neyse onlar da bizim kardeşlerimiz :)
Herkes bir iPhone edinene kadar büyük Apple düşmanıdır.. Bende öyleydimm o yüzden anlayabiliyorum diğer basit telefonları savunanları.. Sende olsan savunurdun. 2 bin lira para vercen alcan, kassa da kasmasa da uysa da uymasa da arkasında durmak zorundasın :)
yok yok sana değildi o :) ha bire kıyaslamalar yapılıyor ya o anlamda dedim :)
evet bu fiyatlara satılıyor ama operatörle 2 yıl kontrat yapıyorsun.
showroom fiyatları değil, operatörden alıp 2 yıl sözleşmeli telefonlar o fiyatlarda
ağır oldu bu ya :D :D
bu millet samsung çamaşır makinası çıkmadan önce apple görünce oha falan olmadımı :D şimdi ne değişti
ne değişti söyliyimmi millet gidip 5liralık armuta 10lira vermeye devam etti,aklını kullananlar daha ucuza daha karlı daha kullanıslı telefon almak isteyenler ..hani yukarda bi postta yazdıgım gibi eşşeğimde faydalansın örneğini verdiğim gibi hanii...
android'e yöneldi ama gidipte t20 almadı yani android olarak bakılıyo ya cunku sımdı olaya.. olay bundan ibaret kısacası.
iphone yeni çağın nokia sıdır beyler...basit kullanışlı ve güzel.
mevzu o değilki senin bu dediğin 199 tl lil çin malı telefonlada yapılıyor. ben görüyorum 10 yaşındaki bebenin telefonu çalıyor kulağında iken elma logosu gözüküyor bitince koyuyor cebine. yanında iken dahi belli olmuyor çakma olduğu.
sirf bu ise muhabbet 2 bin lira vermek akıl karı değil. 199 tl ye çözülüyor bu mevzu. (masaya koyma mevzusa çözülülyor hemde)
Aklını kullananlar derken umarım bize akılsız demiyosundur
bende daha önce samsung s2 kullanıyordum ama en büyük sıkıntım senkronizasyon ve stabilite işim gereği süerkli yurtdışında oluoyurm o yüzden stabilizasyon önemli benim için
iş yerinde herpimiz iphone kullanıyoruz müşteri ve tedearikçilerimin çoğunda iphone var eşimde ve evde olmak üzere 2 iphone 1 ipad ve bir apple tv kullanıyorum emin ol benimkini fanatiklik olarak algılama ama ihtiyalarıma en güzel çözümü apple ürünlerinde buldum
dip not 3,5 yaşındaki oğlum iphonuda ipadide cayır cayır kullanıyor boyama appleri var onları açıyor basit oyunları oynuyor turkcell tv den yumurcagı acıp apple tv mirroring yapıyor 2009 mart dogumlu daha bu benim oglumun cok zekı oldugunu degıl Ios un ne kadar kullanıcı dostu oldugunu gosterıyor
Allahtan Samsung S3'ü büyük tasarlamış yoksa iphone satışları dahada azalırmış.Çoğu tanıdığım büyük olmasından dolayı s3 almadı.
tartışma iphone android üstünden olursa bir sonucu olmaz çünkü konunun başlangıcı yanlış sonu nasıl gelsin..
ben ne android nede ios kullanıcısıyım benim telde de herşey var lg gc900 ama yazılım yok eklenti app istersemde javadan buluyorum zaten fazla bir şey kullandığımda yok facebook twitter.
neyse iphone a dönücek olursak iphone da apple mühendisleri ios yazılımını telefona göre yapıyorlar yani telefonun verdiği her tepkime her özellik her bir tuşa basma kalibrasyon yazılım bunlara göre bunların tepkimesine göre yapılıyor kısaca telefon yazılımla bütünleşik etle kemik gibi..
android tellerde bu yok adamlar tel üretiyor işletim sistemini fason yüklüyor dışardan..
androidde iphone gibi tel nasıl üretilir? google mühendisleri oturupda şu bizim işletim sistemimize bütünleşik tıpkı iphone gibi etle kemik gibi bir tel yapalım derlerse o zaman rekabet olur o zaman bile biraz zorya çünkü iphone çok yol kat etti kısaca iphone ile gidip android işletim sistemli telleri kıyaslamak bence doğru değil.. birinde yazılım tamamen telefona göre yapılırken diğerinde telefona sadece yazılım yükleniyor..
android tel ve iphonenuda kullandım hatta en son şu galaxy s3 yemek tepsisi gibi olan onuda kurcaladım şahane bir tel ama her telin yeri bence ayrı..
yukardaki bir arkadaşda basit tel kullananlar yazmış insanları sınıflara ayırıp haki görmekde ayrı bir ayıp.. benim telimde arkada 8mp önde 5mp kamerası var modem özelliği 3g wifi bir sürü özelliği var sadece işletim sistemi yok ekranıda zaten iphone 4 deki lcd ekran dokunmatik panel apple ın lcd ekran tedarikçisi lg *****...
benim işim alo deyip kapatmak sms çekmek ara sırada face twitter bakmak bunlarıda fazlası fazlasına yapıyor tel niye gidip ekstradan 2 bin tl para verip akıllı tel alıyımki zaten şirkette bilgisayar evde bilgisayar arabada dışarda ipad tablet..
ALLAH uzun omur versin abi cocuguna yalnız ben gayet acık yazdıgımı dusunuyodum ama olmamıs demekki..
diyorum ki , kullanıcıyım ben .eskiden ayfonda kullandım o zamanlar herseyıme delı gıbı yetıyodu hızı ozellıklerı uygulamaları vsvsvs sonra maddıyattan baska ufak telefonlara yoneldım.. maddı durumum duzelıncede s2 aldım dıyorum gıdıpte ıp4s almak varken .. nedenıde gayet acık dıyorum hız-zariflik-tasarım-ekran-şarj ssüresi-kişiselleştirebilmem ve buunun gibi şeyler hemde ip4s'in 2.el fiyatndan biraz pahaliya 1800e sıfır garantili olarak aldıydım o zaman.. olay bundan ibaret kısacası.
saygılar sevgiler.
bu konu baya uzar apllenin öyle bi pazarlama mantığı var ki adamı hipnotize ediyor desire hd den 4se geçtim açıkçası bazı hayal kırıklıklarım oldu telefona kafana göre müdahale edememek gibi sms çağrı engelleme gibi vs vs ama applenin ne kadar sorunsuz hatasız bi telefon olduğunuda gördüm telefonu 2 aydır kullanıyorum bi kere takılmadı şu ana kadar herhangi bir hata vermedi android bazen insanı sinirlendirecek derecede kitlenme takılma vs olayları oluyordu birde en büyük derdin apple de herşey para herşey para :)
isteyene iphone5 getirtilir :)) 4s lerinizde ölüsüne alınır
2 sene iPhone4 / 5 ay 3gs kullandım. Şuanda Samsung S3 kullanıyorum benim ihtiyaçlarımı daha çok karşıladığını görmüş oldum.
sırf o kadar paranın abd nin cebine giriyor olması bile başlı başına sebep benim için iphone almama konusunda (kola içmiyor musun diyecek superzekalara peşin edit, evet kola da içmiyorum bu sebepten :) )... Ayrıca bir telefona 2000+ veriyoruz, sonra yok onu yapamazsın yok bunu yapamazsın, yok itunes kullanacaksın...Sanki biz müşteri değiliz de adamlar lütfediyormuş gibi...
Benim önceki mesajımda kimseyi hakir gördüğüm filan yok. Amaç biraz ortalığı kızıştırmaktı..
Tartışmayı alevlendirmekti..
XoR arkadaşımızın açıklaması üzerine tek yorum yapılmaz. Denemiş, kendine uygun olanı tercih etmiş kullanıyor..
Benim anlamadığım ve kızdığım kişiler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar. Ortalığı kızıştırma sebebim de onları biraz ön plana çıkarıp görmekti..
buarada itunes'a iphone kullanıcılarını mhkum gören arkadaşın itools'u araştırmasını öneririm. Ayrıca JB ile yapılamayacak hiç birşey yok.. Flash da oynatıyor BT ile veri transferi de yapıyor.. ( en çok dile dolanan konu olduğu için bu iki örneği verdim.
evet JB yapıyoruz ve garanti dışı... Önemli olan burada apple in kullanıcılarına bakış açısı, onlara bir şeyler dayatılıyor olması. Yani sanki millet müşteri değilmiş de almak için kapısında yatıp kalkıyormuş gibi bir hava yaratılıyor... Ben o kadar para bayılıyorsam sen de beni kısıtlayamazsın, aksine her şeyi çok daha iyi ve kolay yapıyor olman lazım. Bu kadar basit...
kimisinin ios işini görür stabilitesi önemlidir, kimisi daha esnek bir yapıda olsun, daha çok kişiselleştirilebilsin diye android işletim sistemini kullanır. Ona söylenecek hiç birşey yok. Samsung olsun diğer marka telefon alanlara hava olsun diye cihaz satın almamış olan gerçek apple kullanıcıları hiç bir şekilde sataşmaz, hakir görmez.
Bu android kullanıcılarında çok fazla.. Her zaman bir kıyaslama peşindeler.. Yapmayın bunu işte.. Böyle yaparak "siz salaksınız o kadar para verdiniz hiç bişey kullanamıyorsunuz, biz sizden daha akıllıyız" a kadar gidiyor bu işler.. Bin yaşınıza geldiniz hala aynı ergen ergen muhabbetler.. Elinizde samsung un en baba modeli var, gözünüz hala elin cebindeki iphone larda.. benim telefonum daha iyi muhabbeti akabinde de.. bu kafada olanlar ciddi külfet şu memlekete..
JB yapmak en büyük pişmanlığımdı *** etmişti telefonu :)
neyin garanti dışısı? nerenizden uyduruyorsunuz bunları? yok öyle bir şey.. dışarıda her duyduğunuza inanmayın..
bu kadar esnekse tamam kullan işte.. seni bu kadar kısıtlayan bir ürünü almazsın olur biter.. alanlar başka şeyler görmüşlerdir, o gördükleri tespit ettikleri konular onlar için daha önemlidir, buna da kimse bir şey diyemez. kimse.. aynen apple kullanıcılarının da android kullanıcılarını yargılayamayacağı gibi..
hayrola "nerenizden uyduruyorsunuz" falan, nedir bu gerginlik... Adabınızla yazın...
Ayrıca ben iphone kullanıcıları şöyledir böyledir, biz daha akıllıyız falan da demedim. 3 sene önce de bunları söylüyordum, daha 1 ay önce aldım ilk android telefonumu. Fikrimizi yazdık, beğenen alsın bir şey diyen yok. Savunma mekanizmanız fazla çalışmış üzerinize alınmışsınız...
aboo nolmuşyahıuu burda :D
Gergin? Değilim.. :) Ayrıca gayet adablıyım..
Bilmediğiniz sağdan soldan duyduğunuz şeyleri allayıp pullayıp bilir kişi edasında yazıp çizme konusunda üzerinize yok.. Google cebinize para koyuyor da apple a *** atıyorsun gibi yazıp çiziyorsun..
Üff sıkıldım kim ne yapıyorsa yapsın ya bana ne..
Engin abi sinire gerek yok kim ne isterse yapsın biz o kadar yazdık diğer konuda jb bir uygulamadır ve garanti dışı bırakmaz dedik nasıl yapılacağına kadar gösterdik ve nasıl kaldırılacağını da gösterdik.
İyi de S2 veya S3 alanların birçoğu önceden hatta senden önce iphone kullanmıştır.
Çok zor birşey sanki iphone almak, çok matah birşey sanki.
Basit dediğin telefon her açıdan ezip geçiyor iphoneu. Bizim evde de 2 tane iphone var yani düşmanlık yok gerçeklik var.
gittim S3 aldım bugün . hayırlısı olsun :)
Noluyor elma logosunu görünce kızlar kucağına falan mı atlıyor?
Karizma mı oluyorsun, bu telefonla şekil yapma olayları nedir ya şaka gibi...
10 yaşında veletlerin elinde var aynı telefonlardan, en fakirinde de var zengininde de var telefonla şekil mi olurmuş?
Yaşam tarzı cümlene yorum bile yapamıyorum :D