neden ki milletin birbirne mi girmesini ni mi istiyosunuz ortamı sakinleştirmek için yazdım ....
Printable View
[QUOTE=ThUnDeRbErK;2729273]Sana birşey diyeyim arenimo Rx-8 sahiplerinde s2000 geçme sevdası olsa bana bu araç krediyle 106 bin tl'ye mal oldu 2 tane
Yanş sımdı burda neden olayı malyete cevırdın anlmadım bkm 2009 s2k nın malıyetı nakıt kredı olmadan 150 000 TL ama sonucta s2k bumudur kıstas sımdı kaldı kredıyle malyetı kullanıcıları baglamaz sonucta ederı bellı
yukarıyı okumadın sanırım neyse konu kirliği olursa adminler siler zaten.iyi geceler.konuyu daha fazla dağıtmayalım.
Konu çok farklı yerlere gelmiş berk gerçektende rx8 e gönül vermiş biri olarak çok sabırlı..
Şu forumda ne zaman rx8 dense belli kişiler yerden yere vurmak için fırsat kolluyor.Tamam corvette gibi 15 litere yakıyor.Neden araba çok yakıyor deymez diyen kişiler bu aracın iyi yönlerini neden anlatmıyor? Bu rx8 acısı ne onu anlamadım? Araba birçok kişiye göre tasarım harikası özellikle r3 tam bir coupe 4 kişilik, motosiklet gibi devir çeviriyor, iç kalitesi, bose müzik sistemi harika zaten, ağırlık merkezi pistte başarısı ortada dünya tarafından takdir görüyor,uğraşıldığında modifiyeyede cevap veriyor keyifli bir araba ama gelgelim techturkey de biri ağzından yanlışlıkla rx8 i kaçırdığında olay oluyor. Ben anlamıyorum yorum yapanlar sırf rollde birini 2 boy geçtikten sonra suratlarında oluşan tebessüm için mi sabah akşam o arabaya biniyor?
katiliyorum.. keske her rotary konusu buralara gelmese herkes roll icin araba almiyor rx7 ve rx8 cok dikkat ve ozen gerektiren herkesin kullanamayacagi ozel arabalar..
birde biraz empati kursak iyi olur.. dusunun diyelim typeR sahibisiniz ve herkes arabaniz hakkinda surasi soyle burasi boyle diye konusup duruyor rahatsiz olmaz misiniz?
Yaw ne empatisi. Burada RX8 dizaynı kötü diyecek bir adam bulamazsınız ama spor araba dediğinde bastığın zaman altından yürüyen kaçan bir araba istersin normal olarak. Biz araba kötü demiyoruz yürümüyor yeteri kadar diyoruz. EP3 neden bu kadar popüler de FN2 değil. FN2 çok daha fazla donanımlı çök daha çekici olmasına rağmen insanlar EP3 tercih ediyor ki EP3 içi bomboş bir arabadır. Çünkü EP3 çok çok daha agresif ve kullanması daha zevklidir. Burada EP3 kullanıcısının arabanın donanımı da müthiş dediğini duyamazsın.
Anladım spor araba kavramlarımız farklı ;) Geçen gün rx8 lerle rolle çıktım bindiğim mininin bu tasarımla spor araba olmadığına karar verdim..Eğer giden araba spor arabaysa gelin alalım 73 model woswos koyalım renault un sizin arabanıza koyduğu gibi 2000 cc motoru turboyu ve brembo fren kitini olsun spor araba.. hazir zaten tek kapı ;) Bu işin şakası gerçekten saygı duyuyorum düşüncenize.. size 250 hp den aşağı ve rollingte iyi olmayan araçlar spor araba hissi vermiyodur . Konunun başında zaten spor araba çok hızlı gidecek rolling king olacak aksi halde benim gözümde hiçbir değeri yok deseydiniz.Eminim bu kadar şey konuşulmazdı..
Şahsen benim için araba motor ve şanzumandan ötedir.Eşim biniyor dostum biniyor uzun yola çıkarım gerekirse piste çıkarım.İsteklerim doğrultusunda beni tatmin eden araba iyi arabadır.
anlamadığım 1300 cc motordan ne bekliyorsun ki 2000 motor s2000le yürümüyor diye arabayı beyenmiyorsun. Ağırlık olarak ikisini eşitlediğinde aşşa yukarı aynı yürüyen arabalar. Araban 2000 cc turbolu araç turbo typerla yan yana gelemez ama kimse kötülemiyor Rs yürümüyor diye
Bahsettiğin atmosferik yüklü rx8 lerin videoları falan var mı?300bg atmosferik merak ettim.
Sağol videolar için.Firmaların araçları değilde şahısların bu güçte günlük kullanılabilen araçları var mı merak ettiğim o benim.Genelde gördüğüm kadarıyla ya swap yada turbo yapıyorlar.Atmosferik yapana fazla rastlayamadım.
Peki suna bi cevap ver rx8 spor bir arac midir tourer bi aracmidir s2k spor bir arac midir yoksa tourer bir aracmidir? 73 model vw bug spor bi arac mi bu neyin mantigi?
Forget about the clk, z4 and boxer these are cars for the ladies, s2000 is a real mans car bunu biraz anlayabiliyosan mesele yok senin mantigin bu yani hizli araba s2k ve bug gibi duruyo sankide sadece gidiyo sen bence s2k hic kullanmadin belli
Sen benim yazdıklarımın arasında s2k kelimesini gördün mü? Yada imasını gördün mü? s2k nerden çıktı?
S2k ile rx8 kıyaslayamassın sen.. s2k roadster, rx8 coupe s2k 2 kişilik rx8 4 kişilik s2k 2000 cc rx8 1300 cc.. bunun gibi bir sürü fark.. ikiside çok sevidiğim arabalar..
Bizde bunu soyluyoruz sapla samani ayirsinlar diye biri elma biri armut rx sole hafif olsa sole portlansa ya kardesim ayni segment degil iste ayni islemlerden sonra s2k araya lojistik firmasi sokuyo yok kardesim bnm recaro koltugum var bose muzik sistemim var gezerim desem kabulum de neden yani dedim cooper ve roccoyla daha keyifli denenir dedim hafifletmekten bahsediliyo o zaman nerde koltuklar nerde muzik sistemin nerde guzelim bbs jantlarin?
Kantara cikarin arabanizi ozaman, simdi araba yurumuyor diyene agir diyorsunuz, araba agir diyene aslinda araba 1300kg diyorsunuz, S2000'de 1254 kilo arada 46 kilo var, e sizin araba hafifmis...
E guc olarakta iki araba arasinda 9hp varsa neden fersah fersah geride kaliyor acaba ? Eger araba sizin dediginiz gibi 1300kg ve 231hp ise neden bu kadar geride ?
Acaba benim donanimhaber'de bahsettigim gibi Mazda arabayi oldugundan guclu etiketlemis olmasin ? Ki ben ozamanda kaynak verdim gine veririm, hatta verelim;
Mazda RX8 Horsepower Dyno Test- Sport Compact Car Magazine
Bakin hatirlarsaniz ben o konudada bir cok RX8 aracin cesitli dynolarda, cesitli modifikasyonlar ile cikardiklari gucleri koymustum, ayni sekilde s2000'lerdende cesitli dynolar koymustum, isterseniz burayada koyariz ama siz zararli cikarsiniz, keza buradaki insanlar Dyno okumayi bilen inanlar...
Bir RWD arac %13 kaybederken digeri nasil %20 kaybetsin ? Ayni platformlarin benzer kayiplar saglamasi lazim, mesala %10-15 arasi makul gozukuyor, keza diyelim gercekten motorlariniz Mazdanin soyledigi gibi 231hp, ama yere inanilmaz kayipla gucu veriyor ve sinifindaki en buyuk kayip kendisinde, ozaman sunu soyleyebiliriz arabalariniz 220hp'lik bir RWD aracin gucu kadar gucu yere verebiliyor, her halukarda arabanizin RWD gucu FWHP gucune kiyasla dusuk...
Simdi siz 2 kapi 100 kilo diyince hersey normal, ama ben kapilarin gercekte kac kilo oldugunu soyleyince "bana birsey anlatma !" Birseyler ogrenmeye yada paylasmaya gelmemissiniz ki, amaciniz gargara...
Ben Rx8 yurumuyor cunki ya Mazda aslinda 231hp bir motor koymadi, yuruyen yada motorun rotary olmasi nedeni ile gucu yere buyuk kayipla aktariyor bu yuzden araba aslinda gucsuz bu yuzden yurumuyor diyorum...
Size sorunca araba 1300kg, tam tamina 231 beygir ama yurumuyor, simdi kimin aciklamasi daha makul ? Iki sayfa geride sizde soyluyorsunuz stock Rx8 stock S2000 kadar yurumuyor diye;
E ozaman arabaniz neden yurumuyor siz soyleyin, ben kendi arastirmalarim, bilgim ve guvendigim kaynaklar neticesinde yukaridaki yorumumu yaptim Rx8 icin, sizce neden durum boyle ozaman ?
bir araba dierinden 2 boy hizli olunca yavas olan tu kaka oluyor dieri ilahmi oluyor anlamadimki,ama trda boyle bu kesin..
yok yok ukde yasamak lazim spor araba kavramini tam anlamak icin..
RX8'in tek günahı 231hp olması en yakınında arkadan itişli 240hp lik S2000 olduğu için rakip tutuluyor. Halbuki çok farklı arabalar.
drahte1905 sana bir sorum var
2000 cc 250hp
3000cc 250hp
bu araçlar eşitmi yürür? Biri diğerini geçermi?
Valla 4 5 araç var ama dizel araç önerin icin teşşekürler
ben otomatik ve standart halde iken egsozuna kadar rx8 ilk versiyonu olan aracı rahatlıkla 160 tan sonra ayırıordum o nasıl olcak onu acıkla =) arac stok halde türkiyedeki benzinle 190 beygir cıkartır ancak benim görüşüme göre ki s2000 yada typer la düzgün süren bilen rx8 i rahatlıkla gecebilir
r3 versiyon biraz daha iyi gidiyor olabilir bi şekilde ugraşılıp 300 beygirde yapabilir ama önemli olan beygir degil Tork
ben 214 beygir aliyorum şuan 95 oktan benzinle ölçtüm standart basınc komple egsoz qtp li hava filtresi ve turbo manifold var sadece 0.6 basmakta(standart basınç)
291 nm tork var 214 beygirde yere 192 kusur bişey vermekte kumho lastiklerle :)
wastegate ayarlaması yaptıktan sonra sonuca bakacam
Sizin araç sevginiz marka sempatinizi anliyorum
Beygir Araç Sattırır
Tork Yarış Kazandırır :)
Benim bi iddam yok keyfi yaptigim iş yanlamama bakarım ha roll de de fena degil aracım ama bana göre hala yetersiz eksikleri var stock olarak binmeyide düşünmüyorum
300 350 400 kurus gibi yakiyor benim araç şehir ici
231 beygir olcak 211 tork olcak =)
vergi avantajı var ama 15.7 litre yakıt cöpe atilacak bi tarafı yok ben dip gaz gitsem ancak o kadar yakar :) gider m3 alırım rx8 e verecegım paraya yada atmosferikde dolu typer hıza doymak istiyorsam bu benim düşüncem
na olarak güzel modlanabilir belki yabancıyım o konuya girmeye gerek yok
zevkler renkler daha teknolojik olabilir yada daha modern bir görünüş iç kokpit vs
yol tutuşu benim araçtan iyide olabilir ama
2jz motor koyanda var rx8 e rotary ile ugrasmayıp
sr20det motor koyanda var :)
gitmeyen dedigimiz bmw ler :)