Oğulcan iyi bir derece yapamadı çok daha gideri vardı. Ben kendisine söyledim başının etini yedim 3. tura çık diye ama çıkmadı. 2 sn daha getirisi var o arabanın.
Printable View
Şimdi bu yazında S2000 hacimden dolayı avantajlı demişsin. Motorlar hakkında birşey bilmediğin buradan ortaya çıkıyor. Otto motorlarda hacim kullanılmasının nedeni gücün yanında tork elde etmektir. S2000 in torku 208 RX8 in torku 211. Ee buradan da tutturamadın. Paşam valla yazma Rx8 leri bizler değil esas bilgisizliğinle sen kötülüyorsun. Ne kendi arabanın tekniği hakkında bilgin var ne de başka birşeyi hakkında. Biz yeteri kadar yürümüyor diyoruz sen S2000 kadar yürüyor tutunuyor diyorsun. E S2000 geçmiyor mu diyoruz yok S2000 ile kıyaslamayın hacim ve kilo farkı var bizim arka kapılar 100 kilo çekio diosun. Kapıların toplamda 30kg çıkıyor siz nereden biliosunuz diosun. Eee sen tarttın mı dioruz bu sefer milletin seks hayatına sallıosun sanki adamın yatakhane arkadaşısın.
konu farklı yerlere gelmiş o bişey değilde bu bahsettiğiniz rx8 siyahsa vede resimlerde kirliyse bizim nitroyada takas attı 5 istedi 2 verdim ses yok :D:D
Simdi berk sen muratin gercekte kim oldugunu nerede oturdugunu nerede okudugunu ne is yaptigini cinsel yasamini nerden biliyosun? Bir beraberliginiz mi oldu bu kadar net konusuyosun? Bence konuyu saptiran sensin kisisel bir problemin var rx8 e gonul vermissin ama fanatiklik yapan sensin boy dedin tutmadi agarlik dedin tutmadi kapilar tutmadi aerodinamik dedin tutmadi adam herseferinde asil buyuk bir sabirla yazan murat sen agresif yaziyosun farkindaysan arada berk sabirla yazyo diyen arkadaslar muhtemelen yazilanlari okumuyolar bile ben rx ile ilgili senin cok bilgili olduguna inaniyodum fakat murat senin tum yazdiklarini curuttu ? Soylediklerinin hicbiri tutmadi berk bu sefer krediyle 106 bn tl ye geldi dedin bukadar rahatim dedin? Mesele buysa ben 1 sene icinde 6 araba degistrdim hepsine harcadigim parayi herkez biliyo suanki cooper icinde birsende harcadigim para 110 un ustunde beynimi seviyim rx alamazmiydim alirdim rahat rahat hemde fakat bnim tarzim dgil rx yurutucem diye kobayda olamazdim 20 bin tl harcayip asiri beslmye gecmezdim murati tanimiyosun yine yaziyorum onmzdeki hafta hepberaber bulusuruz bence siz tanisirsaniz daha iyi anlasirsiniz sana hakaret etmiyo ama sen saldriyosun bence bir ozur borclusun berk...
Arkadaşlar bence çok fazla ve gereksiz muhabbetler dönmüş. Öncelikle bazı arkadaşların gerçekten rx8 ile ilgili önyargısı var bunun sebebi nedir anlayamadım. Bunu söylememin nedeni s2k kadar rx8 gitmez demeleri. Arada abarttığınız kadar büyük bir fark yok. Bakın fark yok demiyorum ve s2k da beğendiğim bir arabadır. Hatta arac alacakken rx8 ile s2k arasında kaldım ve rx8 tercih ettim.Spor araç istiyordum coupe veya cabrio, arkadan itişli yani gerçek spor araba kategorisinden bir araç. Bu arada şunu da söyliyeyim hot hatch araçlar spor araç değil bana göre. Dış görünüş olarak , oturma pozisyonu olarak, önden çeker olmalarından dolayı.Spor araç kavramı başkadır. Yine yanlış anlaşılmasın bu laflarım, kimsenin aracını kötülemiyorum kendi düşüncelerimi söylüyorum ayrıca hot hatch sınıfından beğendiğim birçok araç var ve kullandığım ama onlar ayrı bir sınıf. Bu tercihi yaparken s2k nın düz yolda daha iyi gittiğini biliyordum ama her gün rolling yapmıyoruz yani. Rx8 in 4 kişilik olması, iç hacmi,konsolunun güzelliği, kısacası daha saymadığım bir sürü konfor özelliği benim için otobanda 2-3 boydan daha önemli açıkcası. Verilen paralardan bahsedilmiş s2k nın içine oturunca o parayı hak ettiğini düşünüyormusunuz? Amacım kimseyi kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama s2k nın suni bir piyasası var şu anda. İnsanlar bu tarz araçlara para harcıyorlarsa sadece ve sadece gittikleri için vermiyorlar bu parayı. Sırf gitmesi için alıyor olsaydım sx alır yüklerdim aynı paraya... Spor araç kategorisindeki bu araçların değerini bilip keyfini çıkarmak lazım şu anda isteseniz de bu tarz bir aracı sıfır olarak alamıyorsunuz ne honda ne mazda üretmiyor artık. Bir de yakıt konusu var bu tarz araçlar 3 aşağı 5 yukarı aynı yakıyor. S2k ile rx8 arasında 100kmde 1-2 ltlik yakıt farkı var ki bunu da hesapladık yılda 12.000kmden fazla yapıyorsanız s2k az yapıyorsanız rx8 avantajlı oluyor vergiden dolayı ;) Bu arada yanılmıyorsam MTZ nickli arkadaşımız da pist günlerinde turbo s2k ile aynı süreyi yapmıştı. Zaten mazda da bunu söylüyor biz rx8 i virajları hızlı dönsün diye yaptık. Ki gerçekten de drift konusunda da çok başarılı bir araç. Verdiği tepkiler , kontrolü çok iyi. Tabiki herkes aracının potansiyelini üste çıkarmak ister rx8lere birşeyler yapılması da bundan yani amaç s2k geçmek geçilmek değil. Zaten bu aracı tercih edenin düşüncesi farklıdır. Berk arkadaşımız da aracın potansiyelinin olduğundan bahsetmiş örnek olarak da bir s2k videosu koymuş bunun amacı da zaten s2k iyi gidiyor ama rx8ler yapıldığı zaman bazı koşullarda s2k ya yakın sonuç verebiliyor söylediğiniz kadar gitmiyor değil demek istiyor ama bir çok kişi bunu yanlış anlamış ve çok yanlış bir üslupla konuşmuş. Rx8 konusunda berk in bilgisine güvenirim fakat çok fazla üstüne gelinmiş sanırsam. Neyse bu tarz konuşmanın birbirimizi kırmanın anlamı yok bence. Saygılar...
Vay be turbo s2k ilede kiyasladin arabayi pistte helal olsun arac ilk ciktginda piste yuksek basinc acti tamamen seyirciye yonelik ikinci cikisnda basinc dusurdu buseferde talihsiz bi durum oldu tamponu surttu simdi bu kistas mi? Turbo s2k ile rx8 kiyaslamak arada o kadar fark yok dyosun ogulcan zh ile bkm s2k nin vdyosunu izledin mi? 2 3 boy mu var arada sence? Yeter sapla sapani bi ayirin rx8 zaten spor bi arac degil Kullanma ve otrus pozisyonlari bir degil s2k gercek safkan bi erkek araci ve pist icin yapilmis topgearda s2k nin oldugu programi bi izle
Ben oraya bir sürü şey yazdım ama sen hep yanlış şeyler çıkarmışsın yazdıklarımdan. Peki doğru rx8 spor araç değil :) Bu lafından sonra zaten daha fazla birşey yazmama gerek yok bence. Sen de topgear da rx8 in olduğu bölümü izle ordaki yorumları dinle o zaman bi. Ben aracın yol tutuşundan bahsediyorum kıyaslama yapmıyorum zaten örnekle açıklıyorum. Rolling önemli değil diyorum hala bkm s2k videosu diyorsun :) Ben fark yok demiyorum başka s2k ile çekilmiş videoda var diyorum. Ama rx8 ile ilgili bir probleminiz var niye anlayamadım...
Bak guzel kardesim sen kactane arabaya bindin bilmiyorum fakat suan mini cooper S ve maserati gran turismo kullanicisiyim mini spor bir arac degil maserati bir spor aractir gtr bir spor arac degildir supersporttur lotis esprit bir supersporttur bide exoticler vardir simdi rx8 bir spor aracmidir? Maserati granturismoyla ayni segmentin aracimidir? S2k ile aralarinda 2 3 boy en fazla dyosun tamam o inancla yasamaya devam et sen cok inaniyosunuz ya su rx8 e bende buna anlm veremiyorum tamam konforlu gosterisli 4 kisilik falan filan burda hakli olabilirsin burda ne aradigin onemli bi antipatimiz yok rx e siz antipatiklestryosunuz kusura bakma ama 106 bin tl verdigim arac guzel gozuktugu kadarda gitmeli neden millet supersport araclar aliyo sence sadece cok guzel gidiyo diye mi? Yada gorunuyo diye? S2k ile ciktgndan beri polemikteler bi donemin vtec 106 cekismesi gibi kusura bakmada s2k tipsiz bi arac degil tum rx kullanicilarina dikkat et hep aklimdaydi aralarinda kaldim dyolr ama hic bir s2k kullanicisinin aklinda rx yok sahsen benmde yok kaldiki alabilirimde ben nissan 200 sx e gitsin diye cok para harcadim gorunsun diyede hersey gorsel degil gorundugu gibi gitmeyen araba benim paramla 5 para etmiyo
O zaman senin yaptığın kıyaslamaya göre s2k da spor araç değildir aynı segmentin arabası değildir maseratiyle. İlk baştaki bu yorumuna katılmıyorum. Top gear da rx8 in olduğu bölümü izleyebilirsin rx8 spor araçtır. S2k ya tipsiz diyen yok benim çok sevdiğim bir araçtır açıkça da söylüyorum zaten bunu. Açıkcası ben kendi düşüncelerimi yazdım öyledir böyledir bir iddaa peşinde de değilim antipatik hale de getirmek istemem. Top gear olsun Fifth gear olsun yurtdışında 350z ile kıyaslamalar yapılan bir araçtır. Siz çok fazla aşağılama çabası içerisindesiniz rx leri sorun bu. S2k satıp Rx8 alan arkadaşlarım da var. S2k nın düz yolda daha iyi gittiğini kabul ediyorum tabiiki ama o arkadaşlarında bunun haricindeki yorumlarını dinleme şansınız olsaydı keşke. Stock 0-100 ü 6.4 olan bir araç sizin için gitmiyorsa eğer varsın 5 para etmesin. Göründüğü kadar gitmiyordan kıstasınız nedir? Bu kadar yerden yere vurulacak bir araba değil.
Yukarilarda okuduysaniz s2k zaten spor arac degil roadstr klansmanindadir dogrumudur ? Rx8 i seciyorum fd3 u hiv bir arabaya degismem. Rx8 bnm beklntlerimi sadece gitmedigi icin karslamamkta yoksa arka iten bu konfora sahip 10 bin donen ve ses olarak efsanevi bi arac bide gitse:D bnm bndgim arac gitmeli de guzelde durmali rx i anca evlenince falan alirim esimle gezmek ve keyif yapmak icin ama s2k tamamen 2. Bir arac olmakta tek dezavantaji bu:D
Peki birsey sorucam s2k neden erkek arabasi tamam tipi guzelde 1-2-3 gaza bastiginda kaza yapmamak icin ugrasildigi icinmi erkek arabasi acaba(bu dedigimide basarabilen 3-4 kisi vardir yoktur heralde)
Segment olarak bakacaksak evet o zaman rx8 coupe segmentindedir. s2k roadster, granturismo coupe. Başka şeylerden bahsediyoruz. s2k da rx8 de spor araçtır. maserati üst sınıf bir spor araçtır. s2k nın tek avantajı düz yolda daha hızlı olması bana göre ve bir de üstü açık olması ki bu da kişiden kişiye değişir ;) hala gitmiyor diyorsunuz ya ne diyeyim atmosferik bir araçtan beklentiniz nedir ki? Rx8 gitmiyorsa hyundai genesis coupe el arabası mı? Veya stock mini S gidiyor mu?
Z3 e bak 2000 senesi arac ciktgnda s2k slk ya mx5 e ve tt ye bak kullanici profillerine bi bak surus keyfine bir bak senin etrafini bilmem ama benim etrafimda s2k ya hukmeden zebille adam var coksuku hepside sapasaglam can py batikan urfa gokhan bkm ve mec emre onurcan kutay volkan bora safak kefeli py nin eski sahibi apo abi daha bi bukadar daha sana adam Sayarim hakan onurperk akin hepsi sana s2k yi hakkiyla surebilirler sende muhtemlen saydiklarimi taniyosundur cem peki s2k hic surdun mu? Yada hakkiyla surebildin mi? Surseydin bu soruyu sormazdin zaten kanka:D
Kardesim bnm cok yakinim tunada vardi hemde 2 tane cizksiz kullanmistir ve saglamdirda o saydiklarinda bilirler tunayi arabasida o zmnkiler arasinda en hizliydi
Birkac sene once ilk turbo yapanda yakin arkadasim tolgada ole cok dengeli oldugunu solemezdi bnde surdum tabi ama limitlerini zorlayarak degil
Yani sonuc olarak ikisininde birbirlerine gore ustunlukleri vardir kimse bnce bu daha iyi die dierine fikrini empoze etmeye calismasin derim ben
Sorduğum sorulara cevap verseydin keşke... Evet rx8 kullanımı daha rahat kullanıcı dostu kontrolü kolay bir spor araba. S2k dengesiz bir araç kontrolsüz araç iyidir mantığıyla mı yaklaşıcaz? Bir sürü s2k var piyasada pert kayıtlı ağır kazası olan bunun sebebi ne acaba?