Arabamı satınca dsg araç düşünüyorum (köprü geçiyorum dur kalk 2 saat yol gidiyorum)
Ama işte kavrama ve mekatronik olayları korkutuyor. Arabayı alırsam tam parayla alacağım yani kenara para koyamam. Sizce alırken baktırsak anlayabilirmiyiz yoksa kapalı kutu 200metre sonra kucağımıza alabiliriz mi ?
titretme vs varsa anlarsın.bir de triptonic olarak vites arttırıp küçültünce tepkilerine bakmak lazım küt diye vurmamalı.dsg zaten kaydırma yaptığı için diğer otomatikler gibi anlaşılmıyor.. aracın 2010 vs yeni olsun.sıkıntı çıktığında servise bakım yaptırıyorsun iyi niyet garantisinden parçanın tamamını veya büyük kısmını karşılıyorlar.işçilik veriyorsun..
bizim araçta mekatronik+kavramanın masrafı sadece işçilik olarak 500-600 tuttu toplam.ama bundan sonra kafa rahat parçalar garantili hertürlü
Kullanırken nelere dikkat etmek lazım beyler peki ? Ben yeni kullanmaya başladım bu şanzımanı..
İlk çalıştırmada yaklaşık 2 dakika bekliyorum, park etmeden önce N konumuna alıp el frenini çekiyorum 5-6 bekledikten sonra P konumuna alıyorum, tam durmadan vites geçişi yapmıyorum, kontak kapatmadan önce 30 sn bekliyorum.
Bunlarda eksik ya da fazla olan bişe var mı ?
Tango-1 never dies.
Kuru tip ise yazılımla vs tork limitini pek aşmamaya ve trafikte peş peşe ani ve sert hızlanmalarla kavrama sıcaklığını çok fazla yükseltmemeye gayret ettikten ve rutin yağ değişimlerini de zamanında ve doğru sıvı ile yaptıktan sonra kullanıcının yapacağı ilave çok da bir şey yok.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
anlam veremedigim sekilde sürekli 2.viteste kaldırıyor sıkca durup kalktıgında sonucundada asagıdan kır kır sesleri gelip sinir ediyor.
sık dur kalk olan trafikte. manuelden 1'e çekin. ne 2 de kalkmaya calıssın nede 1de kalkıp 5 metre icinde 2 ye atmaya calıssın
1881 - 193∞
Peki manuele almak mı s'e almak mı ? S'e alınca da 1'de kalkıyor. Hangisi daha doğru olur ? Dur kalk sıkışık trafikte 5km hızdan sonra 2'ye atıyor ekranda gördüğüm kadarıyla.
Dur kalk trafikde 1.vites de kalması daha sağlıklı oluyor.(D konumda 1-2-1 yapıyor)
Katlı otoparklarda 1.vites de kalması lazım.(2.vites düşük devirde zorluyor kendini)
Aracı durmadan vites değişimi yapmayın
Aracı park ettikden sonra fren'e basıp N konuma alıp el frenini çekip fren pedalını bırakın,aracın ağırlı el frenine binsin sonrasında fren'e basıp P konuma getirin.
Vites konumlarını değiştirirken Fren pedalına basıp mandalı her zaman kullanın.(kullanmadan değiştiren arkadaşlar vardır ama vites geçişlerinde tak tak diye geçiyor ses yapıyor bence zarar veriyor.vites artış düşürmede mandala basmanıza gerek yok)
Uzun süreli beklemelerde N konumda bekleyin.
Benim dikkat ettiğim husular bunlar.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
o ses baya geliyor evet.yokusta gaza yuklenınce falan
yokuşta durunca N ye alıp el frenını cekıp ayağımı frenden cekıyorum araç oturuyor.sonra p ye takıyorum
2010 1.6 tdi kavrama da değişmedi Mekatronik de 140.000 km de fakat uzunca zamandır DSG arızasi gözüküyor bilgisayara bağlandığı zaman ama hatayi hatırlamıyorum he birde 2. Vites de kalkmaya çalışıp beni delirtiyor ������
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)