Iphone 5 aldım sonunda açtım baktım birazda şimdi şarja takıcam kaç saat dursun hani 24 saat hiç çekmeden şarj olsun falan derlerdi öylemi yapalım yoksa %100 olunca çekeyim mi ?
Herkes ektigini Biçer bu hayatta...
5.49 tl ödeyin artık
iPhone larda ilk şarj kuralı yoktur. %100 olunca çekersin.
şarj bitmeden şarj yapılmaz vs gibi efsaneler de yalan.
gün içinde istediğiniz kadar şarj edebilirsiniz.
Şarjınızı %20 nin altına çok düşürmemeye çalışın.
bir kaç ayda bir de %1 e kadar düşürüp %100 e kadar full yaparsanız bataryanızı sağlıklı bir şekilde kullanırsınız.
şu soft reset ne işe yarıyor hafıza siliniyormu
O %2 operasyonunu bir kaç ayda bir yapman gerek her seferinde değil.
Bu şekilde kullanmaya devam edersen iPhone un şarjı çabuk bitiyor diye söylenmeye başlarsınız.
Ben 2-3 ayda bir yapıyorum bu işlemi.
Onun haricinde normalde şarjını %20 den aşağı düşürmemeye çalışırım.
Şarj imkanınız oldukça şarjda tutun telefonunuzu. Mümkün olduğu kadar şarj yüzdeniz yüksek olsun. Batarya ömürlerini artırırsınız.
Peki kutudan çıkan şarj cihazını kullanma imkanımız yok ve çarşıdan, pazardan aldığımız 30 liralık şarj cihazını kullansak sorun olur mu ?
4S imin şarj süresi artık bayağı düştü ,ara sıra menüler arası geçişte takılmalarda yapıyor , Bazen mesaj , mail yada whatsapp dan ileti geldiğinde telefonun sadece ışığı yanıyor , tuş kilidini açtığımda sesli uyarıyı yapıp gelen mesajı gösteriyor. içinde fotoğraflar , mp3ler , programlar vs. var.bunların ağırlaştırdığını düşünüyorum telefonu formatlayıp yeniden güncel sürüm ile temiz bir kurulum yapmak şarj süresi açısından , takılmalar açısından etkili olur mu ?
su ıos 7 yı yukleyınce sarj suresı masallah 24 saat kadar uzadı onceden 12 saatte bıterdı sımdı canavar![]()
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)