User Tag List

Sayfa 250/692 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350 ... SonSon
13131 sonuçtan 4.732 ile 4.750 arası

Konu: iPhone & iPad & iOS Hakkında Herşey ( sorular & sorunlar )

Oconner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boşuna ios 6 yüklemeyin bence ben tekkrar 5.1 e döndüm
    53 RİZE KADER GÜLMEDİ BİZE

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İphone 5 in dünyanın en hızlı telefonu olduğu kanıtlandı

Yeni gelen haberlere göre Apple gerçekten de dünyanın en hızlı akıllı telefonunu üretti. Sizlere geçtiğimiz günlerde iPhone 5'in Galaxy S3'ü Geekbench testlerinde geride bırakıp en hızlı telefon olduğu haberini yayınlamıştık.

Bu haberden dolayı özellikle yorumculardan büyük tepki almıştık ve böyle bir şeyin olamayacağını söylemişlerdi. Birçok kişi bu test sonuçlarına inanmasa de yeni gelen testler bir önceki testi doğruluyor.
    SunSpider JavaScript testlerinde iPhone 5, 1000 milisaniyenin altına inmeyi başaran ilk akıllı telefon olma unvanına sahip oldu. iPhone 5 bu hızıyla, Intel'in Atom işlemcilerini bile geride bıraktı. Bu testlere bakıldığında A6 çipsetinin vadettiği iki kat performansı kullanıcılarına sunduğunu görüyoruz.

Galaxy S3'e SunSpider'da 914.7 milisaniyelik skoruyla fark atan iPhone 5, bu hızı ile dünyanın en hızlı akıllı telefonu oldu.

Alıntıdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim gördüğüm ios 6 ile gelen yenilikler şu şekilde..

1- Harita
    Önceden Google Maps kullanılırken artık TomTom desteği ile Apple kendi haritasını kullanıyor.
    ip4S, ip5 ve ipad2 lerde ayrıca 3D desteği sunuyor.
    Önceki harita çok başarılı idi. Hatta bir tane bug bile buldum harita üzerinde. Ancak 3D desteği de ciddi başarılı. Bu görüntülerin ismi ise Flyover. (Bu 3D desteğinin TR de tam kapasite çalışmadığını da eklemek gerek. Amerika için çok başarılı)

2-Navigasyon
    4S ve ip5 te çalışan navigasyon, yapılan testlerde çok çok başarılı olduğu söylenemez Türkiye için.. Biraz daha yol alınması gerek. Sonuç olarak iGO ile devam. Arkada konuşan abla ise tabiiki SiRi

3-Facebook entegrasyonu
    iOS5 te yapılan twitter entegrasyonun aynısı Facebook için de uygulandı.
    Ayrıca bildirim ekranından Facebook iletisi ve Twit atabiliyorsunuz uygulamalarını açmadan.
    Ayrıca telefon rehberinizdeki kişiler ile facebook arkadaşlarınızı eşleştiriyor, rehberinizi güncelliyor.
    Yine facebook ta aldığınız ve kabul ettiğiniz etkinlik davetlerini takvim içine yapılandırıyor.

4-Passbook
    İş birliği yapılan şirketlerin ürün ve hizmetleri, Passbook uygulamasına tanımlı kredi kartı bilgileri kullanılarak satın alınabilecek. Bununla birlikte hesaba tanımlı hediye veya indirim kuponları aktif olarak kullanılabilecek. iPhone ve iPad kullanıcıları, anlaşmalı sinema şirketine dair salonda istedikleri koltuğu seçip doğrudan bilet satın alma işlemini gerçekleştirebilecekler. Türkiye için henüz aktif olmayan bir özellik.

5-Siri
    Daha gelişmiş bir versiyonu ile birlikte iOS6 içine yapılandırıldı.
    Artık facebook iletilerini SiRi ye yazdırabiliyorsunuz. "post" kelimesinin söylemenmesinin ardından söyleyeceğiniz cümleleri Facebook duvarınızda durum güncellemesi olarak gönderebileceksiniz.
    Daha önce de bahsettiğim gibi Maps içindeki navigasyon yönlendirmesini yine SiRi yapıyor.

6-Mail
    Mail uygulamasında da sunulan birçok ufak-tefek yenilik var. Artık uygulama içerisinde Önemli Kişiler'in postaları ayrı bir kutuda toplanıyor. Aynı zamanda e-posta kutularına eklenebilen bayrak, maillerinizi kategorize etmenizi sağlıyor. Ekleyeceğiniz her hesap üzerinde farklı bir imza oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda e-postaları hazırlama aşamasında içerik (fotoğraf ve video) ekleme işlemini de kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
    Ayrıca bildirimlere gelen mailleri de filitreleyebiliyorsunuz.
    İstediğin mail adresinizden gelenleri ve/veya istediğiniz kişilerden gelen mailleri bildirim ekranında görüntüleyebiliyorsunuz.

7-Gelen Çağrılar.
    Size gelen bir arama olduğunda o an için uygun değilseniz o kişiye daha önceden şablon olarak hazırladığınız sms örneklerinden bir tanesini anında gönderebiliyorsunuz. Yine cevaplayamadığınz çağrıyı "daha sonra hatırlat" özelliği ile sonradan o kişiye dönmeyi unutmamayı mümkün kılıyor.

8-Rahatsız etme
    Belirli saat aralığında aktif hale getirebiliyorsunuz.
    Bu özellik aktifken sizi arayan kişiler meşgul sesi alıyor. Ancak siz telefonda hiç bir şekilde bir hareket görmüyorsunuz. Ayrıca SMS ler de bu özelliği pasif hale getirdiğiniz zamana kadar gelmiyor. Ancak 3 dakika içinde aynı numara ikinci kez aradığında telefonunuz acil bir durum olabileceğini düşünerek çalıyor. Bu özelliğin aktif olabilmesi için telefonunuzun kilit ekranında olması gerektiğini de unutmamak gerek.

9- Panaroma
    4S ler ve ip5 lerde panaroma resim çekebiliyorsunuz.

10-Appstore
    Yeni yüzü ile ios6 kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Önceki halinden daha yavaş çalışıyor ancak güncelleme ile iyileştirilebileceğini düşünüyorum.

11-Klavye
    Türkçe klavye geldi. Ancak ayarlardan eski klavyenizi kullanabilirsiniz yine, zira alışkanlıklar ve tuşların çok küçük olması yazmayı oldukça zorlaştırabiliyor kişiye göre..

12-Youtube
    İos5 ile bütünleşik gelen Youtube artık yok.
    AppStore dan Youtube un kendi uygulamasını indirmelisiniz, ya da safari kullanmalısınız.
    Youtube uygulamasının arama bölümünde bug var, güncelleme sonra düzeleceğini umuyorum.

13-Alarm
    Artık mp3 lerinizi alarm sesi olarak atayabiliyorsunuz.

14-Safari
    Eskisinden çok daha hızlı.
    Ayrıca MAcBook ta o an açık sayfaları anında görebiliyorsunuz. ya da mac inizdeki yer imleriniz icloud ile ios üzerindeki safari ile eşitleniyor.

Aklıma gelen yeni özellikler olursa yine eklerim.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonuç olarak iphone 4s'e ios 6 yükleyim mi ?
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen bilirsin.. Ben gayet memnunum Genel olarak oldukça hızlı ve sorunsuz..

hakanguclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmediğimiz müzik isimlerini ögrenmek için programa dinleterek müziğin bilgilerini cıkaran programın ismi hakkında bilgi verebilicek varmıdır apple store'dan ulaşabilirmiyim ?

DERAN_TUYNER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim gördüğüm ios 6 ile gelen yenilikler şu şekilde..

1- Harita
    Önceden Google Maps kullanılırken artık TomTom desteği ile Apple kendi haritasını kullanıyor.
    ip4S, ip5 ve ipad2 lerde ayrıca 3D desteği sunuyor..
    What about new ipad

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakanguclu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilmediğimiz müzik isimlerini ögrenmek için programa dinleterek müziğin bilgilerini cıkaran programın ismi hakkında bilgi verebilicek varmıdır apple store'dan ulaşabilirmiyim ?
    shazam ve soundHound kullanabilirsin oldukça başarılıdır bu konuda.

hakanguclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı katakunti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    shazam ve soundHound kullanabilirsin oldukça başarılıdır bu konuda.
    teşekkür ederim hemen indiriyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DERAN_TUYNER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    What about new ipad
    tabi onda da var..

bu arada maps te bahsettiğim bug aşağıda..
    Google maps bu anlamda çok çok çok önde.. Çok çok çalışmaları gerek aynı kaliteye ulaşmaları için..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ayrıca apple haritası eski hala bizim evin karşısında fabrika gösteriyo ama fabrika 3 sene önce yıkıldı ve şimdi koca bi site var

B.Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi Quantum reis, alet iPhone 4 (5'in üstüne wi-fi'den güncelle diyerek upgrade ettim.)
    Evde CS(Counter Strike) oynarken fark ettiğim bir sorun var. Online CS oynarken ping'im normalde
    5-10'larda olurken 200-300'lerde seyir etmeye başladı. İlk başta evde başka bilgisayar yada cihaz
    varmı bağlantıyı kullanan diye kontrol ettim bulamadım. iPhone'umda da açık uygulamaların tümünü kapattım.
    Ping hala yüksek birşeyler bağlantıyı ciddi ciddi kullanıyor. iPhone'un wireless'ını kapatınca
    ping tık diye normal seyirine 3-5 gibi rakamlara geri döndü. Bu da demek oluyor ki iPhone bu bağlantıyı ağır sömürüyor.
    Yani wi-fi kapanınca da 3G bağlantısını sömürüyor. Bu da şarjımı ve sadece 1GB olan 3G kotamı da sömürdüğü anlamına gelir diye düşündüm.
    Ancak bir çare bulamadım. Bugün iPhone/iPad tamiri yapan bir özel servise tuşlarımı yaptırmak için gittiğimde bu durumu danıştım.
    Onlar da iOs 6 çok yeni bir os henüz bir fikrimiz yok incelememiz lazım vs. vs. geyik yaptı ama bir cevap veremedi. Kafa ütülediysem af ola.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ayarlar/genel/hakkında/reklam bunu reklam takibi sınırla yapın fazla bildirim göndermez.

ayarlar/genel/hakkında/tanılar ve kullanım bunuda isteğe bağlı olarak kapatabilirsiniz

yukardakileri kapatıp bi deneyin bakalım.

Ultraleggera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çiz Gitsin diye bir application var çok fena sarıyor şiddetle tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok anladım.
    2 yeri kapat.. birincisi konum servisleri-sistem servisleri altında Saat dilimi ayarlama ve trafik.. icloud da kapat. çok dataalışverişi yapıyor artık icloud ile..

+ Oğuz un söyledikleri

sonra tekrar deneyip sonuçlarını paylaşır mısın..

DERAN_TUYNER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paşam son kez emin olmak için soruyorum ıpyardımnoktanettede farklı cevap verdıler şimdi bendeki ipadde 5,1,1 jb var ama ben ios6 ya geçmek istiyorum jb falan istemiyorum ayarlar/genel/yazılım guncelle de ios6 gorunuyor direk oradan wifi üzerinden güncelleyebilirmiyim yoksa itunes üzerinden ne gibi adımlar izlemem lazım shift update yada shift restore mu yapmam lazım (once temiz 5,1,1 lazım mı yoksa direk ios6 mı lazım (link yollarsan iyi olur ) dfu mode almam gerekirmi (nasıl alınır) shs kaydım yok (nasıl alınır) cihaz newipad 16gb wifi

şimdiden teşekkür ederim

sağlam bir akşam yemeği sözüm olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni başlığımız hayırlı olsun arkadaşlar böyle daha iyi oldu

Usta uzun uzun yazacağım birazdan ekran görüntülü falan..

vtec_alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni başlığımız hayırlı olsun arkadaşlar böyle daha iyi oldu

Usta uzun uzun yazacağım birazdan ekran görüntülü falan..
    Sağol abi harikasın valla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DERAN_TUYNER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paşam son kez emin olmak için soruyorum ıpyardımnoktanettede farklı cevap verdıler şimdi bendeki ipadde 5,1,1 jb var ama ben ios6 ya geçmek istiyorum jb falan istemiyorum ayarlar/genel/yazılım guncelle de ios6 gorunuyor direk oradan wifi üzerinden güncelleyebilirmiyim yoksa itunes üzerinden ne gibi adımlar izlemem lazım shift update yada shift restore mu yapmam lazım (once temiz 5,1,1 lazım mı yoksa direk ios6 mı lazım (link yollarsan iyi olur ) dfu mode almam gerekirmi (nasıl alınır) shs kaydım yok (nasıl alınır) cihaz newipad 16gb wifi

şimdiden teşekkür ederim

sağlam bir akşam yemeği sözüm olsun
    Direk bilgisayardan itunes üzerinden önce yedekleme alarak güncelleme yapabilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler