herşeyi sildim reset attım yeniden kurulum yapıyorum bakalım ne olacak
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
evet arkadaşlar telefonu sıfırladım tüm uygulamaları yeniden yükledim şuan 10 GB gibi bir boş alanım var sorunu aştık şimdilik ama tlf satılık orası kesin bu korkuyla yaşanmaz amk
Ben düzenli olarak çok yer kaplayan programları silip tekrar yüklüyorum. facebookun kendisi 60 mb, ama zaman içinde çerezlerle verilerle 1 gb oluyor. silip tekrar yükleyince sıfırlanıyor.
Kendim Asus Zenfone6 kullanıyorum eşime 6s 16gb aldım ama çekilen fotolar bile felaket yer kaplıyor. Birde şu default olarak gelen programlar silinemiyor onlara uyuz oluyorum. neredeyse 1 aylık olmasına rağmen 5-6 gb hafıza alanı kalmış. SD kart takmakta mümkün değil. Kesinlikle 64gb almak gerekliymiş. Hiç sevemedim nedense İphone'u. Kendi telefonumu satınca da Zenfone2 32gb alıcam. Android candır.
bende şuan geçiçi olarak öyle bir çözüm buldum ama sürekli böyle uğraşamam 2 hafta sonra Portekize deplasmana gidicem ucuzsa alırım bunun satılmasını beklemeden bunu da gelince hızlandırırım artık
552 sayfadır konuya hiçbir şey yazmamışım ama şu kapasite sorunuyla alakalı bir fikir belirtmek isterim;
Android cihazlar yüklediğiniz uygulamaları sürekli olarak arka planda aralıklı olarak çalıştırır ve siz simgelerine tıkladığınızda mümkün olan en kısa sürede açılması için data feed ile beraber sizin kullanımıza hazır bekler. Çalıştırdığınız programları görev yöneticisiyle temizlediğinizde RAM boşaltma işlemiyle beraber cache temizliği yapılırsa ram kapasitesi artar, internet paketi tüketimi ise program tekrar açıldığı ve kullanıma hazır tutulduğundan yine yükselecektir.
iOS cihazlar ise siz programı açmadığınız sürece "arkaplanda uygulama yenile" özelliği açık olsa bile sadece bildirim belirtir ekranda. Siz bildirime tıklayıp programı açınca da en güncel haline günceller sayfanızı. Önemli olan noktalardan biri diyelim ki instagram kullanıyorsunuz. Şu andan 2 saat öncesine kadar yüklenen fotoğraflarına baktınız arkadaşlarınızın. Cihaz bunları ram veya cache üzerinde değil, CİHAZIN BOŞ HAFIZASINDA depolar. Bundan 3 saat sonra girip bakıyorsunuz instagrama. Haliyle 3 saatlik feed'e bakıyorsunuz ve o sırada önceki baktığınız fotoğraflara denk geldiğinizde tekrar o fotoğraflar yüklenmeye ve paketten yer almaya başlar ve yine cihaza yüklenir. Özellikle fazla görsel olan uygulamaları kullandığınızda Kullanım boyutlarına bakarak verileri temizle diyebilirsiniz; bu özellik açılmaz ise SADECE FAZLA YER TUTAN UYGULAMALARI KALDIRIP TEKRAR KURARSANIZ Appstore'dan indirdiğiniz program boyutunda yer tuttuğunu göreceksiniz.
Periyodik olarak 3-4 ayda uygulamaları silmeniz durumunda kapasite sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum. 4 yıldır 16 gb Apple cihazı kullanıyorum. Kapasitenin yetmediğine veya cihazın ısındığına (zorlandığına) şahit olmadım.
App store dan battery doctoru indirin (yeşil olan). Programların önbelleğini temizlerDevamlı program silip yüklemenize gerek yok. Ayrıca iphone da yeterli hafıza kalmayınca kendi önbellek temizlemeye başlar. Program siliniyormuş gibi görünür.
"Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."
arkadaşlar merhaba tekrardan bir şey sormak istiyorum sizlere şimdi apple kimliği olan mail adresi hotmail ama bir türlü mail olarak giremiyorum hotmail adresinden de girmeyi denedim gene giremedim şifresi unuttum diyorum bu mail adresi geçersiz diyor nasıl bir yol izlemem lazım bu arada telefon numaralarımı kurtardım turkcell yedekleme yapmışım bütün hepsi geldi bu arada bende yeni 6s 64 gb aldım belki yetmez diye demek ki iyi yapmışım daha önceden 5s 16 gb kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım gerçi çok foto çeken biri değilim ama ne bilim bana her zaman yetti ...
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar komple reset attım 9-10 GB gibi bir yerim var şuan..demek ki 3-4 ayda bir yenilemek gerek![]()
Apple müşteri hizmetleri ve pupa ile görüştüm. Kapasite dolu hatasının sebebi whatsApp güncellemesinden sonra olmuş. Pupa'ya gittiğim de orada ki eleman abi dünden beri 20 kişi geldi whatsapp güncellemesinden sonra böyle oldu dedi.
Telefonun hafızası ile ilgili bir sıkıntı yok. Yer açabileyim diye 3.0 gb'lık spotify'ı sildim telefon silinen hafızayı göremedi. Whatsapp'tan yeni güncelleme geliceği zaman sorun ortadan kalkmış olur.
Dün akşam benimde başıma geldi telefkn sabahtan beri saklama alanı dolu uyarısı veriyordu ama telefonda 100 küsür resim whatsap 2 tane küçük boyutlu oyun vardı herşeyi sildim yine uyarı veriyordu sonra internette biraz araştırdım telefonu itunese bağlayınca altta renkli çubukda telefonda ne ne kadar alan kaplıyor diye gösteriyor diğer isimli sarı çubuk 5.39 gb olmuş internette okuduğum kadarıyla o dosya 500 mbden yukarı olmamalı olursa bi kaç yöntem göstermişler onları denedim olmadı onlar olmazsa telefonu sıfırlayın demişler şimdilik sıfırladım eski yedeğimi yükledim şimdilik uyarı filan vermiyor
Arkadaşlar apple un Üsküdar'daki (R2 servis diye yazıyo sitesinde)servisine cihaz götüren varmıdır .??teknik destek hattında en yakın Orayı söylüyorlar adres olarak.zorlu center dan vs randevu almaya çalışmak bezdirdi artık sizce nasıldır ???
1-2 sayfa geriye baktım ama göremedim icloud yedekleme sorunu çözüldü mü ?
Benim en son 20 Ağustos 2015te yedeklenmiş olarak gözüküyor.
Hala garantisi olan telefonumu değişim için zorlu centera nasıl ulaştırabilrim Giresunda ikamet ediyorum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)