Printable View
Kadir neyi anlamıyorum yaw. ITB hadi versin 30 hp ki veremez bence. Araban şu an 210 mu. Üzerindeki emme manifoldu ve filtreyi çıkardığın zaman güç kaybın olmayacak mı? Sana 0 hp mi verio bunlar. Ben diorum en az 15hp alıosundır. ee hesap ortada. 210-15+30:225 hp. Bunlar en iyi şartlarda kranktan alacağın güç.
ezn ss rs denemesinde arabanın icindeydim bizzat kendim gördüm olan biteni normla şartlarda basıldığında araya 2 tır boyu giriyodu 200 den sonra daha da fazla açılıyodu nokta oluyordu o akşam ama söle bir durum var evet videoyuda ben cektim ama okan orda kardeşim sende biliyosun ezn ye hayvani bi tünel yaptık :D gözümün ucundan gitmiyor 150 ye kadar değilde bu videoda sanıyorum bi 165 lere kadar tutunduk sonra fena halde koptu ezn yine olay budur okan yapma ALLAH aşkına sende o arabayı inan bora değil engin veya s2000 e daha alışık biri kullanmış olsaydı ben bize hiçmi hiç şans vermiyordum adam o gün biz gaza oturduk bir saniye sonra oturuyodu...ben tarafsız yorum yaptım her zamanda ss rs in gidişine saygı gösterdim iyi de koşturdun arabayı ama bazı yerlede eşşeğinkine su kaçırma:D:D
Bu arabaların emme manifoldu en başarısız yeri , emme kasnağı ise 6900dd de verdiği avansı kısıp orjinal yerine çekiyo biz onu sürekli açık tutacaz vs.vs. yani bunlar tahmini güçler... Senin dediğin gibi olsa bile diyelim 15hp aldık en kötü 5boy ileri götürür ki o bile çok hatrı sayılır hale getirir:icon_tup:
Dou o güne yazılım zaten tamamlanmış olur. Ben sökerim koltukları cartı curtu ak kara ortaya çıkar. Haa kafama esipte GT 2871 yaparsam o zaman sökmem yanıma seninle kaan ı alır öyle denerim.
kadir abi devamlı 210 hp yazıyor ama o araba 210 hp yı verdıgınde ne kapak işliydi ne emme manıfoltları nede kelebek işliydi ne de yakıt vardı.
tabi bu işlemlerden sonra tekrar dyno ya cıkıp yine 210 hp almadıysa.
orjınal kelebegın çapı 66 mm rs te, kadır abınınkıde en fazla 68mm flan olmustur işlendıkten sonra.
benim şahsı fıkrım kelebek o çapta kaldıgı surece emmelerı kapagı ıstedıgın kadar işle 15 hp flan alamaz.
sonuç olarak ayarlar guzel yapılırsa 230 hp den aşagı guc verecegını sanmıyorum.
Okan aksama koyacam EZN nin SS RS i kacta ayirmaya basladigi videolari. Sana hesabini da yapacagim ozur dileyip abi hata yapmisim sen beni 200 de degil 150 de ayirmaya basliyormussun diyecek misin? Butun bu atip tuttuklarim yalanmis diyeceksen koyacam videolari? Madem o kadar dogrucu Ahmetsin hodri meydan kardesim yaz cevabini bekliyorum ;)
abi ikinizde arabaları satmışsınız ya :) SS rs nasıl geçilir abi ferrariyle yürüyen bir araba bence senin bi hatan vardır bora abi yanlışın olmasın :) okan tünel yapmaz senin dedigin gibi roll yaptıgı arkdaşlarını çok sevdigi için bi yakınlık gösteriyo sadece
başka bişe yok :icon_tup:
Clio RS (SS) - S2000 (EZN)
Video bu mu? Ben pek birilerini sıkıştırıyor ve yolu daraltıyor gibi gözükmüyorum :D
Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan konusuna ne demiş horoz?
Ben koyarım, gerisine karışmam.
Hesap, o hesap :D
Bora emmi ne zaman alcen S2000, al bi kırmızı daha da göbeklerde gavlatak yaaaw :D
Bora emmi tekne aldığın yıllara geri dön bırak buraları artık
Su anda starbucksta cay tea lattemi yudumluyorum eve gideyim yüklucen videolari :)
Bagdat Cadde :D
Mekanim dan cek git :D mobesadan baktim karilari kesiyosun cayida 3 saat once almisin bi cayla bitun gunu gecirmisin
Hangi kamera lan o :D Tam da köşeye soteye yatmıştım :D
Okan olm traşı kes :D Bak özür dileyeceksen senin şu ferrarilerle 200 e kadar kafa burun giden SS RS'ini nasıl 150km de ayırmaya başladığımın videolarını yükleyeceğim. Hemi de kadran görüntülü ;) Cevap bekliyorum senden. Buraya yaz bakalım büyük harflerle.
Ya Uzunum benim :D sen ne bakıyon Okana :D Yok yandan sıkışmışmış da yok soldan yol kalmamışmış da :D Okanın ağzına laf mı yok amk :D Biz Okanla yanyana yürüyoruz yanımızda kimse yok hatta Kaanım kızanım da yazar adam neredeyse 150km ile giderken benim kapıyı açıp yanıma oturacak :hehe: O kadar yanaşıyo namıssız :D
Biz bu modellere halk arasında kısaca "İnanmış" diyoruz :D
Ben s2000 almıcam vazgeçtim :D Kafamda başka makina var artık :D S2000 benim için artık geri planda.
Noldu olm videoları koyacam deyince hemen R yaptın :hehe: İşte sevgili Tech Turkey ailesi görün :D Eğer bu Okan yok EZN ye tutundum yok 200 e kadar 1 boy gerisinde gittim diye atıp tutarsa videoları buraya kapak olsun diye yapıştırır Okanı da güzel yorumlarla başbaşa bırakırım :D Hem de videolarda kadran görüntüsü çok net belli oluyor. 150km yi geçince Okanın SS RS' inin farlar nedense küçülmeye başlıyor :D Ben 220 lere geldiğimde Okan 10 küsür boy geriden kameraya el sallıyor Zeki Mürden de bizi görecek mi edasıylan :hehe:
Bu arada Okancım şunu da söyliyim, teke tek Vtec üstü sıktıklarımızda da durum pek de farklı olmadı. Senin yanına 130 kiloluk adam koyduysak benim yanıma da 105 kiloluk Muratı koyduk ;) Ben de 95 kiloydum o videolarda sen de 60 kilosun arka koltukların da sökük hatırlatırım yavrum benim :D Arka koltuklar çok hafif bişey etki etmez deme o zaman sana neden söktün diye sorarım :D Hayırdır pekmez mi döküldü de söktün :hehe:
Ayrıca şunu da atlama Clio RS' in kilosu 1050 dir. torku da 220 NM ye yakındır ;) EZN' nin kilosu 1250 ler civarıdır torku da 205 NM civarıdır. Herşey beygir ile bitmez. Yani senin yanına koyulan 130 kiloluk adamın etkisi ile benim yanıma koyulan 105 kiloluk adamın etkisi arasında çok da aham şaham bir fark olmayacaktır. Yani senin yanına koyduğumuz 130 kiloluk adam seni 5 boy geriye düşürdüyse benim yanıma koyulan 105 kiloluk adam benim s2000' i emin ol en az 5 boy geriye atmıştır ;) İnanmıyorsan bir bilene sor demişler :D
Yani Sevgili 03 Okan millete papel yapma yok yanıma 130 kilo adamı oturttunuz yok sağdan sıkıştırdılar da mecbur tüneline girdim yok vites kaçırdım altıma kaçırdım diye :D
Ahan da bu yorumum da sana kapak olsun :D
Yaw şu yazdığım yorumlara ve emoticonlara bakılırsa oldukça renkli bir kişiliğim var Tech Turkey' de :D
Ne crx'miş arkadaş denk gelirse birde ben denemek istiyorum.
Teketekte sen beni geçtin öyle mi :) Bak yukarıda yazmışım yanına neden Kaanı oturttuğumu. Matematik zayıf heralde :) Ama dur tekrar anlatayım da belki bu sefer basar :D
60kg Okan - 8 kg koltuklar sökük = 52kg Clio RS
95kg Bora - 52kg RS = 43kg fark yapar.
Teke tekte bu hesap yapılmaz doğru. Direk basarsın. Ancaaaakkk yanına eğer adam alıyorsan eşit ağırlıklarda alacaksın kardeşim. Senin yanına 50 kg adam koyup kendi yanıma 100 kiloluk adamı mı koysaydım? Millet yarım boy yarım boydur diyerek istepneyi bile sökerken senin mantığın basıyor mu böyle bir duruma ;)
Dolayısı ile;
52kg SS RS + 120kg Kaan = 172kg 2 kişi SS RS
95kg Bora + 105kg Murat = 200kg 2 kişi EZN s2K
Şimdi anladın mı neden yanına Kaan' ı oturttuğumu? Şimdi de basmadıysa sen katipliğe devam et kardeşim :) Hesap kitap mühendislik filan sana göre işler değil :D Bu hesaba göre söyle bakalım sen kaç boy geriye gittin? Dur ben sana yapayım hesabını. Clio RS lerde 80 kiloluk ortalama 1 kişi uzunda net 3 boy farkettirir. İstersen videosunu da koyarım ;) Sende var ekstradan 120 kg. Hadi yapsın 4 boy. Hadi sana kıyak yapalım etsin 5 boy fark. Ne oldu da sen 2 ye 2 benden 15 boya yakın yedin o zaman?
Sen 5 boy geriye gittin de biz yerimizde mi saydık? Biz gitmedik mi? Benim yanıma oturan 105 kiloluk adam benim arabayı hiç etkilemedimi de araya tır girdi Okan? Senin RS e 220 lere kadar tır boyu sokuyorum hala yan yattı çamura battı laf ebeliği yapıyorsun. Kaan yanında canlı şahit, hayvan gibi tünel yaptın Okan diyor sen de kalkıp utanmadan bir de Utku beni sıkıştırdı o yüzden yaptım diye yalan söylüyorsun ;) Güldürme kendini millete kardeşim hadi. Sende bahane çok.
Bora boşver abi bu yüzsüzü.Ettiği lafları teker teker yediriyoruz geri kusuyor. Herifin bildiklerini ben unutalı kaç sene oluyor hala konuşuyor.
Vtec katili değilmiydi Bu CRX ler?
Evet EZN çok oynanmış. Egzost headers filtre ile ulan bir headers mı oynatıo arabayı. Clioda egzost ve filtre yok mu. SS e maşallah nasıl yedi o Tır farkını anlamadık valla. Alışı kuvvetliymiş demek ki.
Mühendisliğe bak. İkiside NA ama ağırlık Clioyu yavaşlatıyor S2000 e bişey yaptığı yok. Clio 1050 kilo S2000 1250 kilo tork desen arada 10 nm 20 nm fark var.
Okan ben cahilim beni alemlere sok bana modifiye öğret. Ulan oynama nedir bilmesek senin bu yazdığınla headers için insanlık tarihinin buluşu diyeceğiz. + Headers vafc ve portpolish motorla oynamaksa acaba stroker kit koyanlar turbo büyütenler titanium krank takanlar sıkıştırma yükseltenler throttle body yapanlar ilah yaw. Sen demiyor muydun modifiye etmeye ne gerek var benim arabam ciğerli egzost ve filtre yetiyor diye. E sende yapsaydın çocuum neden ağlarsın o zaman. Haa bu arada ben SS hakkında istediğim gibi konuşurum araba senin değil ki sana ne oluyor. Git geri al sapladıktan sonra konuşalım.
ben anlamadığım bişe var 2-3 sene önce bisürü egzantrikli yazılımlı rs vardı satılık, satıldı hepsi. şimdi 1-2 tanesi bende egzantrik var diyor, diğerleri caddede. nerde bu egzantrikli cliolar yaw? egzantrikli vs orj. egzantrikli denemesi çok merak ediyorum...
konu çok gerilmiş :D
Okan Kaan benim evimde tartıldı 120 kilo geldi bilip bilmeden atıp tutma bu bir. Hondalarda Vtec denen hadise vardır. Vtec altı araba 120 beygirlik 1.6 ies gibi gider. Yani ölüdür. Neden? Çünkü subablar tam açık değildir. Araba ekonomi modundadır. Bunu da sen bilmiyorsan git kumda oyna canım kardeşim.
Ayrıca öyle bir hava estirdin ki sanki ben teketek denemede geçildim o yüzden senin yanına adam verdim :) Olm sen hakkatten rüya görüyormuşsun. O akşam teke tek sıktıktan sonra Shelle çekip senin kankalarının çektiği videolara baktık ne gördük? Doğru düzgün video yok. O kadar güzel araba bir arada hadi kaliteli bikaç video çekelim diye arabaları ikişer kişi deneyelim diye çıkmadık mı? İşine gelmeyince hemen yalana başvur. Ben gerçekten seni delikanlı efendi çocuk bilirdim. Ama malesef sen büyük yalancıymışsın be okan. Bak ben EZN ile birsürü araba ile denedim. Boy boy yediğim de oldu boy boy geçtiğimde. Neden hiçbiri ile polemiğim yok da sadece seninle var?
Neden biliyomusun? Çünkü yediğin tır boyu farkları polemik çıkarmadan açıklayamıyorsun kimseye ;) Az çok SS RS' inin bi karizması vardı o da tır boyu fark yiyince fena çizildi başladın dansöz gibi kıvırtmaya. Yok Utku sıkıştırmış da yok yanına adam verilmiş de. Yalancı gördüm senin kadar aleni yalan söyleyenini hiç görmedim.
Şunu da unutmadan sorayım mantıklı cevabı varsa ben susarım.
Sağlıklı bir RS' te 80 kilo uzunda 3 boy farkettirir. Senin arabana 130 kg adam koyduk senin araban 15 boy geriye nasıl gitti de 2 ye 2 benden 15 boy hatta fazlasını yedin? Bana bunun mantıklı cevabını ver bakalım herkes görsün ne cevap veriyosun? Kelime oyunu yapmadan adam gibi cevap yaz.
Olm sen diosun ya SS ciğer spec filtre ve egzos dışında bişey yok diye. Oynanmış araçlar bunun kadar gidio diye. EZN ile nerede yürüyosun bana video göster yürüdüğün. Koyduğun bi tane video var. Onda da yine EZN geçiyor. Boranın elinde bir sürü video var konulu olarak çekilmiş. Bana açıklasana iki arabada da aynı ağırlıklar varken bir sürü videoda EZN saplarken çekilmiş ağırlıkları çıkartırsan aynı clio aynı S2000 in yanına gelebilir mi. Yaw bana bunun mantığını açıklasana. Tamam iki araba da da 150 kilo fazla var arada TIRlar dolanıyor sonra ikisinden de ağırlıklar atılıyor Clio S2000 in yanında gidiyor. Nereye yürüyor olm Clio S2000 ile bana bunu açıklasana. 160 a kadar yanında duruyor bu mu yürümek oluyor. Aq. sallıosun S2000 ile yürüdü etti sahibi de kabul etti diye sahibi gelip burada yalanını ortaya çıkardığı zaman başlıosun kıvırmaya yok yani geçtide yok zaten benden güçlüydü de yok oynanmışta. Hayatın palavra a.q.
Evet arkadaşlar oylarınıza sunuyorum :) Kadrana dikkatli bakarsanız daha ben 130km hızlardayken Süpersonik Mekatronik SS RS' in farlar küçülmeye başlıyor :D 220 km hıza geldiğimde daha 6. vitese bile atmamışken aradaki farkı ben sayamadım siz bi zahmet sayıverin :D
Birinci Sorum şu: Sizce 2 ye 2 bu farkı yiyen SS RS, teke tekte bu farkı kapatık bi de üstüne üstlük öne çıkar mı? :D
İkinci sorum şu: Çıkar diyenler sizce ne içmiş olabilir :D
Üçüncü sorum da şu: Siz de o içtiğinden ister misiniz :hehe:
Benden bukadar. Okan bu soğukta kumda oynama üşütürsün. Ahavalar ısınsın ben seni Tekirdağın plajlarına götürürüm söz :hehe:
Hadi şimdi istediğini at tut. Bu saatten sonra konuşsan ekim konuşmazsan kasım durumları :cool: