321 m3 mavı olanıda tebrık ederım cok guzel yuruyor
Printable View
321 m3 mavı olanıda tebrık ederım cok guzel yuruyor
Öner ile denedim, HP plaka mavi s2000, ama Mehmet'le denediklerinde farklı setuptalardı flashpro ve headers yoktu sanırım?
Önerle olan denemelerimizde
Flashpro yokken (filtre headers test pipe egzoz) 3-4 boy kadar geçiyordum
Flashpro, hps filtre, plm headers, test pipe, invidia tek çıkış egzozu var iken kafa kafaya gidiyoruz. Bu kadar iyi giden bir s2000 görmedim desem yeridir.
Enes ile denemiştik yazın ama, ağırlık eşitledik diye olay oldu ondan yorum yapmıyorum. Dostluğumuz bozulmasın diye bir daha denemeyeceğiz.
Dediklerine bir itirazım yok ama kendi deneyimlerinle benimkiler malesef pek örtüşmüyor,
Mesela:
Belki bilmiyorsundur ama arkadaşımda ve bende iki tane E36 M3 vardı. +300 devir yükletmeden önce ve sonra denediğimizde inan iki araç arasında hiç fark olmadı....hatta sonra birine egzos taktık...onda bile diğeriyle arasında hiç fark oluşmadı. Haritalarla hiç oynamadan max gücünü 7200 civarı veren bir araçtan 7500-7800 arası güç beklemek pek de mantıklı değil( hem de 8-10 )....E46 M3 farklı bir durum olabilir....ama onda da böyle bir güç olsa fabrika zaten kesiciyi daha ileri alır...10 beygir az değil....
Sonuçta biz önce ve sonra olmak üzere deneme yaptık.....7500'de de vites değiştirsen 7800'de de değiştirsen yanındaki standart araç ile hiç fark olmuyordu....denedik ve gördük. 3.62'nin araca etkisi sanıldığı kadar değil....çünkü daha önce denediğim beyaz E46 M3 ile yine yakın gidiyordum. Özellikle orta devirlerden (3000-4000) hızlanıldığı zaman avantajlı oluyor.
E36 M3 için fiyat/performans oranı en iyi ürün.
Bu noktadan sonra yapılabilecek tek şey weight reduction:D
Zevkli denemeler olmuş , ekk20 vs e46m3 denemesi gayet güzel ama Bülent gibi arabasına hassas birinin m3 ünü geçmek ciddi başarıdır,deneyen araçlara maşallah :)
maşallah....
k20 candır can sesine kurban be ...
Abi seninle şöyle yazışmak ayak üstü sohbet etmek bile güzel cevabların için teşekkürler
E46 da bizzat yazılım yapıp denedigim için bahsettim ve aynı zamanda dyno da yaptık araca dedigim dogrudur hatta yazılımsız araç varsa deneyebiliriz chip makinası bende sadece devri ileri alayım denesin görsün :)
E36 da farklı olabilir
Hafifletme ile E36 lar muazzam oluyor kaan la konuşmussundur ilk aldıgı zaman M3 lere kaldıranlar için komple sökmüştüm aracı içinde tek koltuk ( oda 90 model civic koltugu ) kalmıştı :D
benim NA halim bile 160 170 e kadar kafa burun mücadele edebiliyordu :) sonrasını söylememe gerek bile yok
aynı şekilde Denizin M3 lede ankarada denemiştim oda hafifletilmişti
M3 ü sökersen de deneriz abi bizde öyle bir geçilme derdi yok :)
Yeterki aradaki samimiyet ve huzur ortamı bozulmasın
Bende kesıcının ılerı alınması ıle hızlanacagını dusunuyorum, 321 gucunu 7400de verıyor 7600 kesıcı ve son devre kadar guc dusmuyor dynolardan gordugum, guc artmasa bıle bır sonrakı vıtesı yukarda yakayacagı ıcın arac hızlanacaktır, (yapılan modlarla belkı uste kayabılır guc devrı) 343tede benzer durum var..7900 max guc 8200 kesıcı..
ctr s2k benzer devırlı makınelerdede benzer durum olur, guc artarak gıttıgı ıcın devır cevırmek avantajlı hale gelır.
maşallah zımba gibi olmuş
Ben teşekkür ederim ne demek....
Madem E46 M3 için yazılım yapıp denedin, o zaman beraber görelim. Yakın zaman sonra arkadaşımın E46 M3 Cabrio'sunu alma ihtimalim var. O zaman deneme amaçlı dediklerini uygular görmüş oluruz. Araç standart. Önce ölçer sonra kesiciyi çok az ileri alır bakarız durum ne olmuş....
E36'da en azından böyle olmadı.
Kaan'ın araç hafifletildiğinde bir kere yan yana rolling yapma fırsatım olmuştu....direk 2 boy açtı zaten...ama 200km/s sonrasında hafiflik çok şey fark etmiyor gibi geldi bana...
3.62'yi yapmak için diferansiyel elimizde olmasına rağmen aylarca bekledim.....uzun zamandır hafifletmek de istemiyor değilim ama herhalde üşengeçlik stepne, reflektör, kriko vs bile bagajda duruyor.:o
Huzur ortamını biz izin vermessek kimze bozamaz...hatta o kadar huzurluyumki...uykum geldi:p
sız mavı m3 kullanan arkadasınız deılmı senın aracının MASALLAH I var boyle guzel gıdıyor bence
maşallah arçalara hepsi harika