User Tag List

Sayfa 11/12 İlkİlk ... 9101112 SonSon
217 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: B.Aktepe EKK20 vs E36-E46 M3's

Selcuk_RoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=miniks;2894606]Eray bilal bende 55 kg hafif

farzedelim ki arabayı bilal kullandı 30 kg sökmemiş olsa

benim kullandıgım halinden yine 25 kg hafif olucak dogrumu

al sana aynı hesab ne farketti ?

bizim onları çıkartmamızdaki neden buydu ogun bülentede söledim ben agırım birşey farketmiyor biz onu dengeledik dedim

sizinde anlamadıgınız nokta burası işte

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen kendine bak olm sapladımmı sapladım bitek bu da değil clio rs lede saplamadımmı videosunu koydurma şimdi buraya paso saplamışım demek
    Sendemi çok video var bendemi acaba neyse senin yaranı deşmeyeceğim blocan yapsana bana

Turboğuz54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte sen 1600 cc hacimli sökük olmayan hondaya karşı V6 3200 komple sökük Peconla anca bunu yaparsın

Resim tanıdıkmı hani 2000 cc type r lara tır boyu koyarım dediydin

Abi sakın yanlış anlama lafım sana değil ama bu vti sahiplerinin hepsimi böyle geçen 3.25 imle aracda 3 kişiyken vtec le kalktık geçti 1.6 nası geçiyo falan sora 306 la kaldırdık geçtim 2.0 motor utan filan diyo yani geçince 1.6 geçiyo geçemeyince 2.0 diyo anlamadım ben

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Turboğuz54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sakın yanlış anlama lafım sana değil ama bu vti sahiplerinin hepsimi böyle geçen 3.25 imle aracda 3 kişiyken vtec le kalktık geçti 1.6 nası geçiyo falan sora 306 la kaldırdık geçtim 2.0 motor utan filan diyo yani geçince 1.6 geçiyo geçemeyince 2.0 diyo anlamadım ben
    Evet benim söylediğimde tek fark ben 1600 cc ile geçtiğim zamanlarda nasıl geçtim demiyordum 35 kere denettiği zamanları bilirim arabası derli toplu iken

Turboğuz54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet benim söylediğimde tek fark ben 1600 cc ile geçtiğim zamanlarda nasıl geçtim demiyordum 35 kere denettiği zamanları bilirim arabası derli toplu iken
    Doğrudur abi haklısın ben bu bizim abiyi örnek verdim adam tam honda hastası öyle dedi de söyledim bende bende honda bakıyorum alırsam onun gibi olmam inşallah

Pugracer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,

Ben denemelerdeki E36 M3'ün sürücüsüyüm.

İlk öncelikle Civic'i hazırlayan arkadaşları tebrik ederim. Çok ciddi emek, para ve zaman harcamışlar. Sonunda da çokiyi bir netice çıkmış.

Civic'i kullanan arkadaş benden yaklaşık 50kg daha ağırdı....araba hafifletilmiş olabilir ama bu detayı unutmamak gerekiyor sanırım. Ama aracın orjinali 1.4is olduğu için....ne airbagler, ne sunroof, ne klima, ne sunroof ne de ABS gidi donanımlar yok. Bunlar olsa araç yavaşlar demiyorum ama bende yapsam aynısını yapardım. Swap için çok doğru bir araç seçilmiş.

Hızlanmalarda, aynı anda basamama ve yolun eğimi vs vs gibi etkenlerden dolayı E36 M3'ün 4. vitesinin sonlarında ( yaklaşık 200km/s civarı ) Civic'in ivmesinin negatife doğru döndüğünü kendi aracımdan gördüm, ....hatta son denemede ( polislerin yolu kapatmadan hemen önceki ) bu bariz şekilde netti. Hatta ben Civic'de problem vs olduğunu düşündüm...Hilmi ile konuştuğumda rüzgar etkisinden bahsetti ama pek anlayamadım

Bir daha deneyip daha da net görebiliriz ama arabalarda iki kişi olursa bence yandaki kişiler bu işi algılamakta daha başarılı olabilirler....hemde yanımıza oturtacağımız kişileri seçerken toplam ağırlığın Civic aleyhine olmasını da engellemiş oluruz. Hilmi benden yaklaşık 50kg daha ağır. Bilal, Hilmi'nin yanına oturur, benim yanımada balık etli bir arkadaşımızı alırız

E36 M3'de standart dışı olarak orjinal 3.23 son dişli yerine 3.62 vardır. Bunun dışında devir kesicisi +300d/d'dir. Yakıt ve ateşleme haritaları tamamen standartdir. Egzos sistemi-kat-filtre hepsi fabrikadan çıktığı orjinal şeklindedir. Stepne-reflektör-avadanlık-kriko vs gibi tüm yardımcı donanımlar da aracın içinde mevcuttur.

Sonuçta araçları çok güzel olmuş. Güle güle kullansınlar. Bilal ve Hilmi arkadaşlarımızı tekrar tebrik ederken, polis çevirmesinden bizim gibi şanslı olarak ayrılamayan arkadaşlara da geçmiş olsun dilerim.

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    eyvallah abi sağolasın, dediğin gibi bir deneme yapalım havaların güzel olduğu bir zaman 2-2 deneriz bu sefer.
    Failure is not an option.

yusufbatırel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tebrıkler bılal

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bülent abi açıklama için teşekkürler

videoları izlediysen her denemede 5 bitirdigimi görüceksin

5 sonu 225 yapan bir araç kullandım bunu kadrana bakarak sölemiyorum ki zaten hiç kadrana bakmadım bile

6 ya aldıgım zaman tabiki bu civic için dezavanta bunu ordada söyledim daha üst suratlerde gelir gecersin ama bu 240 tan sonra olur diye düşünüyorum

son deneme de Murat abi de yazarsa sevinirim araya sıkıştırdı kendisini tam yanımdaydı sende arkamızdaydın ve murat abinin rüzgarında kaldın ordada aynen açıkladım sana arabada bir yavaşlama yoktu ama sen rüzgarı lehine cevirdin ve 200 den önce yaklaştın hatta

orda murat abi araya girmeseydi yolda çok müsait idi çok güzel bir deneme olucaktı

inşallah önümüzdeki günlerde bir deneme daha yaparız ama bu sefer kimsenin haberi olmucak sadece 2 araç 4 kişi kafi

senin aracın için zaten sadece kısa DIFF var yazdım farklı bişi söylemedim

Birde kendi deneyimlerim ile birşey belirtmek istiyorum Ê46 m3 tede 500 devir kesiciyi ileriye alıyoruz chiplerken hiç haritaları oynamasak bile arac 8 - 10 hp civarı güç alıyor ve bu aracı 2 boy kadar hızlandırıyor senin aracında da haritaları değiştirmeden + 300dd ile 1 2 boy arası hızlanma almış olman dogal ve 3.62 diff katkısı çok büyük bunun yanında

M3 ede kocaman Maşallah

1 elin parmagını gecmez Böyle Hızlı yürürü güzel 200 bin küsür KM de hiç kapagı bile açılmamış 321 M3
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bülent abi maşallah aracın gerçekten iyi yürüyor, biz denediğimizde de sonucu zaten görmüştük

E46 M3 le deneyebildin mi acaba E36 ile ne oluyor?

hantypR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    321 m3 mavı olanıda tebrık ederım cok guzel yuruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bülent abi maşallah aracın gerçekten iyi yürüyor, biz denediğimizde de sonucu zaten görmüştük

E46 M3 le deneyebildin mi acaba E36 ile ne oluyor?
    Beyaz olan ile kafa burun gidiyolar moruk

Sen mehmetin S2K ile denedin mi ?
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyaz olan ile kafa burun gidiyolar moruk

Sen mehmetin S2K ile denedin mi ?
    Yok ben mehmetle denemedim hiç

Dipnot: Bülent abinin aracında kısa diff in 3 boy aldığını net gördük, aynı şartlarda. Yanlış biliyorsam tabi ki düzeltir Bülent abi benim gördüğüm bu şekilde idi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok ben mehmetle denemedim hiç

Dipnot: Bülent abinin aracında kısa diff in 3 boy aldığını net gördük, aynı şartlarda. Yanlış biliyorsam tabi ki düzeltir Bülent abi benim gördüğüm bu şekilde idi.
    Peki mehmetin denemiş oldugu farklı bir S2K ile falan deneme şansın oldumu ?

yada Enes ile denedin mi ?
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hilmi,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki mehmetin denemiş oldugu farklı bir S2K ile falan deneme şansın oldumu ?

yada Enes ile denedin mi ?
    Öner ile denedim, HP plaka mavi s2000, ama Mehmet'le denediklerinde farklı setuptalardı flashpro ve headers yoktu sanırım?

Önerle olan denemelerimizde

Flashpro yokken (filtre headers test pipe egzoz) 3-4 boy kadar geçiyordum

Flashpro, hps filtre, plm headers, test pipe, invidia tek çıkış egzozu var iken kafa kafaya gidiyoruz. Bu kadar iyi giden bir s2000 görmedim desem yeridir.

Enes ile denemiştik yazın ama, ağırlık eşitledik diye olay oldu ondan yorum yapmıyorum. Dostluğumuz bozulmasın diye bir daha denemeyeceğiz.

Pugracer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bülent abi açıklama için teşekkürler

videoları izlediysen her denemede 5 bitirdigimi görüceksin

5 sonu 225 yapan bir araç kullandım bunu kadrana bakarak sölemiyorum ki zaten hiç kadrana bakmadım bile

6 ya aldıgım zaman tabiki bu civic için dezavanta bunu ordada söyledim daha üst suratlerde gelir gecersin ama bu 240 tan sonra olur diye düşünüyorum

son deneme de Murat abi de yazarsa sevinirim araya sıkıştırdı kendisini tam yanımdaydı sende arkamızdaydın ve murat abinin rüzgarında kaldın ordada aynen açıkladım sana arabada bir yavaşlama yoktu ama sen rüzgarı lehine cevirdin ve 200 den önce yaklaştın hatta

orda murat abi araya girmeseydi yolda çok müsait idi çok güzel bir deneme olucaktı

inşallah önümüzdeki günlerde bir deneme daha yaparız ama bu sefer kimsenin haberi olmucak sadece 2 araç 4 kişi kafi

senin aracın için zaten sadece kısa DIFF var yazdım farklı bişi söylemedim

Birde kendi deneyimlerim ile birşey belirtmek istiyorum Ê46 m3 tede 500 devir kesiciyi ileriye alıyoruz chiplerken hiç haritaları oynamasak bile arac 8 - 10 hp civarı güç alıyor ve bu aracı 2 boy kadar hızlandırıyor senin aracında da haritaları değiştirmeden + 300dd ile 1 2 boy arası hızlanma almış olman dogal ve 3.62 diff katkısı çok büyük bunun yanında

M3 ede kocaman Maşallah

1 elin parmagını gecmez Böyle Hızlı yürürü güzel 200 bin küsür KM de hiç kapagı bile açılmamış 321 M3
    Dediklerine bir itirazım yok ama kendi deneyimlerinle benimkiler malesef pek örtüşmüyor,

Mesela:

Belki bilmiyorsundur ama arkadaşımda ve bende iki tane E36 M3 vardı. +300 devir yükletmeden önce ve sonra denediğimizde inan iki araç arasında hiç fark olmadı....hatta sonra birine egzos taktık...onda bile diğeriyle arasında hiç fark oluşmadı. Haritalarla hiç oynamadan max gücünü 7200 civarı veren bir araçtan 7500-7800 arası güç beklemek pek de mantıklı değil( hem de 8-10 )....E46 M3 farklı bir durum olabilir....ama onda da böyle bir güç olsa fabrika zaten kesiciyi daha ileri alır...10 beygir az değil....

Sonuçta biz önce ve sonra olmak üzere deneme yaptık.....7500'de de vites değiştirsen 7800'de de değiştirsen yanındaki standart araç ile hiç fark olmuyordu....denedik ve gördük. 3.62'nin araca etkisi sanıldığı kadar değil....çünkü daha önce denediğim beyaz E46 M3 ile yine yakın gidiyordum. Özellikle orta devirlerden (3000-4000) hızlanıldığı zaman avantajlı oluyor.

E36 M3 için fiyat/performans oranı en iyi ürün.

Bu noktadan sonra yapılabilecek tek şey weight reduction

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zevkli denemeler olmuş , ekk20 vs e46m3 denemesi gayet güzel ama Bülent gibi arabasına hassas birinin m3 ünü geçmek ciddi başarıdır,deneyen araçlara maşallah

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    maşallah....

k20 candır can sesine kurban be ...
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)