evet az önce cruel arkadasımız bana msn den specleri açıkladı bırazdan sayfanın resmını eklıyorum![]()
saolasın kardeşim hepimizin araçlarına maaşallah...
saol Engin abim sende çok iyi ve dürüst birisin...
98 modelde kim arar aerodynamic i mi??? si ve crx i ele alalım... ikisindede aynı motor var neredeyse ağırlıklarıda birbirine çok yakın. peki aralarındaki gidişteki bu dağlar kadar fark niye? iki cevabı var aerodynamic ve crx in şanzuman oranı... o yıllardada demekki aerodynamic üretici ve tasarımcı mühendisler tarafından düşünülmemesi değil aksine çokta ön planda olan bir etkendir... çok eskilerden beri hesabı kitabı tutulan bir konudur... honda efsanedir ürettiği motorlardan aldığı güç ile ve japon olarak yıllardır sadece araç üzerinde değil bir sürü sisteme motor üretmelerindende bu kanıya varabilirsin... atmosferik 2.0 litreden 240 beygir üretebiliyorlarsa bunu diğer firmalar turbo modellerinde ulaşamıyorsa vardır bi hikmet japonda. kesinliklede fransıza almana veya herhangi başka üretici ülkeleri kötülemiyorum burada teknoloji çok gelişti artık zaten üretilebiliyor istenen güçlerede ulaşılabiliyor emisyon olayı olmasa...
bu denemedeki crx kadirsa arkadaşımızın adanaya sattığı crx mi?
o crx ise eğer onun motoru baştaş performance da yenilenmişti,
yıllardır dilimizde tüy bitti motoru fabrikasyon olan bi crx iyi gider, vti dan pek bi farkı yoktur diye dinletemedikbide üzerinde headers komple egzos cai varsa çok çok iyigider kilosu hafifliğindne dolayı.
şimdi eğer bu crx o crx ise, biliyoruz ki bu aracın motoru orjinal parçalarla yenilendi. kapağında falan bir işlem yok sıkıştırma artmadı, sadece bu speclerle yürüor.
peki cruel kardeşim senin 206 gti 0 km den beri sende mi yada bi yakınının arabası mı?
eğer değilse belki önceki sahibi conta yaktı kapağı da biraz traşladılar sıkıştırma az da olsa arttı o yüzden gücü de arttı olamaz mı?
arabanı küçümsemiyorum.yanlış anlama çok çok iyi gidiyor videodan görünen, bişeyler yapılmış olması da bişey değiştirmez.neticedir önemli olan ve iyi gidiyor
neden böyle bişey yazdım
bir arkadaşımda da 206 vardı arabası stock diyordu, sonra kutuiçi filtre egzos ve chip olduğunu öğrendik,kendisi chipin bir işe yaramadığından bahsediyordu,böyle düşünmesinin sebebi de arkadaşının 206 gti ına chip yapmışlar aynı yerden ve deneme yaptıklarında farkın değişmediğini söylediler. ama belki diğer 206 ya yaramayan kendi arabasına yaradı bunu bilemeyiz dyno sonucu olmadan
yine başka bi arkadaşımın başka marka bir aracı da bütün tr deki emsallerine göre çok çok iyi gidiyordu sadece chip ve egzosla,hatta yine bu forumda da baya tartışması olmuştu.
sonra bi proje için baktığımızda üst kapağın biraz taşlandığını gördük, demek ki bütün emsallerinden iyi gitmesinin sebebi oydu,kendi de kabul etti..
biraz uzun yazdım ama anlatabilmişimdir umarım.
demem o ki 2. el aldığımız arabalaramızın daha önce ne işlemlerden geçtiğini bilmiyoruz çoğunlukla.farklar burdan çıkabiliyor.
ama dediğim gibi önemli olan netice. forumlarda karşılaştırma yapılırken hep hata içindeyiz
a markası ile b markasını kıyaslarken birer örnek alıp kıyaslıyoruz aama bizler kimiz ki? otomobil karar kurumu falan mı
bizim kıyaslamamız gereken markalar değil 34 xyz.45 plakalı araç ile 34yzx 54 plakalı araç olmalı
umarım anlatabilmişimdir![]()
@DaRkNeSs-
bende modelle deil plakayla kıyaslama yapılmasını düşünüyorum zaten daha öncede belirttim.ben aracımdan eminim 68binde motor ve şanzumanı hiç açılmamış garanti verebiliyorum. bana inanmıyorsunuzda baştaş performance yapılan motorun stock toplandığına inanmamı nasıl bekliyorsunuz? bende inanmiyim o zaman? mantıklı düşünüp yerime koyun kendinizio yüzden polemiğe gerek yok..
crx in söylediği speclerden başka bişi yazmadım ben doğrudur dedim her ne kadar aşağıdaki linkde motor yapıldıkdan sonra araçda stage 4 exedy balatapr4+chiplenmiş beyin olduğuda yazıyor;
http://www.techturkey.com/forum/otom...-avni-rex.html
ben yine bişi demiyorum.. olayı örneklerle onla bunla deşifre etmeye çalışırsak çok çok şeyler çıkar ortaya o yüzden sahibi ne diyorsa tamam dedim aynı hassasiyeti sizdende bekliyorum![]()
beynı orjıanl onun, bız denedık chıplemeyı olmadı orjınal gerı taktık stage 4 debrıyaj dedıgınde sadece balatası ve 2. el geniş ol![]()
nan turgay aracında pr4 mu var dogruyu soyle![]()
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
kemal noluyo burda ben sana demedimmi senin bu gti ortalıgı karıstırı diye...![]()
34EV4212