User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
60 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: fd6 civic & 16v bora

Krank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metinmb407 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bora nın en sevdiğim özelliklerinden birisi 3000 RPM den sonra redline a çok çabuk ulaşması 3000 RPM den sonra canavarlaşıyor araç. Bu arada devir kesici 6500 de devreye giriyor fakat bu tür uygulamalarda vites değişimleri için en iyi devrin 5500 olduğunu söylemişlerdi.
    Bende otomatik bora var 16v 1.6, dip gazda 5500'de vites değişiyor.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar konuya tek tek cevap verecegim fakat şuan sanal klavyeden giriyorum, sagolun yorumlarınız için.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bızım spec kasalar ust kasalara gore hızlı dıyorum anlatamıyorum 2004 a3 le aramda 90kg var jantlarda 16. Bende kaba taslak 307hdı 140lık c4 3.0d range bunları uzunda gecıyorum en babası c4 170e kadar yanımda gelıyo sora ben acmaya baslıyorum nıye yazdım tabıkı hızlı degılız kendı capında leon ve a3lerden hızlı maksadında soyledım bızım pancar motorlar bızım agırlıklara yetıyo ancak arkadasınkıde 16vlıkmıs tabı yınede anlatmak ıstedıgmı anlatabıldıgmı dusunuyorum yanı...
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 16 subaplı vw motoru alt devirleri 8v lik pancara göre kötü olan ama üstlerde iyi yürüyen bir makina... bizde 16v lik toledo var filtre (cai değil) hariç stock teke tek denediğimizde fd6 (2011 çok temiz kullanılmış ve filtreli) ile 4 sonuna kadar yan yana 5 de fd6 2-3 boy geri düşüyor birdahada yetişemiyor (40 defa denenmiştir videoları mevcut...
    kurtbil nick li arkadaşın 16v lik leonu wimmer yazılım, filtre ve performans sonla baya yürüyordu

bu arada zaten çok çevirmiyor 5500 de vites atarsanız yürümez gazdan ayagınızı çekmeden atarsanız yine yürümez

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Krank Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlışınız var. Bora nın 1.6 otomatik viteslerinin hiçbirisi 16V değil 16V olması için motor kodunun BCB olması gerek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimşekleri çaktırsaydın adam lanet olsun o nasıl far geç lan geç derdi
    Şuan ki far'la uzun açsam, kapat lan parkları derler

Alıntı bmw_ci_07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani 4ten sonra fd6 yı yakalıyorsan dicek bişey yok..bende vtec2 warken borayı hertürlü geçiyodum fd6 da beni 160dan sonra geçiyodu..birde 2ye tek böleymiş teke tek olsanız bora civicleri elek edecek demekki türünün son örneği...

Siz vtec 2 ile borayı hertürlü geçiyorsanız ve 160 da fd6 sizi geçiyorsa bu sizin tecrübenizdir, biz pilot degiliz,araçlarımızda ralli bakımlı degil, illaki bir araç yada şöför digerinden o an daha iyi bir performans cıkarmış olabilir, tek olsam elek de edebilirdim,folloş da olabilirdim, ikiside muhtemel,yakın güçler var, iş pilotaj ve motorun saglıgına kalmış. Aracımı türünün son örnegi diye nasıl ilan ettiniz ,anlamaıdm, öyle bir iddia da vs bulunmadım,denedik eglendik ok ?

Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah hemşerim boraya,mesele geçmek geçilmek değil mesele eğlenmek bu düşüncen süper

Kesinlikle öyle, kıçı kırık teneke için hiç gerek yok kişisel diyaloglara. Senin gibi düşünenleri görmek sevindirici,cok sagol
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o nasıl bir hönklemeydi peki

fsi lar bariz daha yavaş 16v den ama ağırlıktan da olabilir
    Evet levocum fsi biraz daha agır ama oranlar daha kısa oldugu icin cok bir fark söz konusu olmuyor. Hönkleme de isottandır ,tokat atmış da olabilirim

Alıntı mert_leon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bora ciğerli peki 1.6 fsi jetta ile filan denedinmi hiç ?

1.6 fsi golfle denemiştim, altlarda viteslerde bir iki boy öne çıkmıştım, sonrasında eşitlendik beraber gittik bir süre okadar. cok tadında bir deneme de olmamıştı aslında
    Alıntı Ek.Civic_Spoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    160 larda fd6 ya yetişmen çok ilginç iki aracıda kullanmış biri olarak söylüyorum fd6 nin 4 . vitesi hayvani bişeydir maşallah araçlara ..

evet iyidir illaki de yetişememek gibi bir şey niye söz konusu olsunki, agırlık ortada oranlar ortada güç ortada, birazcık farkla geçmeside normal gayet., denedik eğlendik böyle oldu, bizim sonucumuz bu diye genel geçer iddasında bulunmuyoruz tabiki, sagolun hepimize maşallah olsun

Bora nın en sevdiğim özelliklerinden birisi 3000 RPM den sonra redline a çok çabuk ulaşması 3000 RPM den sonra canavarlaşıyor araç. Bu arada devir kesici 6500 de devreye giriyor fakat bu tür uygulamalarda vites değişimleri için en iyi devrin 5500 olduğunu söylemişlerdi.
    Metin kim diyor onu Allah aşkına ,mantıklı bir açıklama oldugunu düşünmüyorum ,teknik bir nedenide olacagını sanmıyorum , ki zaten max hp' ye falan o civarda ulaşıyor heleki orada atarsan tekrar üst vitesde devir düşünce daha alttan gelmek zorunda kalırsın,zayıf kalır. kesiciye girmeden + 6000 iyidir.

Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    FD6 beni şaşırttı
    Nasıl şaşırttı,havada kalmış biraz, açıklar mısın

Alıntı reddewill Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah araçlara
    Alıntı Ö.öztüRk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah araçlara
    Alıntı by serçe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah araçlara ...
    Çok sagolun, cümlemize

Alıntı Krank Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Otomatik ve 1.6cc hiç bir bora 16v degildir. sr motordur 8 subablı.

Alıntı uTkU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bızım spec kasalar ust kasalara gore hızlı dıyorum anlatamıyorum 2004 a3 le aramda 90kg var jantlarda 16. Bende kaba taslak 307hdı 140lık c4 3.0d range bunları uzunda gecıyorum en babası c4 170e kadar yanımda gelıyo sora ben acmaya baslıyorum nıye yazdım tabıkı hızlı degılız kendı capında leon ve a3lerden hızlı maksadında soyledım bızım pancar motorlar bızım agırlıklara yetıyo ancak arkadasınkıde 16vlıkmıs tabı yınede anlatmak ıstedıgmı anlatabıldıgmı dusunuyorum yanı...
    Valla Utku ben pek anlamadım desem ayıp olmaz degil mi

Alıntı BAHADIR24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 16 subaplı vw motoru alt devirleri 8v lik pancara göre kötü olan ama üstlerde iyi yürüyen bir makina... bizde 16v lik toledo var filtre (cai değil) hariç stock teke tek denediğimizde fd6 (2011 çok temiz kullanılmış ve filtreli) ile 4 sonuna kadar yan yana 5 de fd6 2-3 boy geri düşüyor birdahada yetişemiyor (40 defa denenmiştir videoları mevcut...
    kurtbil nick li arkadaşın 16v lik leonu wimmer yazılım, filtre ve performans sonla baya yürüyordu

bu arada zaten çok çevirmiyor 5500 de vites atarsanız yürümez gazdan ayagınızı çekmeden atarsanız yine yürümez

bcb 'ler yani 16subablılar sr motordan yani 8subablıktan kötü degil, hele altları hiç degil, sadece üstleri daha iyi, üstlerinin daha iyi oluşu altlarını kötü yapmaz.ki degilde. bir sürü sr golf, leon vs denedim,kullandım biliyorum.
    Çekmeden atınca yürümez diye bir şey yok, gayette yürür hatta daha iyi olur ama zararlı kesinlikle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metin kim diyor onu Allah aşkına ,mantıklı bir açıklama oldugunu düşünmüyorum ,teknik bir nedenide olacagını sanmıyorum , ki zaten max hp' ye falan o civarda ulaşıyor heleki orada atarsan tekrar üst vitesde devir düşünce daha alttan gelmek zorunda kalırsın,zayıf kalır. kesiciye girmeden + 6000 iyidir.
    Maksimum torkla falan ilgisi olabilir mi? Gerçi maksimum torku 16V 4300 RPM de veriyor diye biliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bcb 'ler yani 16subablılar sr motordan yani 8subablıktan kötü degil, hele altları hiç degil, sadece üstleri daha iyi, üstlerinin daha iyi oluşu altlarını kötü yapmaz.ki degilde. bir sürü sr golf, leon vs denedim,kullandım biliyorum.
    Çekmeden atınca yürümez diye bir şey yok, gayette yürür hatta daha iyi olur ama zararlı kesinlikle.
    6 senedir 16v toledomuzda mevcut alt devirleri pancar motora göre bariz kötü 4k gibi max tork bandına yaklaşır ve vtec açmış gibi bir anda canlanır nette bu konuda araştırma yaparsanda %99 yorumlar bu şekildedir...
    ayak gazda vites atarsan araç bir sendeliyor gitsem mi gitmesem mi modunda çok farklı araba kullandım bir bu araçta buna rastladım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam onu diyorum bende zaten, 5500 civarı vites atıldıgında imkanı yok 4300'den devam edebilesin (debriyaja basılı tutup zaman kaybetmedikten sonra), yani sen dogru düşünüyorsun, fakat olay şu ki , ancak +6000 döndügün zaman 4000-4300 rpm' civarı bir üst vitese başlayabiliyoruz, onun için 5500 erken oluyor
    linkteki video'ya bir bak daha da somutlaşacaktır kardeşim.

http://www.techturkey.com/forum/vide...a-0-140-a.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam onu diyorum bende zaten, 5500 civarı vites atıldıgında imkanı yok 4300'den devam edebilesin (debriyaja basılı tutup zaman kaybetmedikten sonra), yani sen dogru düşünüyorsun, fakat olay şu ki , ancak +6000 döndügün zaman 4000-4300 rpm' civarı bir üst vitese başlayabiliyoruz, onun için 5500 erken oluyor
    linkteki video'ya bir bak daha da somutlaşacaktır kardeşim.

http://www.techturkey.com/forum/vide...a-0-140-a.html
    Şimdi daha net anladım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BAHADIR24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6 senedir 16v toledomuzda mevcut alt devirleri pancar motora göre bariz kötü 4k gibi max tork bandına yaklaşır ve vtec açmış gibi bir anda canlanır nette bu konuda araştırma yaparsanda %99 yorumlar bu şekildedir...
    ayak gazda vites atarsan araç bir sendeliyor gitsem mi gitmesem mi modunda çok farklı araba kullandım bir bu araçta buna rastladım...
    Bahadır bey, benim hızlanma videolarım var, konularımdan bakabilirsin, hatta bir üstteki video'da yine benim. hepsinde de gaz çekmeden atıyorum, hatta arkadaşlar dan uyaranlar bile olmuştu sanırım, dikkat edersen sende görürsün, gaz çekmiyorum ve sendeleme yok, + illaki kullanmışsındır bir cok araba ama, 8v ile 16v motorların teknik verilerini koyup tork & hp ve verdiikleri devirlere göre ,teknik bir açıklama yaparsan daha saglam bir zeminde konuşmuş oluruz,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahadır bey şahsen bende 16V nin alt devirlerinin kötü olmadığını söyleyenlerden, kullananlardanım. 16V 8V ye göre üst devirleri daha canlıdır.

Memedim yalnız araç sanki geç hızlanıyor gibi geldi? Bir gariplik var sanki. 30 saniyede falan 140 gördü daha kısa sürede görmesi gerekmez mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahadır bey şahsen bende 16V nin alt devirlerinin kötü olmadığını söyleyenlerden, kullananlardanım. 16V 8V ye göre üst devirleri daha canlıdır.

Memedim yalnız araç sanki geç hızlanıyor gibi geldi? Bir gariplik var sanki. 30 saniyede falan 140 gördü daha kısa sürede görmesi gerekmez mi?
    Kardeşim ciddi fazlam var o videoda , zaten hızlıda kategorisinde bile degiliz o anki şartlarda daha çabuk olmaması normal aslında bir başka 0-100' konum var oradan bak istersen, orda daha iyi bir pilotaj vardı sanırım, + videoları bir de kendim cekiyorum bir yandan, sıkıntı bol

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tatile giderken denerim bende bakalım nasıl olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tatile giderken denerim bende bakalım nasıl olacak
    Tabi bir de senin hacı spec, daha cigerlide olabilir bu kıçı kırık lpg spec'den belki de ondan öyle geldi sana: )

km'en de baya iyiydi senin sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi bir de senin hacı spec, daha cigerlide olabilir bu kıçı kırık lpg spec'den belki de ondan öyle geldi sana: )

km'en de baya iyiydi senin sanırım
    Maşallah de maşallah de 60100 km spec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0-140 videosunu izledim fd6 bu aractan iyi gidiyor gibi bi gariplik olabilirmi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahadır bey, benim hızlanma videolarım var, konularımdan bakabilirsin, hatta bir üstteki video'da yine benim. hepsinde de gaz çekmeden atıyorum, hatta arkadaşlar dan uyaranlar bile olmuştu sanırım, dikkat edersen sende görürsün, gaz çekmiyorum ve sendeleme yok, + illaki kullanmışsındır bir cok araba ama, 8v ile 16v motorların teknik verilerini koyup tork & hp ve verdiikleri devirlere göre ,teknik bir açıklama yaparsan daha saglam bir zeminde konuşmuş oluruz,
    google amcaya ''vw 1.6 bcb akl'' diye sorar ve sonuçlara göz atarsanız alt devir konusunda hem fikir oluruz

mersine yolunuz düşerse nasıl vites atıldığının farkını deneyip görürüz

emre.ates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim maşallah öncelikle arabana lpg +agırlıklı düşünürsek bnce ıyı gıdıyor ayrıca 1,6 16v bora kullacısı olarak alt devırlerın kotu oldugunu hıc dusunmuyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)