Şimdi bahadır bey, ben bilmedigim için size kaynak gösterin demiyorum, sizinle hem fikir olmadıgımız icin, 8v lik motorun 16v'den daha atak oluşunu (alt devirler) bana kanıtlayın, ağzınızdan çıkan cümleden öteye geçin anlamında söylüyorum,madem savunuyorsunuz bir fikri somutlaştırın diyorum bende, Yani tezinizi destekleyin ki tartışmış, bir paylaşımda bulunmuş olabilelim, buna da üşeniyorsanız eğer, sizin fikriniz sizin benimki de benim olsun , bir gün mersine gelirsem haber ederim yada siz bu tarafa gelirseniz misafirim olursunuz,fazlasıyla somutlaştırırız.
0-140 videosunda 2 kişi + full depo lpg 35 litre, + 40 kg yük var. Ama ona rağmen böyle düşünüyor olabilirsin, ki zaten bende fd6'nın bora'dan iyi yürüdügünü düşünüyorum ,aksi bir fikrim yok
Buradaki videolar daha saglıklı kardeşim ağırlık vs olarak bakmak istersen eğer.
http://www.techturkey.com/forum/vide...a-0-100-a.html
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Subab vurur tabiki ciddi düşükken devir, o konuda hemfikiriz, benim de size ısrarla anlatmak istedigim şey, toplumda da bir cok insan tarafından yanlış bilindigini düşündügüm şey. O da şudur ki , 16v motorlar genelde üstlerde iyidir diye bilinir ama bu demek degildir ki SR' motordan alt devirlerde daha zayıf olsun. Üstlerde iyi diye lanse edildigi icin altları sanki kötü gibi bir izlenim bırakıyor insanda ama aksini düşünüyorum, 8v'den daha kötü degil altlar![]()
8v akl motor en başında gaz tepkisi olarak yazılımsız 16v bcb den daha iyidir çünkü biri telli biri sensörlü gaz kelebeğine sahiptir.Ayrıca 8v akl motor max torku 3800rpm de alır bcb ise 4500rpm de.Akl max gücünü 5600 de alır bcb ise 5700 de.Bu çerçeveden bakacak olursak Akl motor hem telli gaz kelebeğine sahip olması hemde daha erken max tork a ulaşması bakımından tepki olarak alt devirlerde bcb ye göre iyidir.Kullanıcı yorumu yapacak olursam bcb nin alt devirleri akl ye GÖRE daha hissizdi.
Şimdi araç sahipleri olarak yazınca yanlı yazdıgımız düşünülüyor sanırım , tipik boranın agır karakteri 8v de ne ise 16v de de o , alt devirler için , bir fark oldugunu ben de düşünmüyorum üstadım
Maşallah maşallah, murat'ın N/A 'da 63.000'i bozdu yeni![]()
BCB:
Output : 105 cv (77 kW) @ 5700 rpm
Torque : 148 Nm (109 lb.ft) @ 4500 rpm
AKL:
Output : 100 cv (73 kW) @ 5600 rpm
Torque : 145 Nm (106 lb.ft) @ 3800 rpm
bunlar teknik veriler beyefendi (isminizi bağışlarsanız sevinirim
haaa teknik verilerde max tork devirlerinde 700 d/d lık çok büyük fark yaratmayacağı düşünülebilir bir fark var ama asıl sorumuzun cevabını peak tork devri değilde devir bandı grafiği verir; onada nereden ulaşırız Allah bilir
bende mersine beklerim fd6 ile denemekten bıktım,
(edit: hasan kardeşim seni ayrı tutuyorum seninle 7/24 hertürlü araçla denerim![]()
Hah süper oldu veriler, Mehmet ismim, Hasan bey![]()
Zaten işte benimde asıl bahsetmek istedigim şeyi siz söylemişsiniz
''peak tork devri değilde devir bandı grafiği''![]()
Ha bu arada gerek drag gerek rolling bazlı hızlanmalarda zaten o alt devirlere hiç ihtiyaç olunmadığı için, akl'nin bcb ye karşı hızlanmada altlarının 'minik bir farkla' daha iyi olmasının ona şehir içi relax mode kullanımı dışında bir şey katmayacagıda aşikar, (akl'ye *** atıyorum diye anlaşılmasın lütfen)
Volkswagen AKL engine - Wikicars
akl motor için leondan örnek verdim
Seat Leon 1.6 Stella 100 hp - Car Specs - Performance, Engine, Comfort, Weights, Security, Photo Gallery
Bbc motor için yine leondan bir örnek teknik veri için
Seat Leon 1.6 16V Stella 105 hp - Car Specs - Performance, Engine, Comfort, Weights, Security, Photo Gallery
akl nin max torku 145nm dir bcb nin max torku 148nm dir.3800rpm de bcb nin torku akl nin 145nm sinden daha düşük olacaktır.
Yazılım,filtre,son susturuculu bcb örneği eski leonum
![]()
kanallar karıştı Hasan benim fd6 sı olan ve arada zevkine çıkıp sıktığımız arkadaşım forumada üye kendisi sonra ne yazdın başkan forma demesin diye dipnot yazdım
Mehmet kardeşim memnun oldum tanıştığımıza
son cümlenizde tartışıp anlaşamadığımız konuyu kendiniz çözmüşsünüz
63owen63 ::::::::::::::::::::::::::bcb 'ler yani 16subablılar sr motordan yani 8subablıktan kötü degil, hele altları hiç degil, sadece üstleri daha iyi, üstlerinin daha iyi oluşu altlarını kötü yapmaz.ki degilde. bir sürü sr golf, leon vs denedim,kullandım biliyorum.
Çekmeden atınca yürümez diye bir şey yok, gayette yürür hatta daha iyi olur ama zararlı kesinlikle.
Üstadım eline saglık katkılar için, yanlış yorumlamadıysam senin sheet'i 3800rpm' gibi 150-153 nm' civarı bir tork elde etmişsin, yanılıyor muyum ?
Çok zevkli bir hale gelmiştir diye düşünüyorum ,ne güzel
Aslında kanal karışmadı, afedersiniz, ben isminizi yanlış yazdım, hasan bey'e gitti aklım, yoksa size mahsuben yazdım , memnun oldum ben de , sizin ve kurtbil'in sayende güzelleşti konu![]()
Evet 3800 lerde 150-153nm oluyor tork.Stock haline göre yazılım sonrasında gaz tepkisi değişti.Rollingde stock 16v leonun 3-4 boy önünde gidiyordu.Günlük kullanımda 2.viteste 2000-2500 rpm arasında çıkarken çok zorlandığı yokuşları rahatlıkla çıkmaya başladı.Yakıt tüketiminde biraz ölücülük yaparak istanbul içi 7lt yi görebildim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)