User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
59 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: benim de 2. vitesim sarıyooorrr :D

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orjinalden 15 olan da var neden görmediniz hiç?
    15 sıkıştırma cok yuksek bı deger...bugun bı cok araç için satılan yuksek sıkıştırmalı tepelı pıstonlar vs lerin hepsı en baba 13 sıkıştırmalıdır..chiefkadir in aracı nda bu dedıgım pıstonlardan bır takım var acaba onunkı kac deger verıyo ona da bı sormak lazım

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedikodulara bak

11 sıkıştırmalı cliolar ne zaman 14 15e çıktı
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dookan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neymiş bu rs ler yaa..14 sıkıştırma fabrika verisi yemin ederim şaka gibi..106 gti 14 fabrika verisi sıkıştırma verse 200 hp ckardı fabrıkadan..peki bu rs lerde fabrıka verısı olarak cıkan pıston kac cr ? yuksek sıkıştırmalı olarak satılan pıstonları 250 260 falan mı verıyo ben anlam veremedım dogrusu bu kadar yuksek sıkıştırmalar hıc gormemıstım

14 sıkıştırma nerden çıktı?

106 ne alaka?

Sıkıştırmayla ,kompresyonun bağlantısını nasıl kurdun.formulunu bılıyorsan bızımlede paylaşabılırmısın?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanzumanlami bulacaktim ibo.bnde soru soruom orda zaten nasil veriyo diye.ayni seyler olup olmamasi onenli deil 106 nin notorunu ornek verdim sana.stok 10.5 cr li pistonlu gti kompresyon 10.8 verirken 11cr pistonlu clio rs nasil 15 veriyo demisim orda.o ne alaka bu ne alaka soracana soruya cvp vrirsen sevinirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanzumanlami bulacaktim ibo.bnde soru soruom orda zaten nasil veriyo diye.ayni seyler olup olmamasi onenli deil 106 nin notorunu ornek verdim sana.stok 10.5 cr li pistonlu gti kompresyon 10.8 verirken 11cr pistonlu clio rs nasil 15 veriyo demisim orda.o ne alaka bu ne alaka soracana soruya cvp vrirsen sevinirim.

hacı 106 alakasız olmuş 200 hp flan onu geçelim

şimdi sen 240 psi kompresyon 15 cr yemi tekabul edıyo demek ıstıyosun ben onu anlamadım.

ve diyorumki kompresyon basıncından sıkıştırmayı bulduğun formul nedır.bu iş nasıl hesaplanır onu ogrenmek ıstıyorum dogukanım

bu motor işlerinden fazla anlamam onun ıcın bılgı edınmek amacıyla soruyorum sadece.

ve kendi kendime düşünüyorum kompresyon degeri ve sıkıstırma arasındakı baglantıyı kuramıyorum.

sıkıştırma benım bıldıgım sabittir. fabrıkasyon 11:1 sıkıştırma varsa o arabanın sekmanı kırılsa kompresyon 0 da olsa sıkıstırma gene 11:1 dir.

yada işin özü kompresyon ne demektir onu acıklamak gerekır.

kompresyon nedir varmı bilgisi olan?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıkıştırma oranı motorun döngüsü sırasında yanma odasının maksimum(en geniş) hacmi ile minimum(en dar) hacminin birbirine oranıdır. Bir başka deyişle piston strokun en tepesindeykenki hacimle, piston strokun en altındaykenki hacimin oranıdır. Sıkıştırma oranı sabittir. Matematiksel bir hacim oranıdır, o kadar.

Silindir komprasyonu ise gerçekte motorun gördüğü komprasyondur. Silindir komprasyonu gaz pedalının konumuna, subap boyutuna, motor devrine, emişe, kapağa, manifolda ve eksantriğe, segmanların, contanın ve subapların durumuna, hava sıcaklığına, sıkıştırılan havanın sıcaklığına ve aşırı beslemeye göre sürekli değişir.

Sıkıştırma oranı sabitken diğer etkenleri değiştirerek komprasyonu değiştirmek mümkündür. Yani 9:1 oranlı bir motor 10:1 oranlı bir motora denk bir komprasyon üretebilir. Veya yüksek sıkıştırmalı, örneğin 15:1 oranlı bir motor da emişe konulabilecek kısıtlayıcılarla 10:1 bir motor gibi bir komprasyonla çalışabilir. Yani sıkıştırma oranı bir etkendir ve hatta temel etkendir. Ama tek etken değildir.

Ama konuda bahsi geçen komprasyon, komprasyon testi sırasında görülen silindir komprasyonudur. Genelde marş devrinde, yani 250d/d'da, tam gazda ölçülür. Fabrika verisi standart değer zamanla düşer. Ama esas olan tüm silindirlerin en fazla %5-10 hata ile birbirine yakın değerler vermesidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıkıştırma oranı motorun döngüsü sırasında yanma odasının maksimum(en geniş) hacmi ile minimum(en dar) hacminin birbirine oranıdır. Bir başka deyişle piston strokun en tepesindeykenki hacimle, piston strokun en altındaykenki hacimin oranıdır. Sıkıştırma oranı sabittir. Matematiksel bir hacim oranıdır, o kadar.

Silindir komprasyonu ise gerçekte motorun gördüğü komprasyondur. Silindir komprasyonu gaz pedalının konumuna, subap boyutuna, motor devrine, emişe, kapağa, manifolda ve eksantriğe, segmanların, contanın ve subapların durumuna, hava sıcaklığına, sıkıştırılan havanın sıcaklığına ve aşırı beslemeye göre sürekli değişir.

Sıkıştırma oranı sabitken diğer etkenleri değiştirerek komprasyonu değiştirmek mümkündür. Yani 9:1 oranlı bir motor 10:1 oranlı bir motora denk bir komprasyon üretebilir. Veya yüksek sıkıştırmalı, örneğin 15:1 oranlı bir motor da emişe konulabilecek kısıtlayıcılarla 10:1 bir motor gibi bir komprasyonla çalışabilir. Yani sıkıştırma oranı bir etkendir ve hatta temel etkendir. Ama tek etken değildir.

Ama konuda bahsi geçen komprasyon, komprasyon testi sırasında görülen silindir komprasyonudur. Genelde marş devrinde, yani 250d/d'da, tam gazda ölçülür. Fabrika verisi standart değer zamanla düşer. Ama esas olan tüm silindirlerin en fazla %5-10 hata ile birbirine yakın değerler vermesidir.

heh...harıka bı acıklama..smdı ibocuguma bı anlatıver..11cr sıkıştırmalı orjinal bi pıston kompresyon saatınde nası verıyo 220 yani 15 e tekabul eden bi kompresyon oranı...orjinal subap orjınal tımıng le.??..soyle ornek verıyım dedım bnde..106 gtı ım vardı ve bız hala bi 106 yı yurutmek ıstersek en basıt yapabılecegımız bişeydir bu kompresyonu artırmak..ben ınce conta takarım ya da kapak taşlarım sıkıştırmayı artırır dolayısıyla dogru tımıngle kompresyonuda artırırım ve guc elde ederım..ve standart 106 da 10.8cr sıkıştırmalı pıston var...ben ne zmn kompresyonu olctuysem cevremdekı arkadaşlarımın arabalarını veya kendı aracımı hep kompresyon saatınde 11 11.5 vermıstır..böyle 10.8 cr pıstonla 15 lerde bı kompresyon sonucu almamışımdır..bu sadece 106 ıcın gecerlı deıl dier araçlar daha dogrusu atmosferık tum motorlar ıcın de gecerlıdır.yanı 15 cıkan bı araçda kesınlıkle orjınal pıston deıl yuksek sıkıştırmalı pıston ınce conta kapak taşlama gibi ya da tımıng gıbı bişeyler mevcuttur..dier rs leri bilmem ama bana sorarsanız komprsoyn cıhazıyla olculen bu araç bnce 10 numara cigerli ve hiç bi hatası olmayan hatta ince contası falan olan ya da tımıng ı sekmanda mekmanda hiç kacaa olmayan bı araç derim...mesela ibocum senın aracı istersen hafta sonu olcelım bnce verecegı maxımum deger,eğer orjınalse pıstonun falan tımıng falan yoksa verecegı maxımum deger bana kalırsa 180 falan olur..denemesi bedava..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    heh...harıka bı acıklama..smdı ibocuguma bı anlatıver..11cr sıkıştırmalı orjinal bi pıston kompresyon saatınde nası verıyo 220 yani 15 e tekabul eden bi kompresyon oranı...orjinal subap orjınal tımıng le.??..soyle ornek verıyım dedım bnde..106 gtı ım vardı ve bız hala bi 106 yı yurutmek ıstersek en basıt yapabılecegımız bişeydir bu kompresyonu artırmak..ben ınce conta takarım ya da kapak taşlarım sıkıştırmayı artırır dolayısıyla dogru tımıngle kompresyonuda artırırım ve guc elde ederım..ve standart 106 da 10.8cr sıkıştırmalı pıston var...ben ne zmn kompresyonu olctuysem cevremdekı arkadaşlarımın arabalarını veya kendı aracımı hep kompresyon saatınde 11 11.5 vermıstır..böyle 10.8 cr pıstonla 15 lerde bı kompresyon sonucu almamışımdır..bu sadece 106 ıcın gecerlı deıl dier araçlar daha dogrusu atmosferık tum motorlar ıcın de gecerlıdır.yanı 15 cıkan bı araçda kesınlıkle orjınal pıston deıl yuksek sıkıştırmalı pıston ınce conta kapak taşlama gibi ya da tımıng gıbı bişeyler mevcuttur..dier rs leri bilmem ama bana sorarsanız komprsoyn cıhazıyla olculen bu araç bnce 10 numara cigerli ve hiç bi hatası olmayan hatta ince contası falan olan ya da tımıng ı sekmanda mekmanda hiç kacaa olmayan bı araç derim...mesela ibocum senın aracı istersen hafta sonu olcelım bnce verecegı maxımum deger,eğer orjınalse pıstonun falan tımıng falan yoksa verecegı maxımum deger bana kalırsa 180 falan olur..denemesi bedava..

hacı sen bi telden çalıyosun ben bi telden

şu an aramızda sadece ıletısım problemı var.farklı seylerden bahsedıyoruz

o.b.k nickli arkadasta benım yazdıklarımı desteklıyor zaten.

ben hala senın 15 sıkıstırmayı nerden cıkardıgını anlamadım.ben sankı rs lerın 15 sıkıstırmasını ıddıa edıyomusum gıbı davranıyosun

benım attıgım postları bı oku tekrar ondan sonra yaz bende 180-190 psi cok ıyı deger dedım zaten

senın 106 da kompresyon olcurup 11 - 11.5 aldıgın değerler sıkıştırma değerimi yoksa kompresyon olcme saatının uzerınde yazan kg/cm2 değerimi.
    sanırım karışıklık orda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya ben orda kompresyonda cıkanı soylemısım işte sıkıştırma deil..ama dogru orantlı 2side..anlatmak ıstedıgım 10.8 cr sıkıştırmalı pıstonlu bloktan cıkan kompresyon 11 11.5 lardayken 11cr sıkıştırmalı pıstondan dan yanı rs ın blogundan cıkan nası 15 oluyo?yazmış ya dier arkadaşlar 15 lere kadar cıkanları var dıye ben onlara nazaran yazdım..bnde dedım acaba bu fazladan 4 kompresyonu nası alıyo rs ler..eger 106 larda böyle bişey olaydı 200 hp fabrıkadan cıkardı o sekılde dedım..sonra sen tabi vay 106 lar ne alaka dedin

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önemli olan arkdaşın dediği gib değerler arasında %5 gibi bi farkdan fazla olmaması.
    bende 190-190-190-185 gibi değerler çıktı, sekman kaçağı yokmuş, sübap kaçağı yokmuş dedi ustam. bi de biz ölçerken üst manifoldu söküyoruz gaza tam basma gibi bi dert yok açık oluyor zaten emme kısmı.
    11 sıkıştırma değerini fab veriyor da her motor ne yazık ki aynı çıkmıyor o da var,
    sentede diş atlatıp emmeye daha çok zaman tanıyabilende daha çok sıkıştırma değeri okunabilir mesela.. benim anladığım o..
    ölçülen saat bile tartışılabilir, benim motor sekmanlar yeni contalar oem.
    bir nokta daha var bu sıkıştırma sırasında benzin de püskürtülüyor acaba o düşürüyor mudur..
    neyse dediğim gibi 4 pistondan yaklaşık değer almak önemli gerisi boş bence..
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim canlı şahit oldum 2-3 tane rs(clio) in PSI ölçen saat ile 200 210 psi kompresyon verdikleriydi.

düşük çıkanlarda sente ayarı yapıldıktan sonra onlarda PSI saati ile 200 210 civarı kompresyon değeri verdiler.

ve sıkıştırmalarıda orjinal araçlarda motor olarak orjinaldi.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tebrübe ettik paylaşıyoruz burda
    Bilgim sizden üstün muhabbetine dönmüş neredeyse
    En iyisini kimse bilemez
    Ben gördüklerimi okuduğum makaleler ile ilgili tüm herşeyi bu araba hakkında paylaşıyorum
    İsteyen kabullenir
    İsteyen kral benim der ben en iyisini biliyorum der ilerler
    Maksat bir bilgi paylaşmak
    En çok tecbrübeli birisi olarak konu alakasız yerlere gelmiş açıkcası
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya ben orda kompresyonda cıkanı soylemısım işte sıkıştırma deil..ama dogru orantlı 2side..anlatmak ıstedıgım 10.8 cr sıkıştırmalı pıstonlu bloktan cıkan kompresyon 11 11.5 lardayken 11cr sıkıştırmalı pıstondan dan yanı rs ın blogundan cıkan nası 15 oluyo?yazmış ya dier arkadaşlar 15 lere kadar cıkanları var dıye ben onlara nazaran yazdım..bnde dedım acaba bu fazladan 4 kompresyonu nası alıyo rs ler..eger 106 larda böyle bişey olaydı 200 hp fabrıkadan cıkardı o sekılde dedım..sonra sen tabi vay 106 lar ne alaka dedin

hacı gene yanlıs dusunuyosun.kompresyon olcumu tam ne demek bılmıyorum ama fıkır yuruturek dusundugumde tum subaplar kapalıyken ve pıston ust olu noktadayken yaptıgı basınc olarak yorumluyorum.

Eger kompresyon buysa sıkıstırma oranları aynı olan saglıklı farklı ıkı motoun kompresyon degerlerı farklı cıkabılır.

Rs ı ve 106 yı ornek alırsak rs te 11:1 sıkıstırma pıston var standardında 106 yada 11:1 pıston taksan ıkısınde kompresyonları aynı cıkmayabılır.cunkı egzantrık acıları ,kapagın yada emme manıfoltlarının flowları kompresyonda degısıklık yaratabılır. Rs emiş sırasında misal 10 cm3 , 106 11 cm3 hava cekıyorsa 106 nın kompresyon degerı daha fazla olabılır.

Belkıde dusuncem yanlıstır bılemıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hacı gene yanlıs dusunuyosun.kompresyon olcumu tam ne demek bılmıyorum ama fıkır yuruturek dusundugumde tum subaplar kapalıyken ve pıston ust olu noktadayken yaptıgı basınc olarak yorumluyorum.

Eger kompresyon buysa sıkıstırma oranları aynı olan saglıklı farklı ıkı motoun kompresyon degerlerı farklı cıkabılır.

Rs ı ve 106 yı ornek alırsak rs te 11:1 sıkıstırma pıston var standardında 106 yada 11:1 pıston taksan ıkısınde kompresyonları aynı cıkmayabılır.cunkı egzantrık acıları ,kapagın yada emme manıfoltlarının flowları kompresyonda degısıklık yaratabılır. Rs emiş sırasında misal 10 cm3 , 106 11 cm3 hava cekıyorsa 106 nın kompresyon degerı daha fazla olabılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arıca sımdı aklıma geldı 1.6 hacımlı 106 nın 2.0 hacımlı rs ten daha dusuk kompresyona sahıp olması bence gayet normal.

@mechanic; kompresyon testı sırasında enjektorlere benzın verılmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dookan ve iynn-RS'in anlaşamamasının tek sebebi birim vermeden rakam yazmak gibi geldi. 11cr sıkıştırmalı bi Rs 14kg/cm2 veya 200psi değer verdi gibisinden konuşulursa bence anlaşılıcak

Bu arada 185 diğer rslere göre düşük kalmış sanki. 4-5 gün önce benim 1.6yı da ölçtük. 10:1 sıkıştırma var araçta. 4 piston da 185 çıktı.

Ayrıca ölçüm yaparken benzin verdiyseniz silindirde o da bi hacim kaplayıp ölçüme Psi artışı yönünde etki eder gibi geldi bana..
    Önden ok gibi arkadan b.k gibi

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 jant ile Clio RS bırakında sarsın ikinci viteste. =)
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

slcksrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aliminyum kaput sıfır olarak satılıyor
    Kimse bilmiyor onun referans numarasını
    İstersen getirtiyorlar
    Servisler orjinali ağır(köpek)kaput zannedip kaza yapmışsa hem ucuz hemde odur diyerekten direk ağır olanı takıyorlar
    Aliminyum kaputun referans numarasını Renult Dialogy programından bulmakla uğraşmıyorlar
    Sıfır Hafif(KUŞ) kaput 630 TL gibi bir fiyatı var
    bende var kus kaput satımmı =)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)