bizim masterla sık sık yaşadığımız bir olay dikkatli olmak lazım geçmiş olsun.
Bursa cevre yolu biraz sakat sadece özdilkten giriş görükleye gidiş hattı düzgün oda viraja kadar top speed sonrası frenlemede gecikmemek lazım. ayrıca çokta sakin bi yol değil bursadaki hızlı arabalara yetecek bir yol değil malasef Öncelikle geçmiş olsun bişey merak ettim, 100-200 denemesi yaptıysanız kacıncı viteste başlıyorsunuz?
Bismillahirrahmanirrahim her ağızdan çıkan bir olmuyor tabi.
Allah kaza bela vermesin adem dikkatli olmak lazım.
rüzgar olayı sıkıntı yakın arkadaşım opel combo ile takla atmıştı hattadikkat etmek gerek Allah korusun ..
Çok geçmiş olsun.
Bursa otobanı sakat. bi kaç defa benim de başıma geldi yavaşlayıp 120 130 gidiyorum.
pazartesi sabah balıkesirde dönerken girdim. hazır hanım yok bi top speed kasayım dedim 222 ile kuş sürüsüne daldım.
Durdum korna çaldım hayatımda bu kadar çok kuş görmemiştim.
birde karda kışta basıyoruz geçen 160 ile böyle araba şerit değişti. VSA ışığını görünce resmen altıma ediyordum. direk sağa geçtim otobüslerin arkasından yürüdüm
Güzel adrenalin oluyor![]()
yok öyle bi din diyanet sen kabak lastikle yağmurda çık sürat yap besmele çektim
Önce tedbir sonra tevekkil demişler. Tedbirini almayana allah bile acımaz. dedim dedim inanmadınız![]()
Besmele cekmek zaten bi tedbirdir bunda uzatilacak bisey yok, ki kotu bisey de soylemedim nasi anladiysaniz artik, bildiginiz gibi yapin siz ben sadece yorum yaptim.
Kesin yarar diyebilir misin? Ben diyemem Allah'in bilecegi is o, ne haddime benim.. Asagida bir arkadas cok guzel yazmis. Sen onlemini alma sonra besmeleye guvenya hayirlisi o an icin kotu olan birseyse? Bana kimse besmele cek gerisini dusunme diye garanti veremez arkadas. Besmeleyle bir ise baslanmasi dogrudur orasini tartismiyorum yanilgiya dusmeyin.
bu konular buraya gelmeyi nasıl beceriyor yaw.
ne olursa olsun her işe besmele ile başlarsın.
bu işinin rast gideceği anlamına gelmez.belki hayırlısı rast gitmemesidir.en azından , ben tedbirimi aldım , işime Allah'ın adıyla başladım dersin , demekki olacağı varmış der geçersin.ama bu konuda bunla alakalı ne gördünüz onu anlamadım nolmuş kazayı atlatan besmelesiz mi başlamış araba sürmeye nerden çıkardınız bunu.neyse bende katılmayayım 3. 5. kişi olarak.bu arada tevekkül olcak.
Hangi otobanda oldu hatırlamıyorum ama geçen yaz bizde yaşamıştık böyle bir durum. Çok ciddi rüzgar vardı. Önümüzdeki travego otobüsün arkasının hafifçe kaydığını bile gördüm.
Ben besmele cek gerisini dusunme demiyorum ki, tabiki onlemi alicaksin her isde sonra besmeleni cekip devam ediceksin, ya ben anlatamadim ya siz anlamadiniz, heralde kabak lastikle cikipda bisey olunca besmele cektim niye oldu demiyceksin, Peygamber efendimiz her ise besmele ile baslayin demisse bunu ben yargilayamam.
Kesinlikle yarar diyemem Allah bilir orasini, garanti bisey soylemek haddime degil ve dini bilgim yetmez.
allah korumuş valla o hızla zarar görebilirdiniz allahım herkesi kazadan beladan uzak tutsun ölüme yakın bi kaza başımdan geçti gerçekten çok zor :S
Emin olun ölümlü kazalarda bile besmele çeken çoktur.
Gün gelir her türlü masrafı edersin koni amortisöründen brembo frenlerine. gider kaza yaparsın.
gün gelir besmele çekmeyi unutursun. hepsi allah tarafından.
Muayene istasyonlarında veya yollarda görüyorum araba haşat vaziyette.
Besmele: Rahmân ve Rahîm olan ALLAH'ın adıyla başlar ve ancak Ondan yardım dileriz.
ıf ın doubt .flat out
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)