eşşek gibi wikipedia dan alıntı yaptım :D 4.8 yazıo top speed içinde over 289kmh yazıo
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_supra#_note-cd93
+ deneyen hatunda ring taxi yi kullanan hatun :)
Printable View
eşşek gibi wikipedia dan alıntı yaptım :D 4.8 yazıo top speed içinde over 289kmh yazıo
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_supra#_note-cd93
+ deneyen hatunda ring taxi yi kullanan hatun :)
12 snde mı 400m yı alıo dıosun şimdi stock supra 13snler fabrıka verısıni gectım o zmn ok;)
335 ın ara hızlanması enfes ondan yetısemıo m3 ama 2-3 sn sora gecer ztn:)
650hplık supra ıle 570hplık m6 nın videosu var 1710 kg lık m6;)
nasıl yakın gittikleri ortada.. ben hpler benzer oldukça m serileri alır dıorum...
http://www.youtube.com/watch?v=qnJCsyE3mKU
v6 nın kadran olayına gelınce 255 260 kadranda yapar ve kesiciye girer o arada ustunu bılmıorum yapanları duydum aşırı kadran hatası o:)
valla altında m5 fink atıo ring te :D eheh kıskanmıo diilim hatunu :D
videoyu izleyemediğim için yorum yapamıyorum şu an
12s li zamanlarda alıyo supra stock supra kaldırabilrsen tabi direk 12 demiyorum dikkat ediyosan
hala çok mantıksız şekilde m alır diyosun uygun turbolanmış bi motoru atmosferik bi motorun geçemiceni düşünüyorum bu kadar açık bu supra olmuş sky honda hiç farketmez hemen hemen aynı güçlerdeki v8 n/a makineleri uygun turbo kullanan supra vs çoğu zaman geçer
sanırım mantığn şu bagaj kapağında M yazınca direk 200hp artısı var sanırım, son süratte eğer ilerlemek istiyosan torku üst devirlere taşıman gerekir bunuda çoğu zaman aşırı besleme güzel şekilde yapar
sakın fanatiklik falan yaptığım düşünülmesin stock turbo ile soluksuz 300 320 görebiliyo supralar ki çok iyi bi değer bu o küçücük turbolar için
ayrıca M6ya geçtin birden ilginç:icon_wack usade çoğu insan onu geçmek için suprasına v8ine v10nuna benzin yaktırmaz bu böle :)
ortalıgı kızıstırayım mı :D m6 once stock motorlu turbo type r'ı gecsin ondan sonra supra ile dener :D
yok ben mantıksız şekilde demıorum.. bmw nın m makınelerının burda v10 u ve v8 ı kasdetıorum...uzun mesafede daha ii gittiğinden bahsedıorum...bakın burda mersonun e63 amg sl65amg serilerinide katabilirim... bunlar yuksek ağırlığına rağmen aynı guclerdekı supra sky cınslerını gecer dıorum... ki burda 360 hp supra onu gectım iş stoğa döndu artık ayrı konu acalım ıstersenız:)
turbo ust devirlerde torku tasır tabı ama hacmınde yuksek suratte yerı ayrıdır;)
ya aslında
pek anlaşımıcaz gibime gelıyor bu konuda:)
ilk başta n/a dyno sheeti ile turbo makinenin bi sheetini bi karşılaştır yüksek hacimde aynımıymış tork peak değerler her zaman insanı yanıltır önemli olan o alanın büyüklüğü onuda aşırı besleme çok iyi şekilde yapar bunu anlayın artık
1400 küsür whp supranın sheetindeki kullanılabilr güç 1400 küsür tt z06 vetteden daha iyi farklı örnek oldu ama anla
herşey peak güç peak tork diil altındaki alana bak bakim hangisinde toplam alan daha fazla bunu n/a sana veremez turbo gibi
ayrıca demekle olsaydı diye bi söz var gerisine sen istediğin kelimeleri koyarak cümleyi tamamlayabilirsin seçim sana ait:)
max kullanabilir torkun ust devirde vermesı gerektığını söluosun dimi m6 m5 makınesı 6100de verıor max torkunu..
z06 örneğini anladım bu arada:)
bundan 2 3 yıl kadar öncede m5 ın videosu piyasaya cıktığında ferrarı 550 911 turboları fılan gectığında baya şaşkınlık olmustu.. e90 m3te bence o kadar basarılı olabilir gibi gelıo..
rs4 m3 videosunu koyucam youtube acmıo.. stock supra e36 e46 m3 videoları aratıyım barı acınca:)
m5 makınesının dyno eğrisini bulsam ust devirdekı eğrinin kullanabilirliğini göstercem ama bulamıom şimdi:)
konuya dönelım şimdi stock supra stock m3 80 280 km roll:heyoo::D
ben bu videoyu izledim serkan anlamadim ama sen bu na yakin mi diosun ?
4 e atio supra orda bisi oluyo sanki boost cut gibi ayagini gecio , bi kac kez basiolar basamio supraci felan . yani hic alakasiz bi video olmus bu bana sorarsan .
ki bastiklarinda vitesler buyudukce acilan fark ortada .
Arkadaşlar elmayla armutu karıştırmayalım lütfen m3 muhteşem bir makine ama hiç bir zaman supraya rakip olmadı olamaz.....
Yalnız herşeyi drag coefficent a bağlamak olmaz. adı üstünde katsayı bunun yanında bir sürü değişken var.
videoya bakarsak ta m3 son anda gelmiş ama geçememiş gibi göründü ilerde geçecektir zaten.
pilot da sabine fena kullanmaz yani:D
pardon ama nerden vardın bu kanıya ? kaç sayfadır konuşulanları okumadın galiba :) herşey hp-tork değil... tork eğrisi, torku ne kadar geniş devir aralığına verdiği, sürtünme katsayısı, ağırlık, şanzuman bunların hepsi etken... bu etkenlere rağmen hala M3 diyorsanız, bence at gözlüğünüzü bir çıkartın isterseniz :icon_wack
abi ne at gözlüğünden bahsediyosunuz ben anlamış değilim son teknoloji ile üretilmiş bir M otomobilden bahsediyoruz tork eğrisi torku ne kadar genıs devır aralıgına verdıgı sanzumanı hepsi supradan kötü diyosanız esas siz at gözlüğünü çıkartın bu kadar japoncu olunmaz
neyse ben bulamadım, biri elbet koyacak supra'nın ve E92 m3'ün tork eğrisi grafiklerini ordan görüceksiniz...
ayrıca KG olarak M3 > Supra
sürtünme katsayısı M3 > Supra
şanzuman oranlarını bilmiyorum ama eminim supra'nın daha avantajlıdır
HP 'ler belli ama turbo farkı var...
ben artık birşey demiyorum...
Diyorum ya Gökhan ben artık birşey demicem zaten, bu "fanatizm" damgası hep japonculara özellikle hondacılara konuluyor ama insanlar bence çuvaldızı batırmadan önce biraz iğneyle takılması gerekiyor... Saolsun Senna yeteri kadar açıklama yapmış :)
İyi geceler,...
yok yok bizde fanatızm yok karsı taraf biraz fazla japoncu:) uğurum sevıorus seni.. ömerede fanatık dedınya:)
m5 m3 lerın sanzıman motor uyumu mukemmel gibi bişiydir son teknoloji urunudur... bu konuda ustunluk var yani..
m6 supra videosunda bgfarkına rağmen 2-3 viteste yakın olduklarını belirtmek için koydum alakasız biyerde koysam ınanmazdınız videoya:)
400hp lık e39 m5 315 320 göruyodu sanırım:)
:) hayır uzundan bahsedilmiodu uzuna çevirdiniz, konuyu toparlayalım o zmn 360hp lik bir toyota supra yeni m3 ü 0-400mt de geçiyor bu kadar basit itiraz etmenin manası kalmadı artık herşey ortada veriler ortada, bu arada şu fanatik dediğiniz hangi arkadaş teknik bir veri gösterdinizde hayır efendim dedi?
m3 ün dyno sheet ini buldum supra arıorum koyucam :D
M3 ünki çok basit ya benim aklımada :D
hehe hakkaten dümdüz bi tork eğrisi var ;)
http://car-news.roadfly.com/wp-conte...dyno-specs.jpg
ehhe supra bulamadım deliricem stock olarak aratıorum stock motordan 650whp fln dynolar çıkıo :D biri bulu versin bi zahmet :D
peki ozaman senin yaptığın gibi wikipedia üzerinden gidelim;
Supra 0-60mph: 4.6
M3 0-60mph: 4.1
Supra 1/4 mile: 13.1 @ 109 mph
M3 1/4 mile: 12.5 @ 114.8
linkleri de verelim:
Supra: http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Supra
M3: http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M3
Şimdi verilerde de üstün oldu M3, nasıl olcak?:)
dynoya bak be sanat eseri gibi maşallah:)
supra bulak hemen..
oy oy oy nasıl verıler bunlar:)
m6 nında fabrıka verısı 4.6ydı 4.4 fılan cıkarttı bazı yerlerde.. m3 un 4.8 fabrıka daha iisi yapabilir testlerını bılmıorum tam olarak;)
aleni fanatizm yapimmi . 30 130 mili 4. saniyede alan supralar olduk ca m3 istedigi stock suprayi gecsin :D en hizli m3 gelsin ole konusalim :D
hehe fanatiksiniz :P :D wikideki zamanlar dergilerin test süreleri, adil olması için aynı derginin testlerine bakalım m3 için 0-100kmh 4.3 çıkartmış car and driver dergisi supra içinde 4.6 0-400 içinse 13.1 supra 12.8 de m3 demişler, konuda ve videoda olan araç360hp olduğuna göre standarttan daha iyi olucaktır bu süreler ve bu da videoda neden geçtiğini yeterli derecede açıklıyordur herhalde? :)
burda böle bir cümle kurmuşsun ama yanlış anlaşılmalara yol açıcak bir cümle olmuş bir ara bizim görkem takmıştı bu 3,35 e senmiydin yoksa bu işin fikir babası kardeşim :) orda senin ara hızlanma die tabir ettiğin değerlerde 3.35 in yeni kasa m3 ten üstün olduğu testlerin nasıl yaptıldığını biliyosun dimi onlar ara hızlanma değil aslında esneklik adı ile (benim bildiğim) 5.viteste esneklik dio mesela adam 1.500 devirde oturtuyo 3.35 twinturbo altta doluyo ve yüksek sıkıştırma ile altları çok dolu dolu olan bir araba ve tabiki m3 ten iyi değer çıkartıyodur (ben bilmiyorum değerleri) senin sölemek istedin budur dimi yoksa iki araba 100 de roll yapsın iyi devirlerde yeni kasa m3 gececektir buna eminim ben. bide şöle bişi var M motorlar özellikle v motor olan mler alt devirleri hiç sevmiyo acaib bir avans geliyo felan yürümüyo araba yüksek viteslerde çok düşük devirde bunuda bilmenizde fayda var
semihin kastettigi kasa e46 olabilir die dusunuyorum , konudan cok sapioruz ama su parcalarla su zamani cikaran bi 335 var gayette ii
World's fastest BMW 335i runs 11.90 @ 115.9 with a 60 ft of 1.65.
Car has:
-Custom mandrel exhaust with stock muffler and tips
-VIP Tuning Intake
-VIP Tuning Charge pipe
-Active exede w/ custom tune
-3500 Stall Converter
-Full lock rear diff
-MT ET Street radials
http://honda-portal.com/honda-videos.php?video_id=879
e92 m3 7ılerı smg 0-100 4.5sn olcak, bu arada 0-402metreyı 7.8sn ve 290cıkan m3de var saygılarımla.
Benim şimdiye kadar videoyla ilgili tek yorumum oldu o da supranın geçmesi doğal dedim:) Yani videoda bi sorun olduğunu düşünmüyorum zaten, aksine 2 ababa da güzel kaldırılmış bence. Stock'ta da M3 geçer dedim. Bende fanatikmiyim şimdi? bileyim ona göre yazarım:D