2.5 litre hacim bunun içinmi diyor insan ister istemez :D
TSI VE DSG yüzyılın icadı olduğunu 1 kere daha ispatlamış video'da....
Printable View
Sağolun :) Manuel çok kaybettiriyor. Arkadaş vites atamıyor değil. Aracıyla 3. senesi. Gerçekten insanlık ötesi vites atıyor. Ben arkadaş vites atamıyor herhalde dediysem de arkadaşların daha önce deneyip hiç birinin araç sahibi kadar aracı iyi yürütemediklerini öğrendim. :) Yüz ifademden rahatlığım belli sanırım. Dsg sağolsun beni hiç yormuyor. Bu arada videolar için Yasin Değirmenciye teşekkür ederim. ;)
ford uzerindeki motor volvonun motoru. normalde devirlenmeye karsi fazla nazli olan br motor. cok canli degil ama duzgun bir yazilimla leon cupralar gibi yuksek gucleri kaldirabilen bir motor. yazilimini kim yapti bilemiyorum ama duzgun bir yazilimla 280 hpleri gorebilir. benim megane kadar rahat gider. ben pololarla denemiyorum artik size oyle soyliim.
Araç plakadan anlaşılacağı gibi Almanya'dan yazları gelen gurbetçi bir arkadaşın aracı. Yazılım ise Almanya'dan bir yazılım. Marka vesaire bilmiyorum ama bu specdeki type r la yürüğüne göre fena değildir. Sonuç bu şekilde oldu. Burada olsaydı megane rs denemek isterdim. :)
ya rakiminiz 1000 ve fhe tayyar ile ayni yuruyor o rakimda ve sence iyi mi gidiyor. ben stage 2 + metanollu polo ile bir kere denedim bir daha gerek kalmadi 180 e kadar yanimdaydi 180 den sonra boyu ben sayamadim.
1000 metre rakım diyorsun Alper abi de. Aynı videodaki type r stock ibiza cuprayı bu rakımda 3-4 boy geçiyordu. Bu kadar hızlanmışsam bunu da tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum. Polo var polo var. Kimi polo şişip kalır yazılıma bağlı olarak kimiside 50-100-150 farketmez kesilmeden 260 a kadar indirir. :)
maşallah cem bugun doyamadım gerçekten aracına bu arda bujileri taktım ortada iptal :D ama sende bi üst viteste beyin saçmalıyo diye kerkme vardıya devirsiz basınca onu yapmaya başladı :D ama sanki baya bi canlandı deneyemedik farkı bilmiyorum
temiz 2 direk olmuş maşallah iki araca da..
bahsettigimiz polo fazilin polosu. su anda da daha hizli polo ya da cupra yoktur heralde. 2 litre turbo beslemeli ile 1.4 schar turbo beslemeli arabayi kiyaslamayalim istersen. araban guzel gidiyor olabilir emegine saglik ama baz aldigin st duzgun bir st degil.
Fazılın arabası ne zaman sağlıklı yürüdü ki :) Şu an benim arabamda Safanın ibiza cuprası da ciddi şekilde daha hızlı Fazılın arabasından. Safanın arabasının İstanbuldaki halini felan hiç saymıyorum yani 5 boy daha hızlı şu an. Bende bir o kadar hızlıyım. Aynı St'den Ankarada'da var yazılımlı bilmemneli. Videolar gayet açık Alper abi.St'yi yakından bilen herkes net yorum yapmış..
Maşallah Polo'ya ST hayal kırıklıgı yarattı bende.
Fazilin arabasi ilk yapildiginda gayet saglikli yuruyordu sanziman guncellemesine kadar o zaman sizin burada gecildiginiz ozgurun polosundan hizliydi diye biliyorum. Senin mantigina gore o zaman su anda sizin pololar kprolu tayyarlarla kafa kafaya yurur ya da gecer. Ama daha boyle bisey mumkun olamadi.
Alper,bu ST leri cok buyutme,***** Volvo nun kazuleti var uzerunde :(
ayrica 1400+ kilo civarinda olmali ve yazilim olsa bile,polonun 0,1 sec den asagi degistiren sanzimani,230hp ye yakin gucu ve agirlik aabantajiyla yukarilarda uzmesi dogal.
Zaten stok 150km ve 0-200 km hizlanmaya bakarsak poloyu ortalara kadar gecen St,200 lerde yakalaniyor!zaten videoda hizlandikca ara aciliyor. St yuksek hiz mukavemeti iyi olan bir otomobil degil poloya gore,anlasilan bu...
Kisaca iki aracada bu videoyu izlettirdikleri icin tesekkurler ve Polo ya tebrikler ;)
Buarada aracdaki yazilimin 1-2 boy daha hizli olmamasi iyi yada kotu oldugu anlamina gelmez.cunku aracin sagligi yada sorunsuzlugu geri plana itilebiliyor.
Ford Focus ST vs VW Polo GTI 1.4 TSI - FastestLaps.com
yok şimdilik bi sıkıntı yok ama deneyince belli olur artık :D
Alper abi o denemede Safanın arabasında methanol ve filtre kiti yoktu. Methanol takılıp da Kayseriye Geldiğinde denedim Safayla kafa burun gittik. Safa itg filtreyi taktı 4 boy öne atladı. Bende buji ve filtre kitiyle oynadım tekrar yakaladım. İstanbulda ki gibi değil durumlar onu diyorum en az 5 boy hızlı Sarı cupra İstanbul'a göre bende aynı şekilde :) Sen öyle diyorsan öyledir abi ne diyim.
Focus st bence şanzımanın azizliğine uğramış daha doğrusu dsg ye yenik düşmüş. dsg kısa aralıklarıyla yüksek hızlara daha fazla tork taşıyor gibi görünüyor. +pololar oynamalarla gerçekten iyi güçleniyorlar. Polo iyi yürümüş maşallah.
Abi yanlış ST'yi seçmişsin :)
Ford Focus ST vs VW Polo GTI 1.4 TSI - FastestLaps.com