yasin bence cam'leri taktıktan sonra o farkı kapatır diye düşünüyorum arada öyle ciddi bir fark yok videodan izlediğim kadarıyla araçların kiloları nerdeyse eşit gibi 10 kg 5 kg oynaması çok ciddi bir fark yaratmaz iki araçta sökükmüş durum anlaşıldı. ayrıca yasine top speed demişsiniz adamın arabasında uzun dişli var onun için mi uzuna çıkalım dediniz ?
Yasin bu arabayı aldıgından beri zaten o dişli var, ben dahil biçok kişi sölemişti fdrive ı değiş diye ama bu işler böyle önde olduğun sürece sıkıntı yok birisi gelir geçer aranmaya başlarsın hemen bi değişiklik biraz daha hızlanmam lazım vs. yoksa Yasin memnundu uzun dişliden kendisi istiyordu uzuna çıkılmasını ama 5 bitirip 6 ya çektiği anda o araba o viteste güç üretemez atmosferik motoruyla.
TeamPASAOGLU
Serhat aslen şöyle teknik olarak güç var ancak torku düşürdüğün için normalden daha yavaş çeviriyorsun. Yoksa aldığın güç aynı. O dişli ile tekerlekleri çevirmek için gereken şey tork. Atmosferik 2 lt nin o fd ile tekerlekleri çevirecek torku yeterli değil.
IN BOOST WE TRUST
kısmen sana katılıyorum ben hala memnunum aslında 220 lere kadar ama gitmesi gerekenden 2 boy net daha yavas kalıyor ama o farkıda üst hızlarda kapatıyorum. beni gecen arabaya dönüp birdaha bakın serhat, cam yay sapka piston sıkıştırma ve uzun süreli bu setupla gazlayan bir araba...![]()
PowerTune
Masallah iki araca da Allah kaza bela göstermesin
Bye Bye Gti This is Vti
Bahçeye köpek aldık, eve hırsız girmesin diye köpeği çaldılar =)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)