Atladığım noktaları paylaşta öğreniyim bende1.9 TDI lar üzerinde Çok fazla çalışmam oldu. Bu bahsettiğin uygulamaları da yaptım. Hatta Kayhan nickli arkadasın bahsettigi arabanında drifter nickli arkadasında araclarıyla baya bi çalışmam oldu. Bu güçlere VNT 22 nin cıkması hayal olur
Bahsettigin gibi V10 un turbosu diyorsun ama V10 da 2 tane turbo oldugunu ve 5.0 lt hacma sahip oldugunu, 10 adet enjektörü oldugunu ve çift mapi olunutuyorsun. Ve bütün bunlarla 313 hp oldugunu da
350 hp lik bir arac için özel ve üzerinde uğraşılmıs bir turboya ihtiyacın var. ayrıyetten eksantiriksiz olmaz bu güçler.. 8V araba sonucta
![]()
vnt22 nın tekı 2500 cc ye ufluyo farkındaysan. tdı da 1.9 lt. o hacımle 2 turbo ıle 313 hp total dıyorsunda 2.5 bar mı basıyor turbolar total basınc olarak ne dersın? mercedesın son 600 hp lık v12 6000 cc bı aracıda twın beslemelı? neden sence? bence 1000 lerın ustuen cok rahat cıkabılcek bı araba oldugu halde 600 hp de sınırlı tutulmus? sebebı evladıyelık olmasıtourag gıbı
![]()
Tabiki uzun sureli kullanım isteniyor. Ama 5.0 lt hacimle 1.9 lt hacimi karsılastırdıgında, bu gucu bu hacimden bu turboyla alamayacagının belgesi cıkıyor![]()
Senin yaptıgın gibi çarpma bölme işlemleriyle acıklıyım o zaman5000/2=2500 2500cc hacime bir turbo ufluyo diyelim gücüde bölelim ikiye
313/2=156.5
yani bir turbo ile aldıgı guc bu diyebiliriz hemde 2500cc hacimden. İki turbonun toplam basıncından bahsediyorsun ama twincharge sistemlerde basınc böyle hesaplanmaz. Varsayalım ki senin hesapladıgın gibi olsun, o zaman ikisnin basıncı 2.5 barı bulacaktır zaten
Yukarıdaki yapılan tum carpma bölme işlemlerini unut. Cunku hiçbir mantıgı yok. Benim gördüğüm ve tecrubelerim bu sekilde ve boyle oldugunu dusunuyorum. Sen bunun VNT 22 ile olduguna inanıyorsan problem yok.. Herneyse Selçuk boşver herkesin bildigi kendine kalsın.. Bi yere varamıycaz nasıl olsa dimi?
varamayız dedıgın gıbı. sen vnt22 yı taktında fmıc setı koydunda enjektorlerını degıstınde okadar barıp basıpta mapleyıp hp yı alamadındamı soyluyorsun bunu onu merak ettım![]()
tdı ın orj turbosu peki 200hp gibi ortalama guc ıcın,ne kadr dayanabılır cokmu zorluyor turboyu bu basınclar? erhan ustad burdayken sorem![]()
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
tdı ın orjı turbosu 200 hp lık gucu kaldırır serkan. tabı bu kaldırma olayı her an har hur basmak anlamına gelmıo
Hehehe![]()
Yukarıda bahsettigim ibizalardan birisi Cupra diğeri Sport. Birisi 160 hp diğeri 130. 130 Hp liğe 160 hpiligin intercooleri takıldı. Yani yaklasık 13lt orjinal seat sport front mount intercoolerDiğerinde de orjinal olarak mevcut zaten bu
![]()
130 luga map yaptım ve su an 2.2 peak 2.0 cont yuruyo. hatta bazen bunu manuel aolark 2.5 bara kadar cıkarıyoruzDiğeri de 28 psi civarında
Enjektor olarak 240-250 hp ye kadar 160 lıgın enjektorleri sıkıntısız
![]()
başka sorun varsa alabilirim![]()
http://www.youtube.com/watch?v=BC_-orO8-9g
bu o arac sanırım
www.honda-tech.com
ERH bende sana bir soru sorim,bende new cupra var ve paşaoğlu dyn da 280 hp 405 nm verdi.Sadece yazılım var aracımda,bu güç benim turbomda sorun yaratırmı ve filtre ve egzost yaparsam nekadar daha güç alabilirm kat iptali dahil 310 hp alabileceğim söyleniyor.
Selçuk adam yaptım denedim olmadı diyor hala olur diyosun; ben bu işten birşey anlamadım valla ne bu inat.
Cupra ile sport arasında sadece cooler ve enjektör farkımı var ? erh
adam benım dedıgımın bırebır aynısımı yapmıs???? yazdım ama hala cvp vermedı. vnt 22 koyup 13 15 lt fmıc set buyuk enjektor ve 2.5 bar basmıstamı olmamıs ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)