User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
157 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Ibıza sport TDI vs M3 (saka gıbı)

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu aracı yapan kısıyı cok samımı olarak tanıyan ve maplerını beraber paylasımlarla yapan bı tanıfıgım var. aynen yazdıklarım var aracta. upgrade resımlerını keske sılmeseydımde gorseydın vnt22 turbo zaten tourag v10tdı turbosu dıkkatını cekerım neden veremeyecekmıskı hem? aracın ınternalı zaten hazır durumda gereken sey yuksek basınc ve ıyı bı sogutma +yeterlı yakıt ve bunları duzenleyecek saglam bı map.. daha ne ıstıyorsun guc almak ıcın? acıklamanı beklıyorum?
    VNT 20 ve VNT 22 kullandım. Hatta Kısa süreli de VNT 25 Kullandım. VNT 22 nin flow u 350 hp lik bir TDI için yeterli değil.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    atladıgın noktalar vardır merak etme

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    atladıgın noktalar vardır merak etme
    Atladığım noktaları paylaşta öğreniyim bende 1.9 TDI lar üzerinde Çok fazla çalışmam oldu. Bu bahsettiğin uygulamaları da yaptım. Hatta Kayhan nickli arkadasın bahsettigi arabanında drifter nickli arkadasında araclarıyla baya bi çalışmam oldu. Bu güçlere VNT 22 nin cıkması hayal olur Bahsettigin gibi V10 un turbosu diyorsun ama V10 da 2 tane turbo oldugunu ve 5.0 lt hacma sahip oldugunu, 10 adet enjektörü oldugunu ve çift mapi olunutuyorsun. Ve bütün bunlarla 313 hp oldugunu da 350 hp lik bir arac için özel ve üzerinde uğraşılmıs bir turboya ihtiyacın var. ayrıyetten eksantiriksiz olmaz bu güçler.. 8V araba sonucta

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yardır erhan
    istanbulun yaramış sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vnt22 nın tekı 2500 cc ye ufluyo farkındaysan. tdı da 1.9 lt. o hacımle 2 turbo ıle 313 hp total dıyorsunda 2.5 bar mı basıyor turbolar total basınc olarak ne dersın? mercedesın son 600 hp lık v12 6000 cc bı aracıda twın beslemelı? neden sence? bence 1000 lerın ustuen cok rahat cıkabılcek bı araba oldugu halde 600 hp de sınırlı tutulmus? sebebı evladıyelık olması tourag gıbı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabiki uzun sureli kullanım isteniyor. Ama 5.0 lt hacimle 1.9 lt hacimi karsılastırdıgında, bu gucu bu hacimden bu turboyla alamayacagının belgesi cıkıyor

Senin yaptıgın gibi çarpma bölme işlemleriyle acıklıyım o zaman 5000/2=2500 2500cc hacime bir turbo ufluyo diyelim gücüde bölelim ikiye 313/2=156.5 yani bir turbo ile aldıgı guc bu diyebiliriz hemde 2500cc hacimden. İki turbonun toplam basıncından bahsediyorsun ama twincharge sistemlerde basınc böyle hesaplanmaz. Varsayalım ki senin hesapladıgın gibi olsun, o zaman ikisnin basıncı 2.5 barı bulacaktır zaten

Yukarıdaki yapılan tum carpma bölme işlemlerini unut. Cunku hiçbir mantıgı yok. Benim gördüğüm ve tecrubelerim bu sekilde ve boyle oldugunu dusunuyorum. Sen bunun VNT 22 ile olduguna inanıyorsan problem yok.. Herneyse Selçuk boşver herkesin bildigi kendine kalsın.. Bi yere varamıycaz nasıl olsa dimi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    varamayız dedıgın gıbı. sen vnt22 yı taktında fmıc setı koydunda enjektorlerını degıstınde okadar barıp basıpta mapleyıp hp yı alamadındamı soyluyorsun bunu onu merak ettım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tdı ın orj turbosu peki 200hp gibi ortalama guc ıcın,ne kadr dayanabılır cokmu zorluyor turboyu bu basınclar? erhan ustad burdayken sorem
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tdı ın orjı turbosu 200 hp lık gucu kaldırır serkan. tabı bu kaldırma olayı her an har hur basmak anlamına gelmıo

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tdı ın orj turbosu peki 200hp gibi ortalama guc ıcın,ne kadr dayanabılır cokmu zorluyor turboyu bu basınclar? erhan ustad burdayken sorem
    yanlış olabilir ama ben 220hp lerde std turboyla tehlike çanlarının çalmaya başladığını duymuştum.

130 luk tdi da gt17 var dimi bu arada?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    varamayız dedıgın gıbı. sen vnt22 yı taktında fmıc setı koydunda enjektorlerını degıstınde okadar barıp basıpta mapleyıp hp yı alamadındamı soyluyorsun bunu onu merak ettım
    Hehehe

Yukarıda bahsettigim ibizalardan birisi Cupra diğeri Sport. Birisi 160 hp diğeri 130. 130 Hp liğe 160 hpiligin intercooleri takıldı. Yani yaklasık 13lt orjinal seat sport front mount intercooler Diğerinde de orjinal olarak mevcut zaten bu

130 luga map yaptım ve su an 2.2 peak 2.0 cont yuruyo. hatta bazen bunu manuel aolark 2.5 bara kadar cıkarıyoruz Diğeri de 28 psi civarında Enjektor olarak 240-250 hp ye kadar 160 lıgın enjektorleri sıkıntısız

başka sorun varsa alabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    200 hp de sıkıntısız uzun sure kullanabilirsin. tabiki 160 lık cupra uzerindeki vnt 17 den bahsediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış olabilir ama ben 220hp lerde std turboyla tehlike çanlarının çalmaya başladığını duymuştum.

130 luk tdi da gt17 var dimi bu arada?
    orjinal turboyla 220 hp lerde uzun sure kullanılmıyor soyledigin gibi cuprada

130luklarda değişiyor bazen borg wagner bazen grett oluyor. Vnt 17 bazı audilerde ve cupralarda cıkıyor genelde.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lost'daki kara duman buymuş demekki
    fena gidiyor

Cupra03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ERH bende sana bir soru sorim,bende new cupra var ve paşaoğlu dyn da 280 hp 405 nm verdi.Sadece yazılım var aracımda,bu güç benim turbomda sorun yaratırmı ve filtre ve egzost yaparsam nekadar daha güç alabilirm kat iptali dahil 310 hp alabileceğim söyleniyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cupra03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ERH bende sana bir soru sorim,bende new cupra var ve paşaoğlu dyn da 280 hp 405 nm verdi.Sadece yazılım var aracımda,bu güç benim turbomda sorun yaratırmı ve filtre ve egzost yaparsam nekadar daha güç alabilirm kat iptali dahil 310 hp alabileceğim söyleniyor.
    aracının turbosunda bir sıkıntı yaratmaz bu güç. Bahsedilenler gibi komple bir eksoz sistemi ve intake sistemi ile bahsedilen güçleri yakalayabilirsin. Çok güzel bir motora sahip aracın

Serkan.S
    Misafir
    Selçuk adam yaptım denedim olmadı diyor hala olur diyosun; ben bu işten birşey anlamadım valla ne bu inat.

Cupra ile sport arasında sadece cooler ve enjektör farkımı var ? erh

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam benım dedıgımın bırebır aynısımı yapmıs???? yazdım ama hala cvp vermedı. vnt 22 koyup 13 15 lt fmıc set buyuk enjektor ve 2.5 bar basmıstamı olmamıs ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)