Bu linkteki FASTCHİP nickli kişi zaten RSTunerin üreticisi Henk :)
Ordada yüzde 108 görenler olduğu belirtilmiş diyorsunda biz burda sabahtan beri boşuna mı yırtınıyoruz :D
Printable View
su rs-tunerın softwareını ve logunu bana maıl atsana merak ettım bahadircuneyt@hotmail.com
Fastchip
Software ı burdan indirebilirsiniz
Log olarakta birazdan mailinize komple atıcam dosyayı
Farkettim onu zaten o da diyor ki gerçekten öyledir, diğer amca da diyor ki nasıl olur ? O da diyor bu sadece bir şeyleri bildiğini düşünen insanlar arasında efsane.. Hydrolock olmuyorsa helal olsun Renault enjektörlerine ama yine de şöyle bir sorun var %100'ü nasıl geçiyor? Yedek enjektör mü var sağda solda 5. enjektör efsanesi gibi :D
Siteye de bakmıştım ama bilgi bulamadım gece eve gelince indirip araştırmayı düşünüyorum çok merak ettim :)
logu bnde alabılırmıyım ilkergonencler@gmail.com
knock correction ne kadar duzelttıgıyle alakalı
enjektorlerın tam olarak acılıp kapanma surelerı olsaydı ordan cıkartırdık dutyı formulle
acma + kapama = xy
( açma süresi / xy) X 100 = %yy seklınde
Zaten konu Clio Rs oldu mu ille bir efsanevi birşeyler olcak :)
İşin finalinde Henk veya RStuner gerçekten haklıysa ?
Ya gerçekten 5. enjektör varsa ? :)
.....
Gibi gibi şüpheli şeyler devam eder en güzeli değerleri eskisi gibi mutlu mutlu okumak :)
Hazırda setup olarak yok elimde :)
gelen bisey yok daha :D
bahadır abı setupu yolluorum sana mail olarak
ilkergonencler@outlook.com olarak atabılırmısınız :)
ankarada araç herhalde. istanbulda olsaydı denemek isterdim.
Rs de ideal afr 12.9. Rs tuner de gördüğünüz duty %100 olduğunda gerçekte %85 yada %90 gibi bir değer di tam hatırlamıyorum bu aralıkta birşey. Orda %100 görmenizin nedeni enjektörün tavsiye edilen max duty %85 gibi bir rakam olduğu içindir. yani aslında siz %100 gördüğünüz zaman verimli çalışma aralığını max lamış oluyorsunuz. %110 gördüğünüzde gerçekte %99 duty gibi bir rakam a denk geliyor.
karışım dengesizken bende binmiştim gitmiyordu üst devirlerde şuan gayet iyi olmuş maşallah :)
maşallah ibo çok güzel olmuş
yakıt sadece duty cyclea göre açılmaz çok takılmayın bi de rsler 13.7 ye kadar seviyo
Cams! Bigger injectors to be on the safe side?
Burdada Henke burda benim sorduğum gibi zamanında sormuşsun ?
Henk gene aynı stil cevaplar :)
Kaç saatir çözülmeye çalışılan sistemdi
Öyleyse burdan şu sonuç çıkıyor orda 100 gördüğümüz değer aslında 85 - 90 aralıgında bir değer
Programın bir eksikliği bu demekki direk duty cycle değerini söylemiyor burda tartışıp duruyoruz
Tecrübelerin için teşekkürler Baturalp :icon_tup:
Var bir mantıksızlık
Kandırdıgımız yok
Çöp yazılım kullandığımızda yok
Bu wimmer dediğimiz yazılım zaten zamanında yüksek bedeller ödenerek alınmış bir yazılım
Köprü altlarında veya bilmediğimiz bir yazılımı bizim gibi arabalarına düşkün adamlardan kimse kullanmaz!
Benim arabam zaten Fabrikayon yazılım
Ben zaten deneme amaçlı arada attım yazılıma karşı bir ilgim yok
Burda esas konu neydi nereye geldi ?
Kimse çöp yazılım kullanmıyor
Herkez gayet çok bilinçli
Düzene haykırış bu :D
TPS loguna bakamadım
Anca kendime geldim iftar sofrası falan derken
yazılım yaramaz laflarına kafa kilit bu cliosportve de:D
mantık dışı hareket ediyor, kapak dahi verim vermez diyen bir zihniyet,
hep birlikte şiddetle kınıyoruz!
:D
güzel kardeşim ben yardımcı olmaya çalışıyorum pm atmana gerek yok burdan da yazabilirsin.
istiyorum ki kendinizi kandırmayın, log aldığın program duty cycle yanlış okuyor. Sonra açıklama olarakda insanlara yok o verdiği değer aslında %85 çalışırken maxımum efektıf oldugu deger oldugu ıcın %85e gelınce %100 efektıf gosterıyor denıyor. Sız buna ınanıyormusunuz sımdı ? enjektor %45 duty calısıyorsa demekkı %100 efektıf calısmıyor oyle mı? boyle sacmalık olabılırmı beyler yapmayın allah askına ya :)
TPS loguna bakarsan o degerde yanlıs veya senın gaz pedalının altında takoz var :) zira %90.8 kelebek acmıssın ;) eger bu deger dogruysa tam gaz gıtmıyorsun :heyoo:
emınım bırcok degerde daha yanlıslık var dır o yuzden bu yazılıma guvenıp ayar yapmak bosa kurek cekmekle aynı sey ben emek harcamazdıım zamanınıza yazık :icon_wack
Filtre + Eksozt specleriylen araban olsun
Filtre+Eksozt + Yazılım +Full Port polishli arabaylan yürütürsen ne dersin doğal olarak ?
1 değil 2 değil bu düzen hep böyle olmadı mı ?
Beni ne kadardır tanıyorsun kardeşim kaç tane clio rs geride bıraktı benim aracım filtre + eksozt specleriylen aynı şekilde SS Clio Rs te bu şekilde ?
Bunların canlı kanlı sahidiydi hep o yüzden kafa kilit bu tarz şeylere :)
Yoksa kimsenin zevkini speclerini baltalamak içini çürütmek asla değil niyetim:)
ha bu arada gene soyledıgım seyı yanlıs anladın sen ben yazılım derken bu log aldıgın yada eger uzerınde remap yapmana ızın verıyorsa kullanma dedıgım sey rs-tuner
wımmer dedıgın sey map, yazılım degıl :) ben wımmer yada neyse onunla ılgılı bır yorum yapmadım zıra harıtalarına bakmadım baksamda yorum yapmak sacma olur benım burda kullanmayın dedıgım sey rs-tuner ;)
aşağıda ki logda adam gaz kelebeğini kırmış %90dan fazla açtırmış ne ayak varmış dimi :D
http://www.dsdd.com/busa/dynorun/log2.jpg
ha bu arada TPS mavi renk olan ;)
RSTuneri map atmak için bir aracı olarak kullanıyoruz
Bunu kendi imkanlarımızla yapabiliyoruz
Ayrıca araca bağladığımızda bütün arızaları görüp bunları silebiliyoruz
Ayrıca manifold sıcaklığından avans değerlerini okuyabiliyoruz
Yani neye göre okuduğumuzun aslında pek bir önemi yok
Sağlıklı araçlara göre zaten bu RStuner denilen aleti 3-4 senedir kullanıyoruz
Hangi değerlerin hangi yerlerde olması gerektiğini gayet iyi biliyoruz
O yüzden bir ara Rstuner kullandınız mı ? Veya mapper mısınız diye özelden soru sordum?
Konuya baya ilgilisiniz bilgi sahibisiniz haklısınız bazı yerlerde sorunlar var ama bunlar bizim için sorun değil
Çünkü bu Rstuner denilen aleti biz en aşşagı 15 Clio Rs e 10 tanede megane rs e bagladık
Sağlıklı olabilcek değerlerin ne oldugunu biliyoruz
Mesela yer yer sorunlar olabiliyor değerlerde avans problemi yaşayan arkadaşlardan tutun megane rs lerde intercooler sıcaklıgına - turbo basıncına kadar değerleri okuyabiliyoruz
Kelebek TPS dediğiniz değer 90 altında problemli oluyor zaten
Olması gereken esas değer 90 dır (90 derecedir)
Mesela Megane rs lerdede turbo basıncı 1.900 gözükür
Megane rs lerin orjinal yazılımla basması gereken değer 0.9 bardır (0.900)
RStuner buna 1000 değer ekler(Atmosfer basıncını ekler) 1000 + 0.9 =1900 gibi gibi
En azından duty cycle tek benim arabamda değil bugüne kadar baktıgımız tüm clio rs lerde ve megane rs lerde bu şekilde gördüğümü belirtmeye çalıştım
Veriler hatalı dahi olsa o bizim için bir kıstas olabiliyor
Sonuçta bu işte bir tecrübe
Konuya olan ilginiz bilgi birikiminiz için teşekkürler
Size iyi akşamlar
Doktorum tps %90 90 derece dikmis iste %100 olani kuzeni yapmis ibonun ahauhaha rs tuner bana gore sadece log almak icin varda loguda anlasilana gore bi degisik... :D
güzel kardeşim yanlış biliyorsun seni düzeltmeye çalışıyorum ama sen ısrar ediyorsun bildiğini okumaya :)
özet olarak demişsin ki işimize yarayan değerli verileri okuyabiliyoruz işimize yarıyor bende size diyorum ki çoğu datayı yanlış okuyor sizi yanlış yönlendirir! benden bu kadar nasıl isterseniz öyle olsun araba sizin program sizin ;) kolay gelsin
Ben sizin ekranınızdan birşey anlamam yorum yapamam
90.8 olması gereken değerin biraz üstünde
-TPS sensörünün milimetrik bir ayarı kaçmış olabilir
-Ayrıca aracımda orjinalden 60 mm olan OEM kelebek
Cnc torna ve laser tornada 65.2 mm ye çıkartılmıştır
-Kelebeğin biraz arkaya dogru esnemeside kaçınılmazdır çok aşırı sert basıldıgında
-Kelebek 12 senelik bir kelebektir
-Makara sistemi plastiktir
-Makara sistemindeki 90 derecede durması için yapılan fabrikasyon çıkıntı yer vura vura belki ezilmiştir
Sonuçta bunlar olabilcek şeylerdir
-Kelebeğin önünde ayar çıtasını çok öne çekmişte olabilirim iyice tam açsın diye
1 diş arkaya alınarakta belki tapa gazda ayar 90 lara gelicektir ?
Bunların hepsinden kaynaklı olabilir
Tek tek bakmak lazım
TPS yi loga bakarak anlayamazsınız malesef, gözünüzle tam açtığını gördüğünüzde %70 bilgisayarda görseniz bile sorun yok. TPS için correction var zaten beyinde. O yüzden gaz kelebeğinin tam açıldığını gözünüzle görün yeterli bilgisayara aldanmayın.
:) birçok enjektör için durum aynı %85 %90 dan FAZLASI tavsiye edilmez. Enjektör cc leri zaten max duty de verilir ki bu da %85 %90 aralığındadır. Nedemek istediğimi anlamadıysanız logdan ne anlayacaksınız?
İşte az evvel anlatmak istediğim uzun uzun yazmak istediği şeyde buydu
Israr eden ben değilim
Çünkü siz hiç rstuner tecrübeniz yokken yazıyorsunuz
Neyin ne oldugunu 3 senedir onlarca araca takarak baktık
En sağlıklısından en ölüsüne kadar
Size göre veya ulusal anlamda bunun ölçüsü sizde 100 ise bizim Rstunerdede doğru ölçü 90 dır
Bunda ısrar edilcek birşey yok
Uzun uzun anlatıyorum maalesef bunlar rstunerin dogruları
Biz onun dilinden anlıyoruz
Anlamadıgımız şeylere yorum yapmıyoruz
Lütfen ısrar ettiğimi zannetmeyin
Uzun uzun açıklamaya çalışıyorum
Kaç saatir güzel güzel yazışıyoruz
Ben bilmediğim programlar hakkında yorum yapmam
Siz ama 5-6 saatir yorum yapıyorsunuz saygıylan dinliyorum
Bizim dogrularımız bize kalsın
Size iyi akşamlar
Ya telden giriyorum sadece okumakla yetiyiyorum.
Hazi bukadar tecrubeli insan bi aradayken bende konuya girmek isterdim:)
Gokhan erol alirim anahtarini:D
Şu 2 son posttan anlıyorum ki hakkaten insanlara birşeyler anlatmak bu forumda bazen gereksiz. Cliosportve kardeşim saygılı ve sabırlı yazıların için asıl ben teşekkür ederim anlaşılan siz mutlusunuz programınızla :) ama dediğim gibi bence güvenmeyin pek :)
brutal kardeşim sende gaz kelebeğini gözünle kontrol etmeye devam et aferim :D:D:D zaten TPS nin okuduğu değerin bi anlamı yok niye olsun ki ;) hatta iptal et TPS yi direnç bağla sabit görsün beyin ;)
hepinize iyi akşamlar ben kaçar
RS TPS değerleri tam açıkken %88 %92 arasında görürsün obd cihazlarından, bu sadece RStuner için değil yani. Fakat %80 gördüğünde gaz kelebeğin eğer tam açık ise beyin correction devreye sokar. Keşke bilmişlik yapmak yerine biraz araştırsanız biraz okusanız birazda deneyimleseniz de yanlış yorumlar ile ortalığı kirletmeseniz daha iyi olur.
kalibrasyonu yapılmamış her cihazda hatalı okursun o yuzden tüm loggerlarda TPS kalibrasyonu yaparsın tam açık ve tam kapalı voltaj değerlerini okutursun ki 0-100 aralığında sana değer versin diye. Laf anlatmaya niyetim yok bu yaştan sonra öğretmenlik yapacak değiliz. Ama ben tavsiyene uyup biraz okuyup araştırıcam biraz bilgi sahibi olayım bu konularda. Öğrendiklerimi de chrisle paylaşmalıyım mutlaka ki adam EFI Universityde yanlış öğretmeye devam etmesin yazık...
Bu arada basit bir OBD loggerdan bahsediyoruz gerek yok tartışmaya siz madem mutlusunuz bu datalar size yetiyor o zaman zaten sorun yok ben niye uzatıyorum anlamadım :) brutal kardeşim senin dediğin gibi olsun %80 okursa yeter ben takıntılı adamım bana yetmiyor öyle diyelim ok ;)
Log okumak için önce hangi cihazdan alındığını bilmek, aracın sensör değerlerini bilmek gerekir. Örneklemek gerekirse MAP sensörü 0,5-4,5v arası çalışır. Log aldığın cihaz 5v'u %100 olarak alıyor ise 4,5v gördüğünde %90 görürsün. ama log aldığın cihaz 4,5v u yani max değeri %100 olarak görürsünüz. %90 ile %100 o yüzden göreceli bir kavram. O yüzden en sağlıklısı aracı ve araçtaki sensörleri tanımak ve volt cinsinden logları incelemek.
Keza rstuner da görünen duty de göreceli bir kavram aynı şekilde, ama log a ms ve RPM olarak bakarsanız gerçekleri görürsünüz.
Bunlar enjeksiyonun en basit konuları fakat görüyorum ki hala anlaşılamayabiliyor.
S2K, bildiklerin yanlış değil fakat okumasını yanlış yapıyorsun bu yüzden de gaz kelebeğini kırmış gibi yorum yapıyorsun. %100 gördüğün o log büyük ihtimal hondaya ait ve adam tapa gaz gidiyor, %90 gördüğün clio da tapa gaz gidiyor ve gaz kelebeği de tam açık ve o anda inan benzin ve ateşleme haritasında en yüksek load hücresine göre enjeksiyon ve ateşleme yapıyor.
Tps hakkinda bisey daha ekleyim
Kapali konumda 8-10 arasinda bir deger gosteriyor. Ve kelebek tam kapandiginda %8-10 gozuksede kelebegin kapali konuma geldigi sinyalini aliyor.
Tps ti kaydirip kapali konumdayken %15 konumuna kaydirdiktan sonra beyin kapli konumun %15 oldugunu algilayip. Yine kelebek kapali sinyalini %15 deyken vermeye basliyor.
honda yada renault farketmez TPS kelebek tam acık ıse 100 okumalıdır bu kadar basıt. yukarda gene anlattım kalıbrasyonu yanlıs ıse hatalı okur, dıyorsun kı sensorun voltaj degerlerını bılmek gerekır, bende sana dıyorum kı ems gıbı beyınlerde arac secımı yaptıgında bu voltaj degerlerı zaten halı hazırda yazılımın ıcerınde bulundugundan dogru okur yanı 0-100 aralıgında ancak unıversal scanner yada data logger kullanırsan sensorlerın kalıbrasyonunu yapman gerekır tanı tam acık ve tam kapalı durumda kı volatj degerlerını cıhaza tanıtmalısın kı sana dogru olan 0-100 aralıgında degerler versın.
Ben olması gereken ıdeal dogru kullanımı ve degerlerı anlatıyorum sız %90 gosterıyor ama kelebek aslında tam acık dıyorsunuz. aslında tam acıksa zaten 100 gostermelı bunu ben mı anlatamıyorum yada neden bu konuda hem fıkır olamıyoruz onu anlamıyorum ;)
enjektorlerı ms olarak log alırsan kı rs-tunera oylesıne bır goz attım 2 dakıka oyle bır data secenegı yok o yuzden okuma sansınız yok ayrıca ms olarak okumak unıversal bır karsılastırma ıcın uygun degıldır cunku enjektor hacmıne gore benzın mıktarı degısır yanı enjektorun ne kadar calıstıgı konusunda yorm yapamazsın.