hacı sen nerden geldin şimdi duty cycle lara.
senın kafana takılan mevzu ne sen onu soyle acıklayalım :)
duty cycle yuzdesı arttı dıyosun yazılım atınca ama o arabalara wıdeband baglayıp baktınızmı sen bı onu soylesene.
Printable View
abi safe %80 80nın ustu sıkıntı açık kalır içeri benzın basaar yıkar içeriyi kapalı kalır fakire dusurur tam lımıtte calıstıgında ısınıcaktır enjektor
araba zengındeyken %90 sa yazılımla fakıre cekıp 110a cıkması mantıkdısı düşmesi lazım fakire cekıyosun az benzin giriyo içeri :)
Pampa bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
Burda ters oran var
Wideband tak takma mesele o değil
RS tuner öyleyse hepimizi kandırıyor :)
Bir yerde hata var onu bulmak mesele
Mantık ne?
Yazılımcı adam benzin mi kısıyor yazılım yapınca yani ?
Aynısını düşünüyorum bende
Yazılımcı adam yazılım atarken neye göre atıyor merak ettim :)
Teşekkürler
genelde mantık budur benzını kısarsın avansı acarsın devrı uzatrsın.
sadeca fakıre cekınce bıle arabanın gıdısı fark edıor.sızı rs tuner sızı tunermıyor sankim:D
Ayarlamak istediğin AFR değeri için haritada gerekiyorsa benzini arttırsın gerekiyorsa azaltırsın. Senin sormak istediğin soru ne asıl ? ayar yapmak benzin açmak yada benzin kısmak değil. adı üstünde AYAR gerektiği yeri kısıp gerektiği yeri açmak. OEM yazılımlar genelde daha safe olmak adına özellikle üst devirlerde daha zengindir, hem EGT düşürmek hemde biraz olsun devir çevirmesini azaltabilmek için. Tunerın yaptığı şey o safe bölgeleri optimuma çıkartmak. Optimum ve safe aynı şey deildir. Ya sorun olmasın arabam uzun ömürlü olsun dersin yada maximum gücü alırsın. İkisini bir arada veren bir dünya yok malesef.
Evet bende o kanıdayım zaten
Sizin görüşlerinize paralel bir düşüncem var
Dediğiniz gibi ayarlanması gereken yerler ayarlanıyor ediliyor
Az evvel bir ekran shot koydum
Duty cycle yüzde 94.11 lerde
Avans 23.25 lerde
Ben şimdi kalkıp yazılım atsam duty cycle yüzde 110 -120 lere
Avans ise 30-33 puan arasında oluyor
Bunu yazılım attığımız 6-7 Clio Rs tede gördük
Hepsine aynı yazılım atılmıyor bu arada farklı yazılımlar deneniyor
Bunların hepsi beyinden okunan güncel değerler
Araca özel yapılmış - hem chip atmaya yarayan hemde arıza tespit yapan RS lere özel bir alet...
Şimdi duty cycle ın yüzde 110-120 lere kadar çıkarsa araba zengine çekilmiş olmuyor mu orjinale göre
Hatta benzin o kadar açık ki benzin yetiştiremiyor anlamı çıkmıyor mu ?
Bu koşullarda nasıl oluyorda aracın AFR si düşme yapıyor ?
Bir yandan duty cycle artarken
Bir yandan AFR 14 lere dogru nasıl çekiliyor ?
Çelişki burda
Aslında RS tuner kullananlar daha iyi bilir bu durumu
Amacım konuyu baltalamak değil
Bilgi alışverişi yapıyoruz
Pampa sen Wimmer atmadın mı
Atmadıysan birde wimmer at
Nasıl olsa arabalar aynı
Aynı banttan üretimi yapılmış
Aynı yazılım atılmış
Sende bu imkan var
Hem rs tuner var hemde wideband
Akşam bir çık hele bir dene bakalım
Bana sorcağına senin merak etmen lazım :hahaha:
LOG almayı unutma pampa
wimmer değil hacı bu başka yazılım :)
wimmerda atacam-henkin patlatan yazılımını da atacam :D
bekle hele sakın ol.hepsının degerlerıne bakıp log larını alacam.
bi yazılım attık kafan kilit oldu. duty cycle ın %200 oldu enjektorlerın kıtlendı:D
launch kontrol yazılımlı vıdeoyu koysam kafan hepten allak bullak olacak demek:D
Telefondan gordugum kadariyla bahsettifin log 7288rpm duty 94.11 burda sormak istedigin nedir ? Evet daha sonra duty dusmusm afr degerin nedir bu devirde bu duty okudugu yerde ?
enjektor acıp kapama surelerını log alabılıyomusunuz
oem harita baya zengın guc alınır ordan :)
duty cycle cok fazla ben tedırgın olurdum %95lerde filan :)
maşşallah bu araç olmuş ibo abi :)
afr avans filan ok diyorsunuz da, bu arabanın knock log una bakma şansınız oldumu hiç ? :)
Bakalım yarın İyn-RS İbo kardeşimiz log ve afr değerlerini bizle paylaşsın ne kadar verim almış net görürüz
16.90 gibi max bir değer okunuyor injection time da
Knock log dediğin tam olarak ne ?
Knock signal(avarage) ise o max. 125 gibi bir değer okunuyor bende
vuruntu ...
Gerçek vuruntu değerlerim ise hiç vuruntu gözükmüyor
Hep Sıfırda
Yeşil olan değer
http://f1208.hizliresim.com/10/1/bbz6y.png
Olayın alakası yok ama bende kaç defa tekrarladım
Alakasız cevaplar aldım Ne alaka mı dedim ?
Gayet açık demek istediğim
Ben bu işi denedim yazılım attım
Fakat şöyle bir durum var
OEM yazılımla duty cycle ım 95 lere çıkıyor AFR - 11.5 larda tamam mıyız ?
Ben 2 tane yazılım denedim
İkisindede farkettim ki duty cyclım 110-120 lere çıkıyor AFR ise 12.8 -13 lere geliyor
Sabahtan beri anlatmak istediğim bu
Fakat sizdende net bir cevap alamadıgım gibi birde alakalı alakasız şeyler söyleniliyor
ok sımdı anlatayım bıldıgım kadarı ıle ;)
enjektor yada herhangı bır cıhaz %100 dutyden fazla calısamaz dımı yanı mantık olarak ımkansız :) sen %120 ıs yapabılırmısın yapamazsın. enjektorde eger %90ların uzerıne cıkmaya baslarsa efektıf calısamaz. eger sanslıysan acılmaz ve yeterı kadar benzın ıseyemez o zaman fakıre dusersın, ama colde kı bedevıysen ıste o zaman acık kalır sende kol cıkarırsın :D:D:D hydrolock dedıgımız olay budur ;) aracına kımın yazdıgı hangı specler ıcın hazırladıgı nerelerınde degısıklıkler yaptıgını bılmedıgın tamamen körlemesıne yazılım yukluyorsun ve aracını calıstırıyorsun bu aracına yapabılecegın en tehlıkelı sey buna nasıl cesaret edebılıyorsunuz anlamıyorum :)
Bu yazılım Wimmer denilen yazılım
Türkiye sınırları içerisinde 35 adet Clio Rs varsa 20 adeti bu yazılımı yükleyip kırmadan dolaştılar dolaşmayada devam ediyorlar.
Bugüne kadar diğer köprü altı veya değişik yazılımları deneyenler tek tek kırdılar fakat Wimmer dediğim gibi agresif olmasına rağmen ben 3 senedir 1 tane wimmerdan kıran bir Clio Rs görmedim
Bence burda benim bu değerleri canlı olarak kaydettiğim bizim araçlara göre özel üretilmiş olan RSTUNER aletinin verdiği parametreler hatalı
Veya duty cycle değerlerinin neye göre bize (kullanıcılara) verildiği değişik açıdan söyleniyor.
Benim anladığım ve sizin anlatmak istedikleriniz paraleli doğrultusunda ben bu RSTUNER aletinden okuduğum değerlerin gerçeği yansıtmadığıdır.
Niye bu kadar gerginlik oldu anlamadım :) RS Tuner yanlış okuyor olabilir çünkü fabrikadan %94 duty cycle ile çıktığını sanmıyorum..
Selçuk abi Wideband var mı? Senin kendi aracından koyduğun log a göre, 6800 den sonra aracın fakire gitmesi gerek.. Bunu görebiliyor musun? Stock RS'lerde zengin üstte dediniz sanki ben mi yanlış okudum?
vıdeosu olan arac hangı arkadasın bılmıyorum ama onu baglayıp log alırsan ve duty 120 cıkarsa bıl kı yanlı okuyor :)
RSTuner 110 gösteriyorsa hata vardır. Yazılım hatasından kalibrasyon kayık olabilir. 110 gibi bir durum mümkün değil sağlıklı yürüyen atmosferik bir araçta. Aynı araca birde Clip'miydi neydi orjinal Renault makinası ile baksaydınız doğru oranı görürdünüz. Fabrikasyon bir araç orjinal yazılım ile %90 duty cycle de bulunmaz zaten.
İbrahim hayırlı olsun. AFR ayarlanmış iyi olmuş. Bu arada avans açıncada duty cycle değişmese dahi AFR değişiyor. Avans arttıkça AFR fakire çekiyor.
İnternet ortamı mimikler yok nerden anladın gergin olduğumu
Normal doğal bir insan gibi konuşuyoruz bilgilerimizi paylaşıyoruz :)
Evet wideband var
7000-7100 gibi devir kesicim var
6800 den sonra 11.8 - 11.5 gibi değerler okunuyor orjinal yazılım ile kesiciye kadar
Megane RS lerede durum aynı sayılır
Onlarda duty olarak 90 ile fabrikadan doğuyorlar
Güzel bir stage 1 veya stage 2 atıldığında onlarında duty 100 lerin üstüne çıkıyor RStunerde :)
Olay sadece Cliolara has değil :)
Aynen
Sonuçta bilgi paylaşımı yapıyoruz
Rstunerin Duty Cycle ölçümlerinde yanlış ölçüm var
Başka bir açıklaması olamaz
ghsudauhdhusa yok abi genel olarak konu gerginleşti sanki :D duty cyle gergiiinnn!!! %100 çalışıyor nasıl gerilmesin adama bir git sigara iç der insan hep çalış hep çalış nereye kadar :hahaha:
Şaka bir yana;
Cams! Bigger injectors to be on the safe side?
Burada da %108 gören var ama mantıksız, bir tanesi de %100 çalıştığını söylemiş ve yanlış hesaplamadıysa, hesaplarına göre enjektörler gerçekten neredeyse tam kapasite çalışıyor diyor..