User Tag List

Sayfa 5/12 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
226 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: 07 VAP 48 CTR Dyno Sheet

edo typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vantilatörün amacı içeri hava akışını sağlamak ve aşırı ısınmasını engellemek.
    Öne konan fanın amacı yol similasyonunu doğru bir şekilde yapabilmek.

Vantilatörle ortam ısısından daha düşük hava elde edemezsiniz. Plakaları aklımda tutamam, honda civic den de hiç anlamam ama zehir gibi fizik/statik/dinamik bilirim.

Dışarısı 36 derece iken iatın olabileceği en iyi değer 36 derecedir. Ki tam 36 olması da pratikte imkansız gibidir, 1-2 derece daha yüksek olur her zaman.

Vantilatörle serinlememizin sebebi, vucudumuzdaki terin buharlaşarak ısı almasıdır, yada vucüt çevremizdeki ısınmış havanın yer değişmesidir.

36 derece dışarı sıcaklığı ile 32 derece IAT'ın tek açıklaması, içeri giren havanın soğutulmasıdır, kuru buz vb vb. yöntemlerle. Bu da olamayacağına göre, sensör hatalı...

Statik dinamik vs bilgine hayran kaldim 1 2 ornek vereyim yine inanmazsan bi log almayi dene araba duruken iatye bak sonra araba yururken iatye bak farki kendin gorursun

Ornek 1 hararet yapan araba neden stop edilmez?? Radyayore ruzgar gelsin sogusun die

Ornek 2 duran aracla yuruyen aracin iatsi ayni olur mu??

Bir soruda su fan sadece yol simulasyonu diosun fan niye simultene ediyor sence?? Hizli giderken etraftaki hava mi artiyor?? Cop soksan 1 bar cekersin engin bilgilerinle bmen lazim fan iatyi dusurmez diyene hala laf anlatmaya calismam bosa caba gibi geldi ama bayram sabahi iyi niyetler denuyorum..

Log almayi biliyorsab lutfen yazmadan once bir dene araba ile gazla dur 10 dk bir iatye bak sonra 200 sabitle giderken tekrar bak lutfen tecrube ile sabit kitaptan okuyup yazmiorum bunlari bilgine

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Statik dinamik vs bilgine hayran kaldim 1 2 ornek vereyim yine inanmazsan bi log almayi dene araba duruken iatye bak sonra araba yururken iatye bak farki kendin gorursun

Ornek 1 hararet yapan araba neden stop edilmez?? Radyayore ruzgar gelsin sogusun die

Bir soruda su fan sadece yol simulasyonu diosun fan niye simultene ediyor sence?? Hizli giderken etraftaki hava mi artiyor?? Cop soksan 1 bar cekersin engin bilgilerinle bmen lazim fan iatyi dusurmez diyene hala laf anlatmaya calismam bosa caba gibi geldi ama bayram sabahi iyi niyetler denuyorum..

Log almayi biliyorsab lutfen yazmadan once bir dene araba ile gazla dur 10 dk bir iatye bak sonra 200 sabitle giderken tekrar bak lutfen tecrube ile sabit kitaptan okuyup yazmiorum bunlari bilgine
    Yolda log alırken 25 derece hava koşulunda 18 derece iat görebiliyor musun?

Buradaki herkesin anlatmaya çalıştığı, fan iat yi düşürür ama "ortam" sıcaklığından daha düşük bir seviyeye getiremez.

Ortam sıcaklığı 35-36 derece iken iat 32 nasıl olabiliyor herkesin sorduğu şey bu.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    fan iati dusurmez ile fan iati cevre sicakligindan daha asagi dusuremez tamamen farkli cumleler.
    disaridaki hava sicakligi 35 derece iketn istersen 300 le git en iyi ihtimalle iati 35 derece gorursun.

onun disinda dediklerin tamamen dogru, ama benim dedigim de dogru.

Disaridaki hava sicakligi 35 derece iken motora hic vlbir dis etken olmadan 32 derece hava sokabilen varsa nobel odulu hazir. bilim de devrim olur

tebrigin icin de tesekkur ederim.
    iyi bayramlar
    Built to fall....

yasin_R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yasın , ER yada STP typerın ne oldugunu cumle alem bılıyor senın bırseylerı ıspat etmeye calısman bırseyı degıstırmez.sen sportu typer seklıne sokmaya calısırken erdem her gun gece delı dolu gazlıodu bu arabayla,ugrasıyodu gelıstırıyodu... bende EDS ıle ugrasıyodum o aralar bıldıgın gıbı herkesın 225 226 cıktıgı zamanlarda benım arabam 233 cıktı unutma herzaman bı tık onde oldu emsallerındende. hdf ıle stp yı kıyaslamıssın hdf nın o setupında neler oldugunu bılerekmı konusuyosun? bılmıyosan ogren detayları ondan sonra yorum yaz... BA typer ıle ben kendım denedım BA kprolu ıken gecılmedım yanyanaydık ona ne dıyosun BA saglıksız bozuktu dımı?? daha cok sey yazılırda neyse dıyorum ... typerın t sını bıtıremedın r sını bıtırmıs gıbı yorum yapma bence kardesım ...
    er yada stp typerın ne olduğunu bende biliyorum emsallerinden cıtır daha iyi olabiliceğini oda arabaya bütünlüğünüzü bilgilerinizin doğrultusunda olduğunuda biliyorum merak etme, ben sportu direk typer görünümlü almıştım bu arada böyle gereksiz yorumları yapmak ne kadar hoşuna gidiyor, senin hakkındada onu bunu bilmiyorken soyle sorardı böyle sorardı diyen bir dünya insan biliyorum hakkında kimse anasının karnından typerı bilerek doğmuyor dimi, az mütevazi olsan iyi olur. f e h lı bi typer yapın,ba yı yada beni beyin olmadan gecebilicekmisiniz suanda merak ettim. benimde cok yazıcak seylerim illaki varda boşver selçuk. bu arada eds ile uğrasırken neler yatığını yada yapamadığını nasıl yürüdüğnü gaz teline kadar nasıl olduğunu biliyorum, yanlış bişiy yazmıyorum isteyen dynoda istediği hp versin iş otobana cıkınca değişmiyor mu_? ben bunu savunuyorum arabaya maaşşallah hep söylemişimdirde ama yanlış bişiy de konuşmuyorum kardeşim...
    PowerTune

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hararet yapan arabada sudan havaya ısı geçişi var daha doğrusu radyatorde sudan havaya ısı geçişi var

gazlarken havadan havaya geçiş var, yoldaki durum tabii ki daha düşük olacak hava akımı sayesinde, motor kompartımanındaki elemanlarda fazla ısınmıyor daha düşük sıcaklıktaki havanın akışı var, durağan bir durumda elemanların ve ortamın ısınması daha farklı olacaktır

ama arkadaşların dediği şu, atmosfer sıcaklık 25 derece iken iat 22 23 olamaz, olması için daha düşük sıcaklıkta bulunan bir ortam gerekli

diğer türlü fanla ortam sıcaklığını düşürüp motora sokabiliyorsan dünyada devrim yaratırsın klimalardaki veya bir sürü ısı üstüne proses çöpe gider termodinamik yasaları değişir
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kprosuz typer kproluyu gecer gecmez bilmem ben yasin ben hep gectim onu bilirim pasada 248 dynosu olani gctim oz ayarlamisti mertin typeri gectim yuro ayarlamisti. Ba typerla selcuk beraber yurudu tolga abi ayarlamisti fln filan iste

Typer alicak psikolojim yok yasin olsa valla seve seve uygulamali gosterirdim bu araci istanbula sattim yok piston var yok egzantik va yok kpro var ama devir dondurmuolar diyen istanbul piyasasiydi hala unutmadim o sebepten konusmaya gerek yok

Hdf izmirde iken beni gecti ilk denememizde sonraki denemede duz boru egzosumu takmistim araya tir soktum hala durur videolari sene 2012 hala egzantrik takmaya cekinenler var 2006 da takmistim birakta aracimiza bir iki farkli sey yapablecek becerimiz olsun akranini gecsin
    nasıl kprosuz da 76 iş yapmaz dedin o eksiği çıkarttı isen o anki denemede de illaki ba nın yapılacak çok seyi vardır dimi. bildiğim beyinsiz typera alabiliceğin maksimum boy 2 boydur 4-5 boy çok çok olanaksız değil mi, burda zy ile sus denerdi ve zamanında kprosuz cok typer vardı kafa burun vites atışlardan ilk basışlardan oynasın maksimum1 boy oynuyordu. fazlası değil. er oynasın 2 boy f-e-h oem beyınlı typer ile kprolu standart typer arası en az 4 boy olmaz mı 240 lara kadar? siz yasadıklarınızı bildiklerinizi söylüyorsunuz bende gördüklerimi, er ye stp ye hiç mugen beyin takıldı mı_?
    PowerTune

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biri benim sorularıma cvp verebilicekmi ???? boşa yazıp durmayın bence hava ısısından daha aşağıda bir hava ısısı olamaz çektiği hava fizik kanunu
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Edo neyin mucadelesini veriyorsun hala ? Fanla ortam sicakliginin altina inemezsin diyoruz, sen hala inebilecegini dusunuyorsun. Fizik diyoruz, hala yuruyen araba filan diyosun. Baska seylerden bahsediyorsun.

Kitaptan okuyup ogrenen adamlara "Kitaptan okuyup yazmiyorum" dersen, git kitaptan oku sonra konusalim deriz kusura bakma.

Biz diyoruz ki bir otomobil 100km'ye 12 sn 'de cikiyor, sen diyosun ki ussain bolt 100metreyi 9 saniyede kosuyo, adam nasil otomobilden hizli kosuyor bilmem ornekte kendini gorebildin mi.

Su aracin beyninde vtec engagement point'i kac yazdiniz bir cevap verinde konuyu baglayalim. Diger sorularimdan da feragat ediyorum sadece bu bile yeter.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    282 bızde 240 verio onu napucazzz
    www.drecu.com

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı aracmı verıyor ozguncum merk ettım sadece
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasin_R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl kprosuz da 76 iş yapmaz dedin o eksiği çıkarttı isen o anki denemede de illaki ba nın yapılacak çok seyi vardır dimi. bildiğim beyinsiz typera alabiliceğin maksimum boy 2 boydur 4-5 boy çok çok olanaksız değil mi, burda zy ile sus denerdi ve zamanında kprosuz cok typer vardı kafa burun vites atışlardan ilk basışlardan oynasın maksimum1 boy oynuyordu. fazlası değil. er oynasın 2 boy f-e-h oem beyınlı typer ile kprolu standart typer arası en az 4 boy olmaz mı 240 lara kadar? siz yasadıklarınızı bildiklerinizi söylüyorsunuz bende gördüklerimi, er ye stp ye hiç mugen beyin takıldı mı_?
    Anlasilioki senin diger postta yazip goz kirptigin mugen beyin vardir belki lafi bi yerlerden duydugun bi sacmalik. Hicbizaman kpro harici bi beyin hicbirzaman jdm egzantrik takilmadi er ve stp iken. Benim pist videoma bakipta bunda egzantrik var boyle ceviremez yoksa diyenleride duyduk, neymis fuattan almisizda takmisiz ... Ozaman cok dedik varsa iddasi olan gelsin actiralim kapagida neresi isteniyorsa diye ama kimse cikmadi nedense...

Yasin sen benle muhatap olma bosver

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dbs isteeeee
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki senin dynoda +8 hp verdigin 252 teker 280 kusur dynojetmi neyse olan arabada bizim 260.6 ile yanyana gidio onu napicaz

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin dyno'da direk heartbreaker ya
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlasilioki senin diger postta yazip goz kirptigin mugen beyin vardir belki lafi bi yerlerden duydugun bi sacmalik. Hicbizaman kpro harici bi beyin hicbirzaman jdm egzantrik takilmadi er ve stp iken. Benim pist videoma bakipta bunda egzantrik var boyle ceviremez yoksa diyenleride duyduk, neymis fuattan almisizda takmisiz ... Ozaman cok dedik varsa iddasi olan gelsin actiralim kapagida neresi isteniyorsa diye ama kimse cikmadi nedense...

Yasin sen benle muhatap olma bosver
    postuma cevap vererek sen benimle muhatap oldun. doğrularımı söyledim yoksa yanlışlıkla. seninle klavye basında muhatap olunmaz zaten ,he normaldede muhatap olma gibi şeyler yazıcaksanda cok sıkıntı değil zaten muhattap değiliz birdaha cevap vermicem yazacaksanda onun da cevabını peşin peşin veriym istedim son olarak herseyin en hızlısını mükemmelini sen yapıyorsun en kralı sensin kal sağlıcakla.
    PowerTune

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasin_R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    postuma cevap vererek sen benimle muhatap oldun. doğrularımı söyledim yoksa yanlışlıkla. seninle klavye basında muhatap olunmaz zaten ,he normaldede muhatap olma gibi şeyler yazıcaksanda cok sıkıntı değil zaten muhattap değiliz birdaha cevap vermicem yazacaksanda onun da cevabını peşin peşin veriym istedim son olarak herseyin en hızlısını mükemmelini sen yapıyorsun en kralı sensin kal sağlıcakla.
    Hangi dogrulari soyledin oglum ? Mugen beyinmi varmis arabamizda??? ALLAH sahidimdirki hicbirzaman takmadik ne mugen beyin nede jdm egz... Sen nasil dogrulugundan emin olmadigin bir seyle baskalarini itham edersin? Sen simdi benim hakkimi yemedinmi? Bende o hakki Helal etmiyorum gonul rahatligiyla ALLAH buyuk yasincim ya bu dunyada ya oteki dunyada cikarir senden. Hadi kal saglicakla

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan Selçuk yeminle güldürdün beni ahuahauaha kime nerden saldıracağında nası biliyo ahuahauaha hadi bakalım Yasin adam hakkını helal etmiyo şimdi sen duşun
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ulan Selçuk yeminle güldürdün beni ahuahauaha kime nerden saldıracağında nası biliyo ahuahauaha hadi bakalım Yasin adam hakkını helal etmiyo şimdi sen duşun
    hak isteyen yok ki. aslında savunduğumuz seyler aynı konu dışı ve sivri diline tav oluyorum. yok sen sportu typer yapmaya çalışırken filan... konum dyno ile otoban aynı olmuyor, konum kprolu ile kprosuz arası en az 4 boy dur hadi szin araba sstandart dan 2 boy hızlı olsun diyorum, varsa hazırlayın ba la ygz ile deneyelim diyorum. konum bu, diğer mevzuyuda allah biliyor çok ta takılı kalmıycam
    PowerTune

tuncayakyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nazar değmesin...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)