Resmini gönderiyim drahte baksın kanka belki orjinal kurt değildir :D
Printable View
Olum gecen bi fotoraf soyledik bak gostermedik cicislerin fotorafi deedik adam dedi yok ben biliyorum o sahneyi onlar degil iddaalastik adam uzun metraj filmini cikardi karilarin :D hayattan sogutur itne adamin:D
Memleketteki en teknolojik kapakci bu adam daha iyi yatirim yapacak varsa buyursun
millet senelerce kazma kapakcilarin polishiyle araba modifiye etti ben bile kapakciya ayar oldugumdan en son polishimi kendim yaptim
bence desteklemek lazim
bursada fen is diye biryer var oda makinada falan yapiyor is yaptiran oldumu hic
Kaan gurur duydum kanka ellerine saglik Turkiyede bu kadar bu ise saygi duyup bu kadar profisyonel kim yapiyo deseler gosterilicek ornegin yok basarilar :D
maşallah emeğinize sağlık.
http://c1301.hizliresim.com/15/v/jf1wp.jpg
prr bu işi profosyonelce çok güzel şekilde yapıyor..
günden günede geliştirmek için uğraşıyor.
ben olsam cnc v.s umrumda olmaz aldığım güce bakarım orasıda ayrı ama video olması dahada iyi oldu.Gurur duyulacak iş yapıyorsun kardeşim maşallahın var .
drahte
Bir kapagi CNC'de isleyebilmek icin 5 eksen CNC'ye ihtiyaciniz var ve oyle ki bir eksende en az 120 derece tilt yapabilmesi lazim ki gunumuzun modern kapaklari islenebilsin...
ben
Kapak işliyebilmek için 5 eksen cnc ye gerek vardır bizim cnc 5 eksene modifiye edilmiştir iyi bak bakarken gözlüğün numarasını arttırma zamanı gelmiş.Pazartesi iş yerime gel cnc ile bitmiş bir tane göstereyim.
drahte
3 Eksen bir CNC'ye torna takarak kapagin tamamini isleyemezsiniz, cok cok kisitli yerelere girebilirsiniz, ve bir kapagin buyuk kismini islemek icin kapagi 55 kere sokup takmaniz lazim ki 55 kere taksaniz dahi kapagin her yerine giremeyebilirsiniz...
drahte
Girebildiginiz her yere ise, istedigini her mudahaleyi yapamazsiniz, istediginiz portlari yaratamazsiniz, cunki eksenlerdeki kisitlamalar sizi zemine istediginiz aci ile yaklasmaktan ali koyacaktir...
Ben
Okumak bazen yetmiyor her şeyi bilirim diye atladığında ise bazı şeyleri yine uçurmuş oluyosun abartmaya gerek yok 2 kere söküp takıyoruz buda 5 dakikamızı almıyor:)
drahte
Diger taraftan, elinizde gercek bir 5 Eksen CNC olsa dahi, islediginiz materyal ve tasariminiza gore ozel yapim CNC takimlarina ihtiyaciniz var, 5 Eksen CNC’niz olmasi her yere girebileceginiz anlamina gelmiyor…
ben
Ölemi açımızı belirleyip programımız zaten mevcut port inlet kısmı için bu uç daha prüssüz olduğu için giriyoruz sen bilmediğin için intternette GÖRDÜĞÜN GİBİ YORUMLAMIŞSIN HERKEZİN KONUSUNA YAPTIĞIN GİBİ.Makinamız 4 takım daha secebiliyor nerden biliyorsun bu dörk takım nerede belki mevcut bana internetten saatlerce okuduğun yüzeysel bilgilerle gelmeki senle tartıştığımız nokta bir işe yarasın.:)
drahte
Keza bu yuzden CNC kapak isi yapan firmalar belli basli kapaklara is yapiyor, her kapak, tasarim, AR-GE, CNC takimlari ile buyuk yatirimlar istiyor, dunyada bir firma yok ki 106 kapagindan S2000 kapagina, Evo kapagindan M3 kapagina kadar basarili sekilde CNC PnP yapsin...
Mesala simdi bu videoda islenen kapagin CAM cizimlerini istesek ne olur ?
Ben
Benim aslında dünya genelinde beğendiğim firmalar var elbette.Eğer elimize hiç işlemediğimiz bir kapak gelirse biz o kapağı bilgimizle açısını yeniden belirleyip probla sıfır alarak programlıyoruz.:)
drahte
Burada ki gibi portun iki tarafina mudahale gorebilecekmiyiz ?
ben
cok daha iyi ve cfm artışıyla beraber fps artışı.Ama sen internetten okuduğun için onlar daha iyidir:)
drahte
Ben Flowbench yapiyorum diyen insanlarin flowbench rakamlarin bakmak lazim, bir flowbench makinesi yaninda ki resimlerine degil...
Keza Eiffel Kulesi onunde resim cektirmek, kimseyi mimar yapmiyor...
ben
Değer veriyorum sölüyorum suyken bu oldu diye isterlerse cıktıda verebilirim AYRICA atladığın bir şey daha var ortam sıcaklığı bahsetmişsin ama flow bench kalibrasyonundan bahsetmemişsin internette yazmıyormuydu ? acaba :)
1) Bu kapak mars basildiktan 0.1ms sonra portlari benzin gormeyecek mi ? Benzin ile yikanamayan portlarin oldugu kapak benzinli arabada nasil kullanilicak ? Diesel icin mi bu kurum onleyi ilac ?
2) Bu kapak mars basildiktan saniyeler sonra yuksek sicaklik gormeyecek mi ? Bu teflon kaplama ne kadar akilli bir kaplama ki, kapak sokuk iken akiskanlik kaybederken, motora takildigini anladigi zaman yuksek sicaklik gorse bile akiskanligini kaybetmiyor...
4) Keske Flowbench rakamlarini bizde gorseydik...
:) Belli bir kuruma süresi var onun o takdir edersinizki bu işlem en son işlemdir bu işlem sonrası kapak seri bir şekilde montaja gecileceği için benzin ile yıprana biliyor ama dizel yakıtla yıpranmıyor emme manifoldu ve kapak sıkılıyken problem olmuyor ben bu güne kadar yaşamadım memnunum
Flow değerlerini görüşün kuvvetli ise görebilirsin buyur gel iş yerime 4 cayında muhakkak ekler ve cayımız oluyor.
Genel olarak yazdım cevaplarını ama SENİN GÖRÜŞÜNDÜR SAYGI DUYUYORUM.Bu tip hazır bilgilerle bana gelme arada sırada yaptığın gibi ara ben yine senden bilgimi esirgemem.Bu sana son yazdığım mesajımdır:)
işte bu işe saygı duymak gerek masallah emek var emek.
ülkamiz talaşlı imalatı açısından harika bir işlem yapıyorsunuz.ellerine yüreğinize emeğinize sağlık.çok daha iyi yerlere gelmenizi diliyorum allahtan.
spor motosiklet 600cc-1000-1200cc-1300 cc hacimli makinaların üst kapaklarına böyle bir uygulamanız oldumu.bir çok yarışçı arkadaşımız üst kapaklarını yurt dışına yolluyorlar dün bir kaç hatırı sayılır arkadaşa sizlerden bahsettim.konu hakkında bilgi rica edebilir miyiz?
Aslinda Nami deger Drahteye bende katiliyorum.benimde kafamdaki sorulari sormus.elle yapaken bile zorlandiginiz acilardaki portlari cnc de nasil isleyebiliyor.Kii 5 eksenli bile olsa cnc de kullanilan uca kavis verdirip islem yapilamayacagina gore portlarin sadece buyuk bir genellemesi mi cnc ile yapiliyor.geri kalani yine ellemi yapiliyor daha derin ve ince detaylar.birde yaptigin kapaklari musteriden aldigin bilgiye goremi yapiyosun yoksa sen flow testine sokup iyi sonuc alana kadar portluyomusun?cunku atmosferik bir arabanin kapagini cok yuksek flow degerleri cikartana kadar port ettiginde bu arabada ters tepki yaratip arabanin gucunu dusurebilir.bunun sinirini nasil belirliyorsun kendince?yada belli basli kabul edilmis olmasi gereken degerler varmi?Ciddi buyuk emek var isin icinde o belli.kapaklarin olculendirilmesi cnc de kordinatlarin belirlenip programin yazilmasi vs ciddi emek isteyen is.eline saglik.
Allah kolaylık versin Kaan zor sabırlı bir iş
Kendini bu alanda sürekli geliştiriyorsun
Bir ara yanına geleyimde showunu yap :)
Kaan'ım sen esnaf adamsın takılma ona buna kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin sen ekmeğine bak.
İşini hakkıyla yapıyorsun ve her geçen gün kendini geliştiriyorsun.
Ağzınla kuş tutsan bile illaki bu tip mevzular olucaktır.
Bu tip oyunlara gelme sempatikliğinden esnaflığından ödün verme.
Az laf çok iş her zaman;)
Eline emeğine ssğlık gerekli açıklamayıda yapmışsın :) tam kapak olmuş maşallah :)
Ya anasini satiyim ne cnc mis ya adam elle yapar ayakla yapar cnc ile sen guce bak hemserim ya memlekette ne kadar cnc ci varmis yaw:)
Adam yapiyo guc aliyo kafasina esiyo cnc de kafasina esiyo eliyle kafasina esiyo esiyo ayagiyla e bundan sana ne bende bunu anlamadim arkadas bunu yazan cizenler is yaptirdida begenmedemi ne oldu her konuda bi yartisma bi birakin ya adam cnc var demis koymus kullanma lan birak dursun ustunde yemek yeriz ekmek keseriz anasini satiyim ya sen elle devam manuel olarak hayret bsy ya a bi konuyada eyv cok guzel demek neden kadar zor acaba?
Kaan yaptığın işlerden dolayı seni tebrik ediyorum CNC hayırlı olsun:)
Kaan, insanlar benim ne kadar bilip bilmedigimi biliyor.
Benim yazdiklarimin guzel tarafi, hicbir zaman seninkiler gibi yalanlanmayacak olusu cunki ben kendimi olmadigim biri gibi gostermeye calismiyorum, benim bildigim budur diye yaziyorum....
Ve hic bir zaman utanmadim bildiklerimden, evet internetten okudum bir cogunu ama bugun butun master ve doktora tezleri internette okunanlar ile bitiriliyor....
Ben internetten okurken, sen kapak isleme yuksek univeristesinde doktora yaptin, Headgames'te 4 yil staj gorup, Nascar takimlarina servis veren garajlarda senelerce calistiktan sonra ulkene dondun ve simdi iklimlendirilmis temiz odanda dunya standartlarinda kapak isliyorsun...
Bunlar olmadigina gore, sen dogustan yetenek olarak kapak islemeye basladin anladigim kadari ile...
Bu arada ben kapakci olmama ragmen evimde birden fazla PnP ile ilgili kitap mevcut ve birileri sormadan da, senin aksine ben resim ekleyebiliyorum;
Kaan, beni kendin ile karistirma, ben bir konuyu merak ettigim zaman arastiriyorum, internetten okuyorum, Amerikalar'dan kitabini alip okuyorum...
Mesala bende gercek 5 Eksen CNC'de yapilmis kapakta var, isteyen olursa onunda resimlerini koyarim....
Kaan bu sonradan ekledigini iki eksen kapagi kac derece yatirabilecek ?
Millet iki yone 60 derece toplamda 120 derece oynar kafa ile birden fazla CNC takimi takimi kullarak kapaklari bitiriyor, senin bu makinede kapagin her yerine istedigin sekilde dokunman imkansiz...
Kaan, okumak herseye yeter ama koydugun videoda ki sistem ile 2 kere sok tak yaparak 5 eksen kapak isliyorum diyen adama kimsenin yapabilecegi birsey oldugunu sanmiyorum...
Keza bugun yil olmus 2013, kapagin her yerine iki baglamada giriyorsan, resim ceker koyarsin. Bak adamlar yapmis, koymus;
Insanlari ugrastirmazsin...
Bugun 5 eksen CNC Kapak makinalari 4 degil ortalama 20, evet 20 CNC kalem degistirici ile geliyor ve bu makinalarin eksen kabiliyetleri seninkinin cok cok ustunde olmasina ragmen...
Kaan, kim var ? 106 kapagindan S2000 kapagina, Evo kapagindan M3 kapagina kadar CNC PnP yapan ?
Bir kapagin 5 eksen taranmasi, her kapak icin yeniden yapilan tasarim, AR-GE, kapaklarin islenmesi icin gereken yatirimlar ve bu kapaklarin performanslarinin degerlendirilmesi...
Sen simdi diyorsun ki, ben bana gelen her kapagi CNC'de yapiyorum, boyle bir dunya yok Kaan, kendini klonlaman lazim, bir kapagin taranmasi, tasarlanmasi, islenmesi icin gerekli parcalarin hazirlanmasi, flow testleri vs... bunlar 1 aya biter mi ? Bir kapak icin ? Bitmez...
Bundan sonra gelenleri birakalim, bugun kadar yaptigin kapaklarin hepsini taradim diyorsun, peki nerede bu taramalar ?
Simdiye kadar;
K20
F20
B
Evo
106 GTI
Kapaklarini yaptin degil mi ?
Bunlarin 5 eksen ile digitize edilmis halleri nerede ? Koyabilirsin 1-2 saat icinde degil mi ? Ticari sirlarini aciga cikarmayacak sekilde dusuk cozunurlukte yarin koyarmisin peki bugune kadar yaptigin kapaklarin CAD/CAM cizimlerini ?
Yoksa, bu videoda yaptigin gibi, 2-3 hafta kaybolup ortaya taramalar ile mi cikacaksin ?
Evet ben internetten okurken, sen kapak isleme yuksek univeristesinde doktora yaptin, Headgames'te 4 yil staj gorup, Nascar takimlarina servis veren garajlarda senelerce calistiktan sonra ulkene dondun ve simdi iklimlendirilmis temiz odanda dunya standartlarinda kapak isliyorsun...
Kaan, 300CFM Evo kapagi yaptim da dedin, ama silindi gitti, soz ucar yazi kalir, yazili verirsen ustunden konusuruz...
Bak 2:31'de koydugun kagit ustunden konusuyoruz mesala....
Kaan kuruma suresi mi var ? Yoksa kapak pasparlak gozuksun diye cila sikiyorsun ve millet benzin ile kapagini yikarsa o parlaklik gidiyor, kapak ayni fabrikasyon kapak gibi oluyor diye mi benzin surmeyin diyorsun ?
Kaan, ben salak degilim, milleti kandiriyor olabilirsin ama icinden benzin gececek malzemeyi, benzin ile cozulucek bir malzeme ile kapladigina beni inandiramazsin...
Hayirli isler !
Kaan,eksenler umurumda değil istersen tırnak törpüsüyle yap.Yaptığın isten aynı basınçta 30bg güç aldım buda bana yeter eline emeğine sağlık.