bu işi yapan türkiyede kaç kişi var acaba.Ayakta alkışlıyorum sizi ustam
emeklerinize sağlık.
Printable View
bu işi yapan türkiyede kaç kişi var acaba.Ayakta alkışlıyorum sizi ustam
emeklerinize sağlık.
bende yapılan işi pek bilmediğim için kafamda sorular oluştu şuan.sizin video ve yapılan işlemlerle drahte'nin yazdıklarından yola çıkarsak mesela ben kapağımı yolladığımda sadece makinenin ulaşabildiği yerler portlanıp,ulaşılamayan yerler orjinal haliylemi bırakılıyor?cnc'ye veriler girilirken en iyi verime ulaşabilmesi için verilecek açılar,ne kadar portlanıcağı flowu ne olacağı neye göre ve nasıl hesaplanarak yapılıyor?bahsettiğiniz teflon kaplama montaj yapılmadan önce benzinle yıkanarak takılırsa parlaklığı bozulup yapılan uygulama değerini kaybedermi?dışardan gördüğüm kadarıyla yaptırıp memnun olanlar var ama kimse ne kadar doğru ve iyi hesaplanmış,ne kadar iyi verimli vs. pek fazla bilmiyo gibi geldi.biraz aydınlatır detaylı bilgi verirseniz sevinirim.kolay gelsin...
Kaan tebrik ederim, yaptığın işlerde ortada, konuda pozitif yazan herkes gibi senin esnaflığın bi çok esnafım diyenlerde yok. Başarılar kardeşim.
kolay gelsin ...
amacım reklam yapmak değil aslında bir şeyide kanıtlamak değil gercekten bu videolar türkiye için cok fazla bazı kişiler anlayıp idraak edebiliyor :) burdaki amaç ortaya bir şey sölendi önceden yaptığım son kullanıcıların aklında bir şey kalmasın diye yoksa ucuz reklamı sevmem.
Öte yandan cncnin eksenleri baya battı :) bakın video da saniye söliyeceğim 4 ve 5 eksende haraket ediyor dikkatli bakarsanız 30 dan 34 saniyeye kadar bakarsanız butun eksenler calışmakta ve freze artık port knife edgeyi geride bırakmış durumda radius a doğru ilerliyor yani portun %80 i kadar girilmiş ve bu bolge tamamen bitmiş durumda.:)
heryere ulaştınız peki açı ve ne kadar portlanacağı hesaplamalarını hangi verilere göre nasıl yapıyorsunuz onlarıda bir çizim yada program vasıtasıylamı yoksa tamamen manuel olarak ölçerekmi?dyno sheetlerde güç alındığını gördüm fakat yapılan işlemlerin detayı konusunda hala net bilgim yok
Cnc de sisme kadın yapta 1-2 kisiye dağıt millet sebeplensin yazık anca burda yazarak kendini tatmin edebilenler var :)
http://www.takil.net/site/haberler/sakatis.jpg
Portları biraz daha büyük yap millet işini rahat görsün.
Ben de drahte nickli arkadaşın yazdıkları ile ilgili fikirler gelişti. yazdıklarında bazı mantıklı yanlar buldum. Ancak yapılan eleştri değil taşlama gibi olmuş. Neticede sektörde en iyi diyebileceğimiz bir çalışma.
Diğer yandan drahte nickli arkadaşın eklediği video da cnc çok güzel bişeye benzese de sübabın işlediği yol biraz kötü olmuş gibi. sanki orayı biraz folloş etmiş gibi.
Porta sürülen kimyasal kısmı da tam kafamda netleşmedi. diğer yandan ticari sır olarak düşünüyor.
Her neyse neticede ortada bir emek ve büyük ölçüde piyasa memnuniyeti var.
Yapılan eleştrinin de ona verilen cevapların da belli bir seviyenin altına düşmemesi dileğimle :D
çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Kaanın cok guzel bı ornek olmus bende port polısh yaparım dıyelere basarılarının devamını dılıyor
Herkeze yorumlarında dolayı teşekkürler.
Kaan başarılarının devamını dilerim:icon_tup:
elimde iki adet kapak mevcut
bır tanesını kaan yaptı dıgerı yurt dısından geldı.
ıkı kapagıda yarın bu konuda paylasıcam fıkırlerın cok degısıcegınden emınım.
kaancım bunu yapmasaydın şimdi el taslamasıyla poliş yapanar şaşırıcak aglicak biz nler kaçırmışıs diye :))