vayyy gürselim...suborusu değil diyosun yani:Degsoz düşmanı manyak seni:D
Printable View
vayyy gürselim...suborusu değil diyosun yani:Degsoz düşmanı manyak seni:D
Ehem :) Artık şanzıman düşmanı diyebilirsin, 2. dişlinin arasına Helical Cut Dogbox sıkışmış :)
Arabayı yazdıktan sonra şanzımanı dogbox ile değiştireceğim için daha bir aksiyonum yok, şanzıman toplandıktan sonra belki çekerim. Ayrıca benim başkasını geçmek gibi bir iddiam olmadığı için canım sıkıldıkça araba deneyip bunları videoya çekmiyorum , o yüzden hiçbir zaman public olarak koyacağım bir videom olmayabilir.
Ayrıca alaycı bir şekilde yaklaştığını görüyorum, aracımın üzerindeki parçaların listesi yukarıdaki linkte mevcut, çok merak ediyorsan girip bakabilirsin.
alaycı flan yaklastıgım yok nerden cıkardın.
benım canım sıkıldıkca araba denıyorum.eglenıyorum. hobı sonucta.
parcaları merak etmem 400 hp oldugunua ınanmadıgım anlamına gelır.
ben sadece 400 hp nın nasılgıttıgını merak ettım. 400hp olamaz aracın demedım.
o wrx ten 270 cıkmaz dıyerek sen alaycı yaklastın bence.
Ben aracı biliyorum diyorum, sen ne diyorsun hocam?Ben alaycı yaklaşmadım, son derece mantıllı konuştum. Komple intake , mantar filtre , tdo4 @ 1.3 bar , 3" dp + catback ile bile yazılımsız alsan alsan 250 alırsın (gc8 de öyle almıştım) Ki bu bildiğim araç ise ne intake var, ne filtre var, ne dp var. Hadi bunların hepsi var, bide ecutek aldın ve standart enjektörleri ecutek ile sürdün, biraz avans verdin, alsan alsan 260-270 alırsın.
Yukarıdaki intake vs. vs. düş, alacağın güç 240-250 hp.
400 hp baya baya iyi gider...
neymiş o çelişki bi açıkla istersen?
arabayı biliyrum hocam sen ne diyorsun diyip.. kızıyosun... bi altında ise ki bu bildiğim arac ise diyosun ? yani emin değilsin anlamına gelmiyomu ben onu belirtmek istedm...
260-270 ancak komple 3" eksoz, intake hortumları , iyi bir filtre ve yazılım ile alınır, bunda yanlış bir şey yok.
Eğer tahmin ettiğim araba ise (ankarada ecutekli bir tane wrx var sadece, tahminimden daha ileriyim aslınsa) ecutek ve catback susturucu dışında bir şey yok. ok?
Konuyu da uzatmanın manası yok, ben sadece bilip bilmeden yok bu araç sti geçer , yok şu kadar gücü var denmesine kızıyorum.
bencede denenmedn kimse kimseyi geçmesin :)
gc8 ıle 2003wrx aynı motoramı sahıp? nası ıkı aracı kıyasladın anlamadım.senın aracın 250 alır baskası 230 alır bı baskası 270 alır.kaldıkı kıyasladııgın araclar aynı deıl.
benım bıldıgım aracta komple hks egzoz-pıston-ecutec var.kac hp alır bılemem.
ayrıca bı celıskı daha var
''Komple intake , mantar filtre , tdo4 @ 1.3 bar , 3" dp + catback ile bile yazılımsız alsan alsan 250 alırsın''
''Yukarıdaki intake vs. vs. düş, alacağın güç 240-250 hp''
wrx orjinalinden çok daha iyi yürümüş burada sanırım herkes hemfikir. Orjinal olsaydıda epey güzel çekişmeli olacaktı buradada herkes hemfikir peki subaru gitmemiş neden deniyor ? Adam boyboy yürümüş 40hp modifikasyon varsa WRX te bence gayet fazlasıyla bile yürümüş.. Buna kimin itirazı var ?
Ayrıca motorundaki gücü bu WRX ciler sestenmi anlıyor neye göre kıyaslıyo anlamadım ?
bu arada yasakli oldugu halde israrla farkli uye adlari ile giris yapanlar kendilerini kandiriyorlar...
itirazın sebebi sti geçen bir wrx olarak tanımlanması. arkadaşların itirazı oradan başlıyor. iyi gitmemiş demeleri bir sti geçecek gibi yani o kadar da iyi yürümüyor gibi gözükmesi... yoksa dediğin gibi arada bariz bir fark var. almış başını gitmiş.
burada kızıcak bısey yok ben edındıgım tecrubelere gore bu araba stı ıle gıder dıyorum konuyu uzatan ve bılıp bılmeden konusan sensın.. arabanın kıme aıt oldugunu ve neler oldugunu bılmeden dırek stı fanatıklıgı yapıyosun :soru: herkez herkezı gecebılır arabayı bılen kısıler arabanın stı gectıgını syluyorlar bence saygı duymalısınn..
konu manasız uzadı ya, bosverin bu wrxci arkadas sti gecsin. standart wrx clio rs ile basa bas gitsin. bu standart araba karsılastırmasına ben anlam veremedim zaten hicbir zaman. standart evo ve subaru bulunmaz dostlar adam niye 3k ya ya 50-60 hp alınan bir arabaya standart binsin:)
bizim anlasamadıgımız yer su;
bizim icin standart araba standart turboludur. yani td04 lu ama yapılı bir araba standarttır. vf35 li bir sti egzoz ivir kivirida olsa standarttır. ha eger td04 lu bir wrxi veya vf35 li ama egzoz filtre yazılımlı bir wrx veya sti i geciyorsan standart sti veya wrx i geciyorsundur. bonestock sti var su an bir tane ama 7-10 gune kadar o da bizim standartlarımızdaki standart halini alır istiyorsanız hemen deniyelim. sadece turboback egzoz olan sti da mevcut bir tane.
Bir kere ben STi fanatikliği yapmıyorum, yapmam da, beni bilen ne kadar sıkı gc8'ci olduğumu bilir.
Gelelim senin tarzına... Ben neye saygı duyacağım? sen benim kim olduğumu ne tür Subarular ile uğraştığımı biliyor musun? Bu araba sti ile gitmez, neden gitmez? Her şeyi bir kenara bırakalım, teknolojiye gelelim. Şanzıman farklı , volan farklı , debriyaj seti farklı , viscious farklı , Motor farklı , ecu farklı , birinde avcs varken diğerinde yok, birinin turbosu tdo4 birinin turbosu vf35, birinin intercooler daha iyi soğutma sağlarken diğerinin intercooeleri ufak, birinin enjektör 440 cc , diğerininki 550cc vs. vs. Ben bilip bilerek konuşurum, arabanın da kime ait olduğunu nereden kaç liraya alındığına kadar da biliyorum o zaman yeter mi? Arabayı bilen o muhterem kişiler gelsinler yarın garaja, sti geçsin de bizde feyz alalım o zaman. Kürşad hocam yarın senin sti ile deneyelim şu meşhur ecutekli wrx'i de görelim yahu..
Adamı durup dururken dellendiriyorsunuz, lafı da başka bir şekilde anlıyorsunuz siz sanırım. Ben diyorum ki o arabadan 270 ÇIK-MAZ !
gc8 ile wrx aynı motora sahip. ikiside ej20g motoru kullanmaktalar. 99-00 gc8lerin ve WRXlerin şanzımanları ve enjektörler aynı.
Standart size da bir piston güce etki etmez, sadece sağlam bir motorun olur. Detonasyon ve yüksek boostta belli bir yere kadar koruman vardır.
Çelişkiye gelince, ecutek'i ekle, parçaları da ekle 270 aldın, düş ecutek dışındaki parçaları = 240-250 hp. Anladın mı?
Konu yetersiz uzuyacak, fakat herkese yetişecek bilgim var, buyrun istediğiniz gibi gelin, her türlü cevaplarız...
yok STi lar ile WRX lerin blokları farklı mı diye sordum?
gürselim senin iat biraz yükselmiş:D biliyoruz senin bu konulara ne kadar hakim olduğunu.
mesele şu ki o wrx zaten almış başını gitmiş. yürünse daha da açılacağı belli zaten. wrx in sahibi konuya dahil olmadığı için arabası hakkında yorum yapmayı pek uygun bulmuyorum. garajımız belli arabalarımız belli. merak eden bulur bizi
Kürşad abi benim takıldığım nokta arkadaşın RS'i değil, bu araba 270 hp , bu araba STi geçiyor kısmı. Yoksa bir derdim yok, dediğin gibi çok merak eden gelir, bakarsınız :)
İat yükseldi, resmen durduğum yerde 1.5 bar bastım yahu. :)
bizim tabirimizle stock olan bir wrx le hiç denemedığimiz için bu vdeodaki wrx in ne kadar hızlı gıttıgını bılemıyorum.270 hp olmayabılır bısey dıyemem.
ama daha once ızledıgım GT-RS vıdeolarındakı sonuctan cok farklı bır sonuc cıktıgı gozukuyor.
yada benim araba yürümüyo ondan bole bı fark oldu:D
hayır senin araban gayet guzel yuruyor , o siyah gt vasat.
sımdı rs e ıyı yuruyo dıyosunuz bı yandan wrx ı elestrıyosunuz.sankı ben gecmısım gıbı vıdeoda.
videoda wrx in seni nasıl geçtiği zaten ortada. eleştirilen veya üzerinde tartışılan o wrx in sti geçebilecek kapasitede olup olmadığı
neyse bosverın stı ı.bı rıvayet sonucta.kesın bısey deıl belkı dalgasına oyle soyledıler.
stock sti yokmus tr de onun ıcın deneyıp goremıcez.
ama keske stock wrx olsaydı rs le bı denerdık.
videodakı arac 250 hp olsun sti 265 hp deılmı, ben stock denınce herseyı stock anlarım valla turbosu deıl.:). e arada az bır fark kalıyor ve gc8 daha hafif olabilir sankı??
birde komple stock 265lık bir sti ın çok fazla gittiği (gercı kıme göre neye göre) görusune katılmıyorum..
bide sankı gc8 wrxci arkadaslar biraz oynayınca sti gectıklerını söluyordı yıllar boyunca duydum aklımda yer edınmıs..;)
ben 1-2 ay önceki bi denemde clio nun gc8 subruyu geçtiğini görmüştüm gc8 stockmuş galiba öle demişlerdi
Cidden enteresan mesajlar var.Videoya bakarak nasıl anlıyorsunuz o wrx'in sti geçemeyeceğini?Kıstas aldınız nokta nedir?Arkadaşımın wrxinde beyin ile egsoz varken STANDART sti ı hem kalkısta hem rollingde çok güzel geçiyordu.
Siyah gt'nin sahibi subaru servisinde çalışan bir ustaydı yanlış hatırlamıyorsam motoru falan yeni yapılmış denmişti.Ama sadece egsoz varmış standarta yakın olduğu için belki gidişi vasat gelmiş olabilir ama bence güzel gidiyordu:)