User Tag List

Sayfa 7/8 İlkİlk ... 5678 SonSon
144 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Ecufast Polo GTI vs RSA Golf 160TSI

penguinhakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakan bak içini büyüttün evet süper çok iyi biliyorsunuz içini büyütmekle çokta iyi etmişssiniz peki ya housing ? çekipte basabildiğin hava ? palini büyüttüğündeki üstünde uygulanan basınc i nsanlar salakmı ? ozaman neden o housing e 3-4 mm büyütüp satmıyorlar insanlara?

sordun söyledim missfire olduğunu anlayabilmen için görmenmi lazım ? anlayamıyormusunuz yaçok biliyorsunuz peki ozaman palleri büyütün diye insanları neden yanlış yönlendiriyorsunuz ?

ben sana onu sölediğime eminim sen hala bana yalancı diyorsun peki sen bana neden yağ buharı olayını söylemedin yada buraya yazmıyorsun gürcelli n ustası bulmuş araban cidd değişmiş benim sucum nedir mekanik sıkıntıda olan birseyin ? bana bunuda açıklarmısın ?
    Abi ben kimseye palleri büyütün demedim ben kimseye , ben hybrid turbo yapıyorum dedim , palleri tabiki housing kısmı büyük olacak.
    Çekipte bastığım hava 6500 devirde 215 gr/sn , 1.5 mbar başınc soruna cevap sanırım , artı olarak ECUFAST varken 1.3 bar peak 1.1 kesici de aynı sıcakları görürken 1.5 basıp kesiciye 1.3 giriyorum şu anda arabam niye ısınmıyor diyorum anlatabildim mi ?

Yağ buhar olayı başka bir konu , Forge DV ile birlikte değiştiği için onun etkisi ne kadar var bilemiyorum tabiki etkisi olmuştur arabanın gitmesine ama konumuz benim arabam ECUFAST varken yavaş gidiyordu konusu değil ki ?

Erkan abim (Tüm oto) , İsmail Çam da bilir aracıma ne kadar emek harcadığımı sorabilirsin.

Neden arabama 3. sıkmada şişiyor , neden coolare ihtiyaç olur ki hala coolerla bile 3-4 sıkmada 110 dereceleri görebiliyorum.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakan bak adama diyorsunki araban 4. denemede yavaslıyor sonrada diyorsunki ben soru sordum adma hak doğmuş cevap vericek yahu komikmi bu ? yada gerçekten şaka mı yapıyorsun ? adam 4.denemede yavaslamadı böye böyle demiş sen soruyorsun cvplıyorumda benim sorularıma yoğrumlarıma hiç cevap alamıyorum bence sen bişiler isitiyorsun ama amacını söleki bizde bilelim malesef sanırım sizin bu bilincsizce yazmalarınızdan dolayı bişiler oluyor sen benim dediğim en iyisi gibilerinden yazıyorsun bende bunu anlayamadım varsa derdin açık açık yaz bilelim sıkıntı yok
    Beklediğim cevap açık ve net ECUFAST yazılımı iyi bir yazılımdır ama arkadaşlar bu araba 3-4 basmada şişer ısınır bunun çözümleri şunlardır , ha bu çözümleri yaptıktan sonra araban hala şişiyor gitmiyor , oluşan hataları göremiyorsan bu senin arabadandaki mekanik elektronik sorundur diyebilmenizdir demenizi bekliyorum.

Konuyu dallandırmaya bulandırmaya gerek yok.
    Ben soru soruyorum başkası "zart zurt" ediyorsun diyor.

Eğer bu şekilde diyorsanız ben konuyu kapatacağım.

Artı olarak başka bir forumda Y firması dynı çıktısı koyuyor ben 274 torkları maximum alırken adam 122 lik TSI dan 300 küsürleri almış görünüyor niye böyle olmuş acaba diyorum , nasıl olabilri diyorum , hemen senin derdin ne bir sıkıntın mı var oluyor.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Palleri büyütmedinmi sen ? hybrid olmadımı turbon hosinginini içini büyütmedinmi ?

demin sölmedin bu mekanik sıkıntıyı ? neden söylemedin ?

sen ankarada 1.5 basıp 1.3 lerle kesiciye giriyorsun çok güzel allah çarşına pazar versin ben bastırmam sen istediğin gibi bastırabilirsin yada yazılımcın

tolga 1.5 basıyor 1.1 gibi basıncA düşüyor ozaman özür dilerim tolga araban ısınmıyormu demeliydim

arabanda arıza olabiliceğini gürcelle söyledim hattta 4 ay geçmiş olmasına ragmen isterse ücretini bile geri verebilirsin gürcell dedim

sana ne gibi bir iyilik yapabilirim missfire i da buradan anlayamam herhalde değilmi ? log alıp atın dediğimde 1 tane bile log gelmemiş olması benim sucummu ? bana bunları açıkla yada sen istanbula geldinde elimden geleni yapmadımmı ? nedir ? benim sucum ?

ben gramlardan anlamam salağım mal yazılımcının önde gideniyim dyno sonucuna bakarım buyur gel getir 235 240 ların dynoda ne gibi komik seylere yol açtığını gözünle görmeni isterim arkadaşım
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya özgün ben ya anlatamıyorum yada sen konuyu farklı yerlere çekiyorsun , olayı benim tunerim senin tunerime getirdin yine.

Log alıp ben mi gönderecem sana acaba yoksa Gürsel mi gönderecekti , üzülerek soyluyorum ama soyletiyorsun zorla adama , adam log alamıyordu kaç kez gittim alalım abi sıkıntı var araba da abi alalım bir sıkıntı var her gidişimde bu şekilde oldu , en son istanbuldan alper gelince gördü sıkıntıyı , kaç defa mail attım abi size yapma Allah aşkına , abi sorun var bir bakın gelin görün , sırf sizden birisi gelsin diye 6 tane GOLF forumundan arkadaşa ön ayaka oldum siz gelirsinizde ben de nasiplenirim diye , bunları soyletiyorsun ya ne diyim ben sana.

Ücretini zaten alacaktım benim derdim para değildi ki , arkadaş dost kazanmaktı , sağolsun tanışdık konuştuk arkadaş oldu , paramı da geri istedim senin soylemen gerek yok ama sonra bir daha atalım diye konuştuk ve para almadım ben , almak istemedi etik değildi çünkü 4 ay gez dolaş sonra para al.

Estağfurllah ben sana salaksın demedim , sen sordun hyrbid olayı nedir diye ben de yapmaya çalıştığımız anlattım , ha içeri sokarız girer girmez araba gider gitmez bu saatten sonra o benim tasarrufumda olan birşey 1.5 bar basarız 1.3 gireriz oda bizim sorunumuz şu andan itibaren.

Ama yanlış yerlere çekme lütfen , ben farklı şeyler soylemiyorum sadece yaşadığım şeyler bunlar.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    madem sorularına cevap alamıdıgnı düşünüyosun sana ayrıntlı detaylı şekilde yazıyorum

aracım 2011 model
    7bin km de aldım
    8 bin km de yazılım yaptırdım
    12 bin km de dp ve dv yaktım ( iskender 6o lık orta iptal son susturucu orjinal)
    13bin km de kendim yağını deiştirdim motul 5-40 ile (8100 x-clean)
    şu an 16bin km de her daim gazlıyorum MFD de sadece yağ sıcaklığına bakarım diğer bilgileri umursamam yakıt ortalama range vs vs

50-150 ölçtüğüm yer havaalanı düzlüğür en son ölçümüm (dp dv yazılım ) 9.2 dir dbn i özgünde mevcuttur.Sadece yazılım ile ölçümüm 10.2 dir
    sadece komple egsozlu gti in 50-150 si 11.8 dir (yine aynı yerde ölçüldü)

yağ sıcaklığında hava durumu 8 ile 14 derece arasındadır.her zaman yağ sıcaklığını gözlemlerim

Bursada semih (rocco) ile denedim yaklasık 3 4 kere sıktık ne onun araba ne benım araba şişti
    O zamanki setuplarıda belirtim
    rocco komple supersprint
    yazılım
    manuel
    Polo sadece yazılım

4. videoyu tekrar izle diye belirtmiştim izleyip buraya tekrar yorum yapmanı bekliyorum

eksik
    öğrenemediğin
    soru işareti olan bi yer bi konu varsa yaz belirt yazarım
    "Wagen"thusiast

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    been seninle telefonda kouşmadımmı ?

hybrid konusu bu konuşmalkaımınzin içinde dewam ediyor sadece soruyorum
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    been seninle telefonda kouşmadımmı ?

hybrid konusu bu konuşmalkaımınzin içinde dewam ediyor sadece soruyorum

Abi sorunum var ne zaman geleceksin abi Ankaraya diye konuştuğumuz hatırlıyorum başka varsa yazabilirsin.

Sorabilirsin herşeyi seve seve yanıtlarım.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tholl-ga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem sorularına cevap alamıdıgnı düşünüyosun sana ayrıntlı detaylı şekilde yazıyorum

aracım 2011 model
    7bin km de aldım
    8 bin km de yazılım yaptırdım
    12 bin km de dp ve dv yaktım ( iskender 6o lık orta iptal son susturucu orjinal)
    13bin km de kendim yağını deiştirdim motul 5-40 ile (8100 x-clean)
    şu an 16bin km de her daim gazlıyorum MFD de sadece yağ sıcaklığına bakarım diğer bilgileri umursamam yakıt ortalama range vs vs

50-150 ölçtüğüm yer havaalanı düzlüğür en son ölçümüm (dp dv yazılım ) 9.2 dir dbn i özgünde mevcuttur.Sadece yazılım ile ölçümüm 10.2 dir
    sadece komple egsozlu gti in 50-150 si 11.8 dir (yine aynı yerde ölçüldü)

yağ sıcaklığında hava durumu 8 ile 14 derece arasındadır.her zaman yağ sıcaklığını gözlemlerim

Bursada semih (rocco) ile denedim yaklasık 3 4 kere sıktık ne onun araba ne benım araba şişti
    O zamanki setuplarıda belirtim
    rocco komple supersprint
    yazılım
    manuel
    Polo sadece yazılım

4. videoyu tekrar izle diye belirtmiştim izleyip buraya tekrar yorum yapmanı bekliyorum

eksik
    öğrenemediğin
    soru işareti olan bi yer bi konu varsa yaz belirt yazarım

Teşekkürler bilgiler için ...
    4.videoyu tekrar izledim benim görmediğim birşey varsa belirtirsen sevinirim.
    Ya ben bu speclerde bir golfün bu speclerdeki GTI geçmesini beklemiiyorum ki ?
    Yağ sıcaklığının hava sıcaklığı 25-30 derecelerde kaç olacağını da yazabilir misin peki varsa oyle bir bilgi.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı penguinhakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler bilgiler için ...
    4.videoyu tekrar izledim benim görmediğim birşey varsa belirtirsen sevinirim.
    Ya ben bu speclerde bir golfün bu speclerdeki GTI geçmesini beklemiiyorum ki ?
    Yağ sıcaklığının hava sıcaklığı 25-30 derecelerde kaç olacağını da yazabilir misin peki varsa oyle bir bilgi.
    yaz gelsin yazarım gizlim saklım yoktur

4. video daha ben daha vites düşürürken murat kornaya basıyor ben 2 ye tam düşürdüğümde murat basmaya başlıyor ki arka tamponunda başlıyorum

geçme geçilme için yazmıyorum

yazarken ordaki durumlarıda dikkata alarak yazmanı istiyorumn
    "Wagen"thusiast

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tholl-ga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaz gelsin yazarım gizlim saklım yoktur

4. video daha ben daha vites düşürürken murat kornaya basıyor ben 2 ye tam düşürdüğümde murat basmaya başlıyor ki arka tamponunda başlıyorum

geçme geçilme için yazmıyorum

yazarken ordaki durumlarıda dikkata alarak yazmanı istiyorumn

Ok olay bu kadar basit , ben sordum sen cevapladın , gerçekten çok net şu anda yazdıkların , ben dedimki araba 4.basmada şişiyor mu sen de yok abi şişmiyor orda zaten geç basıyorum bu kadar basit yani.

Senin derdin ne , sıkıntın mı var gibi hoş olmayan şeylere gerek yok , benim derdimi burda az çok okuyan anlamıştır sanırım.

Teşekkürler...
    1.4 TSI GTX28 Loading...

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Egzost la 5 boy geçen varsa hemen alayım cashbasıp tsi larda. Bizim araçlarda denemediğim egzost kombinasyonu kalmamıştır, Hatta downpipe bile çok bi işe yaramıyor tecrübeyle sabit.
    Bence o 5-6 boy alan arkadaşın yazılımı çok sıkıştırma yaptığı için egzoz takılınca rahatlamış yani arabası zaten gitmesi gerektiği gibi gitmiyormuş ondan bu şekildedir diye düşünüyorum.
    Kim bilir orjinal egzosu ile EGT si kaçtı ? Neyse ben de alırım boyle bir egzoz üretime girerse hatta ortak gireriz
    walla arkadaşlar videolar ortada eğer sizin TSI larda stock egzoz ile turboback egzoz arasında 5 boy fark etmiyorsa benim diyecek bi sözüm yok.

Dediğin gibi benim arabada baya baya kasıyordu 51 lık egzoz sırf şekli güzel birde sessiz diye almıştım. 63 lüğe dönünde ciddi anlamda fark etti. Ben burdan yola çıkıyorum ben 51 deb 63 yaptım 2-3 boy fark etti, siz stoktan turboback yapsanız(yazılım 2 koşulldada var) bence 5 boy fark eder. Aksi halde Best egzoz No egzoz olmuyor mu TSI da ?

Neyse konu başka yerlere gitmiş zaten...

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araçların şişmesinde yağın faktörüde çok büyük. Araclardaki yağ 10bin km uzeri yağ degıstırilmemiş, birde motul değilde servste verilen castrolsa araç çok daha kolay şişiyor.

Fakat bakımları 7000-8000 km cıvarında yapılan bir gti , örnegın bnm kullandıgım nekadar sıkıştırırsam sıkıştıraym ,103 104 dereceleri geçmedi.
    Bu belirtilen değer geçen yaz ölçtüğüm,stage 2 kesintisiz 25 30 dk sıkıştırarak olan değerim.
    inst. kozgaraj

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sorunum var ne zaman geleceksin abi Ankaraya diye konuştuğumuz hatırlıyorum başka varsa yazabilirsin.

Sorabilirsin herşeyi seve seve yanıtlarım.
    dynoda işlerim vardı özür diilerim cvp veremedim ben sen beni aradığında varmı bişiy yaparıs gelmem uzar benim geldiğimde araım log alın yollayın dediğimi hatırlıyorum gürcel bende vag yok gelmedi dediğini söyledin ben bulurum abi birinden dedin peki dedim sonuç ? nothing
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dynoda işlerim vardı özür diilerim cvp veremedim ben sen beni aradığında varmı bişiy yaparıs gelmem uzar benim geldiğimde araım log alın yollayın dediğimi hatırlıyorum gürcel bende vag yok gelmedi dediğini söyledin ben bulurum abi birinden dedin peki dedim sonuç ? nothing
    Kendi imkanlarımla çinden getirdiğim vagcom kabloları ile aldığım loglar Alperde vardır , mail ile göndermiştim , Ben mi alacağım derken log almadık demedim.
    Loglar var sonuç : Nothing...
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alper değil ben seninle konuştum dimi ? mail adresim verdim nerde log ben hatta bunu sana söylerken ispanyadaydım çok iyi hatırlıyorum alperde vardır alper nerden bilyor log geldiğini ben sana diyorumki bana yolla alperde vardır ispanyada alpermi kovalıcam hakan alpere göndermişmiddir die
    ??

hakan sıkıntın var okey ben seni ortada bırakmışım gibi konuşmanın manası varmı ?
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sadece yaşadığım olayları anlatmaya çalıştım ; ne eksik ne fazla , üstüne yorum katmadım yalan söylemedim , ama hep olay boyle değil boyle olmalıya getirilmeye çalışıldı başkaları tarafından.

Sadece herkesi hangi firma olursa olsun objektif olmaya davet ediyorum.

Dün bende X yazılım vardı bugün Y var yarın belki Z olacak ...
    Ben de hangi yazılımın olduğu önemli değil , bu benim arabam ve yaşadığım şeyleri yazarım her fırsat bulduğum noktada...

Son mesajında artık beni anladığını düşünüyorum ve son noktayı kendi adıma koymak istiyorum.
    Beni sonunda anladığın için teşekkür ediyorum sana ...
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakan ben seni anladımda sen ben anlamadın ben burda yardım etmeyen iplemeyen oldum habuki senden bişiyler bekliyordum ben seni anlatamadım kendime
    www.drecu.com

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    walla arkadaşlar videolar ortada eğer sizin TSI larda stock egzoz ile turboback egzoz arasında 5 boy fark etmiyorsa benim diyecek bi sözüm yok.

Dediğin gibi benim arabada baya baya kasıyordu 51 lık egzoz sırf şekli güzel birde sessiz diye almıştım. 63 lüğe dönünde ciddi anlamda fark etti. Ben burdan yola çıkıyorum ben 51 deb 63 yaptım 2-3 boy fark etti, siz stoktan turboback yapsanız(yazılım 2 koşulldada var) bence 5 boy fark eder. Aksi halde Best egzoz No egzoz olmuyor mu TSI da ?

Neyse konu başka yerlere gitmiş zaten...
    doğrudur sizde elbet işe yaramıştır ancak, şu an en iyi yürüyen 2 adet rocco biliyorum ve ikiside orjinal kat kullanıyor.
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim araçların turbosu belli nerde ne bascağı o yüzden aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim...

Alıntıdır...

"
    Mangal borusu güzel bir örnek. Konunun farklı bir noktası..

Tork nedir güç nedir bilmeden bunları sadece sabit bir çarpanla devirin çarpını şeklinde sanıp bundan hareketle fikir yürütürseniz elbette bu iş böyle havada kalır. Olay sadece matematik değil. Teoride ve pratikte motorun VE si (volumetric effiency= hacimsel verimlilik) değiştikce o çarpan değişir zaten. O bilmemne rakamına bölme hikayesi motorun VE sinin %100 olduğu durum öngörülerek kısa hesaptır.

1- Tork elde edebilmeniz için yanma süresinin uzun olması lazım. Yani pistonun tepesine anlık değil uzun süreli itme gücü uygulamalısınız.
    2- Güç elde edebilmeniz içinse giren havanın flowunun yani akışının yüksek olması gerekir. Bunu sağlayabileceğiniz tek şey ise havanın hızını arttırmaktır.
    İster port polish yaptırıp emişin hızını arttırın, isterseniz headers takıp egzostun hızını arttırın. İkisini yapmanız akılcı olandır.

Bu iki realiteden yola çıkınca zaten sonuç ortada. Motorun içine giren havayı nasıl daha uzun süre silindirin içinde tutup benzinin yanma süresini
    (şiddetini değil süresini) uzatırsınız? Silindirin çıkışındaki flowu düşürerek. Yani hava mümkün olduğunca hızlı bir şekilde silindirin içine girmeli ve
    mümkün olduğunca içeride kalıp yanma süresi uzamalı. Girişin hızını arttırıp çıkışın hızını düşürmelisiniz.
    Eğer egzosttan hızlıca tahliye etmeyip yanma süresini uzatırsanız hava yakıt karışımı silindirin içinde daha uzun süre ile yanacak ve motordan aldığınız tork yükselecektir.

Tork ile güç arasındaki ilişki kiremit karateci ilişkisine benzer.
    Tork; kiremiti bir yerden alıp yerden kaldırmaktır.
    Güç ise kiremite ani olarak tokadı çakıp fırlatmaktır.
    İkiside aynı elle yapılır ancak biri kısa sürer ve etkisi anidir, diğeri ise uzun ömürlü olur ve yaptığı iş ön plandadır..
    Eğer amacınız kiremit kırmaksa ona güç uygulayabilmekiçin en kısa zamanda en yüksek gücü uygulamanız gerekir.
    Ama amacınız o kiremiti taşımaksa o kadar kısa zamanda gücü uygularsanız o kiremiti taşıyacak takatiniz kalmaz. Ya da kiremitin kırılmasına neden olursunuz. (Karate-kid Cilala parlat. )

Back pressure konusuna geri dönersek, eğer back pressure u sıfırlarsanız, motorun flow u artar.
    Dolayısı ile düşük devir bandını kaybedersiniz ve o devirlerde yüksek tork alamazsınız. Yeterli torku üretemezseniz o ağırlıktaki nesneyi hareket ettiremezsiniz..
    Dolayısı ile kötümser ihtimal motoru kırarsınız, iyimser ihtimal debriyaj balatanızı yakarsınız.
    Headers takıldığında flow un artmasının sebebi ise boş alana hava pompalamakla kapalı bir alana hava pompalamak arasındaki fark gibidir.
    Elinize bir bisiklet pompası alın, boştayken ne kadar rahat haraket ettiğini göreceksiniz. Boştayken çok hızlı ittirebilirsiniz pompanın kolunu.
    Dolayısı ile taşıdığınız havanın hızıda miktarıda artar.
    Aynı bisiklet pombasını bir süpapa bağlayıp lastiğe hava vermeyi deneyin. Başlarda yumuşakken hava dolup lastik basıncı arttıkca sertleşecektir.
    Ve siz daha fazla "tork" uygulamak zorunda kalacaksınız.

Aynı şey egzost içinde geçerli. Eğer back pressure olmazsa motorunuz çok daha rahat çalışır, çok daha rahat ve hızlı devir çevirir ve bu nedenle de üst devirlerde güç alırsınız.
    Ama havanın tahliye hızını düşürürseniz, yani egzost flowunu düşürürseniz hava motorun içinde daha uzun süreli kalacağından yanma süresi uzar,
    ve dolayısı ile düşük devirde de daha yüksek tork alırsınız.

Eğer bahsi geçen motor 100 kg lık bir scooterda falan takılı değilse düşük devirde torka ihtiyacınız var.
    Zira sürekli 6-7 bin devirde çalışıp bunu aktarma organlarına aktarabilecek herhangibir teknoloji henüz yok. Handle edebilecek sürücüde yok.
    1000-1500 kg lık bir kütleden bahsediyorsak o durumda kullanılabilir bir güce ve torka ihtiyacınız olduğunu kabul etmeniz gerekir.
    Bunuda ancak çeşitli devirlerde elde edeceğiniz tork/güç ile elde edebilirsiniz.

Ancak bahsi geçen şey 100 kg lık bir scooter ise o durumda bu tip sorunlarınız olmadığı için torku pas geçip güç ile ilgilenebilirsiniz.
    Zatne onun motoru ömrünün büyük çoğunluğunu 8-10 bin devir civarında geçireceğinden düşük devirdeki torkun bir önemi ve anlamı yoktur.
    Ya da bilmem kaç tonluk jet motorlu bir uçaktan bahsediyorsanız o durumda da tork ile değil güç ile ilgilenmek zorundasınız.
    Ama uyduruk 4 tekerlekli bir otomobilden ya da kamyon tır otobüsten bahsediyorsak o durumda her devirde mümkün olduğunca homojen tork ve motor devrine
    uyumlu bir güç ile ancak kullanılabilir hale gelir.

Yok eğer benim motorum sürekli üst devirde çalışacak, ve/veya ben son sürat denemesi yapacağım veyahut aslında benimki araba değil bendeki scooter zaten ve
    benim için önemli olan üst devirdeki alabileceğim maksimum güç derseniz; O zaman düşük devirde alacağınız torkun bir önemi kalmaz.
    O durumda üst devirde ne kazandığınızdır önemli olan.

En basit hali ile bir cahilin bile anlayabileceği bir şekilde ancak bu kadar anlatabiliyorum. Kusuruma bakmayın.

Kısacası Backpressure efsane falan değil. Bisiklet pompası ile boş alana hava basmak ile dolu lastiğe hava basmak ne kadar efsane ise back pressure da o kadar efsane..
    Bunun aksini bilerek ve isteyerek iddia edende cahildir. Tekrar yazayımda akılda kalsın.
    Cahil kelimesinin anlamını TDK dan araştırın. Ona da üşenirsiniz onu da aşağıya ekleyeyim.
    Onu okuduktan sonra "cahil" kelimesinin hakaret olup olmadığına kendiniz karar verirsiniz.
    Ve ancak ondan sonra insan kelimesinin altını çizersiniz. Bilmediğiniz konularda kesin hükümler verirseniz yazdıklarınız havada kalır.
    "
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)