User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
144 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Ecufast Polo GTI vs RSA Golf 160TSI

penguinhakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ooo nerelere gitmişsin sen yine.
    Diyorum ya sana arabamda problem vardı Gürsel bilir , servise götürürken orjinale döndük hatta stock takılıyor diye yazıyordum heryerde , o zamanda bakmıştım şimdi yine iptal ettik yazılımı yine bakıyorum istersen vcds ekranı göndereyim , serviste orjinal yazılım ile bu özelliğin kapatılabileceğini düşünmüyorum ısrarla.

Intercooler olayını ne zaman söyledin bana yahu bak bunda ısrarcı olmayacağım belki söylemişsindir o konuda yalancı durumuna düşmek istemem ama ben bunu Gürsellede paylaşttım kendisine soylediğim zaman sende intercooler mu var demişti Bu arada benim hatırladığım Golf6 forumundan ilhan abi , Gökhan ve Murat abi vardı onlar tavsiye etmişlerdi intercooleru deneyen ve gören kişiler olarak .

Size ve sana kötü yapıyorsunuz demek haddim değil , ben meraklı bir adamım ve bu işi kendim araştırıp öğrenmeye çalışıyorum merak etmeyin kimsenin ekmeğiyle yada emeğine saygısızlık yapmam ama bazı şeyler yanlış bilgilendirme yapılıyor.

Bu arada GTI larla bizim arabaları karşılaştırman ne kadar doğru onu da bilemiyorum.
    GTI 7000 küsür çeviriyor , aynı viteslerde gittiğimiz hızlar aynı ama demekki şanzuman oranları farklı , artı olarak K03S turbo var bildiğim kadarıyla K03S nerdeyse K04 de en yakın turbo benim bildiğim.

Coolerin iatı düşürdüğü daha fazla soğuk hava girdiği ve arabayı hzılı bir şekilde soğuttunu bende biliyorum bunu soylemene gerek yok.

Ben de ecufast vardı ama şu anda yok , arabam belki gittiği kadar gidiyor olabilir sadece ben benim arabam kötü gidiyor diye iptal ettirmedim ecufasti.

O yüzden bu yazdıklarımı kötüleme yada karalama olarak algılayıp savunmaya geçmene gerek yok bunu soylemeye çalışıyorum.

Bir de ben şunu hala kabullenmiyorum , 2 sık 3 cüde bekle bu ne la , şehirler arası yolda arabam ısınıyor diye basmayacak mıyım , gel şimdi abartma olmasın arka arkaya 10 defa sıkıyorum 105 derece nasıl .
    1.4 TSI GTX28 Loading...

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak kardeşim tolgada cooler varmı ? ne var? olsun hızlı olsun hızlı olsun tamam olsun okey ama bazı sartlar var cooler takman laızm bunu ben senin ilk gün suratına söyledim ankaradayken eminim yahu
    ozaman cip yaptırma benim kendi sciroccomda k03s var zaten parça kodları aynı 160 180 lik arabaların turbolarının hayır tabiki basıcaksın bişiy demedimki ama ozaman sey bu eee hersey olsun hiçbişiy olmasın basınc bastığın zaman golfun coolerı yetişmiyor malesef bunu suratına söyledim en kısa zamanda yap kışın bişiy olmaz ama yazın seni geriye atıyor atıcakta diye nerden hatırlıyorsun dersen herkes e aynısını söylüyorum ben karalam olarak algılamadımki sen sordun bende cvpladım diyorum

açıklıyorum sana sen anlamak istemedin bak şimdi programlı araban ın programı bayide var ama üstündekini okuyup bana yolamıyor sw hw atıyor yenisi varsa direk bazen onu atıyorum yani gördüğün servise giderkrenki program yeni version olabilir

ayrıca çok sciroccco gördüm kapalı malesef
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

ÇALIŞKAN07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polo GTİ maşallah gazladıkları anda kopmuş gitmiş olması geren olmuş tekrardan maşallah
    http://www.youtube.com/watch?v=rFt88Yr9v10

Belki tavırların beni en ağır küfürlere tahrik eder ama benim o iplemez gülüşüm senin gelmişini geçmişini tatmin eder

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben standartken 120 leri goruyordum yag sicakligi cok zorladigimda hatta istanbul parka ciktigimda da ayni dereceleri gordum
    Ayardan sonra ozgun motul u kullanmami soyledi
    Dp dv son yazilim yapildiktan sonra hemen gecesinde en az 10 kere ust uste hic sogutmadan durmadan 50-150 ölctum patinaja kaldigimdan bu kadar cok ust uste denedim o gece ve ondan sonraki gazlamalarimda max 102 max yani bu deger ustu gormedim
    Hatta dp sonrasi cem ozer istanbula gelmisti onlada cıktik baranda vardi yolda ota boka sıktık cem dedi yeter cigerini söktün bi baksana yag sicakligna dedi 100 bile olmamisti.
    "Wagen"thusiast

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görmüş olabilirsin ama benim arabam oyle değil diyorum sana bunu da sen anlamak istemiyorsun bence.
    Açık ve net olarak diyorum ki ;
    Arabamı stoğa çeviriyoruz missfire recognation açılıyor , ecufast yazılımı atıyoruz kapanıyor.
    Sen diyorsun ki servisin yazılım güncelledi zaman o şekilde geliyordur ben de yenisini atınca kapanıyordur diyorsun.

Ben de diyorum ki , araba stocken sen yazılım attın , sonra ben servise gittim yazılımı güncelledim , sonra sen tekrar bendeki güncel software okumadan yazarsan ne olur , araba çalışmaz doğru mu ?
    Eğer bu sorumun cevabı evetse boyle bir ihtmal yok demektir.

Yani tekrar ediyorum , şu anda recognation açıık orjinal yazılım var , ecufast atınca kapanıyor , bunu diyorum sana anlatabildim mi bilrmiyorum.

Hadi bunu geçtim abi 6 ay diyorum sana arabam gitmiyor diye resmen ağladım yahu.
    Senin bana soylediğin tek şey egzoz olayı diye hatırlıyorum herşeyi iptal edersen geri düşersin demiştin.

Bu arada merak ediyor olabilirsin arabamda ne var şu anda niye ecufast yok diye , farklı bir proje yapıyoruz o yüzden custom bir çalışma içine girdik o yüzden.

Ben ecufasti iptal ettirdim diye de yazıyor değilim , herkes hemen bunu algılıyor , her mesajıma bakabilirsiniz , daha once de defalarca sordum ama araya kaynatılıyor mesajlarım.

Arabamla ne kadar uğraştığımı ve emek verdiğimi , test yapmak için ne kadar para harcadığımı , hadi para teleafisi olur , ne kadar zaman harcadığımı bir ben bilirim.

Niye bunları yazıyorsun diyebilirsin , bu işle(kendi arabam) uğraşıyorum ben de burda senle yada başkası ile "sidik" yarışına giriyor değilim öyle algılanmasın.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

mrtsnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tholl-ga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben standartken 120 leri goruyordum yag sicakligi cok zorladigimda hatta istanbul parka ciktigimda da ayni dereceleri gordum
    Dp dv son yazilim yapildiktan sonra hemen gecesinde en az 10 kere ust uste hic sogutmadan durmadan 50-150 ölctum patinaja kaldigimdan bu kadar cok ust uste denedim o gece ve ondan sonraki gazlamalarimda max 102 max yani bu deger ustu gormedim
    Hatta dp sonrasi cem ozer istanbula gelmisti onlada cıktik baranda vardi yolda ota boka sıktık cem dedi yeter cigerini söktün bi baksana yag sicakligna dedi 100 bile olmamisti.
    Abi motul 300v cidden çok farkediyor, ama aradaki o fark sadece motul olduğundan değil, 5w-40'a geçtiğin içindir
    ben 5w-30 kullanırım hep geçtiğimiz yaz 5w-40 koymuştum aksaray-adana vs. daha güney ve sıcakta olacağım için. stocktum ben edirneden istanbula 3.20d ile sıka sıka geldik 117 yağ sıcaklığı gördüm 30 derecede. (motul 300v 5w-30 power racing)

Aksaray'dan adana'ya 180-200 gittim, adana otobanına girince sıktım 262 gördüm yağ sıcaklığım 104 tü yanlış hatırlamıyorsam hava 30 derece.(motul 300v 5w-40 power)
    5w-40'ın en büyük farkı bu sana söylemiştim. Motul'de 5w-30 kullan 110ları görürsün yine. yine diğer yağlar gibi artmaz da, fark olur.
    [VW GOLF 1.4TSI 160HP Highline Manuel]
    CNK62

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu soylediklerinize katılıyorum , katılmadığım şu , bana kimse intercooler tak , forge DV tak , motul yağ kullan denemedi olay bu anlatabildim mi .
    Yoksa bunları yaptıktan sonra ve en "son yazılım" diyorsun neler oldu bilemiyorum bu yazılımla , bana bir tane software atıldı sonrasında 1 tane daha oda biraz daha iyi gitsin diye.

Demek istemem o ki ; kardeş ecufast yapıyorsan aşağıdaki malzemelerii tak gel denirse başımın üstünde yeri var , ama yok ondan bu var sen bu yok meselesi değil.

Bu arada sormak isterim Tolga "hocam" bu yağ sıcaklıklarını görürken hava sıcaklığı kaç dereceydi acaba ?

Teşekkürler....
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak arkadaşım ben sana kendim söyledim suratına arkadaşındı sanırım 2 kişiydiniz cooler takkesinlikle yazın geri gidicek kısın normal yeter ama yazın gerileyceksin dedim kendim dedim nedemek demediler ?
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok abi oyle diyorsan oyle olsun ama sen yine hep farklı yerlere gidiyorsun neyse sen dediysen problem yok.

Şimdi reçete şu mu ?
    Cooler + Forger DV + Motul 300V yağ + Dp + İridyum Buji mu diyorsun bu arabanın stabil gitmesi için banan bunu soyle kimsede boşuna uğraşmasın ?

Olay neden buraya geldi dersen bana çok koydu bu kadar para ve zaman kaybetmek ! , Bunun nedeni ne onu öğrenmek istiyorum.
    Millet benle taşşak geçerken kimse kardeş gel sende sorun var demedi bunu diyorum yani , arabam düzelince X firması ne güzel yürütüyor oluyor ...

Birde dikkatimi şu çekti 4. denemede Golf geliyor sanki ama tarafikten dolayı bırakılıyor , neden 4.denemede Golf hala geliyor da acaba GTI ilk açtığı gibi açamıyor.
    Şimdi GTI da intercooler yok ondan demeyin , zaten büyükmüş GTI in intercoolerı defalarca sıkınca zaten şişmiyor bu GTI .
    1.4 TSI GTX28 Loading...

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Egzost la 5 boy geçen varsa hemen alayım cashbasıp tsi larda. Bizim araçlarda denemediğim egzost kombinasyonu kalmamıştır, Hatta downpipe bile çok bi işe yaramıyor tecrübeyle sabit.
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence o 5-6 boy alan arkadaşın yazılımı çok sıkıştırma yaptığı için egzoz takılınca rahatlamış yani arabası zaten gitmesi gerektiği gibi gitmiyormuş ondan bu şekildedir diye düşünüyorum.
    Kim bilir orjinal egzosu ile EGT si kaçtı ? Neyse ben de alırım boyle bir egzoz üretime girerse hatta ortak gireriz
    1.4 TSI GTX28 Loading...

eser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meraba tholga

masallah
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka fotoyla alakası yok,araba canlı bakınca sıfır gibi.2012 model 106 gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dbn e bakalım 10 tane üst üste alalım bakalım sende al yolla bakalım şişmeyen araba dünya üzerinde yoktur 30 litre intercoolerlı arabalar şişiyor eee ozaman seninkide şişiyor ama sadece haddinden fazla değil 4 te ceyrek boy belki belki 0.2 saniye ama şişiyor

bana kalırsa reçeten güzel cooler olursa gti biraz daha hızlıanıyor bizim dynoda 4-5 beygir arası aldı gti DV+cooler+yağ +dp yeterli bujide Tfsi cupralarınkini alırsan sıkıntı çekmessin yanlız buadili değil servisten allınması tavsiyemdir yeterlimi senin için

yanlız senin için değil mümkünse HKS dsg yağı kullanın tolgagada yok gerçide Dsgnin yağ kuru tip olduğundan dolayı hks biraz daha güzel bir yağ çıkarmış hafif daha yaklaşık yarım boya yakın fark ettiriyor Dsg ısınır beyler düzleriçin değil ama dsg ısınır

ben iridyum buji taraftari değilim orjinal buji yada tfsi ların orjinal bujileri olsa çok çok kafidir benim gözümde iridyum sorunlar cıkarıyor headrange den dolayıı

Golf le poloyu cıkartalım sende gel buyur turbo takıyormuşssun buyur gel bende turbomu takayım senlede ben deneyelim ne dersin ?3-4-5-6- 50 km basalım benim için sıkıntı yok imali imali yazmanın manası yok ben karalamıyorum felan diip imalı laf sokmanın manası yokben bu cooler işini herkese sölemişimdir sırfv sana değil ki konu burda kimse kimseye biyereç ekmiyor sordun açıkladım bişiler söyledin yeniden söledim cvp
    AFtercooler ve dışarıda buz takviyesi olmayan her cooler ısınır aksını kimse idda edemez tabiki k03 e 20 litre intercooler takmaz isen
    www.drecu.com

emirhan sph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tolga kilo verdin ya tabi hemen rollinglere seni gidi seni

Masallah iki aracada cok guzel

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı penguinhakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu arada sormak isterim Tolga "hocam" bu yağ sıcaklıklarını görürken hava sıcaklığı kaç dereceydi acaba ?

Teşekkürler....
    "Hocam" derken ? Tırnak icinde belirtmenin amaci ne?

Alıntı penguinhakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde dikkatimi şu çekti 4. denemede Golf geliyor sanki ama tarafikten dolayı bırakılıyor , neden 4.denemede Golf hala geliyor da acaba GTI ilk açtığı gibi açamıyor.
    Şimdi GTI da intercooler yok ondan demeyin , zaten büyükmüş GTI in intercoolerı defalarca sıkınca zaten şişmiyor bu GTI .
    4. Denemeyi HD İzle hoperlorun sesini iyi ac ondan sonra tekrar yorum yap ok ?

Amacini biliyorum acaba nerden saldirsam oklari uzerime ceksem vs vs zart zurt sözüm ona magduriyetimi bu sekilde dile getireyim falan hic ugrasma bence

Bu denemenin amacini oncedende yazdim yazdik tekrar yaziyorum muratin aracini gelistirirken kistas almasi gecti gecildi polemigi asla degil.ne murat ne de ben bi yerde oyle yerlestirdim boyle gectim boyle gecildim demedim demedik

Dahada bokunu çıkarmanin manasi yok

Yağım da 300v degil bu arada
    "Wagen"thusiast

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben birşey ima etmiyorum abi niye bu şekilde düşünüyorsun , sadece soru soruyorum cevap alamıyorum , cooler muhabbetinden gidiyoruz bakalım.

Sorularım çok açık ve net hala yazdıklarıma net cevaplar alamıyorum o yüzden ısrarla tekrar sormak zorunda kalıyorum.

Ben seni geçmek yada sizin yaptığınız arabaları geçmek gibi bir derdim yok , benim amacım en iyi sıkıntısız yürüyen 160 lık TSI yapmak hem de DSG , dbn alırım o zaman sen de alırsın bakarız dert değil.

Benim derdim bu missfire recognation olayı idi , ben bu sorun yüzünden arabada misfire hatasını bulmak için ebemiz döndü anladın mı olay bu , şimdi 4 ay araba niye ısınıyor diye cebelleştik sen soylemiş olsaydın ben takmıştım senin soylediğin bir cümle benim için çok değerliydi o zaman.

Demem o ki , burda karalama yok , hep iyisin hoşsun güzelsin teksin yeksin yazacak halimiz yok , sen de bana o şekilde yazacak halin yok.

Eğer burası bilgi paylaşımı için varsa ki çok şükür hep bu muhabbetler yüzünden birşey öğrendiğimiz de yok da , bu yazdıklarımı anlayışla karşılamanı beklerim.

Ben bunu X kişiye de soylerim Z kişisine de , yazdığım yazılara bakabilirsin.
    Yani benim derdim bu araçlarda daha güzel ne yapılır onu bulmak.

Büyük turbo olayını kimden duydun bilmiyorum ama büyük turbo filan taktığımız yok yine K03 yani içi büyük biraz
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakan bak içini büyüttün evet süper çok iyi biliyorsunuz içini büyütmekle çokta iyi etmişssiniz peki ya housing ? çekipte basabildiğin hava ? palini büyüttüğündeki üstünde uygulanan basınc i nsanlar salakmı ? ozaman neden o housing e 3-4 mm büyütüp satmıyorlar insanlara?

sordun söyledim missfire olduğunu anlayabilmen için görmenmi lazım ? anlayamıyormusunuz yaçok biliyorsunuz peki ozaman palleri büyütün diye insanları neden yanlış yönlendiriyorsunuz ?

ben sana onu sölediğime eminim sen hala bana yalancı diyorsun peki sen bana neden yağ buharı olayını söylemedin yada buraya yazmıyorsun gürcelli n ustası bulmuş araban cidd değişmiş benim sucum nedir mekanik sıkıntıda olan birseyin ? bana bunuda açıklarmısın ?
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Hocam" derken ? Tırnak icinde belirtmenin amaci ne?

4. Denemeyi HD İzle hoperlorun sesini iyi ac ondan sonra tekrar yorum yap ok ?

Amacini biliyorum acaba nerden saldirsam oklari uzerime ceksem vs vs zart zurt sözüm ona magduriyetimi bu sekilde dile getireyim falan hic ugrasma bence

Bu denemenin amacini oncedende yazdim yazdik tekrar yaziyorum muratin aracini gelistirirken kistas almasi gecti gecildi polemigi asla degil.ne murat ne de ben bi yerde oyle yerlestirdim boyle gectim boyle gecildim demedim demedik

Dahada bokunu çıkarmanin manasi yok

Yağım da 300v degil bu arada

bu konuyla ilgili son mesajımdır....
    Tolga "hocam" derken tırnak içinde başkalarının kullandığı ve kendimin çok isteyerek yazdığım şeylerdir herhangi bir art niyet taşımaz seni tanımadığım için Tolga diye hitap etmeyi doğru bulmadığım için yazdım.

Benim amacım senin tabirinle "zart zurt" ("" tınağın ne işe yaradığına örnek ) yapmak değildir. Ben üstüme niye çekiyim herkesi niye öyle bir derdim olsun ki.

Benim amacım bilgi almaktır , ben müşteriyim burda ve para verdim , küfür etmedim aşağılamadım saygısızlık yaptığım da yok.

Ben Özgünle yazıyorum o da cevap veriyor 3. kişi olarak yazacaksan ok saygı duyarım ama sana karşı bir itafda yada başka birşey de bulunmadım , sadece bir mesajını alıntı yaparak normal denemelerinde hava sıcaklığı kaç derece diye sordum ona cevap vermen yeterli idi diye düşünüyorum.

Yağının ne olduğu yada aracında tam olarak neler olduğunu yazarsan biz de öğrenmiş oluruz paylaşmak istersen tabi.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakan bak adama diyorsunki araban 4. denemede yavaslıyor sonrada diyorsunki ben soru sordum adma hak doğmuş cevap vericek yahu komikmi bu ? yada gerçekten şaka mı yapıyorsun ? adam 4.denemede yavaslamadı böye böyle demiş sen soruyorsun cvplıyorumda benim sorularıma yoğrumlarıma hiç cevap alamıyorum bence sen bişiler isitiyorsun ama amacını söleki bizde bilelim malesef sanırım sizin bu bilincsizce yazmalarınızdan dolayı bişiler oluyor sen benim dediğim en iyisi gibilerinden yazıyorsun bende bunu anlayamadım varsa derdin açık açık yaz bilelim sıkıntı yok
    www.drecu.com

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)