ben kıyamıyorum bizim corollayabi kere 10 la falan giderken durmak için çektim o kadar sağlam yapmışlar çorba vardı tencerede hepsi dükülmüştü
tebrik ederim
![]()
el freni ile değilde dayama gaz sol ayakla dönülse tam bi adrenalin olurdu
edit: sol ayak deneyimin hiç yoksa sakın deneme...
okadar 09 corollayla denemiştim el freni çekmeden bi türlü bıraktıramamıştım arkasını toyotada el freni çekmeden zor arkayı bıraktırmak yolda yada ben beceremedimbilemicem bi kere durmak için çekmiştim yandaki kendini ön camda bulmuştu onun için daha denemedim di el frenini
2 harekete iyi olmuş biran önce arkadan iter geçmelisiniz bence
![]()
el freninden ziyade virajı nasıl dönmek gerektiği üzerinde yoğunlaş derim, lastik ve balatadan çok daha fazlasına zarar veriyorsun şu yaptığınla
koparmak istedikten sonra çok kolay kopuyor.. 40-50 gibi hızlarda viraj dönerken (yol boşsa ön arka sağ sol ve uçurumsuz, kaldırımsız biyerde dene) dış - iç yani aç koy yap bakalım öyle dene bir de![]()
arabanız çok kıymetli değilse gerçekten trafiğin olmadığı veya boş alanlarda böyle şeyler deneyin. en azından yarın öbürgün başınıza trafikte başınıza gelirse ilk olmamış olsun.
ama trafikte apaçi gibi denemeyin. Allah korusun iyi şeyler olmayabilir...
arka rulmanlara zararı var, lastikler çabuk eskiyor, el frenine zararı var mı bilmiyorum onun dışında en fazla arkadaşın dediği gibi lastik janttan çıkar veya benim bi sefer toplayamayıp bi evin bahçe duvarına vurduğum gibi vurursunuz. ama neticede bunlar yaparak öğrenilen şeyler. karda yolda kalmadan karda araba kullanmayı öğrenemezsiniz mesela. araba bi saplanıcak ki çıkarmanın yolunu bulucaksınız.
neticede, baktınız müsait hiç bir tehlike yok arabyı önemsemiyorsanız gebertene kadar tecrübe edinin derim ben![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)