1.6 VTi Nickli Üyeden Alıntı
Ya ben ne desem boş şimdi :) Konuşturucaksınız beni :) (turboları aynı 2 araç)
Turboda basınç ne ise atmosferik araçlarda da sıkıştırma odur (diğer setupları aynı 2 araç)...
Bende gene 81mm aynı çap b16b pistonları var(yani +0.6cr) ve yürüdüklerimi bilen arkadaşlar biliyorlar...
hala 10.2 - 9.0 = 1.2cr ÇOK ciddi bir değer... Cem kankamın koyduğu grafikteki fark 15hp gibi gözükse de CR sadece HP değildir aynı zamanda TORK'dur, o bakımdan aradaki ufak hp'lere değil önemli tork değerlerine bakmak daha mantıklıdır, hele ki tork fakiri B16 motorlarda...
VTi, 106, BMW,..vs vs bir sürü araçla denemelerim oldu ve kendim 145kg olmama rağmen(tekrar dikkat çekiyorum tork fakiri b16 motorlara) sonuçları bilenler biliyor, herkesi her şekilde geçmedim tamam, geçtim de geçildim de, ama 1e1 aynı setuplarda başka bir vti'ı geçmeme gibi bir durumum söz konusu değil çünkü +0.6cr pistonlarım var ;)
Hatta benim avans ayarım da 95 oktana göre, 97 oktana göre ayar yapılırsa daha da farklı gideceğini biliyorum aracımın...
Kısaca CR atmosferik araçlarda hayattır! O yüzden kimse bunun polemiğini uzatmasın bence :)