Turbosu buyuk arac icin bsy demedim ben devran bi acikliga kavusturalim ben senin aracin icin standrt turbolu 1.0 bardan bahs ediyorum
Printable View
hahahahahaha :D:D:D:d
sinanın araba ile şu anda 1.5 megane dizelle deneseniz geçme ihtimaliniz vardır tamponsuz olan gsi dan bahsediyorum :D
turbosu bağlı olmayan 8.5 sıkıştırmalı gsi dan o kadar fark yiyen bir cooper olacağını zannetmiyorum :D
siz karıştırıyorsunuz arkadaşların dediği gibi, ben hatta ataşehirde starbucks ın önündeki rampada dururken tamponsuz gsi, süs diye intercooler koymuş muhabbetleri yapan arkadaşları gördüm :) ( borular açıkta olduğundan )
Ahanda işte, eğer devran Özgün kadar acımasız olsaydı :D:D
selimin arabayla yapardı bu muhabbeti size, turbosu takılı olmayan araba ile değil :D
özgün sende ağır 3 kağıtçısın :D
Devran maşallah aracın soluksuz gitmiş
Bide bisey sorcam aracın basıncı ne ?
Yorumum ne olucak devran ben dun aksam arenlerede soyledim zaten senin hizli oldugunu ve gecicegini denedigin araba zaten cok iddali bi setupta degil senin arabanin gideri belli sor arene bak soyler sana ben senin basincinin bile dedigin basinclarda oldugunu ve gordugumu soyledim
hard bi söküklük yok abi sadace max 35 kg cı civarıdr ama iş yapıyor bu bi gerçek80 kg daha atabilirm aşagı yukarı bi çıtırda basınç açarsan degme keyfine ama
suna 0.8 basıcak araçla ugraşıyoruz abı çok fazla zamanımız yok
dün mini yi rahat geçiçegını bildigim için çok kasmadık
devran maşallah aracın gayet soluksuz yürüyo gsi ların tek temsilcisi=)
maşallah astraya video acısıda iiymişti
Astra gsi 0.5 basıyor değilmi ne turboyla?Araçtaki cr nedir ?sölerseniz takriben gücü hesaplanabilir.Basınçla ilgili soru işaretleride kalkar.
orginal calibra turbo motoru (204hp) swap sonradan takilan turbo yok buyuk extradan mantar filitre intercool ve cut out egsozt... aracin turbosu manifoldla beraber olan tek parca turbolardan kkk16 kodlu orginali bu bilgiler umarim isinize yarar
Model Calibra
Submodel Calibra A
Değişiklik 2.0 i Turbo 4x4 (204 Hp)
Kapı 2
Power 204 hp
Maksimum hız 245 km/h
100 km / h durma arası İvme 6.8 sec
Yakıt deposu hacmi 63 l
üretim içine koyarak Yılı 1992 yıl
üretim durdurma Yıl 1997 yıl
Coupe yazın Coupe
koltuk 4
Boy 4492 mm.
genişlik 1688 mm.
yükseklik 1320 mm.
Dingil 2600 mm.
ön track 1426 mm.
Back track 1446 mm.
gövde minimum hacim 300 l
gövde azami miktar 980 l
Model Motor C20LET
motor Pozisyon Açık, enine
motor hacmi 1998 ccm
Max güç 5600 Rpm
Tork 281/2400 Nm
Yakıt Sistemi Çok noktalı enjeksiyon
Türbin turbo kompresör
gaz dağıtım mekanizması DOHC
Pozisyon silindir Inline
Silindir sayısı 4
çap silindir 86 mm.
İnme silindir içinde 86 mm.
sıkıştırma oranı 9
Number silindir başına valf 4
Yakıt Tipi A-95
Drive Tam Standing
Number Dişli (Otomatik Şanzıman) ve -
Number Dişli (mekanik şanzıman) ve 6
ön süspansiyon Wishbone
Arka süspansiyon Helisel yay
Ön frenler Hava soğutmalı diskler
Arka frenler Disc
ABS evet
direksiyon tipi Cremaillere
Direksiyon hydraulicbooster
(Şehirde) Yakıt tüketimi 12.3 L./100 km
Yakıt tüketimi (şehir dışı) 6.8 L./100 km
Yakıt tüketimi (karma) 8.5 L./100 km
Ağırlık 1285 Kg
Maksimum ağırlık 1705 Kg
Tire boyutu 205/50 R16
teker boyutu jantlar R16 J7
Sıkıştırmanız oem ? aynı ise yapılan işlemler inter,downpipe,egsoz şaşırtıcı gidiyor özgünün dynoyu kıstas alacak olursak 200-205 hp civarı cıkarır ki bu basınçla bu hpler cıkar o araçtan tabiki araç tekniği bu söylediğniz şekildeyse dyno jette 230 hp ler takriben.Mini'nin gücü nedir bilen varmı?
DD 215-225 arası
1250kg orjinal agırlık (65 kg sokuk)
videoyu yüklemek üzere bu arada
devran sana bak trk kelime diyorum 41 U degil ben denedigim arabayi cok iyi bilirim benimde elimde videolar var eger sen adamsan cik by aksam bi daha deneyelim baskasinin s... gerdege girme bu videodada ben golf r denerken yanimiza geldin akita akita bastin adamin asabini daha fazla bozma
cdu nun yanina geldigimde bizim tt ile dene dedi bekledim gelmedi hatta telefon bile etti bekledik gelen olmadigi icin dedik biz bidaha basalim iki kisi ne olacak diye gec bastik arac sardi geriye dustuk toplayip gecmek bi muddet surdu tabi cdu yu kullan arkadas gorurse uygun cvbi yazar tt yanima gelseydi sve seve denerdim cdu nun sahibi arkadas herseferinde arkada kaldigi icin plakamida gormus olmasi lazim farkli arac olup olmadigini
Ben açık konuşurum astra şaşırtıcı gidiyor sanırım astra 1115 kg civarında su anda
cooper kilo beygir oranında kağıt üzerinde daha hızlı ancak sasırtıcı neyse ben kendi yorumumu yapayım.
Her iki aracada maşALLAH.
Ancak 0.5 barda 160 cfm c20let kapağı ile bu turbo ile 8.5 liftli 1.10 mm 200 derece bir egzantirkle .5 barda böle yürümesi bana enteresan geliyor.Belkide sizin bilmediğiniz bir şeyler vardır araçta.
Öte yandan aracın gidişini yürüşünü beğeniyorum isteyen istediğini söler ister 0.5 bar der ister 10 bar bu yarıştır sonuçta her şey göze alınıp denenmeli sadece teknik yaklaşmaya çalıştım konuya.