Bayramdan yeni döndüm Arkadaslar ankaradaysa aracımı görmek için bende denemek istiyorum hem Tanışmış oluruz. Bayramlaşırız dookanda belki çekirdek kola ısmarlar ;))) hava çok güzel evde geçirmek istemiyorum
Printable View
Bayramdan yeni döndüm Arkadaslar ankaradaysa aracımı görmek için bende denemek istiyorum hem Tanışmış oluruz. Bayramlaşırız dookanda belki çekirdek kola ısmarlar ;))) hava çok güzel evde geçirmek istemiyorum
Bak güzel kardeşim ya biz anlatamıyoruz yada sen anlamıyorsun
Antalya da da stage 2 plus cupra var nasıl gittiğini ıyı biliyoruz biz özellikle sorduk plus ise gerek yok denemeye dedik onlar ise plus deyil stage 2 dediler bizde gelsin deneyelim dedik
Hee dou sen el salladın da biz el salladığını görmedik sen haklısın kusura bakma
mustafa kemali neden arayım sen yazmışsın foruma adanayıda geçtik diye, geldim adam gibi sordum adam gibi cevap ver lafı ağzında dolandırmaya cümleleri labirent etmeye gerek yok, plaka vermedikçe kolpa olduğunu düşünmeye devam ederim, postları okuyanlarında bu alıntılaşmalar sonrasında benim gibi düşüneceğinden eminim.
Konuyu korkarak actim ama doukanin bu konudada oldgunu gorunce rahatladim :D allah seni ve golf gti ini basimizdan eksik etmesin kardesim masallah kazasiz belasiz bunca yillardir nerdeydin sen :(
...................
Siz bahsedilen degerlere istinaden hadi canim 1.5 bar ile o gucler??? Dediniz inanmiyor dbn gormek isteriz dediniz. İyi de bir araba sadece boost ile mi yuruyor? Siz aracin diger spec.lerini biliyor musunuz ki? Boyle bir sekilde degilde daha farkli bir sekilde sorsaydiniz daha guzel olurdu. Biz kimseye hayal vadetmiyoruz. Baksaniza arac sahibine de gaz veriyormusuz. Anestrsizt miyiz biz? Lutfen yazarken cumlerlerinizi daha ozenle secerseniz sevinirim. Cevap yazacak olursaniz lutfen pm atin. Yazilanlarin konu ile alakasi yok.
Şöyle düşün birazda TSI ları ne kadar tanıyorsun bilmiyorum.
Polemik yapmak istemiyorum ben sana sadece gerçekten bilmiyor musun diye soru sordum !
Adam geçmiş ben de kabul ediyorum.Görüyorum ki çok sevenim var burda.
Sadece şöyle düşün ;
Stock 100-200 süresi 1.4 TSI 160 26 sn olan bir araba 100-200 verisni 16 sn çıkartıyor.
Stock 100-200 süresi 1.4 TSI 180 21 sn olan bir araba 100-200 verisini 16.4 sn çıkartıyor 200 e kadar aynı gittiğimize yada farketmez yine poemik olmasın 2 boy da geçiyor olsa en iyi ihtimalle 16 çıkartsın
26 sn den 16.4 sn ye kadar gelebildim Ankara şartlarında pompa benzini ile.
21 sn den 16 saniye inen bir GTI var (araç sahibinin emeklerine bir sözüm yok sadece maşallah olur.)
Demem o ki ;
Hiçbir bahane yok , bahane üretip bu işten polemik konusu çıkartmak isteyenlere malzeme olmasın , adam tekrar soyluyorum geçti ve tebrik ettim.
O yazıya gelince dediğim gibi biraz erken bunu soylemek diye düşünüyorum.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
burdaydım başkan :D vardı videom biçok.polemiklerde de bulundum.dikkatini çekememişim demek ki :D
amacım yemin ederim polemik yaratmak değil nerden buldum kendimi bi anda polo polemiğinde vallaha bilmiyom.bana denemek isteyen araba var dediler ben deneyim dedim.sıkılmıştım günlerdir mangal yakmaktan bıktım ne yapayım bi yarış yapıyım dedim.şimdi öğrendim ki araç iddia üzerine gelmiş.iddia üzerine gelen arac polemiğine hiç girmek istemem.benden yakıt istediler yakıt temin edeyim derken bnde deneyim dedim .snra arkadaşlar cupra gelsin diyince cupracıyla communication sağladım.yolda da arkadaşları gorunce bahcelıde el salladım birer bira çakarız diye görmemiş onlarda .ne yapayım ben :D
Canım derken angaralı ne işşş
Ben bişey yazmıyayım diyorum konu uzamasın diye tlf oradaki kişileri arayarak bizim arabamızın giderini öğrendiniz ve sonra leonun plus kısmının bozuk olduğunu şuan stage 2 gibi yürüdüğünü söylediler bize ve siz de bizi geçemeyeceğîni anladığınız için arabayı getiremediniz hemen kendi arabanı öne sürdün akıllısın ya peki bizim bu tongaya düşeceğimizi mi düşündün
Hakan bunlar official VW değerleri mi polo sadece ve sadece 16.4 saniye çıkarabilir golfte 16 sn çıkartabilir gibi birşey mi var. Böyle mantık mı olur yaw.
Akşam köprüde ki sohbetimiz çok iyiydi, Antalya'lı arkadaşlarla çok iyi kaynaştık ama konunun yine her zaman ki gibi bu hale gelmesi üzücü.
Golf'ü cesareti ve sınıfında ki başarısı için Polo'yu onca yolu gelip renkli bir gece yaşattığı için tekrar tebrikler.
Kimsenin kimseyi kırmaması ve bu güzel rekabetin devam etmesini dilerim.
Maşallah Antalya'dan gelipte geçtiği için poloya, maşallah o kadar ağırlık ve sanırım poloya oranla biraz daha uzun oranlı şanzımanla arkasında tutunan golfe... İki araçta hakkıyla yürümüş
Ya saniye video ile tahmin edilebilir herzaman aynı 100 200 u cikarmaz 60 ta yada 70 te bastiniz 240 a kadar da bastiniz e o ara sureler daha iyi ise geçmesi normal dbs de bak turbo yu kenara birakin diyip duruyorsunuz saniye farkli cikar buna aldanmayın
Maşallah araçlara deyip polemige girmesek kimse kimse yi kırmasa daha sonra daha güzel denemeler olsa dost kalinsa tekrardan masallah araç lara o saatde ankara girdim bende gelip polo ile denemek isterdim ama trafik işimi paf etdi polo gerçekten güzel yürümüş masallah
tebrikler guzel denemeler olmus.
amac ankaradaki denk araclarla denemek degilde sadece rur ile denemekmis amac o anlasiliyo konudan.
:)
sen bunu ciddimi yaziyosun ya :)
polo dan korktuk gelmedik :)
clio ile polo alakasiz olur denemeye gerek yok diyosunuz 100-200 u en fazla 1 saniyr hizlidir polo.
stage 2 cupranin 100-200 u 16 saniyemi :)
senin dusunce tarzinla olaya bakarsak ;atmosferik clio 1100 rakimli yerde size yakin gider diye korktunuz denemek istemediniz. hoş bi cumle olmadi dimi.
Yani anlatmak istediğimi kimse anlamak istemiyor herhalde.
Diyorum ki 200 lere kadar denk giden iki araç var ve birisi yani benim arabam en iyi dün 100-200 den 16.4 çıkarttı düz yolda yakıtsız.
Özetle 1.4 160 stock golf 100-200 de 26 sn olan bir araba 16.4 çıkartıyor diğeri
1.4 180 gti stock 100-200 de 21 sn ankarada en iyi 16.4 desek düne göre ;
Birisi 10 sn hızlanmış birisi 5 sn demek istediğim bu dbn ler elimde mevcut.
maşallah iki aracada dbs güzel gitmiş tebrikler ..
Her iki arabada basarili. Her ikiside iyi yuruyen tsi. Hakan abinin arabasini basarisiz bulmak bence dbs poloyuda basarisiz bulmaktir. 200kmh ye kadar denk giden iki arabadan bahsediyoruz. Arada ucurum farklar yok. Birisi hafifligin avantajini kullaniyor digeri biraz daha buyuk turbosunu.
Masallah iki aracada cok guzel gidiyo iki aracta kendi klasmaninda. Yine dengesiz adamlar yüzünden polemiklerin ardi arkasi kesilmemis. Insan gibi konusup tartismayi gülerek muhabbet etmeyi nezaman öğrenicez
2 arkadaşımızıda tebrik etmekten başka birşey gelmiyor elimizden .. :icon_tup: :icon_tup:
guzel denemeler ikisinede ayri ayri masallah...
Şöylede düşünebiliriz o zaman; Yanlış arabayla yanlış arabaları yarıştırıyorsun. Adam 2 mıncıklamış veya mıncıklamamış geçip gidiyor, sen servetini koymuşsun , emeğini koymuşsun gene geçiliyorsun... Komik bir yorum olmuş. Biraz daha sıksan neler çıkar acaba :D
Maşallah 2 aracada Dbs hiç şaşırtmadı beni Serdar helal olsun kardeşim...
Ek Civic 1.4 is 100-200 40 sn
Ek Civic k20 100-200 9 sn
Meselaaaa
Çok zorlama yorumlar yapilmis bence hiç gerek yok
Farkli araclar farkli setuplar polo gecmis basit ve net..
Golf hizlanma farki daha fazla denmis ama ayni setup poloya uygulansa ne olur onuda dusunmek lagzim ..
Yada hic dusunmemek lagzim :) polo gecmis tebrikler nokta
Iki aracida yapan arkadaslarinda kesesine bereket.gerisi fasa fiso..
niye denedinizki o zaman yada neden o kadar polemik oldu önceki konularda biri 26sden inmiş diğeri bilmem kaçtan amaç o değilki sizin şu denemenizdeki amaç hangi otomobil daha hızlı para olduktan sonra 26sden 6 sye inersiniz 16sdende 6 s ye inersiniz atla deve değil öyle bir yazıyorsunuzki sanki iki otomobilde birbirinden çok alakasız hiç benzerliği olmayan otomobiller
İşte bilmediğiniz bir nokta 1.4 TSI DSG 7 de inemezsiniz olay bundan ibaret ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
1.4 TSI 160 DSG 7 yi oyle parayla 6 sn ye düşüremezsiniz , parayla olsaydı ben düşürürdüm merak etmeyin çok şükür ona gücüm var.
Ne kadar uğraştınız bilmiyorum TSI ile ama o iş oyle olmuyor , 1.4 TSI bir motor ve DSG7 den bahsediyoruz.Dyno üzerinde tek viteste 280hp almakla olmuyor bu işler malesef.
Teknik bilgiler vermeye devam edeyim , merak edenler vardır mutlaka ...
1.4 TSI grubunda bahsedersek ,
Veriler 20 derece hava sıcaklığı üzerinde ve yaklaşık 900 metre rakıma ve -1,75 eğime göre hesaplanmıştır.
100-200 de koşan arabamın süre hesabı.
Not : 1 boy 5 metre olduğunu varsayarsak
16 sn de : 719,6 metrede 100-200 tamamladı.
20 sn de : 660 metrede 16 sn lik koşanın mesafesine geliyor , 16 sn lik süreden 59,6 metre yavaş = 11,92 boy daha yavaşdır.
26 sn de : 599 metrede 16 sn lik koşanın mesafesine geliyor , 16 sn lik süreden 120 metre yavaş = 24 boy daha yavaşdır.
Bunun bir de 60-100 ve 200-240 arası ölçümleri de mevcuttur , Burdaki hızlanmalarda etkili tabiki deneme ortamlarında.
madem gücünüz var 6 ileri şanzıman alabilirdiniz yada ne bileyim manuel alırdınız bu kadar bunu taktıysanız bunlarda yapılır bunu demek istiyorum 26sden şu kadar düştü demek bu noktada mantıksız o kadar kafaya taktıysanız bu arabayı hızlandırmayı manuel şanzımanını getiririm büyük turbo koyup forged motor yapıp emme manifoldunu custom yaparım ems bağlarım yine hızlandırırım para çokomel:)