User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
73 sonuçtan 58 ile 73 arası

Konu: 34SUS94 PistGunleri @ Istanbul Park 07.07.2013

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Too Late Junior farklı açıdan buldum

Mini Cooper S JCW GP Track Day in ISTANBUL PARK - YouTube

19.10sn de başlıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onr02 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Too Late Junior farklı açıdan buldum

Mini Cooper S JCW GP Track Day in ISTANBUL PARK - YouTube

19.10sn de başlıyor
    : D Oncelikle sana tesekkur edeyim arada kaynamasin. Cok iyi niyetli bir arkadas ama baya gelisime ihtiyaci var oturma pozisyonundan baslayarak..

xILuciferIx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu dağılmış tebrikler Onurcan abi 4. viraja çok güzel giriyorsun izlediğim videolarda dışa doğru taşıyorlar genelde, birde direkyonu nasıl tutuyorsunuz genelde tek eliyle kullanıyor herkez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı xILuciferIx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu dağılmış tebrikler Onurcan abi 4. viraja çok güzel giriyorsun izlediğim videolarda dışa doğru taşıyorlar genelde, birde direkyonu nasıl tutuyorsunuz genelde tek eliyle kullanıyor herkez.
    Tesekkur ederim,
    Orada disa bir miktar tasmak fena olmuyor da tam disa cikinca bir sonraki viraj ice kapanamadim ben, cozum olarak onu uyguladim tam sonucu 1 eylule katilabilirsem gorebiliriz ancak.

Tek elle kullanmak buyuk hata, bende de vardi kronik.. Tek elim hep viteste kaliyordu, simdi onu engellemeye calisiyorum. Alttaki linkten bakabilirsin, arada bende tek el gidiyorum ama yanlis.

BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pist videosu konusuna donebiliriz artik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarda yazinca fark ettim direksiyon banada cok oynuyor gibi gelmisti virajlarda nedenini bilmiyorum tabi,
    birde 4. virajla beraber start finise gelmeden onceki virajlardada icerde kaliyosun ama bence dogrusu o, diger turlu hizlaniyip derken dier(son viraj start finis oncesi) virajin cizgisi bozuluyor virajdan hizli cikamiyosun(ben gibi)
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bump Steer yapıyor araç alçak olduğu için. Direksiyon o yüzden çok oynuyor. 2 derece camber ve 3.5 derece caster ile benim direksiyonu görsen bazı zıplamalalı virajlarda direksiyon 15 dereceden fazla oynayıp geri yerine geliyo.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukarda yazinca fark ettim direksiyon banada cok oynuyor gibi gelmisti virajlarda nedenini bilmiyorum tabi,
    birde 4. virajla beraber start finise gelmeden onceki virajlardada icerde kaliyosun ama bence dogrusu o, diger turlu hizlaniyip derken dier(son viraj start finis oncesi) virajin cizgisi bozuluyor virajdan hizli cikamiyosun(ben gibi)
    Evet aynen oyle, hizlanmaya calisinca lastiklerden midir basincindan midir gecen sefere gore feci disa acti. Starta duzgun cikamadim, ondan yavaslama karari aldim Sonradan aklima gelen bir onceki pist gunuyle arada ciddi asfalt sicakligi farki vardi ama ben lastik basinclarini ayni tuttum ve sanirim bundan dolayi lastigin tutusunu katlettim

Simdi infrared IsI olcer aldim, bir sonraki pist gunune girersem 10.dakika gibi pite girip lastik isilarina bakacagim birde seans sonunda bakacagim, sonuclara gore bir sonraki etkinlikte daha etkili basinc kullanirim, sizle de paylasirim sonuclari.

Ah birde wireless lastik basinci bildiren zimbirtilardan alabilseydim super olacakti..

Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bump Steer yapıyor araç alçak olduğu için. Direksiyon o yüzden çok oynuyor. 2 derece camber ve 3.5 derece caster ile benim direksiyonu görsen bazı zıplamalalı virajlarda direksiyon 15 dereceden fazla oynayıp geri yerine geliyo.

Bump steer in ne oldugunu gosteren bir video;

BORKED

Amortisorun calisma alani ve esneme azalirsa baya azalir gibi duruyor mantiken ? Ben o hissi sadece bordurlerden cok sert gectigimde yasadim?

HUSNU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Caster ile toe (- veya + ) ayarlarıın tam olarak ne gibi bir faydası oluyor. Hadi caster tamam da toe bana hep garip geliyor Birde caster in 3,5 derece olması aracın orjinal hali mi oluyor ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HUSNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Caster ile toe (- veya + ) ayarlarıın tam olarak ne gibi bir faydası oluyor. Hadi caster tamam da toe bana hep garip geliyor Birde caster in 3,5 derece olması aracın orjinal hali mi oluyor ?
    S2000 Uk spec AP1 lerde6,45 derece Caster var ama diger araclarla ilgili bilgim yok. Cok anormal durmuyor.

Toe nasil garip geliyor ? Toe-out cuyuz

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teo tamamen stabilite için benim görüşüm. Caster orjinalde 0 derece ama 3.5 dereceye çektim zorda olsa. Alçalan aracın amortisör stroke u değil değişen süspansiyon geometrisi bump steere sebep oluyor. Direksiyon hareketini tekere ileten rot kolları uzun yada kısa kalabiliyor alçaltmadan sonra.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DjHellfireS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    : D Oncelikle sana tesekkur edeyim arada kaynamasin. Cok iyi niyetli bir arkadas ama baya gelisime ihtiyaci var oturma pozisyonundan baslayarak..
    Arkadaş dönmedikçe çevirmiş, dönmedikçe çevirmiş. Tabi Onurcan hatayı affetmemiş kesmiş cezayı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wink

Caster ile toe (- veya + ) ayarlarıın tam olarak ne gibi bir faydası oluyor. Hadi caster tamam da toe bana hep garip geliyor :) Birde caster in 3,5 derece olması aracın orjinal hali mi oluyor ?
    Toe out, on tarafta direksiyon tepksini ve aracin turn in response unu arttirmak icin yapilir, olumsuz tarafi duz gidiste stabilitenin bozulmasi. bende on 0.40 toe out arka 1,40 toe in:D

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toe out, on tarafta direksiyon tepksini ve aracin turn in response unu arttirmak icin yapilir, olumsuz tarafi duz gidiste stabilitenin bozulmasi. bende on 0.40 toe out arka 1,40 toe in
    Arka toe biraz fazla sanki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -2 kamber olunca mecbur biraz lastik yere tam bassin diye oyle yaptik, 0 yaptigimda drift icin mukemmel arac oldu daha fazla toe in denemedik, ideali bu gibi geldi birkac ayar sonucu,
    arka tarafta bir miktar toe in yol tutusu iyilestiriyor zaten bilindigi uzere

HUSNU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -2 kamber olunca mecbur biraz lastik yere tam bassin diye oyle yaptik, 0 yaptigimda drift icin mukemmel arac oldu daha fazla toe in denemedik, ideali bu gibi geldi birkac ayar sonucu,
    arka tarafta bir miktar toe in yol tutusu iyilestiriyor zaten bilindigi uzere

Sizin aracınızda yürüyende hangi parçalar mevcut acaba ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)