User Tag List

Sayfa 3/22 İlkİlk 1234513 ... SonSon
413 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: 31 Ağustos İstanbul Park Pist Günleri SA Megane RS 3. Seans

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    virajlarda söylenildigi gibi gazı %20 %40 arasında tutarsanız araba daha dengeli döner virajları boştayken agırlık dagılımı çok farklı ve siz gaza yuklendiginizde onden bırakıyo kendini aniden o yüzden virajlarda ceyrek veya yarım gazla dönmeniz çok fayda saglayacaktır hem lastik acısından hemde süre acısından
    Eyvallah kardeşim bunuda aklımda tutuyorum ama sebebini daha önce yazdı bilenlerde sprint booster pist için - getiriyor +dan çok onu unuttum kapatmayı ayarlamak imkansız o açıkken.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zeki arabayı viraj çıkışında dışa doğru açarsan araban daha çabuk hızlanır.Ama viraj içerisine çekmeye çalışırsan akselerasyon düşer. Araba torque steer e direksiyon içe doğru baktığı için girer yani kafadan kayma eğilimi yapar dışa doğru ama hızlanamaz sen ne kadar gaza bassanda. Sendeki durumda o. Virajdan çıkarken viraj çıkışına doğru arabayı yönlendireceğine arabayı içeriye doğru tutup hızlanmayı deniyorsun. O nedenle de hem tutunamıyorsun hem de torque steer yaşıyorsun çünkü dışta kalan lastik tutunup arabayı dışa çekmeye çalışıyor ama direksiyon açın viraj içini gösteriyor. Yani şöyle düşün 90 derecelik bir dönüş yapmak için virajın başında direksiyonu sonuna kadar çevirip gaza sonuna kadar asılmak gibi düşün. Arabanın verdiği tepkide aynen o şekilde.
    Yalnız bu durum her zaman gecerlıdegıl. araba tam gaz yemedıgı durumlarda patınaja meyıllıyse dısarı acılır. ancak boyle bır durumyoksa yanı ıcerdende hızlanablıyorsa tam potansıyelı ıle.aracı dısa acmak ancak alınan yolu uzatır belırtmek ıstedım.

surus teknıklerınde de mevcut late apex daha cok guclu araclarda basarlı bır teknık.
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yalnız bu durum her zaman gecerlıdegıl. araba tam gaz yemedıgı durumlarda patınaja meyıllıyse dısarı acılır. ancak boyle bır durumyoksa yanı ıcerdende hızlanablıyorsa tam potansıyelı ıle.aracı dısa acmak ancak alınan yolu uzatır belırtmek ıstedım.

surus teknıklerınde de mevcut late apex daha cok guclu araclarda basarlı bır teknık.

Heh işte boşuna açmıyorumun teknik açılımı bu ben daha apaçi styla anlatmaya çalıştım yani limit girmediğim için çıkışta sonuna kadar açmak zorunda kalmadan düz çizgiye oturduğumdan açılarak mesafe arttırmanın anlamı yok sabahtan beri anlatamadığım buydu he tekniğini bildiğimden değil araç içinde hissettiğim için bazı noktalarda açmıyorum apekse kadar.Utku okuyor bayağıdır muhtemelen izliyorda 3.seansı birde ondan dinleyelim bakalım

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlislarin ne oldugu belli.
    Zamanla duzelicektir. Teknigi ogrenirsin. Cok detaya takilmada,elin yattikca ayrintiya gir.
    Once ciZgin otursun,gaz-fren noktalarini coz,gerisi yetenekle cozulur. Bir gun cikalim,iyi olur

ahm_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Limitleri zorla artık ) o kadar beygir yükledin zorlamıcaksan bana ver beygirleri )hep kasmadım zorlamadım ben arabanın canını aldım her virajda son limitlerde gittim hep dipdibeydik nasıl kasmadın ittiricektin beni düzlüklerde )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Limitleri zorla artık ) o kadar beygir yükledin zorlamıcaksan bana ver beygirleri )hep kasmadım zorlamadım ben arabanın canını aldım her virajda son limitlerde gittim hep dipdibeydik nasıl kasmadın ittiricektin beni düzlüklerde )
    Kassaydim onunde olurdum Ahmetim sorun orda duzlukte bastik zaten senin gibi viraj kasmadik

ahm_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende onu diyorum işte her yerde kas diye ki emınım 3-4 saniye banko iner bide intercooler şişmede olmaz ozaman baya iyi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerisi izleyemeyeceğim kadar felaket mi diyorsun Dikkat ettimde tek açmadığım viraj ve 8in çıkışını beğenmemişsin verdiğin saniyeler hep bu yönde şimdi seninle hem fikiriz.3:40 ı saymadığını var sayıyorum oradaki giriş mecburi tam start finish sonunda sağ köşemde polo var gördüğün üzere zoraki girdik birlikte orası normal.Frekansımız tutmaya başladı 8inci viraj kısacası çözülmesi gereken en ciddi nokta gibi gözüküyor şu an ki inan bana orada hep risksiz dönmeye çalışıyorum önümdeki rs fark açıyor sadece o virajda dikkat edersen.Bütün tavsiyelerini dikkate alacağım acımasız olma lütfen bana karşı ilk izmitte çıkışımızda 5kilo verdirmiştim sana 5turda hatırlarsan önemli olan gelişim
    izmitle şu anki halin arasında dünya kadar fark var. O gerçek. O zaman arabanın içerisinde dinletemiodum şimdi dinliosun en azından
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Dediğin doğru ama zekinin durumu için geçerli değil. Dikkat edersen viraj çıkışı gaza oturduğunda sürekli olarak lastik sesi geliyor. Yazdığım sürelerdeki arabanın tepkilerine bakarsan anlarsın. Lastik sesi G kuvvetinden dolayı değil torque steer den geliyor.
    IN BOOST WE TRUST

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zamanla duzelicektir. Teknigi ogrenirsin. Cok detaya takilmada,elin yattikca ayrintiya gir.
    Once ciZgin otursun,gaz-fren noktalarini coz,gerisi yetenekle cozulur. Bir gun cikalim,iyi olur
    Sizin bu turum iyiydi dediğiniz//hataların en az olduğu
    bir çekiminiz var mı istanbulparkta.

curb lere ne kadar yakınsınız,8deki apex noktalariniz falan.vs.vs.

faydali olur belki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zeki bu arada tebrikler.ben keyf aldim surusunden.pisteki turlarin arttikca dahada iyi olacaktir.

bu arada ben barış.neova lar için konusmustuk piste hatirlarsan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zeki bu arada tebrikler.ben keyf aldim surusunden.pisteki turlarin arttikca dahada iyi olacaktir.

bu arada ben barış.neova lar için konusmustuk piste hatirlarsan

Biliyorum Baris tanidim sagolasin Tabi simdi 2.kez ciktigim icin pisti az bucuk ogrendim ama kendime arac viraj uyumu gelistirecek firsat yaratamadim daha fazla tur attikca illaki farkli teknikler deneme firsatim olacak o zaman hatalarda azalacaktir.2.cikmaya bu kadar indi sure ki hep diyorum limit kasmadim arabami riske atmamak icin limit yapsam 2:34lu surelerede indiririm ozellikle start finish sonu ve 8 de hiz arttirma sansim var hala.

Ek:Bu arada sureler ne zaman guncellenir resmi sitede supersportlarin altinda ismimi gorup screenshot alacagim bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biliyorum Baris tanidim sagolasin Tabi simdi 2.kez ciktigim icin pisti az bucuk ogrendim ama kendime arac viraj uyumu gelistirecek firsat yaratamadim daha fazla tur attikca illaki farkli teknikler deneme firsatim olacak o zaman hatalarda azalacaktir.2.cikmaya bu kadar indi sure ki hep diyorum limit kasmadim arabami riske atmamak icin limit yapsam 2:34lu surelerede indiririm ozellikle start finish sonu ve 8 de hiz arttirma sansim var hala.
    tabi abi aynen öyle.kimse anasının karnında pilot çıkmıyor hepimizin öğrenecek,,tecrübe edecek çok şeyi var.

Bu arada musait zamanda lastik için bi araştırma yaparsan sevinirim.araba hazırlıyorum,çok acelesi olmasada 2 adet gerekli.olmassada kumho artık

edit : süre güncellemesini yarın sorar yazarim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamdir sana bir numara atacagim yarin o numaradan sorarsin Serkanada(m3csl) ariyoruzda biraz gec tarih verdiler belki bikac kisi siparis gecerse erkene alinabilir bilmiyorum sure icin hevesle bekliyoruz 2 rs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamdir sana bir numara atacagim yarin o numaradan sorarsin Serkanada(m3csl) ariyoruzda biraz gec tarih verdiler belki bikac kisi siparis gecerse erkene alinabilir bilmiyorum sure icin hevesle bekliyoruz 2 rs
    Bende siparis verebilirim duruma gore ; ) bilgileri atarsaniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamdır zeki tşk ettim.yarın bilgi veririm süreler için.

Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende siparis verebilirim duruma gore ; ) bilgileri atarsaniz
    kanka bana ebat yaz.telefon gelince hem senin hem benim için konusayim.

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Murat bey selam,
    bu video size mi ait acaba?

F458 Istanbul Park Circuit Murat Engin - YouTube

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ek:Bu arada sureler ne zaman guncellenir resmi sitede supersportlarin altinda ismimi gorup screenshot alacagim bekliyorum
    Zeki bir kere herşeyden önce kimsenin cesaret edemediğini yapıyorsun. Transponder alıp, kameranı takıp süre kasıyorsun. Bunları da gelip burada yayınlayabiliyorsun. O listeye bakılırsa zaten ne kadar iyi bir süre yaptığın çok belli. Bizim orda 1000'den fazla turumuz vardır bizi geç ama böyle fırsatı olmayan biriyle kıyaslayacak olursak senin sürene kolay kolay yaklaşamazlar önden çekerde. Burak Ertem kilitli 280ps OPC ile 2.35 dönmüş, sen 2.36 dönmüşsün. Daha düşer mi düşer evet ama bu 100 tur falan gerektirecektir. Tekrar tebrikler.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Murat bey selam,
    bu video size mi ait acaba?

F458 Istanbul Park Circuit Murat Engin - YouTube
    Evet,benim. 3 tur arkamda GT3 Cup var,gerci son tur iceri girdi. 2. Tur baska Gt3 ve Ave yakaladim ancak son tur Umit Gt3 le gecti beni. Ki zaten 8'e icten giriyorum yol vermek icin,cikisinda geciyor.
    2:14 yaptigim 3-4 tane video vardi yibe youtube da,bulamadim...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)