EyvAllah Orçun bunda senin katkında çok büyük 2dakika izledin videomu telefondan bir sürü tavsiye verdin.Dediğin gibi transponder takıp benden daha iyi bir araçla rallici bir pilota yakın bir süre yaptım daha 2.çıkışımda ki aracımda ciddi manada eksikler var pist kullanımıyla alakalı (intercooler ve açık filtrem yok avansımda standardın bayağı altında kısık bu yüzden)ve inan ki kasmadım yani dikkatli ve hızlı gittim ama limit zorlamadım dikkat et hiç kopma yoldan çıkma vs tarzı durumlar yaşamamışım günlük kullanıyor kadar rahatım.Ben önümde giden Ahmet gibi(kendisi çok yakın çocukluk arkadaşım olur ve standart motorlu araçla bana göre benden daha başarılıdır bu kadar yakın süre çıkartarak çünkü o araç kolay kolay daha aşağı inmez artık) limit gitseydim eğer aracımında onun aracından kuvvetli olmasının etkisiyle önden çekişte uzunca süre Yiğitin trophy harici inilemeyecek sürede çıkartırım ama iddiam hırslarım yok öyle.Daha biraz daha düşer ondan sonra araca birşey yapmadıkça zor.Eleştiriler olacak sadece haksız olmasın yeterki mesela Kelalper abi bir süreler yazmış onlara baktım kimisinde haklı ama hep aynı yerler yazdığı süreler hep 2buçuk dakikada bir sabit aralıktaoralar belliki sorunlu ama şu her viraj torque steer yaşamışsın diyor hakikaten emin olamadım aynı videoyu mu izledik.Olsun eleştirilerde olsun benim cesaretim var sonuçta amatörüz elimizden geldiğince öğrenmeye çalışırız.
Sadece son turda 8 e yavas giriyorum cunku arkamda GT3 ile Umit var.
Butun Viraj giris/cikis hizlarimin limitlerden uzak oldugunu dusunuyorsaniz,bu limitin ne oldugunu merak ettim...
Bu turlardan sadece "1" sec hizli turlarim var. Sanirim 3 tur GT3 u arkada tutmak,1 tanesini yakalamak/gecmek icin,yol aracini biraz zorlamak gerek.
Bundan 1 sec hizli turumda yer islak/kuru idi ancak aracda semi slick ve 1,7 derece kamber vardi.
Benim becerebildigim sure bu kadar,daha iyisini sizlerden gorup tebrik etmek isterim...
Hic dikkat etmedim ancak kadrani gorucek sekilde kamera ile olabilir.
Top speed 263km kayit etmisti BC...
Yeterli yeteneğin var hatta fazlası var her türlü o araçla 2,32 lere inersin biraz arabana kıyman lazım kardeşim =)) Bizlemi yaşıcak 1 seans zorla banko 2-3 saniye aşşağı iner 1 kere insen zaten kimse de geçemez onu sende başka zamanlarda sahil turu atar gibi çıkabilirsin =) hırs biraz yapman lazım tabi maserati gibi yapmada =)))
Tabi fazlam var 100kiloyumya ben o riski alamam otomobil aşığı biri olarak düşmanımın arabasını versen yine kıyamam duygusal bağ var otomobillerle aramda ne yazıkki
bana 2:30dönecek araç ver 2:31de bırakayım sana limit sevmiyorum
aman maseratiyi karıştırma bana çarpmasın diye yol verdik seni götürecekti az daha önce mini sonra o
![]()
Yavas donDugumu nasil anladiniz?
Hiz gostergesi nerede var? Bunun cevabini siz ve diger arkadasdan alirsam sevinirim,bende yavas girdigim yerleri anlarim. Hatalarimi duzeltirim sayenizde...
2:15-14 yapip,GT3 Cup larla ayni gidebilmek icin yavas gitmek fantazi. Zaten o set up da gidilebilecek o. Hatta bazi yerlerde lastikler bana iyi dilerlerini sunuyor...
Yani sunu anliyorum; sen bu 458'i ucurur,2:05 falan yapardin heralde...
Video'da hizlar gorunuyor Murat bey. Virah hizlariniz cok net bir sekilde gorundugunden Zeki 8'i soruyor![]()
8'i 3 kez geciyorum,hangisi?
YuZeysel yazmak yerine teknik bilgi verilirse bende faydalanmis olurum...
Olmasu gereken hiz/sure nedir?
Ve hiz dusuk geldiyse,siz ne donerdiniz cidden merak ediyorum heyecanla. Sokaktaki mac muhabbeti degil,teknik bilgi verilirse faydali olur her okuyana...
Biz 8'e 140 civari giriyoruz. Cunku arabalarimiz 7'nin cikisindan 8'e kadar ancak 140'a ulasiyor. Daha hizli gelebiliyor olsam, daha hizlisini da denerim. Cikisimiz da 155-160 civari oluyor.
Ayni videoyu ben de izledim, 458'den hizli girip hizli cikiyor olmak beni gururlandirdi![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Ne guzel,8 gibi zor virajda hizli olup neden bukadar fark cikiyor acaba surelerde?
Birde kadrani goren video varsa merak ettim...
Ek:116 ile girip,158 le cikiyorum,sizinkini merak ettim,gormek isterim. 2:14 turumda 124 girip 163 cikmisim ama set up farkliydi.
abi sürelerde bu kadar fark çıkmasının sebebi düzlükte 458 in burda konuşulan arabalardan 3 kat falan hızlı olması olabilir mi?![]()
Olabilir tabi sekerim,ben sadece benden hizli araclarin kadrani goren pist ustu videolarini merak ettim.
Ozaman Lambi-ferrari-porsche nin surelerine bakiyorum.Onca pilot cikmis kimi yarisci kimi siradan vatandas vs. 2:13-22:20 arasi. Gt3 cup lar 2:15-2:05 arasi. Demekki bu araclar 1.6-2.0 araclarla ayni donuyor virajlari,hatra "yavas" ama sadece duzlukte cok hizli olduklari icin fark yaratiyorlar.
E bu araclari yapan muhendisler,biraz ders alsinlar hocam. Hatta bu gti sinifini yapanlarin yanina gonderelim derim
Ha ben kotu kullaniyorumdur,beceremiyorumdur ama ozaman niye 2:14 cikiyor,onuda dusunuyorum...
Cok basit, her 200 vurdukca beni 5 saniye geciyorsunuz. 4 kere olsa 20 saniye zaten.. Ben 8. viraja 145 le girmisim en yuksek(30-40km daha hizli sizden), 160 civari cikmisim. Simdi komple bir inceledim de neredeyse her viraj girisinde benim hizim sizinkinden yuksek.
Benim videolarima da yorum yapmiyorsunuz hic, ondan gozden kacti herhalde![]()
Siz piste ciktiniz mi bu yorumu yapiyorsunuz ? Simdi bundan sonra Murat abi kesin gelisir eminim de, ben tecrubesiz bir katilimci olarak yani 30 turum falan var; S2000 le 145 le girmisim, 160 la cikmisim korkudan. Senin iddiana gore Kumho Ku36 li bir S2000 den hizli giremeyecek oraya F458?
Yanlis algilamayin saldirgan bir tavrim yok, hepimiz tartisiyoruz hepimiz gelisiyoruz. Simdi yuz yuze degiliz siz piste ciktiniz mi bu yorumu yapiyorsunuz okundugunda atar gider gibi gozukuyor ama hic boyle bir amacim yok. Lutfen yanlis anlasilmasin.
Her videoyu izlemiyorum,ondan olabilir mi acaba?
Linki verin izleyim turu.
Demekki bu tip araclar daha yavas ama duzlukte cok hizli olduklarindan sureleri iyi,bu mu?
Hadi ben cok kotu giriyorum tum virajlara ama diger en iyi zaman yapan 5 pilotda mi kotu?
Yada GT3Cup pilotlari bizle ya ayni yafa 2-3 sec hizli.
Yanlis nerde,biri beni aysilatirsa sevinirim.
Birde 458-Turbo gecen yada ayni giden Subaru-cupralar yada o sinif motorlu araclar falan neden 2:15-2:13 yapamiyorlar. E virajda hizlilar-duzlukte aynilar.
Teknik cevap istiyorum ama hala ayni seyler yaziliyor![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)