User Tag List

Sayfa 5/22 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
413 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: 31 Ağustos İstanbul Park Pist Günleri SA Megane RS 3. Seans

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her videoyu izlemiyorum,ondan olabilir mi acaba?
    Linki verin izleyim turu.
    Demekki bu tip araclar daha yavas ama duzlukte cok hizli olduklarindan sureleri iyi,bu mu?
    Hadi ben cok kotu giriyorum tum virajlara ama diger en iyi zaman yapan 5 pilotda mi kotu?
    Yada GT3Cup pilotlari bizle ya ayni yafa 2-3 sec hizli.
    Yanlis nerde,biri beni aysilatirsa sevinirim.
    Birde 458-Turbo gecen yada ayni giden Subaru-cupralar yada o sinif motorlu araclar falan neden 2:15-2:13 yapamiyorlar. E virajda hizlilar-duzlukte aynilar.
    Teknik cevap istiyorum ama hala ayni seyler yaziliyor
    Benim videom;

http://www.techturkey.com/forum/pist...1092013-a.html

Tekrar soyluyorum amacim laf sokmak vs degil, ben herkesin gelismesini isterim; ayni kategoride de degiliz yani hic bir kotu niyetim yok kesinlikle.

Ben sizin videonuzu Subaru yada Cupra larla karsilastirmadim. Kendimle, Orcun la vs kiyasladim. Yani onlarin ne yaptigi konusunda bir bilgim yok; benim otomobilimde sadece filtre ve egzos var yani olsa olsa 250hp. Virajda tutunurken bile aracim dip gazdayken yavaslayabiliyor tork fukarasi oldugundan.

Gt3Cup lara gelirsek, en son gun 2:05 gordum sanirim errand, asagidaki link ayni araclari mi iceriyor bilmiyorum, o kadar bilgim yok. Sadece buldugumu paylasayim sureler var, yanlissa duzeltiriz.

Fakat eger dogruysa adamlar 1:56 donuyorlar.. Yani bizim pilotlara 9 saniye atmislar.(Dogruysa)

News - Porsche Mobil 1 Supercup - Race activities - Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Simdi teknik cevap istiyorum demissiniz de, ben size nasil bir teknik cevap vereyim? Gorunen hiziniz ozellikle 8.virajda benim hizimdan 30+km yavas. Yani teknik derken tam olarak nasil bir bilgi istiyorsunuz ?

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi yanlış anlamanı istemem. Hepimiz kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.
    Elimde kadranların göründüğü bikaç video var, istersen birlikte inceleyelim.

Volvo V40 T3.
    Bildiğimiz binek otomobil. Herhangi bir modifiyesi bulunmuyor.
    150 hp ve iki kişi ile gidiş.
    Dipnot: Dünyanın en güvenli otomobili seçildi. Ama apeks hızına pek katkısı yok gibi.

BORKED

Volvo V40 T3 İstanbul Park - YouTube

208 GTi.
    200 hp ve yine tamamen standart.
    Bu turdan önce yaklaşık 50 pist turu var. Yol lastikleri ve standart frenler ne durumda en iyi siz bilirsiniz.

BORKED

208 GTi / İstanbul Park / Orçun İnce - YouTube

Bu da Polo GTI.
    Yine standart. Kendi arabam ve ne yazık ki seramik frenleri olmadığı için pek zorlamıyorum.

BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=Pa1iBA0X2vU

Bu da senin video
    Torpidoda okuduğumuz üzere 458 Italia

BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=BzILX9ctOkM
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

ahm_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her videoyu izlemiyorum,ondan olabilir mi acaba?
    Linki verin izleyim turu.
    Demekki bu tip araclar daha yavas ama duzlukte cok hizli olduklarindan sureleri iyi,bu mu?
    Hadi ben cok kotu giriyorum tum virajlara ama diger en iyi zaman yapan 5 pilotda mi kotu?
    Yada GT3Cup pilotlari bizle ya ayni yafa 2-3 sec hizli.
    Yanlis nerde,biri beni aysilatirsa sevinirim.
    Birde 458-Turbo gecen yada ayni giden Subaru-cupralar yada o sinif motorlu araclar falan neden 2:15-2:13 yapamiyorlar. E virajda hizlilar-duzlukte aynilar.
    Teknik cevap istiyorum ama hala ayni seyler yaziliyor
    Teknik cevap onurcan vermiş size murat bey her düzlükte 5 saniye fark atsanız zaten 20 saniye fark oluyor bu kadar net . Diceksinizki gt3 cuplarda 2.06 larda dönen bile oldu onlar sizden virajlara daha hızlı girdiği aşikar ya da c.tesi izlediyseniz borusan turkuaz renkli bmw aracı 2,05 lerde döndü siz sadece gitme olarak algılamışsınız cupra o virajlara sizin kadar hızlı girebilir ve ya sizin kadar hızlanabilir ama sizin gibi duramadığı için sizin çıktığınız süratlere çıkamaz olabilirmi

Yanlış anlamayın f 458 için 2,10-2,20 yapmak bana göre çok zor değil ama tabiki sizin hakkınızı yemek istemem sonuçta çoğu gt3 lerden iyi dönmüşsünüz ama daha iyi si bence olabilir ben tüm viraj hızlarına baktım hiç biri benim arkadaşım ve ya zekinin ve ya başkasının hızlarından yüksek değil demekki tek fark viraj çıkışı ani hızlanma ve çok iyi durabilme

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2:05 gt3 cup larin best time'i.
    O aracda stroker kit ve bu aracla 996gt3 cup dahil 1000+ turu olan adam Umit var.
    Diger araclar (gt3 cup) 2:15-2:07 arasi.
    1 saat sonra linkleri izliyebilecegim laptopda ancak sunun aciklamasini Lutfen yapin; tum virajlarda hizli olan bir arac sadece duzlukte mi geciliyor? Ozaman Korfrz gibi yerde niye 49 un altina inilemiyor ki sanirim 50-51 in alti yoktur. Yada bu araci o kadar kisi kullanmis,yani ben hataliyim diyelim,herkes mi yavas? Olamiyacagina gore;o kadar muhendiain tasarladigi arac her viraj hadi yavas demiyelim,nasil ayni olur? Sadece duzlukte hizli diye best time yapar vs....
    Diyorum ya;bu Porsche-Lambi-ferrari muhendislerini egitime yolliyalim.
    Yada biri surda soyle girilmeli-fren su cizgi su olmali desin.
    You tube a 458 istanbul park yazin,benim ve Onurun baska 458 lerin videolarini goruceksiniz,164 u gecen yok. Hatta italyan,bu aracin gelistirme pilotu 168 yapmis cikisda.
    Biri beni aydinlatsin yoksa bu kadar para harcamak yerine baska arac alicagim....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2:05 gt3 cup larin best time'i.
    O aracda stroker kit ve bu aracla 996gt3 cup dahil 1000+ turu olan adam Umit var.
    Diger araclar (gt3 cup) 2:15-2:07 arasi.
    1 saat sonra linkleri izliyebilecegim laptopda ancak sunun aciklamasini Lutfen yapin; tum virajlarda hizli olan bir arac sadece duzlukte mi geciliyor? Ozaman Korfrz gibi yerde niye 49 un altina inilemiyor ki sanirim 50-51 in alti yoktur. Yada bu araci o kadar kisi kullanmis,yani ben hataliyim diyelim,herkes mi yavas? Olamiyacagina gore;o kadar muhendiain tasarladigi arac her viraj hadi yavas demiyelim,nasil ayni olur? Sadece duzlukte hizli diye best time yapar vs....
    Diyorum ya;bu Porsche-Lambi-ferrari muhendislerini egitime yolliyalim.
    Yada biri surda soyle girilmeli-fren su cizgi su olmali desin.
    You tube a 458 istanbul park yazin,benim ve Onurun baska 458 lerin videolarini goruceksiniz,164 u gecen yok. Hatta italyan,bu aracin gelistirme pilotu 168 yapmis cikisda.
    Biri beni aydinlatsin yoksa bu kadar para harcamak yerine baska arac alicagim....
    Yanlış anlamayın ben tüm viraj içindeki hızlarınıza baktım bana çok yavaş geldi o araca göre yorum yapıyorum. Kendi hızlarımla karşılaştırdım hiç bir virajda hızlı değil ama düzlüklerde start finish te 230 lara çıkmışsınız ben 170 i geçemiyorum arka uzun düzlükte 255 yapmışsınız ben 210 u geçemiyorum ki ara hızlanmalarınız korkutucu tabi f458 ile piste çıkmadan bu denli yorum yapmak doğru değil. belkide aracın limiti virajda budur ya da biz çok cesaretliyiz araçlarımızla

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her duzlukte 5 sec?? Buda iyimser olmus
    Su 458 i sizler kullanip,duvara 2:10 lari assaniz,sevinirdim...
    Bana teknik aciklama yapicak olan var mi? 5 sec gibi yanlis tahmin degil lutfen ....

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam Murat bey,
    Ben farkın mühendislikten değil pilotajdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 8. viraj sadece bir örnek, zor bir viraj olduğundan orası örnek alınıyor. Siz videoları izleyemiyorsunuz ama ben size söyleyeyim: v40, polo gti ve 208 gti apekste sizden hızlı. Bu V40 gibi binek bir otomobilin 458'den daha iyi olduğu anlamına gelmiyor tabii ki. Bence aracınızı değiştirmenize gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her duzlukte 5 sec?? Buda iyimser olmus
    Su 458 i sizler kullanip,duvara 2:10 lari assaniz,sevinirdim...
    Bana teknik aciklama yapicak olan var mi? 5 sec gibi yanlis tahmin degil lutfen ....
    Teknik açıklama:

Volvo V40 T3: 150 hp
    Peugeot 208 GTi: 200 hp
    VW Polo GTI: 180 hp
    Toplam: 530 hp

Ferrari 458 Italia: 580 hp (yalnız beşyüzseksen)

Konunun özeti budur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 sec farkı şöyle teknik olarak açıklayayım km olarak siz 250 yi hemen çıkıyorsunuz o rdaki 800 m lik yolda ortalama en az 180-200 ile gidiyorsunuz yol boyu.Biz orda 210 zor görüyoruzki oda sonlara doğru ortalama hızımız 150 en fazla 800 metrede. Siz virajın sonuna kadar basıyorsunuz sehpa gibi fren diskleriniz var ,biz çok erken basıyoruzki duralım diye buda size 5 saniye hatta daha fazla bir avantaj sağlar.

Çok basit bir soru var tüm virajlarda bizden yavaş gidipte siz 2,14 yapıp biz neden 2,36 yapıyoruz ? ya siz çok kuvvetli aracınızı kullanıp tüm düzlüklerin hakkını veriyorsunuz ve ya biz çok iyimseriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teknik açıklama:

Volvo V40 T3: 150 hp
    Peugeot 208 GTi: 200 hp
    VW Polo GTI: 180 hp
    Toplam: 530 hp

Ferrari 458 Italia: 580 hp (yalnız beşyüzseksen)

Konunun özeti budur.
    Beğen butonu olsa basıcaktım aradım bulamadım orcun =)))

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz piste ciktiniz mi bu yorumu yapiyorsunuz ? Simdi bundan sonra Murat abi kesin gelisir eminim de, ben tecrubesiz bir katilimci olarak yani 30 turum falan var; S2000 le 145 le girmisim, 160 la cikmisim korkudan. Senin iddiana gore Kumho Ku36 li bir S2000 den hizli giremeyecek oraya F458?

Yanlis algilamayin saldirgan bir tavrim yok, hepimiz tartisiyoruz hepimiz gelisiyoruz. Simdi yuz yuze degiliz siz piste ciktiniz mi bu yorumu yapiyorsunuz okundugunda atar gider gibi gozukuyor ama hic boyle bir amacim yok. Lutfen yanlis anlasilmasin.
    Estağfurullah yanlış anlaşılacak bir durum yok ortada.

Ben genelde pist günleri seyyar araba ile köfte satıyorum bu sayede herkesi izleme şansım oluyor. .Bu gece uçağım var Milanoyu gidiyorum Monza pistinde haftasonu organizasyon var.(uçak biletimi taratıp fotolarını koyacaktım ama beceremedim ama çektiğim tüm fotoları,çekebilirsem tüm videoları paylaşacağım söz veriyorum)

http://www.monzanet.it/en/races_eventi

Ben Murat Abi'yi çok iyi tanıyorum. O arabayı gümrük vs işler yüzünden aylarca nasıl sabırsızlıkla beklediğini de biliyorum. Buna rağmen 500 km kullanmadan daha piste girip limitlerde kullandığını ve tecrübesinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Benim gariban Fiesta st ile ( 150 hp) körfez pistini 56lı seclerde döndüğüne de bizzat ben şahidim. Tüm bunlara istinaden söylemiştim kendinizin de söylediği gibi insan korkabiliyor bazen asıl anlatmak istediğim de buydu F458 ile piste çıkan(kendi aracı olmak koşulu ile) tecrübeli başla bir pilotunda o hızlarda girip çıkacağını anlatmak istemiştim sadece. s2000 ile göz karartılıp kaç ile girip çıkılır bilemiyorum s2000 kullanmadım hiç.
    Her ne kadar gözünüzü karartsanız karartın o ayak gazdan çekiliyor bazen ,hele ki 1 milyon TL'lik bir araç altınızda varsa.Umarım anlatabilmişimdir vurgu yapmak istediğim noktayı.

Şuan kullandığım stage 2 tsi araç malesef ki şişiyor piste uygun değil benim kanımca ama Yeni kasa fiesta st siparişimizi verdik. Kasım ayında bir mani olmazsa teslim alıyoruz.İnşallah pistte bol bol gazlayacağız, pistte tanışmak dileği ile.Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben genelde pist günleri seyyar araba ile köfte satıyorum bu sayede herkesi izleme şansım oluyor. .Bu gece uçağım var Milanoyu gidiyorum Monza pistinde haftasonu organizasyon var.(uçak biletimi taratıp fotolarını koyacaktım ama beceremedim ama çektiğim tüm fotoları,çekebilirsem tüm videoları paylaşacağım söz veriyorum)

Ben Murat Abi'yi çok iyi tanıyorum. O arabayı gümrük vs işler yüzünden aylarca nasıl sabırsızlıkla beklediğini de biliyorum. Buna rağmen 500 km kullanmadan daha piste girip limitlerde kullandığını ve tecrübesinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Benim gariban Fiesta st ile ( 150 hp) körfez pistini 56lı seclerde döndüğüne de bizzat ben şahidim. Tüm bunlara istinaden söylemiştim kendinizin de söylediği gibi insan korkabiliyor bazen asıl anlatmak istediğim de buydu F458 ile piste çıkan(kendi aracı olmak koşulu ile) tecrübeli başla bir pilotunda o hızlarda girip çıkacağını anlatmak istemiştim sadece. s2000 ile göz karartılıp kaç ile girip çıkılır bilemiyorum s2000 kullanmadım hiç.
    Her ne kadar gözünüzü karartsanız karartın o ayak gazdan çekiliyor bazen ,hele ki 1 milyon TL'lik bir araç altınızda varsa.Umarım anlatabilmişimdir vurgu yapmak istediğim noktayı.

Şuan kullandığım stage 2 tsi araç malesef ki şişiyor piste uygun değil benim kanımca ama Yeni kasa fiesta st siparişimizi verdik. Kasım ayında bir mani olmazsa teslim alıyoruz.İnşallah pistte bol bol gazlayacağız, pistte tanışmak dileği ile.Kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Merhaba tüm yazdıklarına katılıyorum ama ''Her ne kadar gözünüzü karartsanız karartın o ayak gazdan çekiliyor bazen ,hele ki 1 milyon TL'lik bir araç altınızda varsa.Umarım anlatabilmişimdir vurgu yapmak istediğim noktayı.'' buna katılmıyorum herkesin alım gücü farklıdır herkesin arabası kendine pahalıdır. Kendi adıma benim aracım ucuz diye parçalamak için oraya çıkmıyorum ya da o şekilde gaza basamam hepimiz korkuyoruz. Herkes kendi bütçesine göre araç alır herkes kendine güvendiği kadar risk alır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba tüm yazdıklarına katılıyorum ama ''Her ne kadar gözünüzü karartsanız karartın o ayak gazdan çekiliyor bazen ,hele ki 1 milyon TL'lik bir araç altınızda varsa.Umarım anlatabilmişimdir vurgu yapmak istediğim noktayı.'' buna katılmıyorum herkesin alım gücü farklıdır herkesin arabası kendine pahalıdır. Kendi adıma benim aracım ucuz diye parçalamak için oraya çıkmıyorum ya da o şekilde gaza basamam hepimiz korkuyoruz. Herkes kendi bütçesine göre araç alır herkes kendine güvendiği kadar risk alır
    elbette öyle klavye ile tam ifade edemiyor insan, cümleler bazen yanlış anlam ifade edebiliyor.Kasım ayı sonrası pistlerde yüz yüze daha sağlıklı bol bol tartışıp bilgi alış verişinde bulunuruz inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kofte oldugunu bilseydim kesin yaniniza gelirdim. Tabiki 60.000 tl lik araci riske atmakla 500.000 euro luk arabayi riske atmanin durumu farkli . Fakat Murat abi ben hizliyim GT3 araclarina bu kadar yakinim derse riske attigini dusunuyordur ben bu yuzden bunu yazdim. Ben bile ayagimi gazdan cekiyorum, yoksa 8 in ilk virajina dip gaz bile girebilirim.. ***** cok hizlanamiyorum. Eh ama birde sunu dusunelim, s2000 o hizlarda donuyorsa F458 ile ayni hizda girmek te cok fazla risk almak degildir.

Ben Murat abi ye kullanmayi bilmiyor tecrubesiz demiyorum ki. Benden cok daha tecrubeli, fakat yavas giriyor isin ozeti bu.

Monza da iyi sanslar, birsey taratmaniza gerek yok ama fotograflari paylasirsaniz gozumuz gonlumuz acilir, fotograftan da olsa Monza goruruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dediklerinizde haklısınız. Ama herkesin alım gücü farklı, herkesin aracıda kendine göre supersport. Murat bey her pist videosuna 3-4 saniye daha var tarzı cümleler kurduğundan art niyetsiz videosunu sordum bende. Gördüm ki 458 ile 2.14 çok zor bir süre değil, hatta çizgi ve apekslere bakılırsa 2.14 hakkıda değil. Ben de bunu belirttim doğal olarak. Utku ve ben istanbul park'ta çalıştığımızdan dolayı bir çok otomobili görme, pistte deneme fırsatı buluyoruz. Her video'da çizgiye ve apekslere laf eden Murat bey'inde limitte olmadığını söyledik o kadar aslında. Clio 197 almış hayırlı olsun tekrar, yapacağı süreyi herkes merakla bekliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kofte oldugunu bilseydim kesin yaniniza gelirdim. Tabiki 60.000 tl lik araci riske atmakla 500.000 euro luk arabayi riske atmanin durumu farkli . Fakat Murat abi ben hizliyim GT3 araclarina bu kadar yakinim derse riske attigini dusunuyordur ben bu yuzden bunu yazdim. Ben bile ayagimi gazdan cekiyorum, yoksa 8 in ilk virajina dip gaz bile girebilirim.. ***** cok hizlanamiyorum. Eh ama birde sunu dusunelim, s2000 o hizlarda donuyorsa F458 ile ayni hizda girmek te cok fazla risk almak degildir.

Ben Murat abi ye kullanmayi bilmiyor tecrubesiz demiyorum ki. Benden cok daha tecrubeli, fakat yavas giriyor isin ozeti bu.

Monza da iyi sanslar, birsey taratmaniza gerek yok ama fotograflari paylasirsaniz gozumuz gonlumuz acilir, fotograftan da olsa Monza goruruz
    Hocam benim de arabam taş çatlasa 45 Bin eder, elimde olsa evin salonuna park edip üstüne branda atarım.f458 gökten indi, bizimkiler teneke, vuralım kıralım parçalayım mı yazmışım orada o mu anlaşılıyor Allah Aşkına?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam benim de arabam taş çatlasa 45 Bin eder, elimde olsa evin salonuna park edip üstüne branda atarım.f458 gökten indi, bizimkiler teneke, vuralım kıralım parçalayım mı yazmışım orada o mu anlaşılıyor Allah Aşkına?
    Yanlis anladik birbirimizi herhalde, problem degil yinede 1.000.000 tl den bahsediyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat bey videolari izlesin de oradan devam ederiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elbette öyle klavye ile tam ifade edemiyor insan, cümleler bazen yanlış anlam ifade edebiliyor.Kasım ayı sonrası pistlerde yüz yüze daha sağlıklı bol bol tartışıp bilgi alış verişinde bulunuruz inşallah
    Tabiki yüz yüze konuşmak her zaman daha iyi burda anlaşılmıyor. Sen biraz yanlış ifade ettin kendini başkasının isterse 10 trilyonluk arabası olsun benimkisi daha kıymetli çünkü o benim =) herkesinde öyledir eminim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)