User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
76 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: 2013 Polo GTI inceleme...

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böylesine iddialı bir hot hatch'de esp'nin tamamen kapatılamması çok garip, ş.içi asfaltında ve bu boktan yollarda benzer ve daha fazla güçte ki tüm araçlar videoda anlatılan tepkileri yaşatıyor. Ama pist kullanımı vs daha performanslı durumlarda esp baya törpülüyor kullanımı gördüğüm kadarıyla.

Videolarda incelemelerde yol tutuşunun iyi oluşundan bahsediyorlar hep ama esp'nin tamamen kapatılamaması var olan bir zaafın elektronik olarak kontrol altına mı alınmaya çalışılmış diye düşündürüyor bana
    Özgür emin ol gti ve cupra sınıfının yol tutuş konusunda liderleri. Elektronik dif. kilidinin de bunda etkisi var tabii. Yeni nesil araçlarda esp kapanmıyor pek, yazılımla kapatıyor insanlar. Megane rs mesela, normalde kapatılamıyor ama o da yılına göre yol tutuş konusunda referans kabul edilebilir.

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sınıfta suzuki swift sport varken gti ve cupra lider olamaz (yol tutuş konusunda) bunu ben demiyorum sadece, bir çok dergi ve cupra, polo gti sahibi olup da arabama binen arkadaşlarım söylüyor.Esp tamamen kapatilabiliyor benim aracımda ve cupra ya göre acaip konforlu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sınıfta suzuki swift sport varken gti ve cupra lider olamaz (yol tutuş konusunda) bunu ben demiyorum sadece, bir çok dergi ve cupra, polo gti sahibi olup da arabama binen arkadaşlarım söylüyor.Esp tamamen kapatilabiliyor benim aracımda ve cupra ya göre acaip konforlu
    Sports hatch track test: Ford Fiesta Metal v Suzuki Swift Sport v Volkswagen Polo GTI | CarAdvice

okumanızı tavsiye ederim Suzuki keyifli bir otomobil doğru, ama o hızlanma verileri ile hiç bir zaman hızlı hot-hatch'ler ile kıyasa giremez.

+'ları atmosferik hissi güzel, esp kapanabiliyor, motor devirlenmeyi seviyor.
    -'leri yumuşak oluşundan dolayı çok yatıyor, yaklaşık 9 saniyelik 0-100 hızlanması gerçekten çok yavaş olduğunu gösteriyor.

Kısa track'lere baktım süreler neler diye, 1-1.30 dakikalık pistte esp'si kapanmayan gti 3 - 5 saniye önde hep. Ki kapanabilse bu fark çok daha fazla olur.

Rabbit33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel anlatım olmuş tebrikler. Yol tutuş konusunda şuan da referansları belirleyen Cooper S ve yeni Clio RS diyebilirz ..

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 senedir kullanıyorum,benim görüşüm yol tutuş konusunda Cupra'nın yol tutuşu çok iyi değil.
    Rocco daha iyi yol tutuyor. Bugune kadar sadece kendi Cupra'ma bindim ama Rocco'ya(yaylı-yaysız-coilli) defalarca kez bindim her şekilde kesinlikle daha iyi yol tutuyor.
    Cupra'ya mutlaka coilover gerekli bunun dışında fazla randıman vermiyor bana
    Eibach Pro-kit aldım biraz daha güven vermeye başladı ama orjinal yaylara kesinlikle virajlarda bana güven vermiyor.
    Bunun dışında Cooper S örneğine kesinlikle katılıyorum. Yol tutuşta dicek tek kelime laf yok
    SUBARU TECNICA INTERNATIONAL

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçekten güzel bir çekim olmuş keyifle izledim , polö ve dil çıkaran cocuk güldürdü
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böylesine iddialı bir hot hatch'de esp'nin tamamen kapatılamması çok garip, ş.içi asfaltında ve bu boktan yollarda benzer ve daha fazla güçte ki tüm araçlar videoda anlatılan tepkileri yaşatıyor. Ama pist kullanımı vs daha performanslı durumlarda esp baya törpülüyor kullanımı gördüğüm kadarıyla.

Videolarda incelemelerde yol tutuşunun iyi oluşundan bahsediyorlar hep ama esp'nin tamamen kapatılamaması var olan bir zaafın elektronik olarak kontrol altına mı alınmaya çalışılmış diye düşündürüyor bana
    Araç ekseriyetle son derece stabil, anormal bir sürüş sergilemssen götü gelmez. Ancak geldiğinde sürüş hakimiyeti zayıf bir insan bu tip bir aracı toplayamaz. Kazaların büyük bölümü bu yüzden gerçekleşiyor. Bu sebeple ESP'nin kapanması engellenmiş bu da güvenlik puanlarını yukarı taşımış. Benzer durum artık birçok otomobilde var. Zaaf değil sürüş emniyeti.

Senin kafandaki soru şuna benzedi,
    Kazalara karşı ne kadar mukavemetsiz bir araç yapılmış... birsürü airbag, 5 tane emniyet kemeri var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rabbit33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel anlatım olmuş tebrikler. Yol tutuş konusunda şuan da referansları belirleyen Cooper S ve yeni Clio RS diyebilirz ..
    fiesta st gücü clio rs ten düşük olmasına rağmen genelde daha iyi pist süreleri çıkarıyor, fiesta hafifliğininde etkisiyle clio dan daha iyi yol tutuyor. En azından yurt dışı testlerinden gözlemlediğim kadarıyla öyle. Polo esp nin kapatılamaması ve çok müdahale etmesi sebebiyle sonlarda oluyor genelde.

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiesta st gücü clio rs ten düşük olmasına rağmen genelde daha iyi pist süreleri çıkarıyor, fiesta hafifliğininde etkisiyle clio dan daha iyi yol tutuyor. En azından yurt dışı testlerinden gözlemlediğim kadarıyla öyle. Polo esp nin kapatılamaması ve çok müdahale etmesi sebebiyle sonlarda oluyor genelde.
    Fiesta St'nin Clio Rs'den daha iyi yol tuttuğuna ve daha iyi pist süreleri çıkardığına eminmisin?
    Tıpkı Megane Rs gibi önden çekerli arabalarda kendi klasmanında en iyi yol tutan en iyi pist süreleri yapan Clio Rs değil mi ben mi yanlış biliyorum?
    SUBARU TECNICA INTERNATIONAL

cgnozdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok eğlenceli ve akıcı olmuş tebrikler keyifle izledim
    What Goes Around,Goes Around

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu dusunceyle Ukku nun videosunu izlersen aslinda yanlis bir yaklasim oldugunu anlarsin.Esp abartmadigin surece izin veriyor genelde.

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiesta St'nin Clio Rs'den daha iyi yol tuttuğuna ve daha iyi pist süreleri çıkardığına eminmisin?
    Tıpkı Megane Rs gibi önden çekerli arabalarda kendi klasmanında en iyi yol tutan en iyi pist süreleri yapan Clio Rs değil mi ben mi yanlış biliyorum?
    Fiesta st nin clio rs le kiyaslanacak hic bir yani olamaz.Murat beyin videosu izlendiginde az cok fikir verir zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birçok testte fiesta ile daha iyi süreler çıkarttıklarını gördüm. senin dediğin eski kasadır, yeni kasa çok beğenilmiyor, fiesta tüm testlerde birinci seçiliyor. top gear testindede clio en iyi süreyi çıkarmıştı mesela düzlüğü bol bir pist olduğundan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    esp yavaş pistlerde avantaj arkadaşlar eğer gaz pedalının kademelerini yeteri kadar iyi kullanamıyorsanız (ki genel olarak öyle). İstanbul parkta evet dezavantaja dönebilir. Nedeni dar dönüşlü virajlarda esp kapalıyken diff kilidi yoksa viraj içerisinde ve çıkışında gaza çok fazla oturduğunuz zaman özellikle aşırı beslemeli arabalarda yüksek torktan dolayı ön tekerlekler tutuş kaybedip ivmelenmeniz düşüyor. esp burada devreye girip torku düşürüp lastiklerin tutunarak dönmesini sağlıyor. Megane da da aynı şekilde. Normalde 50 den sonra devreye giriyor kapatsanda. Şehir içinde evet deli ediyor güç kaybediosun arabanın hırçınlığı azalıyor ama körfeze çıktığında da kapatıp haldır huldur gaza oturduğun zamanda her yavaş viraj çıkışında traction kaybını lastikler öterek belli ediyor. Kendine göre avantaj ve dezavantajları var.
    IN BOOST WE TRUST

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sports hatch track test: Ford Fiesta Metal v Suzuki Swift Sport v Volkswagen Polo GTI |*CarAdvice

okumanızı tavsiye ederim Suzuki keyifli bir otomobil doğru, ama o hızlanma verileri ile hiç bir zaman hızlı hot-hatch'ler ile kıyasa giremez.

+'ları atmosferik hissi güzel, esp kapanabiliyor, motor devirlenmeyi seviyor.
    -'leri yumuşak oluşundan dolayı çok yatıyor, yaklaşık 9 saniyelik 0-100 hızlanması gerçekten çok yavaş olduğunu gösteriyor.

Kısa track'lere baktım süreler neler diye, 1-1.30 dakikalık pistte esp'si kapanmayan gti 3 - 5 saniye önde hep. Ki kapanabilse bu fark çok daha fazla olur.
    öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, zaten hızlı bir hot-hach değil lakin iddiası da bu konuda değil.İmkanınız varsa deneyin demek isterdim fakat Türkiye'de şuan için 3 tane mevcut. Atmosferik olarak 160hp civarında olabilseydi bence o kilosuyla baya bi iş çıkarabilirdi. Verdiğiniz linkteki test'i okudum teşekkürler.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen ay Fiesta St-Clio Rs-polo gti-208 gti ve sanirim swift di testi vardi. Firsta ve clio rs neredeyse ayni yol tutuyordu.
    Polo daki esp abatmadiginiz zaman zaten avantaj getiricek. Birde iyi tutunan asfaltida isin icine katinca,kesinlikle olumlu etki yapar.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Safak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç ekseriyetle son derece stabil, anormal bir sürüş sergilemssen götü gelmez. Ancak geldiğinde sürüş hakimiyeti zayıf bir insan bu tip bir aracı toplayamaz. Kazaların büyük bölümü bu yüzden gerçekleşiyor. Bu sebeple ESP'nin kapanması engellenmiş bu da güvenlik puanlarını yukarı taşımış. Benzer durum artık birçok otomobilde var. Zaaf değil sürüş emniyeti.

Senin kafandaki soru şuna benzedi,
    Kazalara karşı ne kadar mukavemetsiz bir araç yapılmış... birsürü airbag, 5 tane emniyet kemeri var.
    Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler, aklımda ki soru işaretleri yanıtlanmış oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni kasa Fiesta ST, yeni kasa Clio RS'in tüm testlerde üstünden atlayıp içinden geçmiş durumda. Daha iyi inceleyin derim

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O kadarda abartilicak fark yok. Hangi testde buyuk fark var,okumak isterim...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)