akitmayla(ne demekse!) brakeboost arasinda fark var. akitma tabiiki adil degil ama kimse neden brakeboost yapiyorsun diye soramaz bence...
Printable View
akitmayla(ne demekse!) brakeboost arasinda fark var. akitma tabiiki adil degil ama kimse neden brakeboost yapiyorsun diye soramaz bence...
arkadaş nerenizle okuosunuz. Kimse neden brakeboost yapıosun dememiş ki. Yapabiliosan yapacaksın tabii ki. Ama akıtma ayrı bi olay. akıtarak başladığın zaman yüksek hızda zaten en az 1 boy öne çıkıosun otomatik olarak. Hız mesafe farkından dolayı.
bariz videolarda akıtarak başlamış araç niye savunuyosunuz
akıtma ne oluyor tam olarak?
ümit kardeşim maşşallah dsg gibi soluksuz vites atmışsın. hatta öyle soluksuz atmışsınki dsg bile yetişememiş. ümit kardeşim CZT ne ve sana kocaman MAŞALLAH. deneyen arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederiz. ardı ardına 12-13 arabayla hiç dinlendirmeden denemekte ap ayrı es geçilmeyecek bişey. bildiğim kadarıyla CZT nin istanbula geleceği 1 hafta önce belliydi. herkes gerekli hazırlıklarını yapmıştır diye düşünüyorum. Yasin abimizinde dediği gibi yorum yaparken lütfen tabirlerimize dikkat edelim. özgün 80 lede bassan 90 lada bassan sonucun değişmeyeceğini,fatih abimizde "Ümİt arkadaŞimiz antalyadan buralara kadar gelmİŞ konu Şukİ yan yatti Çamura batti lastİk patladi gİbİ konuŞmalara bu saatten sonra gerek yok yenİden denemek İsteyen varsa gİder paŞa paŞa antalyada kapiŞir relax" diye gerekli şekilde yorum ve açıklamaları yapmışlar. TC typer kardeşimizinde dediği gibi typerların gelip denememesi bencede garip olmuş.
kardeşim On numarasın buralardan İstanbul lara gidip gazlamak her baba yiğit in harcı değil makinede yürümüş maşallah
czt güzel yürüyor ama akıtma var.
Czt iyi koşmuş ümit mahşallah...
Ümit im maşallah 10 numara yürüyüş
maşşallah beklediğimiz gibi.maşşallah ANTALYAMIZA
akıttıgını varsayalım geçemezmiydi
canım kardeşim seni canı gönülden tebrik ediyorum .
buralara kadar gelip bu zahmetlere girdin.
aracınla neler yapılabileceğini gösterdin.
arabanada sanada maşallah .
akıtarak gelmede gelen için avantaj olan; gaz kelebeğinin açıklığının artarak gidebilmesi ve en verimli halde kullanılması. ilerde bekleyen için dezavantajı ise, bekleme yada mecburen yavaşlama konumunda olmasından dolayı kelebeğin önce kapanmaya doğru gitmesi. kısaca akıtan en az 1 boy kazanarak başlarken, bekleyen en az 1-2 boy dezavantajlı başlar.
en doğrusu yanyana en az bi 4 sn ilerleyerek kornaya geçmektir.
atasehir gecelerine yabanci arkadaslar icin soyliyim.ki ben de sadece 1-2 kere gittim..
Kurallari onceden konusun, onela gore davranin, o kadar çok numara varki bu işte; arabasi sizinkinden bir kaç boy yavaş olan biri bile sizi 2-3 boy gecebilir. Bu sebeptendir ki, bu gecelerde iddiali olan bazi arkadaşlar draglara hiç gelmezler çunku adil yarışta sanslari yoktur.
Benim kurallarim basitti, yanyana dururuz kornaya ayni hizda ve yavaş 3 kere basariz, videolara bakin diiiiiiiit-diit-dit seklinde goruyorsunuz. Iki de bassa bile ses 3 de geldiği için erken bastigini anlayamazsiniz. 200 hp civarlarinda bir araba ile 1 boyu direk kaybettiniz geçmiş olsun. Yanyana gelin kornaya yavaş basin, ilkinde firlar- takip etmeyin, devam ediyorsa denmeyin bu kadar basit..
Eger 45 derece ruzgariniza giriyorsa, onceden uyarin benim seridime yaklaşma deyin, ruzgariniza girerken hafifce direksiyon hareketi yaparsaniz dengesi bozukur ama çok tehlikeli bir hareket.
Burda akitma denilen seyi autodrom draglarinda cok yaparlardi, arabayi 10 cm geriden başlatip, finiş çizgisine ayni anda gecerlerdi, birisi 5km oteki 0 km hizda. oldugu icin sifirdan kalkan araba patinajdayken oteki ilerlemeye baslardi, en az 1 boy farkederdi. Statik ve dinamik surtunme katsayilarinin farkini araştirabilirsiniz.
Ayni sekilde denemeye baslarken arka camurlugunuza,(yeni terim akitma) gelen biri ile deneyecekseniz kornaya yavaş basma taktigi ise yarar.
1 er saniye ara ile basilan kornada, arkadan ziplama olanagi yok, onceden bastigi belli olur yada daha 2. kornada 1 boy onunuze firlar. Zamaninda 5 km boyunca yan yana gittigimiz oldu rakiplerle..Bir turlu tam yanima gelmiyordu.
Herkese adil yarislar..
Golf R vs Mazda 6 MPS - YouTube
bakınız adamlar ne güzel deniyor :)
zaten butun cumbus kornalarin hizli olmasindan kaynaklaniyor. Harala gurele birsey anlamak zor, kim ne zamaj basti anlasilmiyor heyecandan.Yavaş basarsan hile zor...
yahu bu işlerin içinde olan adam zaten bu videolardan akıtma olup olmadığını gayet iyi anlar kör olmak lazım görmemek için adam bariz arkadan akıtarak geliyor bastığı gibide öne atlıyor bu denemelerin hiç biri adil değil sorarlar adama bu arabaların hiç birimi 2. viteste yanyana gidemedi bu czt ile ne bu roketmi demezlermi :) bir araç diğerinden güçlüyse gücünü bir üst viteste gösterir genelde 2. vites çoğu yakın araç en azından bu deneyen araçların hepsi yanyana götürür.
BU czt yi kullanan arkadaşta bal gibi ne yaptığını biliyor zaten ama burda evet akıttım demesi biraz gurur meselesi oluyor o yüzden evet akıttım lafını beklemeyin derim hiç sanmıyorum öyle bir erdemlik yapabileceğini :)
Ha işin diğer kısmı bu geçtiği araçları geçemezmiydi belki geçerdi belki geçemezdi ama 2-3 boy dan fazla atamadıysa bu şekilde diğer araca emin olun geçemezdi ;)