valla ben samimi olarak arabamın kaç hp olduğunu bilmiyorum. ölçümlere de inanmıyorum. sadece fikir verebilir önce sonra yapıldığında ki tabi dynonun ard arda iki ölçümü aynı sapmayla veya hatasızlıkla yaptığını varsayarsak.
benden 100-120 kg hafif poloyu (160 hp 400 tork ölçülmüş başka bir firmada) baya baya geçiyorum videosu mevcut. benden 2 kat yakın fazla duman atıyordu. arkadan çekilmiş videoda gayet açık şekilde.
bmw benden gayet ağır. 120 kg bence çok şey değiştirir 40-45 kph hızdan basıldığında. şanzıman ve aerodinamiyi katmıyorum. polo için konuşuyorum; iki aynı motor, farklı iki yazılım, farklı aerodinamide bu kadar fark oluyorsa birbiriyle alakası olmayan iki arabanın arasındaki farkta gayet normal diyorum bence.
Byte-R
instagram: dogancglr
160 hp 400 tork polo
Ve rapid
Rapid tdi-Polo tdi - YouTube
Attigi duman da bu.
Hee polo da 177 lik a5 tdi dan hizli onu da belirteyim
İnstagram:
guven_arabacioglu
Bak kardesim konuya yazmaya basladıgından beri terbiyesizlik yapiyosun.yalan mı atıyo bu adamlar burda alaycı tavırlar sergiliyosun ?
Rapid in sahibini takip ederim forumda oldukca mutevazi ki aranızda kac yas var sana karsı hala saygı gosteriyor.
Konuyu basından oku.ne yazmıslar bi yerde 137 bi yerde 155 fakat 160 hp polo yu geciyoruz.saglıklı bi dyno yapıcaz yani hp olarak iddia ettikleri bi durum söz konusu degil.
Ayrıca bu rapid in 175 hp megane tce ilede konusu var polo ilede konusu var forumda.ac ne kadar gectiğini izle bi pay biç.
İnsanların yazdıklarını cizdiklerini okuyup anlamadan gereksiz yorumlarda bulunma![]()
max güce bu kadar takılmamak lazım. Dyno eğrisinde güç bandını izlemek lazım aracın. biri peak yapar diğeri cont. vermişse 1000-1500 devir kadar o zaman gücü düşük olsada yüksek torku üst devirlerde fazla verebilen araç geçer..
Ağırlık farkı da küçümsenmeyecek kadar önemlidir kalkışta. top speed e yaklaştıkça tabi ki güç farkı öne çıkmaya başlayacak.
eskilerden hatırlayabilirsiniz belki yazılımlı era ile 2.0T 165 hp s40 ı 180-190 a kadar geçiyorduk son sürate yaklaşınca S40 güç farkı ile gidiyordu.. yada 120 gibi yanyana gelip bastığımızda era burun çıkarsa da s40 140 gibi geçmeye başlıyordu..
Can BAŞEL Elek-Elektronik Müh.
0 rh +
Konuya gelip alinti yapip saygisizca bilip bilmeden yaziyorsun sonra gelip terbiyesizlikle sucluyorsun dahada yetmedi bana akil veriyorsun pardon ama bu hakki kendinde nasil goruyorsun?Burada herkes kendi fikrini saygi cercevesinde paylasir ben boyle dusunurum bir baskasi farkli ama gelipde kendi fikrini bana empoze edip ustune birde tribun yapmaya calisamazsin.Kimseye alayci yada saygizsizca yazmadim bildigim dusundugumu teknik olarak yazdim kisileri degil araclari yazdim beni birak benden sana is cikmaz git baskasini bul onla ugras cunku benim seninle ugrasicak vaktim yok .Hadi sana hayirli isler...
Canım kardesim burda sana kimse yalvarmaz lutfen yaz diye.
Vaktinde yokmus hadi sen isine bak uzatma![]()
utkunoa kardes, senin mantığında 100-200 denemek istiyorum zira çok düz. ha saygısızlık yapmadım diyorsunda ya bmw de sorun var ya rapid 180 hp diyorsun. biridide yazmış stok 184 lede aynı yürürse tamamda gerisi yalan diye. biz burda film çekmiyoruz. inanman veya inanmaman arasında bir fark yok benim icin.hic 184 lükle yazılımlı150 liğim güç grafiğini gördünmü ? neye göre bu kadar eminsin. utkunoa sende yazma zaten artık. saçma sapan konuşuyon
Byte-R
senin mantığına göre hiçbir yarısı piste taşımadan dynoda bitirirsin. aerodinami, şöförlük, şanzıman nasılsa etkisiz
Byte-R
180lik polo gti la denemesi zevkli olur ama polo 130 dan sonra uzamaya başlar bence.
Can BAŞEL Elek-Elektronik Müh.
0 rh +
1.4 160 DSG Rocco ile denediniz mi acaba hiç?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)