Anabolizanı azaltmak gerek...
Printable View
Anabolizanı azaltmak gerek...
kusura bakmaın da biz avrupada basıcaz dedik gelmediniz biz de tanıdığımız sevdiğimiz doslarımızı kırmadık önce avrupa da bastık geliceğimiz saatten 15 bilemedin 20 dakika geç kaldık , gebzede oturuyosunuz eviniz istikametinde bastık ( siz ya da Alp bilmiyorum ) ayrıca saat 22:00 den beri beklemen gerçekten bizi çok bağlamıyo zaten gece 2 den önce yollar boşalmıyo
video çekileceğinibilseydik diyosunuz 2 eküri çapraz kamera koyu birbirnizi çekiyosunuz araç içleri kamera dolu kayıt yapıyosunuz sonra da mazlumu oynuyosunuz burada yok çekileceğini bilseydik e arabadan kerem indi hemen başladınız videolar var yukleriz izlersinize e biz yükledik bakın tatlı prodiskyon da yaptık bence daha fazla mazlumu oynamasanız ?
Hala 6 saat bekledim diyorsun.. Sanki habersiz caresizce sogukta bekledin..
Nasil bir yalancisin ? Kaldirip kicinizi avrupaya gelseydiniz.. ben istanbulu fethederken yerimde saymadim 300 km gezdim insanlarla deneyecegim diye... 10 tl benzin yakmamak icin gelmediniz..
kac kisi aradim. Kimseyide kirmadim, sende zaten polis var korkunc buralar artik. Saat 3den sonra diye mesaj attin bende super dedim. Kendini magdur gosterme yakismiyor yasina da kalibinida
Hala edebiyat, birakin artik. Yasiniza saygisizlik etmeye daha fazla zorlamayin.. baydiniz
Tebrikler kerem ve aren. Amma dert ettiniz yusuf bey farkında mısınız ama dışardan bakılınca komik duruma dusuyorsunuz bahane ve yazdiklarinizla bence 2. Denemeye saklayın enerjinizi. Gecilmek dünyanın sonu değil. ..
objektif olarak yorum yapayım bende okudum hepsini
öncelikle o gece gerçekten 270 e kadar geçceydiniz dediğiniz gibi araba hem söküktü hem şu beygirdi ama geçtik vs diyip itin götüne sokulcaktı mini,zaten arabanın durumunu görmenize rağmen yinede denemeniz az önce anlattığım durumun vereceği haz dan dolayı ama geçilmişsiniz malesef.Ben sadece 270 e kadar basarız olayına takılmıştım mininin top speed de en büyük sorunu egt yakıt koyunca komple ortadan kalkıyor bu sorun o yüzden o turbo ve o hacim ile imkansız uzunda yakıtlı miniyi geçemezsiniz.O yüzden hedefleri düşük tutmanız sizin açınızdan daha keyifli ve sorunsuz günleride beraberinde getirir
Yav adamlar saat 3 te buluşuruz diye sözleştik diyorlar, Yusuf bey sizin 10 da, 8 de veya gece 2.59 da gitmeniz onların sorunu değil sizin sorununuz. Gece 3 ten önce deneme olmayacağını bildiğiniz halde 10 da gitmişsiniz, 12-1 e kadar kahve içip sonra çekirdek kola yapsaydınız beklerken madem.
Onu da geçelim hadi, kaputsuz, bagajsız, döşemesiz gelmedi adamlar.. Sökmek ayrı hafif parçalarla değiştirmek ayrı, arka koltukları sökük sayılır bana kalırsa birtek ki 15kg yazmış Aren o kısım için. Sizi bağlamadılar ya, sökseydiniz kendi deyişinizle, diğer türlü siz o vakte kadar madem beklediniz, otm olarak o halini kabul etmiş sayılırsınız ki gözle görülen bişey yani arka koltuk olmadığı. Ha gözlerde sıkıntı varsa gidin en kısa zamanda doktora görünün bence.
dbn diyorsunuz şimdi de, dbn ile roll farklı şeyler hala anlayamadınız mı bunu? deneme 80-260 olmuş ortalama olarak, dbn 100-200 de hızlı olsan nolur, roll de 80-140 sen hızlısındır, 140-260 bandında karşı taraf hızlıdır veya senin 200-260 ın 20 sn iken adamın arabası 15 sn gider, yine sonuçta geçebilir.
dbn süreleri aynı olsa bile daha kısa mesafede o hız aralığını kateden araç diğerinden hızlıdır ayrıca. bu da dipnot olsun, matematik hocanız varmış hali hazırda, takıldığınız noktaları sorun anlatsın size. değişken ivmeli yol hesabını. benim babam da matematikçi, ben de mühendisim, soracak olursanız yeterli matematiksel hesaplama kabiliyetine sahibim.
dipnot .. ne aren ve kerem'i, ne de sizleri tanırım.. objektif bakıyorum elden geldiğince..
siz roll öncesi - sonrası yazdıklarınız arasındaki farkla antipati kazanmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz şuanda, böyle devam ederseniz kendi kendinize deneme yaparsınız ancak bundan sonra. bunları gören kimse sizinle denemek istemez diye düşünüyorum (ben o güçlerde aracım olsa denemem şahsen).
sağlıcakla kalın.. tebrik etmeyi 40 yaşından sonra öğretmeye çalışacak değiliz. nacizane öneri benimki sadece.
kardeşim bizi beklettiniz demedim ben zaten dedim 3 ten sonra başlayalım siz lafı nereden anlıyorsunuz
ben o gece roll için 6 saat beklemişim bekleten siz değilsiniz bekleyen benim başka araçlarda gelcekti sade siz biz değil
uv cupra da gebzeden geldi
video çekilmesinde sorun yok koyulmasında sorun var bizde çektik ama karşı tarafa sormadan rızasını almadan koymak ayıp birşey ki ben senden koyma diye israrla rica etmiştim
sen bana yalancı diyorsun
peki sen bana söz vermedinmi dönüşte basacam diye basmadın araban arızalı idi vs bunu senin arkadaşlarında kabul etmiyor ya neyse orda basamam kusura bakma dedin cmt akşamı tekrar deneyelim diye söz aldım
sen beni geceye çağırıyorsun diğer araçlar gelmiyor kendi arabanı kendin kullanmıyorsun bana söz verdğin halde benimle bir defa dahi denemiyorsun
deneyelim diyorum defalarca.. ben o gece bin lira harcadım benzin yakamam diyorsun
kim yalancı şimdi
Off hakkaten baydim..
Karaktersizim ben, her seyi yaparim. Dostumu arkadan bicaklarim. Arabamda yavas ama piyasa yapiyom. Marka reklami yapiyorum...
Adam deilim ben :)
Hadi tmm gectin benide 2 direk. Alpde 3 boy gecti. Arabanizda filtre bile yok. Fabrika cikisli seatlar tasak gectiler benle...
Kabul mu ?
46 yasindasin, her mesajimda saygi gosterdimm. Fakat biraz daha konusursam kufur edicem..
bu saatten sonra 3 kurusluk degeriniz yok gozumde. Ne derseniz diyin. Umrumda deilsiniz.
Kalin salicakla, hizli Çupralarinizda basarilar
Madem sizde video çektiniz söledikleri kadar geçmediklerini hatta geçtiğinizi idddia ediyorsunuz koyun biz de görelim...
Arenle basarken mİssfİre var, ama dÖnÜŞ yolunda nolduysa araba kendİ kendİne dÜzelİp deneyelİm denİyo ! Bu araba nasil kendİ kendİne dÜzeldİ bİrden mİnİnİn Şofor koltuĞunda keremİ gÖrÜnce mİ dÜzelesİ tuttu ? Ya bey amca sen bİzİ Çoluk Çocuk saniyosun da kİm yalanci kİm doĞru herkes gÖrÜyo yaŞimiz senİn yari yaŞinda ama bİ o kadar da yerİn altinda var yemezler yanİ bu forumdakİ adamlar da yemezler yanİ !
Baba akü yok aküyüde sökmüşer :)))
https://www.youtube.com/watch?v=8RcaVWWwDoA
konunun 4 5 sayfasını okudum videoyu izledikten sonra da beklememiştim cupra hakkında iddaa da bulunalacağını. Mini net şekilde hızlı neden hala uzatılmış anlamadım... geçilmek bu kadar problem olmamalı diye düşünüyorum. Bir yorum okudum katılıyorum bende, yarışa gidiyorsan elinden geleni yapacaksın bencede. Çünkü karşı tarafla denemeye çıkıyorsan geçildiğinde laf söyleme hakkın bencede yoktur. araban bozulmadıkça.
Yazmayı unuttum Arenimo nun şöförlüğünü de takdir etmek lazım çok güzel yürütmüş miniyi...
bir de video olmasaymış neler yazılacakmış valla merak ettim :)
yusuf abi arabayla deniyosun sen içindekiyle değil bi kere bunu anlamamışsın, diğer bi konuda 70 kg 4 boy nasıl oynatıyor abi 1,5 taş çatlasın 2 boy oynasın
şuan dev mini senin aracından hızlı önce bunu kabullenmek lazım eğer koltuğun sökük geçebiliceğini düşünüyosan (ben düşünmüyorum ama) tekrar denersiniz boşuna kalp kırmayın
bizde güzel videolar izleyelim feyz alalım görelim cth cupralar nasıl gidiyor yada gidicek merak ediyoruz :)
Oncelikle masallah diyeyim deneyen araclara
O aksam bende denemeye cikacaktim arkadasin otoparkinda ufak binsorun cikti sokemedim koltuklari yanimdaki kisiler erken kalkacaklarini soylediler polis falan sikinti vardi bazi yerlerdede koltuklari sokemedim tabiki bahane degil bu
Takili olarak denemek bana cok mantiksiz geldi yinede bekledim hatta o gece 5 araba ile denedim farkli farkli
Kekutu 2 gibi gelecegini soyledi ama beni aradiginda saat 3 u 3-5 dakika gecmisti donus yokundaydim
Bence yarisa gidiyosan eldeki tum olanaklari kullanmak lazim gecen gecmistir o takili ben sokulu muhabbetine gerek yok
Afedersinizde bu rakibi kucuk gormektir takili bile gectim olacakti eger gecse idi cupralar
Yusuf Bey, o gece ben de oradaydım.
Konuşmalarınız o kadar çelişkili de farkında bile değilsiniz.
Size zorla gelin de yarışalım demediler, sizler rakibi küçük görüp gövde gösterisi yapmak istediniz.
Kaldı ki 22.00'dan beri diyorsunuz, eee o zaman o saatte gelmeseydiniz, siz zaten 03.00'da görüşelim demediniz mi ?
İnatla arıza ışığım yanıyor vs. gibi bahanelerde bulunuyorsunuz, eee peki geçseydiniz de bunun bahanelerini yapacak mıydınız? Tabiki de hayır.
O kadar arıza ışığım yanıyor, aracım koruma modundaydı diyorsunuz, insan kendi aracını tehlikeye atar mı bunu da sorgulamak lazım..
Eminim ki burada her araç sahibinin aracında arıza ışığı yansa eminim ki o gaza milim dokunmaz tın tın sebebini söyler ve evine yol alır ...
Burada bu kadar kişi konuşuyor yorumlar yapıyor ama sizler 3 gündür açıklayıcı savunmalarda bulunmuyorsunuz.
Takmışsınız söküklüğe, sürücüye ...
Orada buluştuğumuzda DEV'e bakmadınız mı aracın sökük olduğunu görmediniz mi?
Eee neden bile bile yarıştınız o zaman, bırakın sökük bu araç diye sizlerde bahane üretip hiç yarışmasaydınız.
Takmışsınız sürücü olayına, Aren bu işin duayenidir tanımamışsınız bir de çamur atıyorsunuz.
Sizler araçları yarıştırdınız, sürücüleri yarıştırmak için orada buluşmadınız.
Aracında maksimum hakkını kim veriyorsa o kullanmıştır.
DEV Mini sizden hızlıydı, yine denense yine aynı sonuçlar alınırdı.
Kaldı ki zaten yeni projeye başlanıyor, sonrasında yanına bile yaklaşamazsınız.
Bu işler herkesin maddiyatına bakar, hiç bir şeyin sonu yok.
Herkes bir noktada geçecek ve günün sonunda geçilecektir.
1250-1300kg aralığında 90 bg dizel Corolla ile 105bg dizel Megane Arasında 2 şer kişiyle net 2 boy oluyor, Corolla tek kişi olduğunda Yanyana gidiyorlar Megane 2 kişiyken.
Güç/ağırlık oranı yükseldikçe o fark azalır. Yine matematiğe döndü iş, Yusuf bey sizin matematik hocanız bunları öğretemiyorsa özel ders ayarlarız uygun fiyattan ;)
Benim anlamadığım,
Yusuf Bey siz geçilmediğinizi mi iddia ediyorsunuz ? yoksa geçildim ama hafif olduğu için mi geçti diyorsunuz ?
önce bunu netleştirmek lazım.
akabinde herkes KG lar falan konuşuyor da biraz videoyu yorumlasak bence kafalardaki soru işaretleri gidecek.
Kekuti'nin yaptığı bütün denemeler NİZAMİ (korna olarak). 4.vites sonuna kadar yarım boy 1 boy önde oluyor Mini, Kekuti her 4 den 5 e atışında 1-1.5 boy geriye düşüyor ve ibiza miniye kafa çıkarıyor, ama Yusuf Bey'in üstüne basarak söylediği 270li km süratlere çıkarken ibiza duvar oluyor. 230 dan sonra direk duvar etkisi var ibizada. Kerem'in denediği her videoda 250 de mini önde (4 ten 5 e atarken NET 1 BOY geriye düşmesine rağmen)...
Bunu kabul edin bence. MINI Sizin aracınızdan HIZLI...
Bende 160HP lik TSI sahibiyim. bunu kabul etmek TSI kötü demek değildir.
Aren'in denemelerindeki ilk deneme 2.15dk da başlıyor sanırım, Aren ilk denemede net erken basmış. Kıstas olmaz.
fakat 80 de yani sizin devrinizdeki denemede 2.45dk başlıyor deneme; ve bu denemede KESİNLİKLE NİZAMİ basılmış. arabaların deparlanmasından anlaşılıyor zaten ki yine aynı denemede Aren'in 4. vitesten 5.vitese atışını izlerseniz, Kerem ile arasında çoook net bir fark olduğunu görürsünüz.
kusura bakmasın ama Kerem hakikaten çok kötü vites atıyor ki aradaki asıl fark 4. vitesten 5. vitese atarkenki fark.
bütün bu tartışmaların özeti videoda gizli aslında...
Videonun 28. Saniyesinde 4 ten 5 e atarken arabanın sesi ile (Kerem kullanıyor)
Videonun 2.30DK sındaki 4 ten 5 e atış arasındaki farkı (Aren kullanıyor) herkesin görmesini rica ediyorum.
boşa tartışmayın.
Bu mini o ibiza'dan hızlı. Videonun ağzından konuşuyorum :)
Yusuf bey evet 1.4 tsi sahibiyim doğrudur. Arabamda 1.4 tsilar içerisinde en yavaşı fabrika çıkışı olarak. Az yaksın diye bir yazılım yaptık ve forge yerine gfb dumpvalve kullandım. Orta susturucu ve gerisi duruyor üzerinde de 4 adet kar lastiği takılı. Eşim kullanıyor yoksa ben A6 ile uğraşacaktım zaten. Deneyelim derseniz bu arabayı kendinize rakip görüyorsanız deneyelim. Eğer bundan zevk alıp tatmin olacaksınız hava hoş bana koymaz. Ben 150 kg geliyorum onu bile problem yapmam kendim kullanırım. Roll konularını ben çoktan aştım aşmasaydım zaten megane ı satmaz onunla uğraşırdım onunda yanına bile yaklaşamazdınız. Ama illa benden challange bekliyorsanız buyrun istanbul parka. Havalar ısındıktan sonra siz cupranızı istediğiniz setupınla çıkın bende fabiayı stock yazılımına getireyim sadece dumpvalve ve downpipe kalsın. Hafifletme jant coilover yay falan da takmadan çıkacağım. Size de 2 saniye avans. Arada 2 saniyeden az fark olursa siz geçtiniz sayarım. OK?
konu devlerın savası olmaya dogru gıdıyor :D
Maşallah miniye,video enfes olmuş.
Keşke arkadaşlar ayaklarınıza sağlık geldiniz denedik,maşallah o gece hızlıydınız ancak rövanşı olsun ilerleyen zamanlarla kalın sağlıcakla yazılsa hiç bi sorun olmıcaktı :) Yusuf abiyede alp abiyi de tanırım.Kereme de helal olsun dünyanın yolunu yapıp sürekli gaz bastı arabasına da maşallah.Ben yusuf abinin yerinde olsaydım aracımı sökerdim çünkü rollingde her ne kadar dosthane basıcaz dense de o işin sonu hep böyle tartışma oluyor.Arabalarımızı hep rollingde en hızlı olucak şekilde hazırlayıp çıkmalıyız bence ki sonrasında konuşucak birşey olmasın ;)
senin bana 10 saniye avans vermen lazım olm megane la. 1.4 tsi la 5 saniye vermen lazım. Pistin her deliğini biliosunuz nan kestirme bile vardır bizim bilmediğimiz.
Bence Yusuf abi de pişman şu an yazdıklarına :D Olayın rehavetiyle bi itiraz etti falan, şimdi de girdik bi yola artık diye devam ettiriyo :D:D
1.4 tsı konularında genelde böle yorumlar olmuştur..bravo mini DEV
Can ulan can hahahaha of ne güldüm ya SUS S2K da Mehmetin izmirdeki geçişi dimi o memeeeeed :D
3D izliyo bide ya of
eveeet 11 sayfa bekledin cesaretini baya toplayıp boyle birşey yazabilmişsin
sen bunu yazabilcek samimiyeti nerden buldun once bize bunu bi açıkla
madem rahatsız oldun o an neden dile getirmedin ? yada asıl soruyu soriym, sen kimsin ?
bi de abi nasihatı mı?
ya hadi amk
Arkadaşlar merhaba, ben Mert Sonad. LAM JCW nin eski sahibiyim. Kerem'i ve Aren'i tebrik ediyorum çok güzel bi araç yapıp kullandılar çatır çatırda geçtiler. cupralı arkadaşlarada hayatta başarılar diliyorum:) Dev mini vs Cupra denemelerini C6 ile yakından izledim hatta tamponlarından izledim. Cupraların yaptığı tek şey DEV öne geçip fark atmaya başladığı anda cupralar gazdan ayağını çekiyo :) sonra burdan gelip yok hızlıyız falan filan konusuyor.
Bu arada 300 hp JCW geçeriz diyosunux yavaş olun biraz. Siz dürbünle stoplarını anca görürsünüz.
Bizimkiler söyleyecek laf bırakmamış TEBRİK ETMEK bu kadar zor olmasa gerek
Konulu olmuş çok iyi olmuş Çokta güzel olmuş dedeye sahip çıkalım :)
HHahaah
- nerdesin ashkmmm
+ konya yolundayim konya yolundaaaaaa
- ...
:) devamini siz özgunden dinleyin
http://instagram.com/p/yPEuE9kYR1/