Süleyman sen şimdi hiç otoparka falan inme en yakın çocuk parkına git kumda oyna elektriklenmeye iyi geldiği söyleniyor![]()
Süleyman sen şimdi hiç otoparka falan inme en yakın çocuk parkına git kumda oyna elektriklenmeye iyi geldiği söyleniyor![]()
süleyman kaydıraklar götüne girmeden 1.2 tsi polona bin ve yavaşça uzaklaş ...
Tarafli yazdigim dusunulmesin ama tamamen kendi objektif dusuncelerimi yaziyorum umarim bunuda baska yerlere cekmezsiniz.
Oncelikle tum deneyen araclara tebrikler kazasiz belasiz guzel denemeler kaliteli cekimler izledik.
Simdi bende konuyu yeni gordum tum mesajlari okudum ya ben farkli bakiyorum yada bu isde bir enteresanlik var,Aracin
ilk kullanicisi arkadas ile 3 kez denenmis 3 undede kafa kafaya gitmis roll bir asamada cupra birakmis cok belli yanlisim varsa
deneyen cupranin sahibi yazar buraya ama videodan gorulen bu net acik.Bir anda sofor degisiyor ve fark oluyor kimse kimseyi kandirmasin
bu fark sadece brake boost farki degil videodanda cok belli korna sesi bile duyulmadan basip gidiyor mini oyle bu konu ile ilgili hic kimse tek yorum yazmamis
ama bu isin dogasinda bu vardir madem bu mini guclu 250 ye kadar niye 2 boy acamiyor guclu olan uzun dislide oyle yada boyle gecer benim gordugum kafa kafaya .
Arac sokme isine gelince bence isteyen istedigi gibi soker bu benim sahsi fikrim ben sokmem ama soken adama niye sokuyorsun demem ama sokmek cok ciddi bir
avantaj sagliyor bu arabalara buda bir gercek .
Hybrid konusu dillendirilmis kendinizi kandirmayin arkadaslar yada bundan hoslaniyorsaniz yapin ama hybrid setup lu bizim yaptığımız sadece 1 tane cupra var onunlada denersiniz isterseniz ama
o size erken bassanizda direkleri saydirir haberiniz olsun kimseye iftira atmayin roll demek hayat demek degil yarin bir gun merhaba diyecek yuzunuz olsun birbirinize.
Dip not:Yusuf abi roll konusunda tecrubesizsin biraz bu isin triklerini ogrenmen gerek diyorum yoksa her roll den sonra bu tip sorunlarla karsilasirsin abicim..
ben bişeyi merak ediyorum
misal beşiktaş galatasaray maçı öncesi iki takımda birbirine hangi oyuncuların kondüsyonlarını ne durumda olduğunu, hangi 11 ile çıkacağını, 4-4-2 mi 4-3-3 mü uygulayacağını bildiriyormu?
geçildikten sonra ben ailemi gezdiriyorum bu araba ile demek olmaz. ya aileni gezdirdiğin araba ile denemeye gelmicen, yada bu bahaneyi söylemicen
geçildikten sonra bende methanol yok demicen, ya methanol kitini alıp takıcan takmıyosan methanolsüz araba ile denemeye gelmicen, yada bu bahaneyi söylemicen
Malesef bi ülkemizde bu deneme öncesi yok arabada ne sökük yok sen onu söktün ben sökmedim yok sende methanol ve su karışımı var bende sadece su, yok deneme öncesi sen sıçtın ekstra 1 kilo daha hafifledin gibi şeyler görüyorum.
Hiç mi yabancı forum okumuyorsunuz? Onu geçtim, hiç mi Youtube da araba video su izlemiyorsunuz?
Nerde görülmüş araç spec lerinin eşitlendiği?
Ya bikere arabadan sökülen 30kg yi geçin, bu arabanın yakıtı var, sürücünün kilosu var yani bu kadar mı at gözlüğü ile bakılır yaw. Diğer aracın şöförünü görmedim tanımam bilmem de, Kerem 100+ kg adam dğer arabanın söförü 80kg olsa zaten 20+ kg ordan geldi. Bi arabada yarım depodan fazla olsa benzin diğerinde az olsa 20kg ordan farkeder oldu sana 40-50kg fark toplamda. Hayır yani eğer Mini de söküklük olmasaydı ki çok bi söküklük görmedim, diğelim siz 70kg siniz, Kerem de 110kg, denemeye çıkıcaksınız, o zaman ''yook bi dakka sen ağırsın arkadaşım, ben bi çimento torbası atiim bagaja 40 lık öyle deneyelim'' mi diyecektiniz?
Araba patırdıyosa neden 20 kere deniyosunuz ki? 1 kere denersin, geçildim evet dersin kabul eder tebrik edersin, arabanı yapar geri gelirsin.
Bundan 10 sene önce turboladım S2000 i, yurtdışında denemeye çıkıyorum daha çocuğum, mekaniğim senelerin yarışçısı adam, bana ''ister geçil ister geç, sadece 1 kere deniceksin dedi'', neden? çünkü kimse karşındakinde ne olduğunu bilmez, 1 denersin adam arabanı görür, açar nosu geçer seni o yüzden neyin varsa ilk denemede koyarsın masaya oldu oldu olmadı konu kapandı. geçilsen bile daha fazla geçilmemek için denemeyeceksin (taki arkadaşınla denemiyorsan yada gerçekten sağlıklı bir deneme olmadığını düşünüyorsan)
Ahanda bide örnek veriyim, bigün buluşmadayız, adam geldi dedi deneyelim mi dedim olur, Full Bolt-On C6. Denemeye çıktık, Bastık ve basmamızla ufaktan öne çıktım adam sarmamış olmasına rağmen sardım dedi. İyi niyetli davrandım, bidaha denedik, aynı şekilde öne atladım ama adam 2 saniye sonra zart dedi uzadı. Geldik geri tebrik ettim adamı, öğrendim ki arabasında 100shot varmış, ilk denemede tüp açık değilmiş, geçilcek diye bıraktı sardım dedi nos bastı geçti.
İşin sonunda bişey değişmedi neden çünkü adam benden hızlıymış zaten. Aaaa sende nos var bende yok demedim. Herif noslu yada osuruklu yada başka bişeyli, benden hızlımıydı? evet hızlıydı. Götüm yeseydi motorumun dayanacağını bilsem bende takar nos basardım ama yemiyodu bu yüzden de geçildim.
https://www.youtube.com/watch?v=hRKhOu84Rqg
BATIKAN
Terbiyesizce cevap veren 1-2 tip olmus onlara cevap vermiycem.
Biz whatsapp grubunu kendi yaptigimiz denemeler icin 3 gun once kurduk onu bi diyeyim ilk basta.Whatsapp lafi burda gecene kadar sizin hakkinizda tek birsey yazilmadi.Artik nerden ne bilgi aliyosunuz bilmiyorumda biz o tarz insanlardan degiliz yani.
Ben ne kekutinin nede yusuf abinin arabasini savunuyorum.
Yusuf abiyi bugune kadar ne yuzyuze gormusluglum nede 1 kere mesaj atmisligim var.Whatsapp grubumumuzdada yer almiyor
Benim soyledigim su siz nasil denemenin basinda "yok bilader turbo oem" cevabini aldiysaniz sizde aracim sokuk diyicektiniz cok basit degilmi mantik ? 50 kg 100 kg meselesi degil sokukmu sokuk.
Biri beni gece 3 e 4 e kadar bekletse 2 koltugu olmadigini ogrensem bende denerim.O saate kadar beklemissem bosa gitmesin derim yani? F1 yarisi degilki bu sadece deneyip donucez evimize?
Polo dediginiz araba 1100 kusur kg en onemli 2 avantaji hafifligi ve dsg si bilginiz olsun. 2 ton arabadan 70 kg atmakla 1.1 ton arabadan 70 kg atmak arasinda fark var.. meth kit agirlik yapiyo demis birisionu agirlik olarak goruyosa niye takiyo ki ? Aren abi belki fark kapanmayabilir hatta polo 100 kg atsa siz yine gecebilirsiniz mesele bu degil.Adam gecenin 4 unde sokuk arabayla deneyecegini ogreniyor anlatabildimmi ? modifiyenin esitligi olmaz ona eyvallah birinde dp var birinde yok birinde meth var birinde yok bunun sonu yok.Ama arabalarin sokuk olup olmamasi bambaska bisey.Bugune kadar acilan her deneme konusunda gormedinizmi " deneyecek arac ariyorum aracim sokuk, waxina kadar bagaj dolu vs " diye.Bu arada profilimde polo gti yazisina bakmayin tsi aracim bile yok su an
Marka veya ortam fanatikligi yapmiyorum 2 tarafida tanimadan gonlumden geceni yaziyorum
Arkadaslar konu kitlenmesin lutfen gerksiz yere germeyin Suleyman hadi kardesim sana insan gibi yazildi cizildi insanliktan anlmadin adamlar cevap vermiyo sorulariniza cevap vermiyo sen onlari tanimam alakam yok diyosun soruyosun ne sorduysan cevabini aldin simdi yardimci ol biz de sorduklarimizin cevabini alalim inan araba konusundan kavga edicek kadar cocuk degilim olayi ama daha fazla germe otoparka gel vs sorunu olan zaten sensin al guzel kardesim konu kirlenmesin biz seninle konusur varsa ki bir problemimiz konusur cozeriz is cozemedigimz yere kalsin bosver
Konu FaBeRgE tarafından (25-06-2022 Saat 10:18 ) değiştirilmiştir.
Ben de sabır yok , az bekleyine de gerek yok sen yazmışsın yok turbo takmışlar bilmem ne mide bulandırma diyorum. hybridle stok turbo farkını göstereyim , sen turbo takınca arabanı geri alırsın benden![]()
1.4 TSI GTX28 Loading...
Bak kardesim; (adını bilmediğim, ve yasın benden kucuk oldugum icin boyle hitap ediyorum, yanlıs anlama)
1) Bana birisi sordu mu araban sokuk mu diye ? Hayır
2) Bana 100 kişiden 98i Hybrid dedi, bende sordum. Kendisi o kadar güveniyorduki kendine, 270'e kadar gazdan ayağımı almamlar falan. Dolayısıyla bize birşey sormadılar.
3) Ben hali hazırda zaten hafifletilmiş aracıma (bu aracın orjinali 1120-1200 civarında, cam tavanlısı ve sıvılar dahil) yine 1100 kgNin üzeri şekilde ben geldim. Polodan daha hafif olma ihtimalim yok, keza bu araba sökmek değil......
4) Hafiflik ve dsg diyorsun, ben ilk videomda denerken 6. vitese cok az erken attım hemen yanıma geldi az onume cıktı. Ama arabamın gucuyle onune tekrar fırladım. Hafiflik sizin uzununuzu değil, kısanızı etkileyen bir unsur. O yuzden hafifliği artık ortaya atmanın mantığı yok.
5) YUSUF ABİ'nin mesajı var. Saat 3'den sonra uygundur diye.
Bana kimse 4'e kadar bekledim demesin saat 3.30'da biz denemeye başladık. 15 dakka gecikmemiz ise olay, hata bizim. Ayıp benim.
Ben aracımı 270hp max dedim. Kimseye yalan söylemedim dolandırmadım. Benimle deneyen kaç tane araba var. Herkes aşağı yukarı nasıl gittiğini bilir. Ben son denememde olayı ciddiye aldım ve MINI yarışı önde bitirdi.
Eğer olay benim kullanmamda, araba yavaş aren ile hızlı ise, kimse kusura bakmasın siz şöför ile şöför kıyası yapıyorsunuz.
Benim 7 yaşında yeğenim DSG'yi kullanabilirken, lutfen soforlükten dolayı Cupra geçti gibi talihsiz açıklamalar yapmayın![]()
Benim yazma zorunluluğum yok, önce dediler mini 270 hp olamaz dediler, hafife aldılar, bilmeyen ta.ak gecmeye çalıştı....
Alın size sonuç. Şimdi bahaneler üretilir. 70 kg'ye takılınır![]()
Sıkıntı yok, ben bu arabayı tutmaya devam ediyorum. Bagajımda büyük turbo wg kol pistonla geziyorum. Tek tek geliyor parçalar.
O zamana ölmez sağ kalırsak inşallah, yine denerim kim gelirse..
AMA BU DEV'in son denemesiydi.
Tebrik etmek bu kadar zor değil.
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Aren neyse uzatmıyorum numaram var ***** arkadaşların bana ulaşırsa sevinirim)). MaşAllah tüm araçlara
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)