çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın
Printable View
çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın
çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun.
Geçmiş olsun , bu arada uyandırayım aracınızın hasar kaydı muhabbetinden dolayı sizin sanırım elden ya da başka bir şekilde değer kaybı adı altında bir kaç haklarınız olmalı bu yeni çıkan sigorta yasası vs.lerde yazıyordu onu unutmayın Tekrar geçmiş olsun o lavuk 30 sanıye önce falan gelse motorluyu biçicekmiş Allah korumuş..
Öncelikle geçmiş olsun.
Tepret çok yoğun olduğu için araca bir ay süre vermeleri normal, bu süre uzarsa şaşırmayın.
Bir diğer konu, arka çamurluğun düzelmesi sizin hayrınıza olur. Arka çamurluğu değişen aracın değer kaybı çok daha fazla olacaktır. Hem hesaplama yaparken hem de reel piyasada. Tepret'in boya ustaları iyidir, macun vs diye düşünmeyin olayı.
Size çarpan aracın trafik sigortasından dosya açtırıldı ise ve değişecek parçalar sigorta tarafından tedarik edilecekse çoğu parçanız yan sanayi ve eşdeğer gelecektir, bilginiz olsun. Ayrıca parçalar tedarik edildiğinde hasarınız artmaz, düşer. Tepret orijinal parçaya (atıyorum) yüzde 15 iskonto yapıyorsa, yan sanayi parça orijinal parçanın 4te1 5te1 fiyatına gelecektir.
Değer kaybı konusunda da bilgi vereyim başlamışken. Değer kaybınızı talep edebilmeniz için önce aracınızın onarılarak hasar dosyanızın kapatılması gerek -ki hasar tutarınız netleşmiş olsun. Bir sigorta eksperine değer kaybı raporu yazdırabilirsiniz, mahkemeydi avukattı uğraşmanıza bu adımda gerek yok. Sigorta şirketi, değer kaybını ödemiyorum veya sizin rakamınızın altında bir rakam ödüyorum dediği zaman sigorta tahkim komisyonuna başvurunuz esnasında avukata ihtiyacınız olacaktır.
Hazine müsteşarlığının kabul ettiği ve resmi gazetede de yayınlanmış bir hesaplama yöntemi mevcut değer kaybı için. Bu hesaplamada, eğer aracınızın km.si 160.000'in üzerinde ise değer kaybınız 0 (sıfır) çıkıyor. Evet saçma ama böyle :) 100.000 km ve üzerinde ise de rakam rapor yazdırmaya değmeyecek durumda oluyor. Rapor yazımı esnasında aracın geçmiş hasarları da kontrol ediliyor, aracınızın daha önceden aynı bölgeden hasarı mevcutsa hiç uğraşmayın bile.
Raporun (yanlış hatırlamıyorsam) 158.57-TL + KDV taban rakamı mevcut. Üst rapor bedelini hatırlamıyorum şu an. Ama hesaplanan değer kaybı tutarının yüzde 1.5'i olarak hesaplanıyor rapor tutarı. Ekspere ödediğiniz rapor tutarını da değer kaybı raporunu ile birlikte sigorta şirketine iletirseniz ödemesi gerekir. Ödemez ise sigorta tahkim komisyonuna gittiğinizde alabilirsiniz.
Huh, biraz uzun oldu ama yararı olursa ne mutlu. Tekrar çok geçmiş olsun..
Çok güzel bilgiler içeren bir post olmuş, elinize sağlık. İnşallah Sigorta Tahkim Komisyonu'na iş kalmaz. Çünkü benim gözümde tamamen umut üzerinden para koparmaya çalışan bir kuruluş. 160k üzerindeki araçlar için -Kaldı ki sizin aracınız da bundan yüksektir çok büyük ihtimal.- hiç uğraşmaya değmez, boş yere bilirkişi parası öder durursunuz.
Çok geçmiş olsun resmen gelip sizi bulmuş. Ben de araç kamerası bakıyorum sizdeki güzel çekiyormuş marka modeli nedir acaba?
Aynen öyle ilk vurduğu an karşıdan metrobüs geliyordu karşıya geçseydi felaket.
Çok teşekkürler.Aracım 130.000 KM de
İlgili kısımda boya yoktu önceden.Sadece ön kapıda ufak lokal boya var.
Aracım 130.000 KM de
2 adet var nereden baksanız 2-3 yıldır kullanıyorum memnunum arka kameraları da var ama takmaya üşenmiştim araba servisten çıksın geri kamerasını da takacağım http://tr.aliexpress.com/item/Dual-L...360560560.html dan ulaşabilirsiniz ürüne
Geçmiş olsun araç kamerasının faydası düz yolda giderken adama vurur birde haksız çıkarırlar kamera olmasa. Aracı da güzel kontrol etmişiniz darbeden sonra araçta esp var mıydı
Merhaba
Teşekkürler.Araçta ESP Yoktu .
Aracı geçen cumartesi teslim aldım 1800 TL tuttu sigortadan karşılandı
http://resimyukle.pro/images/42210691687772651298.jpg
Geçmiş olsun.
Bu fluence ile hız yapanlara ben anlam veremiyorum, cahil cühela tipler şirket arabalarıyla deli gibi gazlıyorlar yollarda. Arabada ne yol tutuş ne güvenilir bir sistem var. Arabayı büyük görünce oturaklı falan birşey sanıyorlar.
Cok gecmiş olsun iyi kurtulmussunuz.
Çoğu filo aracı olduğu için malesef çok denk geliyoruz böyle insanlara.Aniden sağ kırdı anlamadım kontrolünü kaybettiğini normal makas atanlardan sanıyordum fakat kontrolü kaybedip önüme düştü kaza oldu :(
Teşekkürler.Şükür ediyoruz yaralanma veya farklı bir yere vurmadım hasar az oldu bundan dolayı.
Herkese Tekrar Merhaba
Bugün hasar tutarı netleşti
1800 TL İşçilik
2800 TL Malzeme alındı
Toplam : 4500 TL bir hasar kaydı oldu
Fiyat bana iyi gibi geldi sizce nasıl ?
Sol arka kapı değişti (Kelebek camı - Kapıdaki Hoparlör - İç döşeme hiç değişmedi hasar görmemiş kazada )
http://resimyukle.pro/images/48291208722196712999.jpg
abi içine siner umarım, fiyat gayet normal bence.
bedavadan 4.5 k hasar kaydı oldu arabanın ama duruma böyle bakma, çok daha fazlası olabilirdi allah korusun. sen iyisin gerisinin önemi yok yiyim arabayı.