122 lik watercooler ama mesele watercooler degil,turbonun bastigi basinc belli...Yeni golf7deki veya leondako 122-125 ile eskilerin alakasi yok mesela verim olarak
Printable View
122 lik watercooler ama mesele watercooler degil,turbonun bastigi basinc belli...Yeni golf7deki veya leondako 122-125 ile eskilerin alakasi yok mesela verim olarak
Benim arabamda bu şekilde(CLH TDI),aynı mantık
http://i.hizliresim.com/GzYMY7.jpg
Arkadaşların anlayamadığı nokta şu turbo zaten sıcak bir malzeme ve sıcaklığın onun üzerinden atılması gerek. Yazılımsız iki arabayı yan yana koy downpipe lı daha hızlı gitmez ama yazılımlı arabada Dp olan her zaman en az 1 boy öne çıkacaktır. Arka arkaya sıktığınız zamanda fark daha da artacaktır. Dp koyduğun zaman basınç mı düşüyor hayır sadece lag oluşuyor spool etmesi gecikiyor geri beslemesi düşük olduğu için onuda afr ve avans ile kapatabilirsin. 122 lik hiç bir zaman 160 kadar yürüyemez diyenler için bir sürü 122lik golf videosu var açsınlar izlesinler stock turbo ile 160lık rocco ile kafa kafaya gidiyorlar.
TD025 turbo zaten standartta 0.7 0.8 peak atıp 0.15 lerle deviri bitiriyor. Binevi atmosferik araç gibi birşey oluyor. Siz hala öne çıkacaktır egt vs diyorsunuz ama bakın onur_s de yazmaktan ylldı sanırım alınan onlarca log, dyno tune yani aklımıza ne geliyorsa denendi edildi hala neden ısrar ediyorsunuz anlamadım. Olay gitti bir de Megane RS e döndü ne alakası var ? Şuanki durum hani siz dediniz ya Türkiye'de en yüksek gücü biz aldık 290 HP diye, bakın bu sizin bi tecrübenizdir ve söylüyorsunuz. Şimdi sizin dp nasıl yaramaz komik misiniz vs tavrınızla, bizim ya Megane RS nerde 290 Hp çıkacak yapmayın komik misiniz desek ne farkı kalacak?
Dp takılıp logları geçtim hani kara düzene dönelim çok severiz ya roll yapıp arabadan değer biçmeyi, dp li 122 evet ilk basışta (2. Vites) bi öne atılım yapıyor ya sonrası? Araba duvar oluyor ve kalıyor yerinde. O da dp'den sonra zaten alt devir çalışan turbo alt devirde maks rpme ulaşıp üst devirlere doğru yetersiz kalıyor flowu yetmiyor. Dp nin 122 tsi da üst devirde egt düşürmekten başka bir işe yaramıyor verilere göre.
Bir de cidden merak ettim, 160lık twincharge araba ile kafa kafaya gidebilen sadece yazılımlı Golfleri :)
Ben sadece yazılımlı demedim stock turbolu dedim.
Peki, öyle diyorsanız bu araçların ki önceki sayfada da sormuştum, stok turbo ile alacağı güçler nedir sizce bir de dp de olsun hadi ?
Valla benim yazilimli golf 7 160lik roccoyu gecerde turbosu farkli eski 122lerden.:)
Eskileri gecemez uzunda fark acilir hatta.