çorluda sadece egzos+yazılımlı bir mk2 125lik leonum var turbo büyütmemiş ancak envai çeşit parça takmış 122 lik tsilere kapım açık :)
Printable View
çorluda sadece egzos+yazılımlı bir mk2 125lik leonum var turbo büyütmemiş ancak envai çeşit parça takmış 122 lik tsilere kapım açık :)
Güzel kardeşim sen bir sürü şey denemiş olabilirsin ama denediklerinin hepsi doğru olacak diye bişey yok. DP neden takılır hiç araştırdın mı? Termodinami diye bi kanun vardır. Yazılım yaptığın zaman artan basınçla sıkışan hava ısınır ve dolayısıyla turboda ısınır ve egt yükselir. Egt yükselmesi demek performans kaybı demektir. O ısınan havayı turbodan uzaklaştırmanın yoluda downpipe ve sonrasında egzozdur. Senin kim olduğun ne kadar uğraştığın beni ilgilendirmez. Arabanla çıkıp kaç kere log aldın. Eat ve egt değerlerine hiç baktın mı? Ben Megane RS te sadece filtre ve intercooler performansını ölçmek için kaç gece çıkıp log aldım. keç kere yeni şeyler denedim. Kaç tane filtre kiti denedim haberin var mı?
Benden önce de Megane Rsle uğraşanlar vardı. Piyasadaki çoğu RS yazılımla geri gidiyordu. Hepsi de hatalı yazılımdan dolayı. Çoğu da sekman kırdı zaten. Benim dyno üzerinde aldığım güce yaklaşabilen bi tane araba yok Türkiyede. HEr turbo araba hızlanır doğru şeyleri uygularsan. Taktık bu da olmadı demek çıraklıktır. Çıkarsın log alırsın neden geriye gitti görürsün anlarsın ona göre düzeltirsin. Sadece roll yaparak araba hızlandı ya da yavaşladı demek acemilikten başka bişey değildir. Merak ediyorum yaptıklarından sonra kaç kere dynoya çıkıpta kontrol ettin. 40 tane farklı yazılım denedin kaç kere dyno üzerinde ayar yapıldı?
Buji olayına gelince de tırnak ayarını doğru yapmazsan evet bahsettiğin bujilerle araba geriye gider. Yoksa tırnak ayarını doğru yaptıktan sonra bozuk değilse buji seni geri götürmez eğer soğukluk değeri yanlış değilse. Bişey kazandırmaya bilir ama geri de götürmez. 160 lık ve 180 lik TSI larda buji ve bobin yazılımdan sonra mecbur yapılması gereken şeyler.
En az 200 adet log almisimdir eski bilgisayarimda duruyor. Dyno uzerinde de ayar yapildi hepsi yapildi, sen beni bilmedigin icin soyluyorsun ama dediklerinin hepsi yapildi, tek tek onlari mi anlatayim, timing, knock retard, mass air flow, boost etc hepsinin ayri ayri loglari var, hem loglarda hem de birebir denemelerde araba downpipe la guc kaybetti. 122 ligi satali 3-4 sene oldu keske o paralari harcayana kadar twincharge turbosu taksaymisim cuk diye oluyor hava filtresi yeri ters o kadar. Downpipe 60 mm di, istanbulda meshur bi ustanin yapimiydi. Yazilimda ona gore yapildi, dyno da ayarlandi. Ben mantigini biliyorum da her arabada turbo diye downpipe takinca gucu artmiyor. Ya da hizlanmiyor, arastir abi dogru oldugunu goreceksin eminim bunu bir savunan ben degilimdir.
Benim zavallı daha o depoyu hiç öyle full görmedi abi :D belki doldursam 200 bende görürüm bakım yokken 190 da takılı kalmıştım :D
Abi blow offu sökmesini sürekli söylüyorum ama arkadaş sesine hasta niyeti yok pek bu satıp fn2 alma nıyetine girdi
Valla kardeşim arkadaşta senin gibi konuşuyordu işte :D imkansız dedi 50 ye gelmeden seni geçerim dizel otomatik aurisle geçicem seni filan dedi hatta :D
palioların ve flash ların piyasası artcak yapmayın böyle şeyler :D
o kadar şey yaptın ve araba hızlanmadı mı? 1.4 TSI 122 nin maks. verebileceği 122 hp mi? kat üzerindeyken daha mı hızlı araba. Komik misiniz? Tekrar ediyorum ya doğru yazılımcılarla çalışmamışsın ya da şanssızmışsın. Atmosferik motorda evet saçma sapan headerslar var geri götürecek turboda orjinal kat ile daha hızlı olan araba bitek 1.4 TSI 122 hp demek ki.
yazıları okumadım
biliyorsunuz kalkış olayı birçok etkene bağlıdır, olay sadece beygir gücü değil
o yüzden insanlar rolling yapıyor.
kalkışta tabiki önce beygir ama sonra lastikler, ağırlık falan gelir
şahsın aracı kaldırabilme yeteneğide önemli
unutmayın, yeni araçlarda esp,patinaj önleme ve elektrikli gaz kelebeği olayı var
dolayısı ile ilk 50 metrede isterse araban 300hp olsun bu özellikler kapalı değilse geçilebilirsin.
Abi bi megane rs dedin bi bilmem ne dedin :), dr ecu en iyisiyse ona da yaptirdim , arabanin karakteristigini biliyormusun basinc basma ozurlu bi araba oldugunu, downpipe taktim egt dustu hizlandim demek ne kadar dogru, bi egtmi onemli? Araba basinc kaybediyor istesende basmiyor, maks 0.4 barla devir bitiriyor. Orjinali zaten 130-140 arasi cikar, yazilimla 150 bg aldim dersin 140 lik golf icinden gecer. https://instagram.com/p/1DE59SGZ8_/ Bunda da bi hata var adamlar yazilimli coolerli bmwde downpipe takti iki bg eksiye dustuler, o arabanin oem catback egzozu da 65 mm fabrikasyon :) 245 bg cikmasi lazimdi. Her arabanin egzoz olcusu farkli , yeri gelir 130-140 bg lik arabaya 76 lik downpipe da yaparsin, misal yeni bmwler, 2.0 245 bglik 328 in downpipelari da 104 mm, varsayimlardan gitmek dogru degil her zaman. Istanbulu yeniden fethetmeye gerek yok, bi de merak ettim sizin megane rs te digerlerinde olmayan ne vardi yani butun dunyadaki rs ciler beceremedi sizin yaptiginiz sey neydi? Cok utopik olmus dunyanin cesitli yerlerinde cok guzel tunerlar var , bizim Turkiyedekilerden iyileri de eminim vardir
Ben dünyadan bahsetmedim Türkiyeden bahsettim. Dünyada benim çıkarabildiğimden çok daha yüksek çıkaranlar oldu enjektör ile. Bende sorun enjektör duty cycle bittiği için orada kaldım ki zaten 300 hp o motor için sınır biz 290 civarını gördük. Konu zaten benim arabam ve ne yaptıklarım değil. Senin yapamadıkların ve bu yüzden bütün 122liklerin yapılamayacak oluşu.
basinc basamayan turboda dp anlamsiz
mesela b38 lerde turbo basinc fakiri oldugu icin dp hicbir ise yaramiyor yürüme olarak
106da debriyaj balatası naylon kalınlığına ulaşmış heralde hahahahaha
yinede maaşallah palio emmiye
bende 1.4 tdi 80hp ibiza varken 4.viteste yazılımlı 125lik leon bi anlık fren yapmasından sonra arkadan anal yapıyordum ittircektim az daha tapa gazında arayı açmasını beklerken.. :D
akşamına seat forumundan birbirimizi bulduğumuzda çok çabuk şişiyor böyle durumlarda araba falan diyordu
ama palio hafifliğinden dolayı emsallerine göre iyi yürüyor cidden geçen aile spec e5de giderken e90 bmw ile yılan misali giden bi palio gördüydüm baya baya kovalıyodu :D
Kelalper, tsi 122 CAX motorun hangi turboyu kullandığını biliyor musun ? Ne bastığını vs karakteristiğini ?
Kimse 122 lik yapilmz demiyorki , zamanin hybrid turboyla(tsi122) gezen Rasit abide bile dp yoktu diye biliyorum :) Dpden mucizeler beklememek lazim tsi122 de
Bahsi geçen 122 lik tsi motorlarda intercooler var mı yoksa su soğutmalı sistem mi alakasız olcak ama merak ettim