User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Palio-Rocco-Flash-106-206 denemeleri

erdalss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çorluda sadece egzos+yazılımlı bir mk2 125lik leonum var turbo büyütmemiş ancak envai çeşit parça takmış 122 lik tsilere kapım açık
    masalla masalla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seni aydinlattiysam ne mutlu abi bana , istersen arastir oyle bisey yok, bi araba turbolu diye dp takinca hizlancak diye bisey yok, bunun dp capiyla iscilikle alakasi yok, 122 lige en iyi kabul ettiginiz iskender yapsin istedigi capta yine geri duser, bir de beni tanimiyosun ama fikrin var o garibime gidiyor , dp nerden aldigimi , kaclik yaptirdigimi nerden biliyorsun? 122 lige kac sene bindim, her turlu egzoz kombinasyonunu denedim, en son hybrid turbo yaptirttim , bosa para harcamisim o arabaya ama bana baya tecrube olarak geri dondu o paralar, yasca cok buyugumsun yanlis anlasilmak, saygisizlik etmek istemem ama senin konusma tarzin tipki varsayimlara dayaniyor mesela biseyden anlamayan cipcilerin turbo her arabaya kac bg olur denilince %30 u hesaplayip soylemesi gibi . Ben arabamda ucuza kacmam olabildiginin en iyisini yaptirmaya calisirim. 122 likle downpipe la eksiye dusersiniz, her turlu de 160 ligi ararsiniz, 140 lik golf5 i gecerseniz sevinin. Birakin 160 ligi, yazilimli bi 1.6 tdi her turlu sizle yurur ya da gecer 160 liga gerek yok. Takin 160 lik k03 unu binin, downpipe i da mecburi yaptirir o zaman hizlanirsiniz, dv mis, blowoffmus, bobinmis, bujiymis bosa paraniz gider. Para bayilinca ya da ekstra parca takinca araba daha iyi gitcek diye kural yok. 2009 aralikta 122 lik almis farkli markalarin 40 civari yazilimini denemis, downpipe ve catback olarak egzozu her sekilde denemis, hybrid turbo, iki kere subap cakip birinde garantiden komple kapak degistirmis ikincisinde kendi ugraslarimla ve ustanin sayesinde toplatmis biri olarak yaziyorum , hatirlamadiklarim da vardir, ha bir de bkr7eix iridium bujileri de takmayin 122 lige, 3-4 bg filan geri ceker onu da dipnot vereyim. Sonra blowofflu ya da forge dvli, downpipeli bobinli, yazilimli 122 likle, full stok olan basa bas gider yada gecer moraliniz bozulur
    Güzel kardeşim sen bir sürü şey denemiş olabilirsin ama denediklerinin hepsi doğru olacak diye bişey yok. DP neden takılır hiç araştırdın mı? Termodinami diye bi kanun vardır. Yazılım yaptığın zaman artan basınçla sıkışan hava ısınır ve dolayısıyla turboda ısınır ve egt yükselir. Egt yükselmesi demek performans kaybı demektir. O ısınan havayı turbodan uzaklaştırmanın yoluda downpipe ve sonrasında egzozdur. Senin kim olduğun ne kadar uğraştığın beni ilgilendirmez. Arabanla çıkıp kaç kere log aldın. Eat ve egt değerlerine hiç baktın mı? Ben Megane RS te sadece filtre ve intercooler performansını ölçmek için kaç gece çıkıp log aldım. keç kere yeni şeyler denedim. Kaç tane filtre kiti denedim haberin var mı?
    Benden önce de Megane Rsle uğraşanlar vardı. Piyasadaki çoğu RS yazılımla geri gidiyordu. Hepsi de hatalı yazılımdan dolayı. Çoğu da sekman kırdı zaten. Benim dyno üzerinde aldığım güce yaklaşabilen bi tane araba yok Türkiyede. HEr turbo araba hızlanır doğru şeyleri uygularsan. Taktık bu da olmadı demek çıraklıktır. Çıkarsın log alırsın neden geriye gitti görürsün anlarsın ona göre düzeltirsin. Sadece roll yaparak araba hızlandı ya da yavaşladı demek acemilikten başka bişey değildir. Merak ediyorum yaptıklarından sonra kaç kere dynoya çıkıpta kontrol ettin. 40 tane farklı yazılım denedin kaç kere dyno üzerinde ayar yapıldı?
    Buji olayına gelince de tırnak ayarını doğru yapmazsan evet bahsettiğin bujilerle araba geriye gider. Yoksa tırnak ayarını doğru yaptıktan sonra bozuk değilse buji seni geri götürmez eğer soğukluk değeri yanlış değilse. Bişey kazandırmaya bilir ama geri de götürmez. 160 lık ve 180 lik TSI larda buji ve bobin yazılımdan sonra mecbur yapılması gereken şeyler.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En az 200 adet log almisimdir eski bilgisayarimda duruyor. Dyno uzerinde de ayar yapildi hepsi yapildi, sen beni bilmedigin icin soyluyorsun ama dediklerinin hepsi yapildi, tek tek onlari mi anlatayim, timing, knock retard, mass air flow, boost etc hepsinin ayri ayri loglari var, hem loglarda hem de birebir denemelerde araba downpipe la guc kaybetti. 122 ligi satali 3-4 sene oldu keske o paralari harcayana kadar twincharge turbosu taksaymisim cuk diye oluyor hava filtresi yeri ters o kadar. Downpipe 60 mm di, istanbulda meshur bi ustanin yapimiydi. Yazilimda ona gore yapildi, dyno da ayarlandi. Ben mantigini biliyorum da her arabada turbo diye downpipe takinca gucu artmiyor. Ya da hizlanmiyor, arastir abi dogru oldugunu goreceksin eminim bunu bir savunan ben degilimdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/watch?v=0zl-1lHRwwg

Benimde bir 200km hız denemem vardı geçmişte hey gidi hey
    Benim zavallı daha o depoyu hiç öyle full görmedi abi belki doldursam 200 bende görürüm bakım yokken 190 da takılı kalmıştım

Downpipe 122 ligi geri dusuruyor para sizin karar sizin. blowoff da sokulmesi lazim, yazilimli egzozlu vs 122 lik 160 ligi baya bi aratir anca tozuna yetisir , buji bobin neden takiyorsunuz ? fazla parca takinca maneviyatmi gucleniyor ?
    Abi blow offu sökmesini sürekli söylüyorum ama arkadaş sesine hasta niyeti yok pek bu satıp fn2 alma nıyetine girdi

Alıntı Kgn020 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    122 lik golf6 stock kullandım son susturucum iptaldi ve arac 1.4 tsi 122 normallerine göre 1.5 boy geride kalıyodu da ben ne bir palio gördüm beni gecen ne fd6 civic ne focus v.s. hele ki dedigin specteki bir tsi yaklasman imkansız. aracta sıkıntı varmı bilmem ama stock 122 lik tsi bile gecmen imkansız dostum, ya sarmaktan kalkamadı yada büyük bir sacmalık var arabada(buji bobin bitmiş olabilir, dp den sonra yazılım ayarlanmamıs olabilir ,dump yerine blow geri düşürmüş olabilir yada etunners yerine sanayideki anahtarcı abide yazılım yapılmıs olabilir gibi
    Valla kardeşim arkadaşta senin gibi konuşuyordu işte imkansız dedi 50 ye gelmeden seni geçerim dizel otomatik aurisle geçicem seni filan dedi hatta

MuratCan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    palioların ve flash ların piyasası artcak yapmayın böyle şeyler
    MCT 106
    '11 GP evo dizel ===>
    '02 Corsa C GSI 1.8 ===>

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En az 200 adet log almisimdir eski bilgisayarimda duruyor. Dyno uzerinde de ayar yapildi hepsi yapildi, sen beni bilmedigin icin soyluyorsun ama dediklerinin hepsi yapildi, tek tek onlari mi anlatayim, timing, knock retard, mass air flow, boost etc hepsinin ayri ayri loglari var, hem loglarda hem de birebir denemelerde araba downpipe la guc kaybetti. 122 ligi satali 3-4 sene oldu keske o paralari harcayana kadar twincharge turbosu taksaymisim cuk diye oluyor hava filtresi yeri ters o kadar. Downpipe 60 mm di, istanbulda meshur bi ustanin yapimiydi. Yazilimda ona gore yapildi, dyno da ayarlandi. Ben mantigini biliyorum da her arabada turbo diye downpipe takinca gucu artmiyor. Ya da hizlanmiyor, arastir abi dogru oldugunu goreceksin eminim bunu bir savunan ben degilimdir.
    o kadar şey yaptın ve araba hızlanmadı mı? 1.4 TSI 122 nin maks. verebileceği 122 hp mi? kat üzerindeyken daha mı hızlı araba. Komik misiniz? Tekrar ediyorum ya doğru yazılımcılarla çalışmamışsın ya da şanssızmışsın. Atmosferik motorda evet saçma sapan headerslar var geri götürecek turboda orjinal kat ile daha hızlı olan araba bitek 1.4 TSI 122 hp demek ki.
    IN BOOST WE TRUST

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazıları okumadım
    biliyorsunuz kalkış olayı birçok etkene bağlıdır, olay sadece beygir gücü değil
    o yüzden insanlar rolling yapıyor.

kalkışta tabiki önce beygir ama sonra lastikler, ağırlık falan gelir
    şahsın aracı kaldırabilme yeteneğide önemli

unutmayın, yeni araçlarda esp,patinaj önleme ve elektrikli gaz kelebeği olayı var
    dolayısı ile ilk 50 metrede isterse araban 300hp olsun bu özellikler kapalı değilse geçilebilirsin.

Gokhan43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150-160 civarını görür.
    Sadece yazılım ile o güçleri görürse, downpipe yapılmış bir 122 tsi kaç civarında güçlerde olur sizce ?

bugra_0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokhan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece yazılım ile o güçleri görürse, downpipe yapılmış bir 122 tsi kaç civarında güçlerde olur sizce ?
    125 filan her halde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokhan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bende inanmıyordum 160 olacağına yazılım ile ama herkes aynı şeyi söylüyor yazılımcıların sitelerini de kontrol edebilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar şey yaptın ve araba hızlanmadı mı? 1.4 TSI 122 nin maks. verebileceği 122 hp mi? kat üzerindeyken daha mı hızlı araba. Komik misiniz? Tekrar ediyorum ya doğru yazılımcılarla çalışmamışsın ya da şanssızmışsın. Atmosferik motorda evet saçma sapan headerslar var geri götürecek turboda orjinal kat ile daha hızlı olan araba bitek 1.4 TSI 122 hp demek ki.
    Abi bi megane rs dedin bi bilmem ne dedin , dr ecu en iyisiyse ona da yaptirdim , arabanin karakteristigini biliyormusun basinc basma ozurlu bi araba oldugunu, downpipe taktim egt dustu hizlandim demek ne kadar dogru, bi egtmi onemli? Araba basinc kaybediyor istesende basmiyor, maks 0.4 barla devir bitiriyor. Orjinali zaten 130-140 arasi cikar, yazilimla 150 bg aldim dersin 140 lik golf icinden gecer. https://instagram.com/p/1DE59SGZ8_/ Bunda da bi hata var adamlar yazilimli coolerli bmwde downpipe takti iki bg eksiye dustuler, o arabanin oem catback egzozu da 65 mm fabrikasyon 245 bg cikmasi lazimdi. Her arabanin egzoz olcusu farkli , yeri gelir 130-140 bg lik arabaya 76 lik downpipe da yaparsin, misal yeni bmwler, 2.0 245 bglik 328 in downpipelari da 104 mm, varsayimlardan gitmek dogru degil her zaman. Istanbulu yeniden fethetmeye gerek yok, bi de merak ettim sizin megane rs te digerlerinde olmayan ne vardi yani butun dunyadaki rs ciler beceremedi sizin yaptiginiz sey neydi? Cok utopik olmus dunyanin cesitli yerlerinde cok guzel tunerlar var , bizim Turkiyedekilerden iyileri de eminim vardir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bugra_0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    125 filan her halde
    Kw hesabı mı 125

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bi megane rs dedin bi bilmem ne dedin , dr ecu en iyisiyse ona da yaptirdim , arabanin karakteristigini biliyormusun basinc basma ozurlu bi araba oldugunu, downpipe taktim egt dustu hizlandim demek ne kadar dogru, bi egtmi onemli? Araba basinc kaybediyor istesende basmiyor, maks 0.4 barla devir bitiriyor. Orjinali zaten 130-140 arasi cikar, yazilimla 150 bg aldim dersin 140 lik golf icinden gecer. https://instagram.com/p/1DE59SGZ8_/ Bunda da bi hata var adamlar yazilimli coolerli bmwde downpipe takti iki bg eksiye dustuler, o arabanin oem catback egzozu da 65 mm fabrikasyon 245 bg cikmasi lazimdi. Her arabanin egzoz olcusu farkli , yeri gelir 130-140 bg lik arabaya 76 lik downpipe da yaparsin, misal yeni bmwler, 2.0 245 bglik 328 in downpipelari da 104 mm, varsayimlardan gitmek dogru degil her zaman. Istanbulu yeniden fethetmeye gerek yok, bi de merak ettim sizin megane rs te digerlerinde olmayan ne vardi yani butun dunyadaki rs ciler beceremedi sizin yaptiginiz sey neydi? Cok utopik olmus dunyanin cesitli yerlerinde cok guzel tunerlar var , bizim Turkiyedekilerden iyileri de eminim vardir
    Ben dünyadan bahsetmedim Türkiyeden bahsettim. Dünyada benim çıkarabildiğimden çok daha yüksek çıkaranlar oldu enjektör ile. Bende sorun enjektör duty cycle bittiği için orada kaldım ki zaten 300 hp o motor için sınır biz 290 civarını gördük. Konu zaten benim arabam ve ne yaptıklarım değil. Senin yapamadıkların ve bu yüzden bütün 122liklerin yapılamayacak oluşu.
    IN BOOST WE TRUST

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    basinc basamayan turboda dp anlamsiz
    mesela b38 lerde turbo basinc fakiri oldugu icin dp hicbir ise yaramiyor yürüme olarak
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    106da debriyaj balatası naylon kalınlığına ulaşmış heralde hahahahaha

yinede maaşallah palio emmiye

bende 1.4 tdi 80hp ibiza varken 4.viteste yazılımlı 125lik leon bi anlık fren yapmasından sonra arkadan anal yapıyordum ittircektim az daha tapa gazında arayı açmasını beklerken..

akşamına seat forumundan birbirimizi bulduğumuzda çok çabuk şişiyor böyle durumlarda araba falan diyordu

ama palio hafifliğinden dolayı emsallerine göre iyi yürüyor cidden geçen aile spec e5de giderken e90 bmw ile yılan misali giden bi palio gördüydüm baya baya kovalıyodu
    - Bize Her Yer TRABZON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben dünyadan bahsetmedim Türkiyeden bahsettim. Dünyada benim çıkarabildiğimden çok daha yüksek çıkaranlar oldu enjektör ile. Bende sorun enjektör duty cycle bittiği için orada kaldım ki zaten 300 hp o motor için sınır biz 290 civarını gördük. Konu zaten benim arabam ve ne yaptıklarım değil. Senin yapamadıkların ve bu yüzden bütün 122liklerin yapılamayacak oluşu.
    Tebrik ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kelalper, tsi 122 CAX motorun hangi turboyu kullandığını biliyor musun ? Ne bastığını vs karakteristiğini ?

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse 122 lik yapilmz demiyorki , zamanin hybrid turboyla(tsi122) gezen Rasit abide bile dp yoktu diye biliyorum Dpden mucizeler beklememek lazim tsi122 de

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsi geçen 122 lik tsi motorlarda intercooler var mı yoksa su soğutmalı sistem mi alakasız olcak ama merak ettim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)